Çocuğum dışarı çıkmak istemiyor, ne yapmalıyım?

0 oy
142 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,179 puan) tarafından

Bir çocuk bu kadar tembel olabilir mi ya? Her gün plan yapıyorum evde kalmasın sıkılmasın enerjisini atsın diye ama benim oğlanda sıfır enerji hiç bir yere gitmek istemiyor. Ben daha çok sıkılıyorum evde. İşte bir gün cafeye gidelim oğlum otururuz boyama yada  yapboz yaparız diyorum gitmek istemiyorum ben yorulurum diyo. Bir gün avm ye gidelim oyun parkına gir diyorum ben yorulurum diyor. Parka gidelim diyorum( bizim evin önümde park var ama ben ortamı çok sevmiyorum 10 dk mesafede bir park daha var oraya götürüyorum) sen uzak parka gidiyorsun ben yorulurum gelmek istemiyorum diyo. Kütüphaneye gidelim kitap okuruz kendimize kitap alırız. Ordan babanın yanına gider beraber eve geliriz diyorum cevap yine aynı ben yorulurum. Otobüsle gidelim yok. Giderken yorulduğunda dinlenelim yok. Akşama kadar evde kes boya yapıştır etkinliği yapıyor. Boyama yapıyor arabalarıyla oynuyor tv izliyor ama dışarı çıkmak istemiyor. Gitmek istediği yer kapının önümdeki park orayada gidince ben çok durmak istemiyorum ortamı sevmiyorum. 

Benim oğlum mu anormal acaba. Genelde istemiyor çıkmak ama ben bazen zorla da olsa götürüyorum. Gittiğimizde çok eğleniyor çok mutlu oluyor.

Ay şimdi aklıma geldi göbek bağı nerede olursa çocuk oraya bağlı okur derler ya göbek bağını hale evde saklıyorum sebebi  bu mu acaba kafamda deli sorular dkdkdkd

8 Cevaplar

0 oy
önce (5,298 puan) tarafından

Yaşı kaç canım

önce (2,179 puan) tarafından

5 yaşında

-Reklam-
0 oy
önce (807 puan) tarafından

Her annenin istediği model 😅🤣 bizde bugün parka gittik, tam 5 saat parkta oynadık dönerken de yerlere yattı istemiyorum oynamak istiyorum diye 🤧

Yok ya benim istediğim değil malesef ben onu büyütene ladar6çok evde kaldım zaten tam dedim oplum büyüdü alemlere akma zamanı şimdide o ev kuşu oldu. Göbek bağı evde acaba ondan mı ki bak şimdi aklıma geldi

Benimkinin de göbek bağı evde 😅 bazı çocukların yapısı öyle bacım, kreşe falan gitmiyor mu 

Gitmez mi 2 sene önce oyun evine gidiyorduk haftada 3 gün 3 saat. Geçen sene kreşe gitti bu sene de anasınıfına gidecek. Geçen seneki okulu 10 15 dk uzaklıktaydı giderken giç gitmek istemiyorum demedi ama okula kayıt yaptırırken anne hakın olsun diye tutturdu

Yapısı demekki böyle canım , hani bunun için destek alınır mı ki. Çocuk üşengeç gibi duruyor 

Çok şükür desteklik bir durumu yok babası da yürümeyi sevmiyor ama bu bbaasından bir tık fazla

0 oy
önce (646 puan) tarafından

Benim kızımda bazen gitmek istemiyor 4 yasinda ama kendi basina oynamıyor sadece

Benimki de çok oynamıyor ama 1 2 saat oyalanıyor. Genelde bana yardım ediyor

Benimki yarim saat  oynasa keşke parkta arkadas ediniyor mu benim.kizim arkadaşı yoksa gidelim falan diyor 

HHa sen parkta mı diyorsun parkta benimki de çok arkadaşla oynamıyor scooter sürer bisiklet paten böyle vakit geçiriyor evde kendi başına 1 2 saat oyalanır

Evde disarda tek basina oynamaz canim degerlerine baktırdım mi vitaminlerine kansızlık falan vardır belki 

Sene başinda baktırmıştım değerleri normaldi çok şükür. Elleri ayakları çok üşüyordu hemen buz gibi oluyordu bende kansızlıkdan şüpelendim ana değerleri normal çıktı

0 oy
önce (65,665 puan) tarafından

ilerde eşi yandı şimdi küçük sevimli de büyüyünce daha zor😀

Valla eşimde öyle yürümeyi hiç sevmez ama iş başa düşünce mecbur yapıyor. Babasına çekmiş benim oğlan

0 oy
önce (392 puan) tarafından

Kan testi yaptır cnaim bence vitamin kan değerlerine baktır bende şuan öyleyim ve B12 eksikliğim var kanda çıktı tahlil yaptırmakta fayda var🙂

Sene başında yaptırmıştık b12si olması gerektiğinden yüksek çıkmıştı

önce (392 puan) tarafından

Yaaaa 🙈🙈🙈🤣🤣

0 oy
önce (2,584 puan) tarafından

5 yaşındaymış anaokuluna başlar bu sene alışır canm

2 senedir gidiyor zaten okula. 2 sene önce oyun evine gidiyordu haftanın 3 günü 3 saat geçen sene kreşe gitti bu sene anasınıfına gidecek. Huyu böyle sanırım tam çocuğu büyüttüm alemlere akma zamanı derken oğluşum evci çıktı. Kdkdkkd

