Bebeğimi emzirmek istemiyorum, bu his normal mi?

0 oy
250 göst.
önce Diğer kategorisinde (387 puan) tarafından

Bebegimi emzirmek istemiyorum. Yazarken ağlıyorum 20 gün oldu doğum yapalı bebegimi emzirmek istemiyorum normal mi gerçekten 2. Doğumum ilkinde böyle değildim bunda çok kötü geçiriyorum:( ne yapcam bilmiyorum

17 Cevaplar

+1 oy
önce (1,046 puan) tarafından

Muhtemelen lohusa depresyonu geçiriyorsunuz. Depresyon olmasa bile bunun için kendini suçlama, böyle hissedip de dile getirmeye çok kadın var, bu seni kötü anne yapmaz

-Reklam-
+1 oy
önce (20,543 puan) tarafından

Önce sakinleş,emzirme esnasında odaya geç kapını kapat eline saçına kirpigine bak ne muazzam yaratmış Allah ve senin bedenin onu beslemeye hazır kokun onun tek mutlu olduğu yer. Sütün olmasa derim ki üzme canını varsa eğer kucağındaki mucizenin yine aynı mucize olan anne sütüyle ne kadar büyüyeceğini düşün. Lohusasin olabilir bu yabancılaşma hissi kendini bu girdaba teslim etme

0 oy
önce (1,650 puan) tarafından

Nasıl yani emzirmek istemiyorsun anlamadım

0 oy
önce (3,844 puan) tarafından

Yara mu oldu cnm göğsun 

önce (387 puan) tarafından

Hayır yara filan olmadı sadece piskolojik olarak emrimek istemiyorum :( 

0 oy
önce (1,365 puan) tarafından

Neden emzirmek istemiyorsun???

0 oy
önce (19,408 puan) tarafından

Muhtemelen çok yorgunsun ve emzirme de bu dönemde eziyet gibi geliyor sana. Bebişin sana muhtaç bunu unutma. Biraz dinlenme imkanın varsa uyuyup dinlen. Yorgunluğunu atınca fikrin değişecektir. 

0 oy
önce (118 puan) tarafından

Lohusalık stresi🥺

0 oy
önce (49,358 puan) tarafından

Bende yaşadım canım hemde 2 doğumda birden lohusalık çok garip bir duygu durum hali sevemedim emzirmek istemedim geçiyor zamanla destek al yakınlarından yalnız kalma 

önce (387 puan) tarafından

Bilmiyorum eşime sürekli mama al diye baskı yapıyorum bebeğim çok küçük:( kilo alımı iyi doktor kilo alıyor böyle devam dedi ama ben emzirmek istemiyorum :( 

0 oy
önce (15,931 puan) tarafından

acaba lohusa depresyonu falan mı yaşıyorsun

0 oy
önce (782 puan) tarafından

Sakin ol canım kendini topla bebeğini bırakabileceğin biri varsa bırak biraz dinlen büyük ihtimalle yorgunlukta böyşe olabilir dinlenirsen biraz geçer 

0 oy
önce (510 puan) tarafından

Daha çok yeni olabilir. Korkulacak bilet yok alışacaksınız birbirinize.ilk doğumunda kızım doğar doğmaz görmeden küvezde girdi iki ay sonra çıktı anneme demiştim sanki benim değilde başkasının çocuğu gibi hissediyorum diye oda dedi. Normal kızım daha yeni yeni alışacaksınız aradan iki ay geçti canım ciğerim olmuştu zamanla alışırsın garip bişey yok. V ü güdümlü bozulur diye emzirme istemiyorsan bu senin tercihin ve şöyle düşün o süt bebeğinin rızkı  ve onu büyütecek organlarını geliştirecek buna sen vesile olacaksın yine istemez sende mAma verebilirsin 

0 oy
önce (3,836 puan) tarafından

Uykusuzluk sitres yorgunluk hepsi birleşince bu duygu oluyor ama minicik kuzu ve sana ohtiyaci var annesi çok yorgun hissettigin zaman onu kokla bence çok iyi geliyor rabbim kolaylık nasip etsin düzelirsin bu bir süreç en olmadı bir dk gözük canım o kucağındaki Bebek için yıllarca tedavi olup evladi olmayan ne kadınlar var düşünsene 

0 oy
önce (814 puan) tarafından

Ben oğlum doğduğunda geceleri annem uyandırıyordu emzirmem için emzirmemek için ağladığımı hatırlıyorum mama yapın istemiyorum artık diye reddediyordum yani lohusalıkta çok normal stres uykusuzluk yorgunluk depresyon kendini suçlu hissetme bunun için ama kendini motive etmen gerekiyor yüzüne bak ellerine bak ayaklarına bak kokla öp sana ihtiyacı olduğunu hisset duygusal bağlam yaşanırsa bu durumu atlatman daha kolay olur diye düşünüyorum . 

