Forumdaki troll kişilerle nasıl başa çıkabilirim?

+1 oy
1,011 göst.
önce Diğer kategorisinde (16,050 puan) tarafından

gecenin kaos postunu açayım 

hepimizde çocuk, koca, kaynana, iş derdi var. 

azıcık kafa dağıtalım, dertleşelim diye giriyoruz buraya

arada sapıklar dadanıyor, sinirleniyoruz falan

ama trollemekk de acayip yani. 

başkaları yaşıyormuş gibi anlatımlar, hayal ürünü postlar

bu işsizlik mi, trollemek mi, hastalık mı nedir yani anlamadım😅 durumu farkettiğimizi anlayınca da dün hesap sildirmiş, bugün başka isimle geri gelmiş yine sıkmış kafasından bir hikaye 😂

biz de eğlencesine post açıyoruz da kimsenin aklıyla dalga geçmiyoruz yani😅

not: mesaj kutumu patlatmayın kim diye 😅 sonra söylerim 😂 

22 Cevaplar

+2 oy
önce (1,120 puan) tarafından

Ben kimsenin yalan borcu olduğunu düşünmüyorum insanlar kendi hayatlarini yada olanları anlatıyordur neden yalan olsun niye burdakileri kandırmaya calissinlar ki 

önce (32,666 puan) tarafından

Sen yenisin galiba. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayan ben bile biliyorum çocuğum koronadan öldü diye milleti kekleyeni kendi hayatıymış gibi başkasının hayatını kocasını paylaşıp sonra durum ifşa olunca hesabım çalınmış diyeni daha neler neler 😂 

önce (16,050 puan) tarafından

yok, sedat peker koyacam diyen başkaydı 

önce (32,666 puan) tarafından

O aklıma gelmemişti ha bir de o vardı anam o kadar çoklar ki hangi biri kalsın akılda 

@Nevanur_Hira_Asel yok takip etmedim hiç, threads de anneler kısmında denk gelmişti 😅

diş hekimi olayı da bombaydı ya😂 

önce (4,937 puan) tarafından

Minel olayı en bombası,adamla Photoshop yapıp bir de buraya atıyordu 😂

-Reklam-
+2 oy
önce (7,592 puan) tarafından

Vildan Kaya mi kara mi ne vardi onu mu diosun 

ben isim vermedim 🤭🤭🤭 

önce (9,834 puan) tarafından

He cano o bununki ismi hayalevreni böyle bir isimde nasıl aklına gelir insanın

önce (6,531 puan) tarafından

Aaa o mu, dün beni engelleyen 😅 

eveet 😅 

+1 oy
önce (14,461 puan) tarafından

Yazimmi kim olduğunu karıştırimmi ortalığı 🤣🤣🤣🤣

önce (1,023 puan) tarafından

Ahahahah

kimdi kimdi diye isim düşünürken yazdın, ohhh be dedim😂 vedat mıydı diye düşünüyordum vedat ne alaka😂😂 

önce (14,461 puan) tarafından

Dün Vildan karaydı kuzu bugün hayallerevreni valla bugünkü Nick cuk olmuştu yarın nasıl gelir bilmem 🙄🤣

+1 oy
önce (8,350 puan) tarafından

Sizin yorumdan sonra postu sildi

evet, ondan emin oldum zaten😂 

+1 oy
önce (5,158 puan) tarafından

Bu kanıya nerden vardınız birşey mi oldu acaba

önce (5,158 puan) tarafından

Bloglarında açıkçası başkasının hayatını eleştirip anlatması benimde yadırgadıgım bir durumdu hani yazarlar olarak bizim fikrimizi sorabilir siz ne düşünüyorsunuz diye ama o direkt dedikodu olarak anlatıyordu

önce (8,157 puan) tarafından

İlk postundan şüphelendim ama neyse dedim. Sonra ki postlarından emin oldum. Bir de yazım kurallarına filan nasıl dikkat ediyor, te allahım yarabbimm😂

önce (1,228 puan) tarafından

Yapay zekaya yazdiriyorlar canım. Yarim yamalak yazip duzelttiriyorlar bi tanesi soylemisti burada yapay zekaya yazdiriyorm diye. Bende saf saf takip etmisim duzgun egitimli biri herhalde diye.