önce (2,584 puan) tarafından

Hahaha senin şansına da böylesi denk geldi . Millet oğlum Durmaz otursun diye şikayetçi olur sen de hsreketli olsun oynasın etsin diye 😂 şükür yine de 😁

0 oy
önce (3,843 puan) tarafından

Biraz huyu böyle demekki benim küçük daha 23 aylık kapının dibinde abiii diye ağlıyor gün boyu eteğimi arkamda gezdiriyorki beni dışarı çıkar bende akşam üstü bahçeye çıkarıyorum yoksa yandık gene sizinki iyi bana göre zaten okula başladığı zaman düzelir 

Benim oğlum küçükkende öyle çok dışarı sevdalısı değildi ben çıkarırsam çıkardı eve gidelim dediğim deyse zorlamadan gelirdi

0 oy
önce (230 puan) tarafından

Benım kızımda evde 1saat durmaz cıkalım der yetısemıyorum ben yoruluyorum kızım yorulmuyor 5 yasında bıde 2 yasında var evı otel gıbı kullanıyoruz yoruluyorum artık

Bende bir çocuk bende tam çocuğu bütüttüm artık bana ayak uydurur beraber alemlere akarız diyordum. Venim oğluş evci çıktı fmfkkf

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evden çıkmak istemeyen çocuk için nasıl bir yol izlemeliyim?
Çocuğunuzun evden çıkmak istememesi durumunda, zorlamak yerine dışarıdaki aktiviteleri onun ilgi alanlarıyla birleştiren küçük adımlar atmalısınız. İlk olarak, sevdiği oyuncakları veya boyama malzemelerini parka götürmeyi deneyin; bu, dışarıdaki ortamın onun için daha cazip ve tanıdık hale gelmesini sağlar. Ayrıca, dışarı çıkmayı uzun süreli bir plan yerine, sadece 15-20 dakikalık kısa ve ödüllendirici yürüyüşlerle başlatmak direnci kırabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda dışarı çıkma isteksizliği ve yorgunluk belirtisi nedir?
Çocuklarda dışarı çıkma isteksizliği, bazen yorgunluktan ziyade değişen rutinlere veya yeni ortamlara karşı geliştirilen bir kaygı mekanizmasıdır. Eğer çocuğunuz 'yoruldum' diyerek dışarı çıkmayı reddediyorsa, bu durum fiziksel yorgunluktan ziyade evdeki konfor alanını terk etme isteksizliği olabilir. Günlük rutinlerini bozmadan, dışarıya çıkmadan önce evde yaptığınız aktivitelerin bir benzerini dışarıda yaparak bu geçişi yumuşatabilirsiniz.
Sürekli evde vakit geçiren çocukların sosyal gelişimi nasıl desteklenir?
Sürekli evde vakit geçiren çocukların sosyal gelişimini desteklemek için, dışarıdaki sosyal ortamları evdeki güvenli alanın bir uzantısı gibi konumlandırmalısınız. Park veya kütüphane gibi yerlere giderken, çocuğun yanında sevdiği bir eşyayı bulundurması kendini güvende hissetmesine yardımcı olur. Haftada en az 2 gün, dışarıda geçecek süreyi onun kontrolünde tutarak, sadece 30 dakikalık kısa ziyaretlerle sosyal çevresini genişletmesini sağlayabilirsiniz.
Çocuğumun ev dışındaki aktivitelere katılmasını nasıl sağlayabilirim?
Çocuğunuzun dışarıdaki aktivitelere katılımını sağlamak için, 'gitmek zorundasın' baskısı yerine seçim yapma şansı sunan bir yaklaşım benimseyin. Örneğin, 'Bugün parka mı gidelim yoksa kütüphaneye mi?' gibi sınırlı seçenekler sunarak onun kontrol duygusunu besleyin. Gittiğiniz yerlerde kendi kararlarıyla hareket etmesine izin vermek, dışarı çıkma eylemini bir zorunluluktan çıkarıp keyifli bir tercihe dönüştürecektir.
Çocuklarda dışarı çıkmak istememe durumu ne zaman ciddiye alınmalı?
Çocuklarda dışarı çıkmak istememe durumu genellikle bir tercih veya huy değişikliği olsa da, bu durum çocuğun genel sosyal becerilerini ve günlük mutluluğunu ciddi şekilde kısıtlıyorsa bir uzman görüşü alınmalıdır. Eğer evde oyun oynamak dışında akranlarıyla iletişim kurmaktan tamamen kaçınıyor ve dışarı çıkma fikrine karşı aşırı kaygılı tepkiler veriyorsa, altında yatan sosyal kaygı veya duyu bütünleme sorunları olabilir. Bir uzmana danışarak bu isteksizliğin altında yatan gerçek nedeni anlamak en sağlıklısıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 631 göst.
10 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (1,227 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 707 göst.
21 Mayıs 2026 Aile & Aşk kategorisinde Leyla343480 (223 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,000 göst.
19 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,653 göst.
16 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,650 soru

24,738,583 cevap

371,388 kullanıcı

...