Pazardan aldığım ürünlerin yarısı çürük çıktı, ne yapabilirim?

0 oy
739 göst.
Diğer kategorisinde (2,290 puan) tarafından

image

image

Bu nedir ya biz para veriyoruz  bunlara. Kilosu 100 liraydı birkaç tezgahta birinden yarım kilo aldım. Eve geldim yarım kilonunda yarısı çöp. Helal mı kazanmış oluyorlar şimdi

9 Cevaplar

+2 oy
(1,214 puan) tarafından

Uzun zamandır artık çilek almıyorum zaten tadı da yok  sadece su gibiler ki zaten pazardan eve gelene kadar sulanıp küfleniyorlar  market de aynı pazar da da  

(2,290 puan) tarafından

Oğlum istediği için almıştım kavanozda saklayınca uzun süre taze kalıyor

-Reklam-
+1 oy
(17,217 puan) tarafından

öne güzelleri koyuyorlar, arkadan çürük çarık ne varsa veriyorlar🤦🏼‍♀️ 

(2,290 puan) tarafından

Genelde aldığım ürünlerde sorun olmuyor tek tük çıkanları da problem yapmıyorum açıköası ama bu çok sinir bozucu bunu satamazsın yani helal olmaz kazandığın para

+1 oy
(1,285 puan) tarafından

Ben önce alıyorum parasını vermeden içini açıp bakıyorum ki genelde hep kötü oluyor. Önüne atıyorum al kendi evinde yersen bunları sat.

(2,290 puan) tarafından

Genelde aldığuö ürünler göründüğü gibi çıkıyor yada tek tük sorunlu ürğn çıkıyor onları pekblem yapmıyorum ama bunun bildiğin yarısı çürük

(1,285 puan) tarafından

İşte bacım burada hiç göründüğü gibi çıkmıyor 🤣

+1 oy
(5,809 puan) tarafından

Uzak değilse götürün geri verin sırf bu yüzden pazardan sebze meyve almıyorum 1 kuruş fazla verip marketten kendim seçiyorum

(2,290 puan) tarafından

Sorun parası değilçok şükür marketten dr alabilirim ama ben pazar gezmeyi seviyorum hoşuma gidiyor. Uzak olmasa götürecektim. Sırf oğlum istedi diye almıştıö zaten

(1,192 puan) tarafından

Gercekten vende markette 5 krrs fazla olsun temız olshn 

+1 oy
(66,562 puan) tarafından

yazik ya nasil içlerine siniyor 

+1 oy
tarafından

Baya baya kötü vermiş Allah sorsun ne dicen

+1 oy
(34,642 puan) tarafından

Aynısını geçen haftalarda yaşadım direkt hepsi çöp yani insanlar aldanıyor ön kısımlarda iyisini görünce ama arka taraftakiler öyle değil maalesef pazardan alışveriş yapmayı bu yüzden sevmiyorum😑

0 oy
(3,431 puan) tarafından

Çok uzak değilse pazar al geri götür adama paramı geri istemiyorum helali hoş olsun al sen bunları için götürüyorsa akşam evine götür senin çoluğun çocuğun yesin sen ye de adamın üzerine doğru fırlat poşetle beraber paramı da geri istemiyorum al senin olsun de

(2,290 puan) tarafından

Uzak olmasa gideceğim zaten o kadar sinirim bozuldu. 

(87 puan) tarafından

Helali hoş olmasın bence çocuklar için alıyoruz yazık değl mi insanları kandırıyorlar

(3,431 puan) tarafından

orasi oyle ama adama laf sokmak baabinda. nalet gtsin al parasinida istemiyorum yiyebiosan sen ye demek icin

0 oy
(35,183 puan) tarafından

Al götür at önüne valla bak kul hakkıdır bu bende şeye sinir oluyorum çocukları ekmek almaya yolladığımda kuru ekmek veriyolar bin kere dedim para veriyoruz ya günahtır günah

(2,290 puan) tarafından

Tabiki kul hakkı oğlum istedi dşye almıştım zaten ama çok sinir oldum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Pazardan aldığım bozuk meyve sebzeyi nasıl iade edebilirim?
Pazardan aldığınız bozuk ürünleri iade etmek için öncelikle elinizdeki fiş veya ödeme kanıtı ile satıcıya başvurmalısınız. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, ayıplı mal olarak değerlendirilen ürünlerin değişimini veya para iadesini talep etme hakkınız bulunmaktadır. Eğer satıcı iadeyi kabul etmezse, ürün fotoğrafları ve alışveriş detaylarıyla birlikte Tüketici Hakem Heyeti'ne e-Devlet üzerinden şikayet başvurusunda bulunabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Pazardan alışveriş yaparken bozuk ürün çıkmaması için nelere dikkat etmeliyim?
Pazardan alışveriş yaparken ürünleri seçerek almayı tercih etmek, bozuk veya çürük ürün riskini en aza indiren en etkili yöntemdir. Özellikle poşetleme işlemi satıcı tarafından yapılıyorsa, ödeme yapmadan önce poşetin içindeki ürünlerin kontrolünü mutlaka sağlayın. Ayrıca, ürünlerin taze görünümü, dokusu ve kokusu kaliteyi belirleyen temel unsurlardır; tereddüt ettiğiniz durumlarda ürünü almaktan vazgeçerek başka bir tezgaha yönelmeniz daha doğru olacaktır.
▶ Satıcıların çürük ürünleri karıştırması hukuki açıdan nasıl değerlendirilir?
Satıcıların tüketiciden habersiz şekilde çürük veya bozuk ürünleri sağlam ürünlerle karıştırarak satması, ayıplı mal satışı kapsamına girer. Türk Borçlar Kanunu ve Tüketici Kanunu'na göre satıcı, sattığı ürünün ayıpsız ve tam olduğunu taahhüt eder. Gizli ayıp olarak nitelendirilen bu durum, tüketicinin sözleşmeden dönme, bedel indirimi talep etme veya ürünün yenisiyle değiştirilmesini isteme haklarını doğurur.
▶ Manav veya pazar alışverişinde ayıplı mal nedir ve haklarım nelerdir?
Ayıplı mal, alışveriş esnasında tüketiciye vaat edilen veya beklenen standartları taşımayan, bozuk, çürük veya kusurlu olan üründür. Pazardan aldığınız ve eve götürdüğünüzde yarısının çöp çıktığı bir ürün, açık bir ayıp örneğidir. Tüketici olarak bu durumda ürünün bedelini geri alma, ürünü yenisiyle değiştirme veya aradaki kalite farkı kadar ücret iadesi talep etme hakkınız saklıdır.
▶ Pazarda kötü ürün satan satıcıları şikayet etmek mümkün mü?
Pazarda sürekli olarak kötü ürün satan veya insanları yanıltan satıcıları, bağlı bulunduğunuz belediyenin Zabıta Müdürlüğü'ne şikayet edebilirsiniz. Zabıta ekipleri, pazar yerlerinde denetim yaparak ürün kalitesi ve etiket fiyatı konularında yaptırım uygulama yetkisine sahiptir. Ayrıca ürünle ilgili ticari bir mağduriyet yaşadıysanız, durumu Alo 175 Tüketici Danışma Hattı üzerinden de bildirebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 1,227 göst.
19 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (2,586 puan) tarafından soruldu
+2 oy
25 cevap 1,546 göst.
3 Ekim 2022 Diğer kategorisinde .._ (1,338 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 946 göst.
1 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (4,249 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,522,216 soru

24,801,345 cevap

374,567 kullanıcı

...