Televizyonda neden sadece TRT kanalları çekiyor?

0 oy
392 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (5,437 puan) tarafından

Pek tv kullanmam ama bir açtım bugün trt ler dışında başka kanal yok sinyal yok yazıyor neden olabilir. 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (14,380 puan) tarafından

Türksat frekans ayarları değişti dedem TV bozuldu diye ortalığı ayağa kaldırmış şimdi buldum onun kanallarını adamın tek eğlencesi TV olunca panik olmuş garibim 🤣

önce (163 puan) tarafından

Canım nasıl yaptiniz annemin tvyi ayarlayamadim amow küçük ekran ama olmadi

önce (111 puan) tarafından

Bu çocuklarımın babası bır uyandı çocukları suçluyor ahada televızyonu bozmuşlar dıye ugras uğraş sonra olayı duyacak olacak ki kumandayı uzattı böyle böyle olmuş herkesin yap diye 😀

-Reklam-
0 oy
önce (3,850 puan) tarafından

Uydu degisimi olmuş tekrar yapmamanız lazim ama nasıl bende bekliyim bizimkide aynı 

önce (1,168 puan) tarafından

Fabrika ayarları sildim geri yukledim yapay zakayla yaptım bende güncelleme yapınca gelmedi fabrika ayarlarin sildim geri yukledim oldu

0 oy
önce (2,297 puan) tarafından

Aaa ben YouTube açık diye hiç bakmadım kanallara bende bir bakayim nasıl olacak bu zımbırtı birde 1 hafta oldu alalı nasıl cozeceksem artik

Fabrika ayarları sildim geri yukledim kanalları geldi benim ki

0 oy

Fabrika ayarlarını sildim tekrar yükledim kanalları yapay zeka öyle yap dedi geldi kanallar şimdi 

0 oy
önce (15,955 puan) tarafından

uydu değişti, tekrar kurulum yapın 

0 oy
önce (5,264 puan) tarafından

TV de TKGS varsa Kanal ayarlarında onu açık yapıp kanal listesini güncelle derseniz otomatik olarak açılıyor hepsi 

önce (464 puan) tarafından

Ayarlardan mi girip güncelle dicem bende yapamadım benim birde televizyon Tivibu olur mu acaba

Ayarlardan varsa kurulum seçeneğinde çıkıyor TKGS canım 

önce (464 puan) tarafından

Şimdi iyice baktım açıldı çok şükür Cnm  tesekkur ederim

Rica ederim:)

önce (24 puan) tarafından

Peki internet bağlamamıza gerek varmı

0 oy
önce (1,689 puan) tarafından

Ayarlara git kanal bul ordan tara geliyo

0 oy
önce (2,183 puan) tarafından

Uydular değişti bizde dsmart olduğu için o otomatik güncenlenmiş ama diğer tv de de gitmiş onu ayarlardan güncelleik

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Güncelleme yapacaksınız menü kurulumdan

0 oy
önce (163 puan) tarafından

Annemin tvyi ayarlayamadim ben Hanımlar nasıl olacakki

0 oy
önce (128 puan) tarafından

Ama bizde hepsi Yok fırenkans yüzünden mi.

Fabrika ayarını sildim geri yukledim.öyle geldi kanallar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Televizyonda neden sadece TRT kanalları çekiyor?
Televizyonda sadece TRT kanallarının çekmesi genellikle uydu anteni ayarlarındaki bir kaymadan veya güncel frekans bilgilerinin cihazda eksik olmasından kaynaklanır. TRT yayınları farklı bir transponder üzerinde daha güçlü bir sinyale sahip olduğu için, anteniniz hafifçe yerinden oynadığında diğer kanallar sinyal yok hatası verirken TRT yayınlanmaya devam edebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Uydu alıcısında sinyal yok uyarısı nasıl düzeltilir?
Sinyal yok uyarısını gidermek için ilk olarak uydu alıcısının arkasındaki kablo bağlantılarını kontrol edin ve ardından menü kısmından kanal arama veya frekans ayarları bölümüne girerek güncel Türksat otomatik arama frekanslarını manuel olarak girin. Eğer kablo bağlantılarında bir sorun yoksa, çanak anteninizin yönünün milimetrik olarak kaymış olma ihtimali yüksektir.
Televizyon kanal listesi neden aniden silinmiş olabilir?
Kanal listesinin silinmesi veya kanalların çekmemesi genellikle uydu alıcısındaki yazılımsal bir hatadan veya otomatik güncelleme sonrası frekansların eşleşmemesinden kaynaklanır. Bu durumu çözmek için uydu alıcınızı fabrika ayarlarına döndürüp, güncel güncel kanal listesini Türksat 4A üzerinden tekrar taratmanız sorunu kesin olarak çözecektir.
Çanak anten ayarı bozulduğunda hangi kanallar çekmez?
Çanak antenin yönü hafifçe kaydığında, sinyal gücü zayıfladığı için özellikle sinyal kalitesi daha düşük olan özel kanallar çekmemeye başlar ancak TRT gibi daha güçlü sinyal gönderen kanallar izlenebilir. Anten ayarının tam performansla çalışması için sinyal seviyesinin en az yüzde 70 ve üzerinde olması gerekmektedir.
Televizyonda kanal taraması nasıl yapılır?
Televizyon kumandanızdan menü tuşuna basarak Kurulum veya Kanal Arama menüsüne girin ve Türksat 4A uydusunu seçerek otomatik arama seçeneğini başlatın. Tarama sırasında şebeke arama özelliğinin açık olması, güncel tüm kanal frekanslarının cihazınıza otomatik olarak yüklenmesini sağlayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 663 göst.
30 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mslcns (6,388 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 427 göst.
19 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 1,130 göst.
17 Mayıs 2025 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 181 göst.