Antidepresan kullananlar faydasını nasıl görüyor?

0 oy
251 göst.
önce Diğer kategorisinde (62 puan) tarafından

Nasıl faydası var mı ne için kullanıyor sunuz yan etkisi oluyor mu 

9 Cevaplar

0 oy
önce (1,118 puan) tarafından

Ben geçmişte panik atak için de kullandım, depresyon için de kullandım. Her ilaç her insanda aynı etkiyi yapmıyor, o yüzden doğru ilacı ve doğru dozu bulana kadar doktor kontrolünde biraz deneme yapmak gerekebiliyor. Doğru ilaç olmazsa belirtiler şiddetlenip intihar riski bile olabiliyor. Bana iyi gelen ilaç annemde uyku yapıyordu, başını kaldıramıyordu mesela. Bazıları iştahı açıp kilo aldırıyor bazıları tersine iştahı kapatıyor. O yüzden doktor kontrolünde almak lazım. Doğru ilacı bulursan da yaşam kaliteni artırıyor. 

önce (62 puan) tarafından

Ne kadar süre kullandınız benimde panik atak var şuanda 

O da yaşadığın duruma göre değişiyor. En az 6 ay kullanmak gerekiyor ama benim çok kötü bir dönemimdi, 1,5-2 yıl kadar kullandım. Ama bu sürede sürekli doktor kontrolündeydim, mevsime ve benim durumuma göre dozunu azaltıp artırıyorduk

Faydası oldu mu size 

Oldu tabi ki, kalp çarpıntısından evden hatta yataktan çıkamıyordum

-Reklam-
0 oy
önce (905 puan) tarafından

Altı yıl evvel kullanmıştım 

Annem vefat ettikten sonra sinir stres üzüntü için kullandiktan sonra stresimi sinirini üzüntümü bi nebze dindiriyordu sonra biraktim pek bişey anlamadım

Sağolun 

0 oy
önce (54 puan) tarafından

1 yıl önce gittim hem stres hem uykussuzluk vardı iki ayrı ilaç verdi psikolok sonra hamile olduğumu öğrenince bıraktım ama kullanırken de etkisini görmedim anksiyete için de kullandım bana daha fazla sinir yaptı hatta hamilelikte biraz daha iyi oldum sanki hormanlarim değişince biraz daha iyi oldum ama şimdi yine sinir geliyor olmadık yerlerde bazen krizler geçirdim herşeyi çok içime atıyorum ondan bazı şeyleri dışa vurmak lazım ben kendi adıma diyorum içime çok şey Ata ata bu duruma geldim

Bende içime çok atıyorum herseyi panik atak başladı ilaçlar sersemlik uyku yapıyo 2 çocuğum var hayatım alt üst oldu bitki gibi evdeyim

önce (54 puan) tarafından

İşte bende hiç öyle etkisi olmadı uyumak için kullandım ama uyuyamadım bende artık ilaç kullanmak yerine herşeyi dışa vurmaya karar verdim Allah'a çok dua ettim ona teslim olunca bi rahatlama geliyordu sonra hep bana bir sebep vermesini sabır vermeesini istediğim hiç olmadık yerde hiç istemeedigimiz halde hamile kaldım bide kız evlat çok istiyordum bebeğimde kız dediim bu benim düzelmem için bir sebep kendi kafamda birşeyleri düzeltmeye çalıştım şimdi eşimle aram kötü cocuklar çok zorluyor üstüne doğum korkusu geliyor yine aynı düşüncelere girdim yine kafamda kuruyorum ama ilaç kullanmayacam Allah'a bıraktım haksızlıkları içime atmıyorum öyle yine düzelir inşallah bide kaç aydır nAMAZ kılmıyorum onun huzursuzluğu var Allah büyük kafam yine düzelir inşallah 

Allah yardımcınız olsun sizinde içinize huzur versin inşallah 

0 oy
önce (237 puan) tarafından

Panik atak ve anksiyete icin prozac kullandim simdi adi degisti hatirlayamadim . Digerleri bende cok yan etki yapti . En iyisi buydu kullandigim . Hic bir yan etkisi yok 

Bende sersemlik uyku yapıyor bitki gibi oldum

önce (6,657 puan) tarafından

İlk zamanlar vücudun kendi dengesini bulana kadar dinlenme modına alıyor öyle düşün. Bi süre daha devam eder ama sonra normale dönersin. Pes etme kullanmaya devam et. Zaman geçtikten sonra iyi ki kullanmışım bu çileyi kendime çektirmemişim diyeceksin.