Millet de ne kafa var ya. Boşa harcanıyor bu arkadaşlar

bak yeni bir hesap yeni bir post var, çok tanıdık geliyor niyeyse

+1 oy
önce (48 puan) tarafından

Çok merak ettim kim olduğunu bide nasıl anlıyorsunuz fake olduğunu ben hiç anlamaazdim

ya yenib bir üye, benzer anlatım arkadaşımın başına gelmiş, şunun başına gelmiş. Üst üste görünce bie tuhaf geldi, bunu yazınca hesabı sildi. bugün aynı yazım şekliyle bri hikaye daha geldi. yazınca post uçtu 

önce (48 puan) tarafından

Ha o mesele benim merak ettiğim niye başkalarının hikayelerini anlatıyorlar 

yani bilmiyorum ya kendinden utanıyor ya sapık ya da başka hayat yaşıyormuş gibi davranarak kendini kandırıyor 

+1 oy
önce (3,884 puan) tarafından

Ben görmedim ama zamanında niye çok yanlış anlaşıldım bunu şuan anlıyorum öyle sıkıyorlarki bazıları 

Kız geçen bana biri varya sürekli ergenlikle ilgili post açan şok oldum özelden ne terbiseyiz şeyler yazmış sonrada çıplak resimlerini atmış hepsi bikinili yazmış abla ben ergenlerden hoşlanıyorum beni oğluna göster sabaha kadar başıma ağrı girdi Allah'ın cezaları edep yoksulları 

Vallahi Allah evlatlarimizi korusun iyilere denk getirsin aha sana yorum😂

bu insanlarla toplum içinde bir arada yaşadığımızı düşününce, tiksiniyorum ya. 

belki sokakta bu kişilerle birlikte yürüyorsun. iğrenç 🤦🏼‍♀️ 

önce (8,350 puan) tarafından

@Delirik dediğin kişiyi tahmin ediyorum. Bayadır burada gözükmüyor o mu ki acaba

Hayır kız geçen oldu buradadır belkide Allah İslah etsin

Aaa bana da mesaj atmış ben görmedim sonra farkettim 😂😂😂

Olabilir asuegeli23 ti nick

+1 oy
önce (725 puan) tarafından

Bu şey degilmi ya ailesi evinde kalmış 2 ay sonunda kavga ile ayrılmışlardı ,sonra elti muhabbeti vardı haa birde oda dekorasyonu sormuştu 🤣

sanki evet o postları vardı, bugün de hayalli bir şeyle geldi

He he o🤣

önce (725 puan) tarafından

Onu farketmedim ama sürekli birşeyler anlattığı için bildim biraz trol olduğunu 

+1

2 ay seslenmiyor annesine ablasına buraya yazıyor ne diyem die sonra hemen konuşuyor ve annesi ablası hemen otobüse binip eve dönüyor giderken birsürü beddua ediyorlar 

Ertesi gün değişti zaten konuları eltisine halaları beddua ediyordu 1 gün sonra halanın başına kaza gelmişti.

+1 oy

Ben açıkça işsiz olduklarını düşünüyorum 🙂 

vallahi aklıma gelmez ya, hadi geldi diyelim üşenirim ben

Bu tür insanların çevreleri tarafından sevilmeyen ya da ilgi verilmeyen kişiler olduğunu düşünüyorum. Böyle bir boşlukta yapacakları tek şey hayali senaryolar üretmek. Diğer türlü kayda değer seviyeli uğraşlar bulmak zaman ve akıl ister. Bunlar da bu tip insanlara ağır gelir. Kendi çaplarında burada milleti alaya almak daha kolay geliyor. 

yani seni beni kandırdı, heheheh şunlara bak aptaşlar nasıl da inandırdım dedi ve bitti, bu kadad şey mutlu edebilir mi insanı ya. Allah akıl fikir versin 