0 oy
önce (82 puan) tarafından

Açıkçası bendinde doğumum.yakin ve ilk oglumda böyle korkularım olmamıştı ama bende korkuyorum emzirmekten o sorumluluğu almaktan 

Yani anlıyorum inşallah bu süreci en iyi şekilde atlatır ve bebeginle mutlu olursun

0 oy
önce (11,315 puan) tarafından

Doğum psikolojisi veya lohusa psikolojis olduğu için olabilir kendize biraz zaman tayinin umarım iyi olur

0 oy
önce (2,293 puan) tarafından

Birisi sana emzirirsen göğüslerin küçülür veya sarkar gibi biseyler mi söyledi 

0 oy
önce (5,086 puan) tarafından

Aynısını yaşadım sakın kendinizi suçlu hissetmeyin lohusa depresyonundasınız 3 haftaya yakın gece gündüz eşim çocugu emzirtirdi ben emzirirken kucagıma almazdım bile gece beni uyandırmadan emzirtmeye çalışırdı bu geçici bir durum yavaş yavaş dinlenip toparlanmaya başladıgınızda çocugunuzla bağ kuracaksınız o zaman gönül rızası ile emzirmeyi kendiniz isteyeceksiniz

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğumdan sonra bebeğimi emzirmek istememek normal bir durum mu?
Doğum sonrası emzirme isteksizliği, hormonal değişimler, yorgunluk ve doğum sonrası depresyon gibi faktörlerden kaynaklanabilen ve birçok annenin yaşadığı duygusal bir süreçtir. Bu hissin yaşanması genellikle annenin yaşadığı yoğun baskı veya psikolojik durumla ilişkilidir, ancak bu durumu tek başınıza göğüslemek zorunda değilsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emzirme sürecinde kendimi kötü hissetmem lohusalıkla mı ilgili?
Emzirirken ağlamak veya emzirmekten kaçınmak, sıklıkla lohusalık hüznü veya doğum sonrası depresyonun belirtileri arasında yer alabilir. Özellikle ilk doğumunuzda yaşamadığınız bu hissi ikincisinde yaşıyorsanız, vücudunuzun verdiği bu tepkiyi duygusal bir yorgunluk sinyali olarak değerlendirebilirsiniz.
Bebeğimi emzirmek istemiyorum, bu durumda psikolojik destek almalı mıyım?
Emzirmek istememek ve bu durumun suçluluk hissi yaratması, profesyonel bir destek almanız için yeterli bir nedendir. Bir emzirme danışmanı veya psikolog ile görüşmek, bu duyguların altında yatan nedenleri anlamanıza ve annelik sürecinizi daha sağlıklı bir psikolojiyle yönetmenize yardımcı olabilir.
Emzirme isteksizliği yaşayan anneler bu süreçle nasıl başa çıkabilir?
Emzirme isteksizliği yaşayan anneler öncelikle kendi duygularını yargılamayı bırakmalı ve yaşadıklarının geçici olabileceğini kabul etmelidir. Yakın çevrenizden destek istemek, emzirme seanslarını daha konforlu hale getirmek veya bir uzmana başvurarak yaşadığınız bu yoğun baskıyı paylaşmak, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ilk adımlardır.
Emzirmek istememe hissi bebeğimle olan bağımı zayıflatır mı?
Emzirmek istememek, bebeğinizle kuracağınız sevgi dolu bir bağın önünde tek engel değildir ve annelik yeteneğinizi belirleyen bir unsur değildir. Bebeğinizle kuracağınız ten teması, konuşma ve bakım süreçleri, emzirme dışındaki yollarla da aranızdaki güvenli bağlanmayı güçlendirmenize olanak tanır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 1,203 göst.
26 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zzzzzz (1,746 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 920 göst.
9 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Sürpriz yumurta⚘ (1,615 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,092 göst.
16 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya0000 (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 4,445 göst.
12 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,611 soru

24,737,983 cevap

371,361 kullanıcı

...