Çok sağolun 

önce (237 puan) tarafından

Aynen 2 hafta kadar sersem ediyor ama misss sonrasi . Ben bayadir kullaniyorum 

0 oy
önce (558 puan) tarafından

Bak bacım dört yıl ne çektim. Bu panik atak denilen kavramdan oysa öyle bişey yok. Yaşadığın stresten kaynaklı algı bozukluğu bakış açını değiştir o değişince düşüncen düşüncen değişince duygun ve davranışın değişiyor izzet güllü güzel anlatıyor youtubedan yaşAdığın duygu sadece izle mutlaka müminin süresi 97 98 ayetleri oku nas ihlas felak oku İslam'da buna kabz  dönemi diyorlar her insan hayatı boyunca mutlaka bir kere yaşıyor sadece sen değilsin öyle düşün. Geçici bir dönem sakın ol söylediklerimi yap sakın ilaç kullanma insan duygularından kaçmak için ilaç kullanıyor çünkü düşündürüyor ağlatmıyor sarhoşlaştırıyor. Hatta serotonin eksik olduğunu nerden biliyor ki takviye yapıyor haydi dersin kanda tahlil yapar demir'in düşük takviye edelim diye yazar serotonin neye göre ölçüp biçip veriyor acaba bunlar fasa fiso inanma kendi kendine telkinler ver meşguliyet bul sabret şükret bol bol dua et 

Çok çok sağolun allah razı olsun 

0 oy
önce (2,080 puan) tarafından

5 yıl önce kullandım depresyona girmiştim panik atak uyku sinir problemi yüzünden resmen halüsinasyon görüyordum beynim uyuşuyordu düşünemiyordum bile insanın kendine yapacağı en büyük kötülük o ilaçları kullanmaktır şükür biraktim 

Ne kadar kullanıp bıraktınız bırakınca yan etki oldu mu 

5 ay falan kullandım bi yan etkisi olmadı bende kendimi buldum bırakınca 

Şuan iyi misiniz 

Evet iyiyim çok şükür hersey kafada bitiyor 

0 oy
önce (17 puan) tarafından

Ben de işe yaramıştı (ilk başlarda biraz yan etki yapmıştı, hatta etksizidi diyebilirim.

Dayandım uzun süreli kullandım .

Etkisini sonradan göstermişti 

Ama bir ay kullandın etkisini görmedin hemen bırakmamalisin

Zaten ilk 4 hafta alışma süresi 

En azından biz doktorumla öyle konuşmuştuk

Çok sağolun 4.gün benim sersemlik uyku hali var normal mi

0 oy
önce (60 puan) tarafından

Ben kızımın ölümünden sonra ve aradan 4 ay sonra babamın ölümünden sonra travma oluştu yemeden içmeden kesildim boğazımda lokma düğümlendi gitmiyordu 63 kilodan 35 kiloya düştüm serumla ayakta dururdum gece uyumuyordum ruh gibi gezerdim bu halde iken eşime benden artık umudunu kes boşanalım dedim kendime bile faydam yoktu beynime de pıhtı vurmuştu anlık gece ayağa fırlardım uyuyamazdım ya yine olursa ya olursa diye dışarda insanlar dan korkardım içerde duramazdım kalp çarpıntısı artık kalp krizi geçiriyorum derdim acile giderdim sonra artık düzelmem lazım dedim ilaçsız iyileşemiyorum vitaminler yerlerde sıfır eşim beni bırakmadı hastaneye gidecez dedi bu halde olduğun için boşanmak istedin demişti ama o direndi geçecek demişti gecenin 3 ünde nöbete gidecekti Jandarma ya beni de götür dedim ağladım yalnız duramıyordum en son izin aldı gitmedi işe sonra  ki gün bir profesör doktor bulduk gittik oraya önce sakinleştirici yaptı ilaçsız geçmeyecek dedi konuşsamda şuanda travma geçiriyor demişti iki ilaç yazdı biri selectra idi diğerini hatırlamıyorum bu ilaçları 6 ay kullansın diğerini bir ay sonra bırak selecktra 6 ay devam edecek demişti bir tanesi anlık etki ederdi selectra 20 gün sonra etki edecek demişti dediğini yaptım ama haftalık kontrol vardı çünkü çok yoğun travma idi o yüzden konuşuyordu benimle konuşması öyle iyi geliyordu ki yanından gitmek istemiyordum numarasını verdi gece tutsa dahi arayın demişti beni o ilaçlar çok faydalı oldu ve düzeldim bir ay sonra artık ben olmuştum olumsuzlukları yok ettim herşey normal olmuştu korku yok stres yok günlük aktivite yaptım sonra ikinci üniversite okumaya başladım herşey düzeldi eşim beni ayağa kaldırdı pes etmedi hiçbir zaman sonra iki tane dünya tatlısı kızım ve oğlum doğdu şimdi bir tane kızım daha doğacak İnşallah 

