Maddi zorluklar ve icra durumunda ne yapabilirim?

0 oy
366 göst.
önce Diğer kategorisinde (413 puan) tarafından

Hanımlar hayırlı cumalar kimin duası kabul olunur bilinmez herşeyi burda anlatsam çok uzun olur şöyle anlatayım kısaca maddi zoruluklar çekiyoruz icra durumdari vs 2 tane çocuğum var oğlum 1.sinifa başlıcak bizim ailemiz için dua edermisiniz bugün lütfen çok ihtiyacım var hepinizden Allah razı olsun insaAllah iyi günler 

7 Cevaplar

0 oy
önce (3,779 puan) tarafından

Rabbım hayırlısı ile sağlıkla feraha çıkarsın ne sıkıntın derdin varsa gidersin yar ve yardımcınız olsun canım🤲 hayırlı cumalar 

-Reklam-
0 oy
önce (2,293 puan) tarafından

Rabbim su mübarek günde kim elini açıpta güzel dualar ediyorsa sende dahil kabul olsun rabbim hepimize önce iman sonra sağlık sonrada ailemizle güzel hayirli huzurlu hayat bol rızık nasip etsin inşallah 

0 oy
önce (2,239 puan) tarafından

Benimde çok duaya ihtiyacım var rabbim yardımcımız olsun borçlarımızi odmekte kolaylık nasip etsin rabbim 

0 oy
önce (9,762 puan) tarafından

Rabbım bir çıkar yol göstersin inşallah en kısa zamanda 

0 oy
önce (3,843 puan) tarafından

Rabbim dün olmayan sıkıntıyı yarında yok etsin inşallah Allah büyük hepimiz bu surecten geçiyoruz hayatta en büyük zenginlik vallahi sağlık gerisi Allah'ın izniyle düzelir 

0 oy
önce (11,316 puan) tarafından

Allah yardım etsin doğru yola yönlendirsin inşallah her işte bir hayr vardir umarım bunda da bir hayr vardir 

0 oy
önce (192 puan) tarafından

Bizde aynı durumdayiz suyu odeyemedik haciz geldi suyumuzu kestiler Allah yardımcımız olsn hayat çok zor ferahliga aydınlığa bolluğa cikarsin rabbim bizi halden anlamayan insanlar çok ustumuz egeldiler daha bide kızım bir sınıf baslicak bebeğim doğacak üç hamileyim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Maddi zorluk çeken aileler için devlet desteği nasıl alınır?
Maddi zorluk yaşayan aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla sosyal ve ekonomik destek başvurusu yapabilirler. Öncelikle e-Devlet kapısı üzerinden Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sekmesine girerek gelir durumunuzu ve çocuk sayınızı belirten formu doldurmanız gerekmektedir. İnceleme sonucunda uygun görülmesi halinde düzenli nakdi yardım, gıda, yakacak veya eğitim desteği gibi farklı kalemlerde destek sağlanmaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İcra borcu olan aileler için hukuki süreç nasıl işler?
İcra borcu olan aileler için süreç, borcun kesinleşmesiyle başlatılan yasal takip aşamasıyla devam eder ve bu aşamada ödeme emrinin tebliği esastır. Eğer ödeme gücünüz yoksa, icra dairesine giderek borcunuza itiraz edebilir veya alacaklı taraf ile iletişime geçerek yapılandırma talep edebilirsiniz. Önemli bir husus olarak, temel ihtiyaçlarınızı karşılamaya yönelik asgari ücretin bir kısmının haczedilemeyeceği ve maaşın sadece dörtte birine haciz konulabileceği yasal bir haktır.
İlkokula başlayacak çocuklar için hangi yardımlar mevcuttur?
İlkokula başlayacak çocuklar için SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) yardımı başta olmak üzere kırtasiye ve okul ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik belediyeler ve vakıflar destek sağlamaktadır. Aile Bakanlığı'nın sunduğu eğitim desteği, çocuğun okul kaydı üzerinden takip edilerek eğitim masraflarının hafifletilmesine yardımcı olur. Bulunduğunuz ilçenin sosyal yardımlaşma vakfına giderek okul öncesi kayıt belgesi ile özel eğitim yardımı talebinde bulunmanız süreci hızlandıracaktır.
Belediyelerin dar gelirli ailelere sunduğu yardımlar nelerdir?
Belediyeler, dar gelirli aileler için gıda kolisi, nakdi yardım, giyim desteği ve fatura ödeme kolaylığı gibi yerel sosyal yardım paketleri sunmaktadır. Bağlı olduğunuz belediyenin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurarak hane halkı gelir durumunuzu belgeleyen evrakları teslim etmeniz yeterlidir. Birçok belediye, özellikle okul çağında çocuğu olan hanelere yönelik kırtasiye desteği ve ücretsiz ulaşım gibi özel yardım protokollerini aktif olarak uygulamaktadır.
Maddi sıkıntılarla başa çıkarken hangi kurumlarla iletişime geçilmeli?
Maddi sıkıntılarla mücadele ederken öncelikle e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yardım başvuru sistemini kullanmak en hızlı yöntemdir. Buna ek olarak, yaşadığınız bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile 144 numaralı Sosyal Yardım Hattı üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Vakıflar, hane ziyareti yaparak acil ihtiyaçlarınızı yerinde tespit eder ve sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla uygun yardım modellerini aileniz için devreye alırlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 1,003 göst.
11 Şubat 2026 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 317 göst.
0 oy
27 cevap 1,412 göst.
5 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Merveeem (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 285 göst.
29 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Busrabusra0 (1,187 puan) tarafından soruldu