Beni istemeyen kayınvalidemin evine gitmemekle hata mı yapıyorum?

0 oy
364 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (90 puan) tarafından

Kızlar 8 senedir evliyim 8 senedir de eşimin ailesi beni kabullenemedi. İlk 3 -4 sene eşinle bu yüzden çok büyük kavgalar ettik. Bu sene de eşimin telefonunda annesiyle olan mesajlarını gördüm.

O karının aklına bakma seni ablanla düşman etti bizle görüşmemi istemiyor saygısı ne sana ne de bana var isterse 10 tane çocuk doğursun seni benden koparamaz gibi şeyler söylemiş ben bunu gördüğümü eşime 1 ay süre kadar söylemedim daha sonra dayanamayıp söyledim .

Annem babam eşimi çok sever babam bi kaç gündür eşin niye gelinmiyor gelsin vs diyince eşime babam çok çağırdı bugün gidelim dedim

O da bana ilk annemlere de gidelim o zaman bayağıdır çocukları görmüyorlar falan dedi bende beni istemeyen insanların evinde ne işim var dedim çok ufak bi tartıştık

Bu arada görümcemin çocuklarına bakıyor kayınvalidem görümcem çalışmıyor ama sabah kalktığında akşama kadar orada oluyor benim çocuklarımı da aylarca görmese umrunda olmuyor

Sizce gitmemekle iyi mi yaptım eşim her şeyi abartıyorsun ölene kadar gitmeyecek misin onlar benim annem babam diyor 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (9,456 puan) tarafından

Burada hata kayınvalidende değil eşinde karısının arkasında durmayı bilmiyor üstelik senin ailen ona saygı duyuyor utanmadan bide kötü kalpli annesiyle senin babanı bir tutmuş ben olsam gitmem gitmek istesem bile eşim ne kendi gider nede beni götürür

önce (90 puan) tarafından

Evet haklısın ama bu sene beni ucundan da olsa savunuyor 3 -4 ay önce eşim beni savundu diye başlamış salya sümük ağlamaya hep karını savunuyorsun anneni savunmuyorsun diye çok değişikler ya vallahi 

-Reklam-
0 oy
önce (6,172 puan) tarafından

Bilemedim, zor bir durum. Yine de sevabi sende kalsin, esimin hatrina giderdim. Ha olay cikar laf soz olursa ondan sonrasi belkingitmezdim

Ya inanılmaz kötüler gerçekten ben her işlerine koşardım yapardım bi telefon yeterdi ama iyilik yaramıyor bunlara 

Hele ki görümcemi bi görseniz hayatımın en güzel yıllarını elimden aldı :( 1 tane bile arkadaşı çevreleri yok fesatlıkları yüzünden kimse istemiyor gitsem bi dert gitmesem bi dert şuan hamileyim 6 aylık oldum 10 dakikalık mesafede oturuyor bi kere ne aradı ne geldi 

Hamilesin birde... o zaman cok isteyen bir kek yapip canin çekmiştir hamilwain der ziyarete gelirdi. Madem o kdr kotuler mesafe iyidir. Ama eşine de senin hatrin icin bu kere fidiyorum ama ben hamileyim bi arayip sormuyorlar, senin hic hatrin yokmuymus onlarda derdim

3. Gebeliğim her hamileliğimde aynı pisliği ve fesatlığı yapıyorlar bu sefer 2 kızdan sonra erkek oldu diye iyice ortalığı karıştırdılar istemedikleri için 

Sürekli böyle olayları var bunları hepte alttan alıp giden ben oluyorum gitmesine giderim yine ama o pislik kızları bana şeytan şeytan bakınca deliriyorum kızı evli oradan çıkmıyor kocasıyla o yüzden iyice bane ve eşime düşman oldular 

O zaman mesafe candır. 

