Apartmandaki kedilerle nasıl başa çıkabilirim?

0 oy
279 göst.
önce Diğer kategorisinde (8,121 puan) tarafından

image

Kızlar soze bişey sormak istiyorum açıkçası ne yapacağımı bende anlamadım . Bizim apartmana bir kedi alışmış geçen yıldan bu yana geldi gitti geldi gitti. Bazılarımız rahatziz olduk bazısı memnundu.  Sonra kedi hamile dogursun kedileri büyüsün çıkarırız dediler. Neyse doğurdu aradan 2 ay geçti  yada geçmedi bu kedinin yavruları ayaklandı aldılar herhalde görmedim neyse  yine gitmedi alıştı artık bir ara bir iki hafta yok oldu tekrar kalk hamile kal anlamadım ne ara oldu ve yine doğurdu . Şimdi apartmanda gidip geliyorlar. Asla yanlış anlaşılmak istemiyorum ama apartman icjnde toplam 5 kedi ve kapıda misafir ayakkabılarına isiyor. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası çokta korkuyorum kediden. Ha bana bir zararı olmadı ama  geçen misafirin ayakkabısına isedi aklım durdu bu haberi görünce daha çok korktum . Bu kedi hamile kalıp kalıp geliyor ne yapcam şaşırdım 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (2,925 puan) tarafından

arican belediyeyi alip giturecekler barinaga falan. sahsen ben yanlis anlasilsamda hayv.n sevgim bir gram yok malesef.  sevmiyoru

kimil kimil  biseyler. riske atacagima

ben olsam  belediyeyi arardim.  bugun gune gttim tuzemlerin bahcede kediler var . kendi kedileri guya asililar ama rahat edemiyorum cocuklari kiruyup kollamaktan oturamadim bile. eve gelince çantam dahil herseyi makinaya attim. sevmiyorum girdugum yerde kedili yere oturmak falan

önce (8,121 puan) tarafından

Günaha girerim doye korkyrn bilmiyorum ben mi çok abartıyorum . Ama ikinci kez hamile kaldı geldi şok oldum doğrnca 4 4  . Cisi kokusu ayrı hergun kapıya gelmesi ayrı  geçen yıl servise indrcektim kızımı kapıdan ayrilmiyordu ay hepsi en son servis ablası geldi korkyrn ama yine de kıyamadım  

Belediyeyi arasam ne yapacaklar acaba bilmediğim için soruyorum 

önce (2,925 puan) tarafından

kimse sahip cikmiosa alip barinaga gotururler . sokak kedisinolarak kalacaksa en azindan asilarini yaparlar . asili olsunda cisi komusunu yemek verip besleyen kaiilere sormak lazim. madem alistiriyosunuz kediyi ozaman sahip cikacaksiniz diye

Çok mantıklı yarın haftasonu pazartesi arayayım bari

önce (321 puan) tarafından

Onlar da bir can. Sevmeseniz de onlar sokakta yaşayan canlar. Sokaklar da yaşama hakkı var. Belediyeyi aramayın lütfen. Öldürüyorlar. Apartman da istemiyorsanız uygun bir dille apartman sakinleriyle konuşursunuz apartmana almazsınız hiçbiriniz. Rica ediyorum barınağı aramayın. Zarar veriyorlar. 

-Reklam-
+1 oy
önce (965 puan) tarafından

"Kısırlaştırma" apartman boşluğuna um kabı içine kedi kumu. Bir de kuduz aşısı. Bitti. 

Maalesef canım kimse sorumluluk almıyor sevmeye sev gelince seviyorlar ama apartman leş

önce (965 puan) tarafından

İnan bana bir kum kabı ve içinin kumu o ladar ucuz ki

0 oy
önce (930 puan) tarafından

Ayakkabıları dışarı koyma 

Zaten hasta kedi belli olur sağlıklı kedi belli olur yani hayvanları da uzaktan hastami sağlıklı mi az çok anlarsin

Belki benden daha sağlıklı inan hiç bilmiyorum ama sokak kedisi. Hep çöllere giriyorlar. 

Ayakkabı konusu Bizim dolapta esimintarafi kalabalık aile olarak gelince hepsini koymuyorum yalan olmasın . 