+1 oy
önce (114 puan) tarafından

***** saçma işler. Şurada insan gibi iki kafa dağıtalım diye giriyoruz. Milletin işi gücü yok, hayal kurma, insanın aklı ile dalga geçme peşinde. Allah'ım hidayet, akıl fikir versin ne diyeyim 🙈

yani eğleniyoruz, dertleşiyoruz, fikir alışverişi yapıyoruz. bunlardaki kafa çok acayip 

Ya kendi adıma söyleyeyim. Geçen sene gebelik grubundan burayı keşfettim. Bişey konusunda bilgim ya da makul bir fikrim varsa yorum yaptım. Yoksa okudum geçtim.  Geçen sene bebeğimi 16 haftalıkken kaybedince uygulamayı sildim. Görüp içimin yanmaması için. Bu sene tekrar hamile kalınca indirdim. Tekrar geldim. Ne bileyim yani bazen bana da kendine dert mi arıyorlar dediğim konular oluyor. Bazen çok melonkonik takılıyorlar. Anlamış değilim. 

bieaz vakit geçirince sık gördüklerimizi hatırlıyoruz, aaa evet o böyleydi bu şöyleydi gibisinden. 

çoğunluk gebelikten gelmiştir zaten, bir dadanan bırakamıyor kolay kolay😅

burada çok farklı hayatları olan insanlar gördüm, hiç bilmediğim hayatlar. çoğunluğunun gerçek olduğunu düşünüyorum.

ha senin dert etmediğin konuyu başkasında olay olabiliyor. bu da garip geliyor ama hayat işte

Ya şimdi gerçekten dert edilecek şeyler var. Asla küçümsemek için demedim. Ama bazen çok basit şeyler, burdan da çok tepki alıyor. Hatta bazen yazanlar ile aynı fikirde olduğum için diyorum millet saydırmış, bi de sen gitme garibin üstüne diye. Öyle konulardan bahsetmek istemiştim 

+1 oy
önce (6,063 puan) tarafından

Var böyle kafalar.bende uzun zamandır birinden huylanıyorum ama İnşallah ben yanılıyorumdur hislerimde

sen kimden huylanıyorsun😅 bayadır yoktun 

önce (6,063 puan) tarafından

Benle beraber bi kaç arkadaşta aynı şeyi düşünüyordu hatta ama dediğim gibi elimizde kesin diyebileceğimiz bişey yoktu.özelden anlatabilirim 

önce (65,734 puan) tarafından

gelde merak etme 🙂

anlatmak istersen burdayız😅🤗 

+1 oy
önce (686 puan) tarafından

3 yıldır buradayım bazen aylardır sessiz takılıyorum bazen full aktif olup yorum yapıyorum sorduğum soru kaç tane ben bile bilmiyorum belki  2 belki 3 bilmiyorum:) bazen yorumlar yapmaya bile üşeniyorum şuan son 1 2 haftadır baya yorum yapıyorum o da çocuk konusunda biraz rahatladım yani ondan fırsat buluyorum yani birde kalkıp başkasının hayatını satırlarca yazacam üşenirim yazmaya işleri yoktur diye düşünüyorum  boş boş oturyordur ne bilim sıkılıyorlar sarıyorlar buraya işte beni de dün engellemiş galiba halbuki kötü bişey de yazmamıştım hırsızlık mevzusunda değişik bişey 

bazen güzel kafa dağıtıyor burası, o yüzden seviyorum. başlarda başkaları nasıl buluyor dşye çok anlamıyordum, vakit geçirdikçe çözüyorsun 😅 

0 oy
önce (2,407 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar olsun cümleten 

3 çocuğum var okullar tatil olduğundan beri gelen giden ev temizlik derken doğru düzgün girip okuyamıyorum bile 

Burda fikir verirken yazdıklarıma bile çok dikkat ederek yazıyorum Allah korusun kul hakkına girerim diye. Çoğu postu okuyup yazmıyorum bu yüzden. 

