Sağ göğsümde 1 haftadır şiddetli sızı var, sebebi ne olabilir?

0 oy
203 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,192 puan) tarafından

Hanımlar 1 haftadır sağ göğüsüm ara sıra sızlıyor ama şiddetli bir şekilde. Afedersiniz elimle sıktığım zamanda sağ sola göre daha sert. Koltuk altı göğüsümün sağını solunu elimle kontrol ettim bir kitle veya kızarıklık yok ama baya sızlıyor. Hamile değilim bu arada

3 Cevaplar

+1 oy
önce (1,803 puan) tarafından

Bunun için bi uzman doktora görünmeniz de fayda var. Çünkü kimse bunun sebebini bilemez. Allah korusun kötü bir hastalık olabilir o yüzden mesaj üzerinden teşhis yerine bir uzman doktorla görüşmeniz sizin için daha faydalı olacaktır. 

önce (2,192 puan) tarafından

Biliyorum aslında nereye gitmeliyim altında ne olabiliri sormak istedim

önce (1,803 puan) tarafından

Genel cerrahi bölümüne gideceksiniz. Dediğim gibi her hastalık için erken teşhis çok çok önemli. Çok geçmiş olsun. 

-Reklam-
0 oy
önce (32,645 puan) tarafından

Genel cerrahiye git ben geçen yıl gittim bir sertlik geliyordu elime ama şükür muayenede bir şey çıkmadı. 

Bu arada elle muayene ve ultrason istiyorlar bilgin olsun 

0 oy
önce (6,056 puan) tarafından

Annemde de aynı sorun vardı süt kanalı tıkanmış ama ne çekti sıtma filan tutuyordu sürekli

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sağ göğüste 1 haftadır süren şiddetli sızı neden olur?
Sağ göğüste hissedilen şiddetli sızılar genellikle hormonal değişimler, fibrokistik meme dokusu, kas ağrıları veya stres gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Ancak, 1 hafta boyunca devam eden ve sızlama hissi yaratan ağrılar, meme dokusundaki yapısal değişikliklerin bir göstergesi olabileceği için ihmal edilmemelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Göğüs dokusunda sertlik hissi ne anlama gelir?
Göğüs dokusunda hissedilen sertlik, genellikle meme dokusunun yoğunluğuyla ilişkili olan fibrokistik değişikliklere işaret edebilir. Özellikle regl dönemi öncesinde veya sırasında dokularda ödem ve sertleşme artabilir, bu da doku üzerinde sızlama şeklinde ağrılara neden olabilir.
Meme ağrısı durumunda doktora ne zaman gidilmeli?
Meme ağrısı 1-2 haftadan uzun sürüyorsa, ağrı şiddeti artıyorsa veya dokuda ele gelen belirgin bir sertlik/şişlik fark ediliyorsa vakit kaybetmeden bir genel cerrahi uzmanına başvurulmalıdır. Kendi kendine yapılan muayenede kitle olmasa bile, sızı ve sertlik gibi şikayetler tıbbi bir ultrason veya mamografi ile değerlendirilmelidir.
Hamile olmadığım halde göğüs sızlaması neden yaşanır?
Hamilelik dışında göğüs sızlaması, kafein tüketimi, düzensiz uyku, yoğun stres veya adet döngüsündeki dalgalanmalar nedeniyle sıklıkla yaşanabilir. Ayrıca sütyen seçimi veya duruş bozuklukları da göğüs bölgesindeki sinirlere baskı yaparak benzer ağrıları tetikleyebilir.
Meme sızlaması için hangi bölüme randevu almalıyım?
Meme bölgesindeki sızı, sertlik veya ağrı şikayetleri için doğrudan hastanelerin Genel Cerrahi bölümüne randevu almanız gerekmektedir. Uzman doktor, fiziksel muayenenin ardından meme dokusunu detaylı incelemek için görüntüleme yöntemlerine başvurarak ağrının kaynağını belirleyecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 147 göst.
4 Haziran 2026 Diğer kategorisinde nicksiz (203 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 448 göst.
1 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Esss29 (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 485 göst.
18 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Yasemince1644 (7,573 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 190 göst.