0 oy
önce (32,618 puan) tarafından

Madem arkadan koparıyor diye çekiştiriliyorsun ve kocan ağzını açıp seni savunamıyor hakikaten kopar dedikodu yapıyor bari iftira atmış olmasın 😂 ben olsam bende gitmem 

Ağzını açıp bişey diyemedin mi dedim bu me iğrenç konuşmalar böyle annen kaç yaşında kadın yazarken utanmadı mı dedim e ben mesajla uğraşamam yüzyüze diyeceğimi dedim dedi ama sanmıyorum benim ki sanki büyülenmiş gibi

Yüzlerine de söylediğim oldu neden benim arkamdan iş çeviriyorsun neden benimle çözmüyorsun diyorum gülüyor kadın pişkin pişkin 

0 oy
önce (174 puan) tarafından

Aaay ay bitmez bu eş tarafı sorunları , eşinizi sevip saygı gösteriyorsanız gidin. Uzatmayın, yoksa zamanla kayınvalidenizi haklı çıkaracaksınız, gidin sessizce durun , ordan gelirken de eşinize şu şöyle oldu bu böyle oldu diye bahsetmeyin. Konu açılırsa senin hatrın için deyin. 

Kimsenin lafına laf katmayın , ben bu şekilde devam ediyorum. Yoksa konu uzadıkça fark ettim ki eşim beni haksız görüyor 

Ya öyle de çok sinir bozucu değil mi hiç bir şey olmamışcasına o mesajlar sürekli gözümün önüne geliyor 

0 oy
önce (2,074 puan) tarafından

Esin seni ailesine kars savunmus mu sinirlarini cizmis mi benim karima surda surda yanlis yaptiniz bunlari yapmaya hakkiniz yoktu anne diye usuluyle soylemis uyarmis mi ki olene kadar gitmeyecek misin diyo kendi uzerine dusen gorevi yerine getirsin ailesi bi geri adim atsin once sende elbet kocam beni savundu bisey olursa o arkamda kucugum ilk adimi atayim dersin elbet 

Hep bu cümleleri kurdum ve yoruldum aynı şeyleri tekrar etmekten 

Onlar cahilmiş geri adım atmazlarmış bende cahilim dedim o zaman 

önce (2,074 puan) tarafından

Kac yasina gelmis insanlar nasil cahil oluyo hic mi bi hayat yecrubeleri yokmus 

0 oy
önce (989 puan) tarafından

Aslında  kaynanan seni değil oğlunu sevmiyor çünkü eğer sevseydi oğluna değer  verseydi onun karısına da saygı duyardı sevmek zorunda değil kimse ama saygı duymak zorunda. Ama kaynanan oğlunu sevmiyor o yüzden en çok oğlunun yuvası gözüne batıyor

Tek dünyaları şeytan kızları ve kızlarının 2 oğlu 

0 oy
önce (2,631 puan) tarafından

Valla gerekirse ölene kadar da gitmem he gidersem de o mesajları okurum orda hesabını sorarım o gün işi bitiririm ömürlük ya düzelir ya bozulur daha da hiç gitmezsin hayatından fazlakillar eksilmiş olur 

Bu söylediğini bende düşündüm ben geldim aynı düşünceleri yüzüme söyler misim diyecektim 

önce (2,631 puan) tarafından

Aynen öyle yiyorsa.soylesin bırak söylesin de eşin de g.t olsun bı daha diyebilecek mı yuzsuz gibi önce annemlere gidelim sonra seninkilere gideriz diye. Ulan annen karina ne laflar söylüyor hâlâ ne yüzle karımı oraya götürmeye çalışıyorsun 

0 oy
önce (4,356 puan) tarafından

Aynılarını yaşadım.eşimede rest cekdim

Ne münasebet gidecekmişim  Franga vursalar gidmem hatta babam dediki bidaha kızımı götürme oraya sen onun arkasında durmayı bilmiyorsun.... aynı msjları bende yakaladm

Babamda bunları söyleme raddesine geldi artık çok pislikler ya gitmesem oğlum biz onun düşmanımıyız diye ağlarlar 

önce (4,356 puan) tarafından

Aynı bunlar... bizimkiler baktılar iyi niyet göstersedeler  eziliyorum  ben.sen kızımın arkasında duramıyon dediler gitmiyorum şükür  fazla iyi niyet zarar ziyan 

0 oy
önce (2,970 puan) tarafından

gitme tabi esinde körmu beni istemeyene ben ne gidecem benim hakkimda yollardir neler yaoti neler dedi yetmedi aha sana bunlari yazmis . utanmadan beni nasi goturcen oraya yuzsuzmusun sne desen kicana

önce (2,970 puan) tarafından

kendi anan baban malesefki sen atamiyosun beni istemiyorlarsa ben gtmem bukadar basit. senin ailen damadina hurmette saygida kusur etmiosa sorun olmaz zaten.