Yalan mı trol mu bilemiyorum ama karakter diyorum. Tıpkı gerçek hayatta karşılaştığımız insanlar gibi burda da varlar.

Rabbim iyilerle karşılaştırsın hayatımızın HER alanında inşallah 🌸 

amin canım 🤗 

0 oy

ee ama kim 🙂 bende inandim cevap verdim isgillenmedim de değil yani 

sen de eskilerdensin, eskiler daha iyi çözüyor aslında 😂 

ben cok kisiyi soyluyordum admine veya editorlere de eskisi gibi aktif degilim olaylara vakif olamiyorum

0 oy
önce (3,008 puan) tarafından

Bak böyle olayları hep kaçıyorum yine kaçırdım 

Kim hayal metni yazmış ya baktım bulamadım da :) 

önce (686 puan) tarafından

Şuan mesela bir tane var açmış yine bişeyler sormuş pek inandırıcı değil yine aynı tarz sorular kuzeni hakkında bazı mesajlar yazmış görmüş ne yapayım diyor bir bak ona gerçekten böyle saçma bişey olacakta bu kadar sakin kalacak :) bende ciddi ciddi yorum yapıyordum hep 

ben de başlarda inanıyordum saf saf 😅 belki hala inandığım vardır. 

0 oy
önce (6,650 puan) tarafından

Yaa bi post daha aç herkes troll hikaye uydursun. Biz de uyduralım şöyle entrikalı,kıskanmalı,saç baş yolmalı,büyülü,perili,kaynanalı,görümceli,eltili hikayeler. En çok artı alana en iyi uydurukçu ödülünü verelim🤣🤣🤣🤣

önce (1,638 puan) tarafından

Vallaha da öyle olsun ya ya @honkiponkitoninok ne dersin 😂 eğleniriz hem ama bi gün düşünelim ya sonuçta birincilik var bu yarışmada 

güzel bir akşam etkinliği olur bak bu😂 

Ben 3 gün düşünmem lazım töbe aklıma bişey gelmez. Ama benim kızlar güzel oyun kuruyor bazen odalarına dalıyorum noluyor niye kavga ediyorsunuz die . Anne oyun oynuyoruz diyip gülüyorlar🤦‍♀️ onlara yazdırırım bende🤣

önce (1,638 puan) tarafından

Şu troll ciler bizden daha iyi senaryo yazar 😂

önce (5,244 puan) tarafından

Ben 1 yıl otursam bu konu hakkında yıne bırsey yazamam o kadar yani boyle ınsanların akılları pırıl pırıl maşallah 

0 oy
önce (44 puan) tarafından

Genelde post okurum kişileri tanımam aklımda da tutamıyorum  nickleri   zaten ,bazı postlar mantıklı bazıları sapıkça bazıları saçma  bazıları full yalan bariz belli oluyor 

başlarda anlamıyordum bende ama artık farkediyorum

0 oy
önce (27,979 puan) tarafından

Trol postlar hemen anlaşılıyor ya . Ben tahmin ettim kimliğini 

çok göze batıyorlar

0 oy
önce (325 puan) tarafından

kaç senedir burdayım uzaktan okurum pek yorum yapmam ama bazıları gerçekten abartıyor hayal aleminde ...Nasıl kafa yaşıyorlar inan çok merak ediyorum.Bir insanın kendine neden bunu yapar 

Vakit geçiriyoruz işte, bazen tartışmalar vs oluyor ama yine de güzel yer. böyleleri değişik kafada

önce (325 puan) tarafından

aynen canım ama yinede herkes güzel kullanip dürüstce paylaşımlar yapsa.İnsan tabiki daralabilir dertlesebilir yazabilir ama dürüstlükle bazı postlarda ve yorumlarda gerçekten değişik insanlar var.Dogruluktan dürüstlükten kimseye zarar gelmez 

