Hamilelikte yaşadığım bu stres bebeğe zarar verir mi?

0 oy
114 göst.
önce Diğer kategorisinde (513 puan) tarafından

Ev taşımak zorunda kaldım bulamadık ona ayrı stres yaptım. Neyse bulduk ev sahibi gıcığın önde gideni daha eşyaları getirdik yerleştiriyor uzun oturmadık bile yok çivi çakmayın şunu yapmayın böyle etmeyin. Ankastre ocak yer ı var dedik alır mısonız bizim ki normal fırın ocaklı adam ocağı almış davlumbazı almış ankastre fırını yok sanki oğlan mı everiyorum demiş. Sanki bana alacak hasb ü n Allah eşim kuduruyor adamı arayayım abi biz evi bir boşaltalım diye bende dedim erken doğum riskli gebeliğin sabret te hayırlısıyla diyetle huzırla vakitlice doğurayım ondan sonra çıkalım birkaç ay idare edelim. Rabbim isteyen herkese hem ahirette hem dünyada afiyetle hızurla otıracağı köşkler nasip etsin inşallah nasıl sakın kalırım acaba herşeyi kafama takıyorum ya iyice sinirlerim bozuldu 

1 cevap

0 oy
önce (49 puan) tarafından

Duan için teşekkürler ,Allah herkese ev nasip etsin.

Hamilelikte elbette sinirlilik olabilir.

Ben eşini tebrik ediyorum,harbiden sakin kalabilen bir adammış,biz kiracı değiliz ama kiracı olsaydık ev sahibimiiz sürekli böyle davransaydi benim eşim onu kesinlikle döverdi.

Eşiniz de sakin biriyse siz de dert etmeyin,şuanlik için en önemli şey ikinizin bebeği 

Allah bebeğinizi kucağınıza sağ salim almayı nasip etsin,huzur icinde büyüsün.

önce (513 puan) tarafından

Elimde kuduruyor aslında ben sakinleştiriyor umut duyma görme inşallah afiyetle huzurla doğurayım ondan sonra çıkalım diye daha oturmadık bile inan ki eşyaları getirdik yavaş yavaş ye eleştiriyorum akşama annemgil yatıya geliyorum başladı şimdiden canım sıkılıyor isteristemez

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte aşırı stres ve sinirlilik hali normal kabul edilir mi?
Hamilelik döneminde hormonal değişimler nedeniyle duygusal dalgalanmalar yaşanması normaldir, ancak şiddetli ve sürekli stres bebeğin sağlığını etkileyebilir. Özellikle gebeliğin ilerleyen dönemlerinde yaşanan yoğun stres, erken doğum riski gibi sağlık sorunlarını tetikleyebileceği için mutlaka kontrol altında tutulmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik sürecinde stresi azaltmak ve sakin kalmak için neler yapılabilir?
Stresi yönetmek için en etkili yöntemler arasında derin nefes egzersizleri, hafif tempolu yürüyüşler ve düzenli uyku rutini yer alır. Gün içerisinde zihni boşaltmak için meditasyon yapmak veya sizi mutlu eden sakin aktivitelerle ilgilenmek, kortizol seviyenizin düşmesine ve kendinizi daha huzurlu hissetmenize yardımcı olur.
Hamilelikte stres erken doğum riskini ne kadar etkiler?
Uzun süreli ve kontrol edilemeyen stresin vücutta stres hormonlarını artırarak rahim kasılmalarını tetikleyebildiği ve bu durumun erken doğum riskini artırabileceği tıbbi araştırmalarla desteklenmektedir. Özellikle riskli gebelik sürecinde olan anne adaylarının, fiziksel ve ruhsal yorgunluktan kaçınması, doktor kontrollerini aksatmaması büyük önem taşır.
Gebelikte yaşanan yoğun stres bebeğe nasıl zarar verir?
Hamilelikte yaşanan yoğun stres, kan basıncını yükselterek ve kalp hızını artırarak plasenta kan akışını dolaylı yoldan etkileyebilir. Annenin yaşadığı sürekli huzursuzluk, bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebileceği gibi doğum sonrası dönemde de bebekte uyku ve beslenme düzeni sorunlarının görülme ihtimalini artırabilir.
Hamilelikte sinir ve stres ne zaman doktor kontrolü gerektirir?
Eğer stres seviyeniz günlük işlerinizi yapmanızı engelliyor, uyku düzeninizi tamamen bozuyor ve sürekli ağlama krizlerine yol açıyorsa mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Özellikle fiziksel belirtiler olan çarpıntı, nefes darlığı veya karın ağrısı stresle birleştiğinde, vakit kaybetmeden gebeliğinizi takip eden doktorunuza danışmanız en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 229 göst.
24 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde _nevaoykugun_ (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 190 göst.
+1 oy
11 cevap 599 göst.
11 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 280 göst.

Kategoriler

1,517,655 soru

24,738,617 cevap

371,393 kullanıcı

...