Allah’a havale ettim 8 senedir ama kötüye bir şey olmuyor 

0 oy
önce (254 puan) tarafından

Iyi yapmışsın tabiiki  de istenmeyen yere neden gidesin bu erkekler çok anneci benim eşimde öyle anasının  evine gitsek ay burası kirlendi burası öyle oldu vs diyor mesafe her zaman iyidir

Ne kadar boş şeyler aslında düzgünce yaşayıp gideceğiz ama yok 

önce (254 puan) tarafından

Maalesef  hayat böyle aynen öyle düzgünce  yaşayıp  gitcez ama işte sayelerinde yaşamıyoruz..

0 oy
önce (144 puan) tarafından

Kocanın mesaja ne cevap verdiğini merak ettim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Beni istemeyen kayınvalidemin evine gitmemek doğru bir karar mı?
Kendi sınırlarınızı belirlemek ve psikolojik sağlığınızı korumak için sizi açıkça istemeyen bir ortama girmeme kararınız oldukça doğaldır. İlişkilerde karşılıklı saygı temeldir ve eşinizin ailesinin olumsuz tutumuna maruz kaldığınız bir ortamda kendinizi huzursuz hissetmeniz bir hata değil, bir savunma mekanizmasıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınvalidemle aramızdaki gerginlikte eşime nasıl yaklaşmalıyım?
Eşinizle iletişim kurarken kendi duygularınıza ve somut gözlemlerinize odaklanmanız önemlidir. Eşinizin ailesiyle olan mesajlarını gördüğünüzü ve bu durumun size kendinizi değersiz hissettirdiğini 'ben' diliyle ifade etmek, savunmaya geçmesini engelleyerek empati kurmasına yardımcı olabilir.
Eşim annesiyle görüşmemi zorunlu kılıyorsa ne yapmalıyım?
Eşinizin 'ölene kadar gitmeyecek misin' şeklindeki baskısı, duygusal sınırlarınızın göz ardı edildiğini gösterir. Bu noktada çift terapisinden destek almak veya aile danışmanlığı ile ortak bir sınır belirlemek, hem evliliğinizi korumak hem de aile içi çatışmaları yönetmek için en sağlıklı yoldur.
Torun ayrımı yapan kayınvalide ile ilişkiler nasıl yönetilir?
Torunlar arasında ayrımcılık yapılması, anne olarak sizi haklı olarak inciten bir durumdur. Bu konuda eşinizle ortak bir tutum sergilemeniz, çocuklarınızın da bu durumu hissetmemesi adına kritiktir; eşinizin çocuklarınızın refahını ve sizin duygularınızı önceliklendirmesi için konuyu açıkça konuşmanız gerekir.
Aile içi sorunlarda eşin annesiyle mesajlarını görmenin etkisi nedir?
Eşinizin annesiyle paylaştığı olumsuz mesajları görmek, güven zedelenmesine yol açan önemli bir duygusal krizdir. Bu durum, aile içindeki gizli çatışmaları gün yüzüne çıkarır ve çözüm için eşinizle şeffaf bir dürüstlük süreci başlatmanızı, ilişkinizdeki sınırları yeniden tanımlamanızı zorunlu kılar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 570 göst.
28 Ekim 2022 Diğer kategorisinde 1anne1ogul (2,183 puan) tarafından soruldu
+1 oy
30 cevap 1,477 göst.
0 oy
5 cevap 621 göst.
2 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 900 göst.
23 Şubat 2022 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (1,884 puan) tarafından soruldu