0 oy
önce (4,937 puan) tarafından

Ben de o hesabı ilk gördüğümde zaten bana da saçma gelmişti ve hatta anne ablası ile ilk posta da bir arkadaş yazmıştı sende bir gariplik var diye, ben de katılmıştım. Minel olayı gibi niyeyse bu tarz hayali insanların da kocasının maddi durumu hep çok iyi oluyor ve kocaları aşırı anlayışlı oluyor. 

yaşamak isteyip de yaşayamadıkları hayatı burada yaşamış gibi anlatmak mutlu ediyor belki de🤷🏼 o kıza da üzülmüştüm gencecik güzel bir kızdı. ama yaptığı şey, bir erkeğin kabul edebileceği bir şey değil. düşünsene sen kocam diye hayali birini paylaşıyorsun ve bunu kocan görüyor diyelim, açıklayamazsın. çok kötü 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İnternet forumlarında troll hesaplar nasıl anlaşılır?
İnternet forumlarında trol hesapları anlamanın en belirgin yolu, paylaşılan hikayelerdeki tutarsızlıklar ve abartılı olay örgüleridir. Genellikle kısa sürede dikkat çekmeye yönelik dramatik hikayeler anlatırlar ve gerçekçi detaylardan kaçınırlar. Ayrıca, bir hesabın kapatılmasının hemen ardından benzer üslupla yeni bir profil açılması, o kişinin platformda sistematik olarak trollük yaptığının en güçlü göstergesidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İnsanlar neden internette sahte hikayeler uydurup trollük yapar?
İnternet ortamında trollük yapmanın temelinde genellikle ilgi çekme isteği, can sıkıntısı veya başkalarının duygularıyla oynayarak hakimiyet kurma arzusu yatar. Bazı kullanıcılar sanal ortamda kendilerine bambaşka hayatlar kurgulayarak tatmin olurken, bazıları ise topluluk içindeki huzuru bozarak eğlenmeyi hedefler. Bu durum psikolojik olarak dikkat arayışı veya boş vakti faydasız şekilde değerlendirme eğilimi olarak tanımlanabilir.
Forum sitelerinde sürekli yalan hikaye anlatanlarla nasıl başa çıkılır?
Forumda sahte içerik paylaştığı düşünülen kişilerle başa çıkmanın en etkili yolu, bu kullanıcılarla tartışmaya girmemek ve onları dikkate almamaktır. Trol kullanıcılar tepki aldıkça daha fazla içerik üretmeye meyillidir; bu nedenle moderatörlere rapor etmek veya engellemek en doğru adımdır. Kişisel bilgilerinizi paylaşmadan, genel içeriklere odaklanarak forum kültürünü korumak mümkündür.
Sürekli isim değiştiren troll kullanıcılar nasıl tespit edilir?
Sürekli isim değiştiren troll kullanıcılar genellikle kullandıkları kelime kalıpları, benzer noktalama hataları ve anlattıkları hikayelerin kurgusal yapısı üzerinden tespit edilebilir. Bir kullanıcının eski hesabını kapatıp benzer konularla yeni bir profilden geri dönmesi, genellikle topluluk içindeki diğer üyelerin hafızası ve dikkatli takibi sayesinde fark edilir. Yazım tarzı ve konu seçimi, bu kişilerin dijital parmak izi gibidir.
Platformlarda sahte hesapların yarattığı kaos ortamı nasıl engellenir?
Sahte hesapların yarattığı kaosu engellemek için kullanıcıların eleştirel düşünme yetilerini kullanmaları ve her anlatılan hikayeye şüpheyle yaklaşmaları önemlidir. Platform yönetimi tarafında ise IP kısıtlamaları, hesap doğrulama sistemleri ve moderasyon kurallarının sıkılaştırılması, bu tür sorunlu profillerin geri dönmesini zorlaştırır. Topluluk üyelerinin trol içeriklere yanıt vermemesi, bu kişilerin motivasyonunu büyük oranda kırar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 397 göst.
22 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Mrs.Eris. (2,877 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 707 göst.
22 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,410 göst.
3 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Sude ayse elam (895 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 980 göst.
23 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Bi prenses annesi (682 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,166 soru

24,744,962 cevap

371,775 kullanıcı

...