Yani tedavisini ol isterseniz hocanın numarasını da vereyim

0 oy
önce (58 puan) tarafından

Bende 2 sene boyunca kullandım ama gibi gibi diyebilirim. Bence insanın kafasında bitiyo ya onunla yaşamayı öğrenmek çok önemli. Doktor bana demişti hiç bi şeyi unutturcak ilaç yok ilaçlar sadece destek asıl önemli olan onunla yaşamayı öğrenmek asıl insanı iyileştiren yani iyileştirmek dediğim eskisi kadar yaralamamak

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Antidepresan kullanmaya başlamak psikolojik olarak nasıl hissettirir?
Antidepresan kullanımı ilk aşamada beyindeki nörotransmitterlerin dengelenmesine yardımcı olarak duygu durumunu stabilize eder. Kullanıcılar genellikle ilacın tam etkisini göstermesi için gereken 2 ila 4 haftalık süreçten sonra modlarında belirgin bir iyileşme, kaygı seviyelerinde düşüş ve odaklanma yetilerinde artış gözlemlediklerini ifade ederler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Antidepresanların vücutta görülebilecek yaygın yan etkileri nelerdir?
Antidepresan kullanımı sırasında en sık karşılaşılan yan etkiler arasında mide bulantısı, uyku düzeninde değişim, ağız kuruluğu ve iştah farklılıkları yer alır. Bu etkiler genellikle vücudun ilaca uyum sağladığı ilk 15-20 gün içerisinde şiddetini kaybeder; ancak herhangi bir rahatsızlık durumunda mutlaka hekime danışılmalıdır.
Antidepresanlar hangi psikolojik durumlar için reçete edilir?
Antidepresanlar temel olarak klinik depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu, panik atak ve obsesif kompulsif bozukluk gibi durumların tedavisinde kullanılır. İlaçlar, beyindeki serotonin ve noradrenalin gibi kimyasalların seviyesini düzenleyerek, hastanın günlük yaşam kalitesini artırmak ve semptomları hafifletmek amacıyla uzman doktorlar tarafından reçete edilir.
Antidepresan kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?
Antidepresan kullanırken en önemli kural ilacı doktorun belirttiği dozda ve sürede, aksatmadan düzenli kullanmaktır. İlaçlar asla bir başkasının tavsiyesiyle başlanmamalı veya doktor onayı olmadan aniden bırakılmamalıdır; çünkü ani bırakmalar yoksunluk belirtilerine veya semptomların daha şiddetli geri dönmesine neden olabilir.
Antidepresan kullanmanın faydalarını ne zaman görmeye başlarım?
Antidepresanların klinik faydaları genellikle düzenli kullanımdan sonraki 2 ila 6 hafta içinde hissedilmeye başlanır. İlk haftalarda fiziksel yan etkiler ön planda olabilir, ancak 4. haftadan itibaren duygu durumundaki düzelme, uyku kalitesindeki artış ve kaygı seviyesindeki azalma gibi beklenen terapötik etkiler belirginleşir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 1,085 göst.
0 oy
7 cevap 420 göst.
5 Mart 2026 Diğer kategorisinde Melek068 (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 503 göst.
0 oy
2 cevap 235 göst.

Kategoriler

1,518,371 soru