Çamaşır makinesinde kapsül deterjan kullanan var mı?

0 oy
92 göst.
önce Diğer kategorisinde (234 puan) tarafından

Kızlar çamaşır makinesinde şu pratik kapsüller varya bulaşık makinesindeki gibi, onlardan kullanan varsa bilgi verebilir misiniz, 

Temiz yıkıyor mu, kokusu kalıcı mı? 

6 Cevaplar

0 oy
önce (3,958 puan) tarafından

Denebunu dan denemem için 1 tane ariel pods göndermişlerdi. Kokusu aşırı fazla. Mutfak halımı yıkamıştım. Salca dökülmüstü. Lekeler çıkar mi diye onda denedim. Güzel yıkadı ama Yıkanirken bile kokusu yayildi. Cok yogun kokusu vardi. Benim koku hassasiyetim var ağır geldi bana. Digerleri nasıldır bilmem.

önce (234 puan) tarafından

Çok koku benim de midemi bulandırır, daha soft bişiler bakmam lazım, Arielin tozu da çok kokulu zaten ya. 

Teşekkürler bilgi için😘

-Reklam-
0 oy
önce (9,886 puan) tarafından

Perosun kullandım kokusu çok kötüydü pembe olan

Erkek parfümü kokuyordu bende sadece paspas yıkamada kullandım

Aslında ben de bu markayı soracaktım ama marka adı kullanmak istemedim başlıkta. 

Temizliği nasıldı peki, zorlu kirlerde zaten çok kullanışlı değildir diye düşünüyorum

önce (9,886 puan) tarafından

Zorlu kirlerde kullanmadım hiç eşimin kotlarını feln yıkarken kullandım

Diğer mavi rengi kullanmadım pembeyi hiç beğenemedim

Tamam çok teşekkürler 😘

0 oy
önce (895 puan) tarafından

Denebunudan bir kere Ariel çıkmıştı tek kullanımlık hoşuma gitmişti benim leke çıkartmada bayağı iyiydi sonra ben onun 20'li  olanını aldım kullandım sevdim. Çok pratik ama Ariel çok pahalı geldi daha sonrasında peros aldım denedim az çamaşır attığımda bir tablet gayet yeterli kokusu da öyle söylenildiği gibi kötü gelmedi bana şahsen. Leke çıkarmada Ariel kadar iyi değil ama idare eder çok ağır leke varsa veya çamaşır biraz fazla ise 2 kapsül atıyorum ama genel olarak da tek kapsül yetiyor Ben memnunum peros'tan siyah veya beyaz olanları denemedim çünkü ben siyah beyaz renkli ayırmıyorum hepsini bir yıkıyorum O yüzden de direkt renkli olanlarından alıp ondan denemiştim

Çok teşekkürler bilgi için, hepsini bir yıkayınca rengi karışmıyor mu? 

Yok ben Bu zamana kadar öyle bir sorun yaşamadım Ama şöyle bir şey var genelde ilk aldığım kıyafetlerde minik bir deneme yapıyorum bazı kıyafetler renk saldığı için Ama genel olarak o tarz kıyafetler giymediğimizden de sorun olmuyor. 

Şaşırdım vala, 

ben beyazlar, açık renkliler ve siyahlar diye 3 kategoride yıkıyorum, üstüne bir de renk ayırıcı mendil kullanıyorum 😅

Ay yok vallahi eşimin siyah tişörtleri ile kızımın bembeyaz atletlerini aynı anda atıyorum hiçbir şey olmuyor 😀  fakat şu var kız kardeşlerim geldiği zaman onların kıyafetlerini ayrı yıkıyorum çünkü kardeşlerim aldığı yerden mi markadan mı kaynaklı bilmiyorum onların genelde özellikle sweatshirtleri çok felaket renk çıkartıyor

Senin makinandan bana da yaa😀😀 

Deterjandan da olabilir bilemedim şimdi☺

0 oy
önce (187,659 puan) tarafından

Ben uzun zamandır kullanıyorum çokda memnunum

Hangi marka

0 oy
önce (406 puan) tarafından

Perosun renkliler beyazlar için olan ikisini de kullanıyorum renkliden memnunum beyazdan değilim beyazın kapsül tamamen eritmiyo ve jelatiniyle beraber kıyafetlere yapışıyo 

Oo sıkıntılı bir durum bence kıyafeye yapışması, iki iş olur öyle

Böyle oluyo 

image

Çıkıyor mu geri, yoksa kıyafet çöp mü artık? 

Ben attım kıyafeti beyaz ya yeşil yeşil boya gibi lekeler kaldı 

Riskli bir durum o zaman

0 oy
önce (6,555 puan) tarafından

Ben hep kullanıyorum ariel markası. Bayağı da temiz yıkıyor. Sadece makineye koyarken iyice elbiselerin ortasına koymak gerekiyor, diğer türlü tambur dönerken kenara köşeye sıçrayıp sıkışıyor bir yerde. 

Renkli, beyaz hepsinde aynı kapsülü mü kullanıyorsun peki

önce (6,555 puan) tarafından

Evet 😊 

+1

👍çok teşekkürler bilgi için😘

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çamaşır makinesinde kapsül deterjan kullanımı nasıl olur?
Çamaşır makinesinde kapsül deterjan kullanırken kapsülü doğrudan boş kazanın içine, çamaşırları yerleştirmeden önce koymalısınız. Deterjan gözüne konulmaması gereken kapsüller, suyla temas ettiğinde hızla çözünerek etkili bir temizlik sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kapsül deterjanlar çamaşırları temiz yıkıyor mu?
Kapsül deterjanlar, konsantre formülleri sayesinde genellikle normal sıvı veya toz deterjanlara göre daha etkili bir leke çıkarma performansı sunar. Doğru dozajda oldukları için deterjan kalıntısı bırakma riskini düşürür ve özellikle düşük sıcaklıklarda başarılı sonuçlar verir.
Kapsül deterjan kullandıktan sonra kokusu çamaşırda ne kadar kalır?
Kapsül deterjanların içindeki parfüm teknolojisi, çamaşırların yıkama sonrası uzun süre ferah kokmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kokunun kalıcılığı, çamaşırların kurutulma biçimine ve kullanılan kapsülün markasına bağlı olarak genellikle birkaç gün ile bir hafta arasında sürer.
Kapsül deterjan kullanırken nelere dikkat etmeliyim?
En önemli konu kapsülü mutlaka çamaşırların altına, kazanın en dibine yerleştirmektir; aksi takdirde kapsül tam çözünmeyebilir. Ayrıca, çok düşük su hacmiyle çalışan kısa programlarda veya çok az miktarda çamaşır yıkarken kapsülün tamamen çözünmesi zorlaşabilir, bu nedenle tam yükte kullanılması önerilir.
Kapsül deterjanlar her türlü kumaş için uygun mudur?
Kapsül deterjanlar genel olarak pamuklu, sentetik ve karışık dokumalar için güvenle kullanılabilir. Ancak yünlü veya ipek gibi özel bakım gerektiren hassas kumaşlarda, ürünün üzerindeki yıkama talimatlarına bakarak bu deterjanların uygun olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 317 göst.
6 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Dilaray1404 (309 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 150 göst.
5 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde mrcn06 (132 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 329 göst.
18 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde bbsradrkk (1,769 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 784 göst.