Yeni eve taşındım ama neden sürekli eski evimi özlüyorum?

0 oy
122 göst.
önce Diğer kategorisinde (109 puan) tarafından

Tokı den sobalı bir eve geçıs yaptım ama bilmiyorum aklım hayla o tokıdekı evde bilmiyorum gece rüyama bile gırıyor orayı sankı kendı evimmis gibi hissediyorum? 

3 Cevaplar

0 oy
önce (65,724 puan) tarafından

bu evin kendinin mi

-Reklam-
0 oy
önce (5,142 puan) tarafından

Neden daha düşük bir eve geçtiniz

0 oy
önce (685 puan) tarafından

Tokideki ev şimdiki eve göre daha iyidir birde uzun zaman kaldıysanız şuanki eve göre de güzeldir ondan tuhaf geliyordur bende 5 senedir tokideyim oldu bitti sevemedim bu evi kiracıyım bir an önce gitmek istiyorum burdan alıştım mı alıştım ama sevmiyorum yani çünkü ben 3+1 istedim tutarken kayınbabam 2+1 dedi yeter size kim var ki iki  kişisiniz falan filan dedi 2+1 ev tuttular oldu bitti nefret ettim burdan 

önce (685 puan) tarafından

Tabii şuan 4 kişi olduk sığmıyoruz artık 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yeni eve taşındıktan sonra eski evi özlemek normal mi?
Yeni bir eve taşındıktan sonra eski evi özlemek, psikolojik olarak yerleşiklik hissinin kaybı ve alışkanlıkların değişmesi nedeniyle oldukça normaldir. İnsan beyni tanıdık ortamları güvenli alan olarak kodlar, bu yüzden yeni bir ortama adaptasyon süreci genellikle 3 ile 6 ay arasında değişen bir uyum dönemi gerektirir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eski evi rüyalarda görmek ne anlama gelir?
Eski evi rüyalarda görmek, bilinçaltınızın geçmişteki güven ve konfor alanına duyduğu özlemin bir yansımasıdır. Yaşam alanındaki radikal değişimler, beyinde nörolojik bir boşluk yaratır ve zihniniz eski anılarınızı canlandırarak bu değişimin yarattığı duygusal stresi yönetmeye çalışır.
Yeni taşınılan evi benimsemek için neler yapılabilir?
Yeni evi benimsemek için kişisel eşyalarınızı eski evinizdeki düzeninize benzer şekilde yerleştirmek aidiyet hissini hızlandırır. İlk birkaç hafta içinde evde küçük rutinler oluşturmak, kendi dekoratif dokunuşlarınızı eklemek ve yeni çevrenizi keşfederek o bölgeyi tanıdık hale getirmek adaptasyon sürecini önemli ölçüde kısaltır.
Taşınma sonrası yaşanan aidiyet sorunu ne kadar sürer?
Taşınma sonrası yeni ortama aidiyet hissetme süresi kişiden kişiye farklılık gösterse de genellikle 3 ay civarında bir alışma dönemi yaşanır. Bu süreçte eski evle ilgili anıların tetiklenmesi normaldir; ancak yeni evinizde geçirdiğiniz kaliteli zaman arttıkça aidiyet duygusu yavaş yavaş eskisinin yerini alır.
Yeni evden eski eve duyulan özlem nasıl geçer?
Özlemi gidermenin en etkili yolu, yeni evinizi sadece bir barınak değil, kendi yaşam alanınız haline getirecek küçük değişimler yapmaktır. Evinizde sevdiğiniz kokuları kullanmak, huzurlu köşeler yaratmak ve zaman geçtikçe bu alanda yeni güzel anılar biriktirmek, eski eve olan duygusal bağı doğal bir şekilde azaltacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 809 göst.
5 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Aniskomhakli (1,535 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 522 göst.
17 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 454 göst.
1 Aralık 2022 Tatil-Seyehat kategorisinde Elif aydmeir (682 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 151 göst.
1 Aralık 2022 Tatil-Seyehat kategorisinde Elif aydmeir (682 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,086 soru

24,743,811 cevap

371,724 kullanıcı

...