önce (930 puan) tarafından

Sokak kedilerine bende dokundurmam ne kadar sağlıklı dursa da ister istemez korkarım ya

Ben kendim korkyrm teşekkür ederim 

0 oy
önce (20,548 puan) tarafından

Bu haberi gördüm diyarbakir da yaşıyoruz sabahtan beri kızımı uyarıyorum çok seviyor kedileri 

Bende diyarbakidym cnm.  Heryerde kedi var benm çocuklarım sevmek istiyor uyarıyorum kızım geri duruyor ama oğlumu durdurmak ne mümkün. Kızıyorum sonra🫪

önce (20,548 puan) tarafından

Çok korkunç vallahi hayvan severim canım oğluna da aman diyeyim dikkat et Allah muhafaza

Apartman ise eğer dışarı mama dokun. Bizim sitede vardi çıkardılar çoluk çocuk ona da zulmediyordu hem .

0 oy
önce (15,939 puan) tarafından

apartman içinde olmaz, dışarıya yuva koyun orda dursun 

apartmanda çöpleri dağıtır, ayakkabılara işer olmaz

Aynen öyle yapıyorlar canım geçen iki gün önce misafirimin ayakkabısına işemişti apartmanlar desen ayrı bir alemde 

0 oy
önce (8,315 puan) tarafından

Kedi dursun diyenler sorumluluğunu alacak o zaman. Ya evlerine alacaklar yada kısırlaştırıp tüm aşılarını yaptırdıktan sonra düzenli olarak apartman ve çevresini temizleyecekler. Öyle ezbere ben hayvanları seviyorum demekle olmaz. Sorumluluğunu almadıkları şeyin lafını yapmayacaklar 

Yok canım kimse sorumluluk almıyor sevmeye gelince seviyorlar apartmanlar leş sitede değil dışarıya çıksınlar normal bir apartman ve apartmanın içinde yaşıyorlar gerisini siz düşünün

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Apartman içine giren kediler nasıl uzaklaştırılır?
Apartman ortak alanlarına giren kedileri uzaklaştırmak için kedi kovucu doğal spreyler kullanabilir veya apartman kapısına sineklik takarak girişlerini engelleyebilirsiniz. Keskin sirke, limon ve biberiye gibi kedilerin sevmediği kokuları kapı önlerine bırakmak, kedilerin o bölgeyi terk etmesine yardımcı olan en etkili yöntemlerden biridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sokak kedileri kapı önündeki ayakkabılara neden işer?
Kedilerin ayakkabılara idrar yapması, genellikle o bölgeyi kendi yaşam alanları olarak işaretleme ve koku bırakma içgüdüsünden kaynaklanır. Özellikle ayakkabılardaki dış mekan kokuları kedilerin dikkatini çeker; bu durumu engellemek için ayakkabıları kapalı bir dolapta tutmak veya koku giderici temizleyiciler kullanmak en doğru çözümdür.
Apartmanda sürekli hamile kalan kedi için ne yapılmalı?
Apartmanınızda sürekli doğuran bir kedi varsa, belediyelerin veteriner işleri müdürlüğü ile iletişime geçerek kısırlaştırma desteği almanız en kalıcı çözümdür. Kısırlaştırma işlemi kedinin sağlığını korur, nüfus artışını durdurur ve apartman içindeki kedi sayısının kontrolsüz bir şekilde artmasını engeller.
Kedilerden korkan biri apartman içindeki kedilerle nasıl baş eder?
Kedilerden korkuyorsanız, kedilerle doğrudan göz teması kurmamaya çalışmalı ve hızlı hareket etmekten kaçınmalısınız. Kediler genellikle bir tehdit algılamadıkları sürece insanlara saldırmazlar; ancak korkunuz günlük yaşamınızı olumsuz etkiliyorsa, profesyonel bir destek alabilir veya apartman yönetimiyle ortak bir alan temizliği planı oluşturarak hijyen endişelerinizi giderebilirsiniz.
Apartman ortak alanlarında kedi beslenmesi yasal mı?
Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre apartman ortak alanlarının kullanımında apartman sakinlerinin huzur ve hijyen kurallarına uyması esastır. Eğer kedi beslenmesi hijyen sorunlarına veya ciddi bir rahatsızlığa yol açıyorsa, apartman yönetimi ile görüşerek kedilerin daha güvenli ve apartman dışında bir noktada beslenmesi konusunda ortak bir karar alabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 504 göst.
9 Mart 2026 Diğer kategorisinde Yawhehw (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 2,346 göst.
11 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Uyan ey gozlerim (5,435 puan) tarafından soruldu
+1 oy
47 cevap 2,560 göst.
30 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mormenekse (1,404 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 2,287 göst.
26 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Mormenekse (1,404 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,678 soru

24,738,840 cevap

371,405 kullanıcı

...