20'lik dişimi çektireceğim, süreç çok ağrılı olur mu?

0 oy
228 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (15 puan) tarafından

Çok ağrıyor mu bir de yemek yeme bir şeyler içmeye ne zaman başlıyorsunuz tam olarak 

13 Cevaplar

0 oy
önce (8,123 puan) tarafından

Diş tamamen gömülü değilse acımaz 20'lik dişlerimi çektirdim çok ağrıyordu saçlarımı çekercesine iğneyi vurdu direkt tuttu çekti yani 2 saat sonra da yemek yemeye devam ettim

-Reklam-
0 oy
önce (54 puan) tarafından

Ben iki saat sonra normal yemek yemeğe başladım ama sigara içtim bide iki tane birden çektim ve enfeksiyon kaptı 15 gün çektim sonra yavaş yavaş. Herşey düzene girdi

0 oy
önce (34,103 puan) tarafından

Ben dün çektirdim uyuştuktan sonra hissetmiyorsun gömülümü normalmi canım dişin gömülüyse biraz zor oluyo 3 saat uyuşuktu sonra geçti ve rahatladım yeri ağrır dediler arveles iç dedi doktor şuan çok iyim 

0 oy
önce (583 puan) tarafından

Ben cektirmedim canım ameliyat ile aldılar biraz zorlu bir surecti ama dış ağrısından kolay emin ol

0 oy
önce (220 puan) tarafından

3 tane 20lik diş çektirdim çeşitli zamanlarda, 4.yü de haftaya çektircem😊 hayatımın vazgeçilmez hobilerinden oldu🥲 gömülü değilse kolay çekilir. Benim kökler sağlam olduğu için biraz uğrasıyor ama hiç acımıyor uyuşuk olduğu için, hissetmiyorsun. Korkma. 

0 oy
önce (13 puan) tarafından

Ben çektirdim ama kökten olan değildi 20 lik dişim acımadı sadece şişti birkaç saatlik 1 gün boyunca çektirdiğiniz diş tarafından yemek yemeyin birde sıvı şey tüketirseniz daha iyi olur eşim kökten çektirdi tam uyuşmadı acıdı demişti 

0 oy
önce (17 puan) tarafından

Benim gömülü değildi ama ağrısı vardı cnm çok dayanılmayacak gibi değil

0 oy
önce (27,482 puan) tarafından

Doktor çekmiş de haberim olmamış . 

0 oy
önce (2,309 puan) tarafından

Ay bennnnn

Ben cok zorlandı  gömülüymüş bide bir ayı geçti  Çekeli

0 oy
önce (295 puan) tarafından

Benim gömülü ayın 24 ünde gidicem bakalim nolacak

0 oy
önce (1,130 puan) tarafından

Benim gömülü dişti 10 gün boyunca yutkunamiyordum bile

0 oy
önce (1,563 puan) tarafından

Normal cekim gibi tamponu brn 2 saat çıkarmıyorum dr yarım saate çıkarabilirsin diyor 4 tane çektiririm şekerim vardi çok sukur bi sıkıntı yaşamadım tükürme tükürdüğünü yut çok sıcak çok soğuk sigara tüketmemek gerek

0 oy
önce (5,972 puan) tarafından

Ben çektirdiğim zaman yanağım şişmişti baya. Her bünyeye göre değişiyor tabii ki. İnşallah çok ağrın olmaz.

önce (15 puan) tarafından

İyi dileklerin için teşekkürler.

Benimki gömülü değildi,normal çektirdim bile ,hiçbir şey olmadı ağrı falan yok. Sadece uyuşukluğu geçmedi,belki de bir iğne değil iki iğne vurduğu içindir bilemiyorum.

önce (5,972 puan) tarafından

Olabilir iki iğne olduğu için uyuşuktur hâlâ.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

20'lik diş çekimi sırasında veya sonrasında çok ağrı olur mu?
20'lik diş çekimi işlemi sırasında lokal anestezi uygulandığı için herhangi bir ağrı hissedilmez. İşlem sonrasında ise diş hekiminizin reçete ettiği ağrı kesicileri düzenli kullanarak ve bölgeye soğuk kompres uygulayarak oluşabilecek hafif ağrıları kolaylıkla kontrol altına alabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
20'lik diş çekildikten sonra ne zaman yemek yenebilir?
20'lik diş çekimi sonrası anestezi etkisinin geçmesini beklemek çok önemlidir, bu süre genellikle çekimden sonraki 2-3 saattir. Uyuşukluk tamamen geçmeden yemek yememeli, çünkü fark etmeden yanağınızı ısırıp ciddi yaralanmalara yol açabilirsiniz.
20'lik diş çekiminden sonra ilk gün nasıl beslenilmelidir?
Çekimden sonraki ilk 24 saat boyunca oda sıcaklığında, yumuşak ve çiğneme gerektirmeyen gıdalar tercih edilmelidir. Yoğurt, çorba, püre veya smoothie gibi besinler idealdir; çok sıcak veya çok soğuk yiyecek ve içeceklerden ise mutlaka kaçınmalısınız.
20'lik diş çekimi sonrası iyileşme süreci kaç gün sürer?
20'lik diş çekimi sonrası dokuların iyileşmesi genellikle 7 ile 10 gün arasında sürmektedir. İlk 3 gün şişlik ve hassasiyetin en yoğun olduğu dönemdir, ancak hekiminizin önerdiği bakım kurallarına uyduğunuz takdirde günlük hayatınıza hızla dönebilirsiniz.
20'lik diş çekimi sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Çekim sonrası bölgedeki kan pıhtısının bozulmaması için ilk 24 saat boyunca tükürmemeli, çalkalama yapmamalı ve pipetle içecek içmemelisiniz. Ayrıca bölgeyi tahriş edebileceği için sigara içmekten ve sert gıdalar tüketmekten ilk birkaç gün boyunca kesinlikle uzak durmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 136 göst.
1 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Seherkzll (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 309 göst.
10 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Biroglanbirkizannesi (946 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 373 göst.
28 Nisan 2021 Diğer kategorisinde pinarsrklc (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 142 göst.
1 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Serappp (315 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,368 soru

24,747,721 cevap

371,938 kullanıcı

...