Çocuk yetiştirirken aldığım saçma eleştirilerle nasıl baş ederim?

0 oy
801 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (15,945 puan) tarafından

hayırlı cumalar hanımlar 

nasılsınız, iyisindir inşallah 

ben dayak yemiş gibiyim, günübirlik deniz yapma yaşını geçmişim sanırım, kendime gelemedim hala😅

çocuk büyütürken aldığınız en saçma eleştiri neydi? 

başıma gelen şeyi daha önce de sormuştum size, bende mi anormallik var diye. 

3 yaşında bir kızım var, daha önceleri araba sevdiği için ona arabalı tişört, pijama falan almıştım bayılarak giyiyordu, özellikle inat dönemlerinde dışarı çıkacağımız zaman o tişörtü gösterdiğimde her dediğimi yapıyordu 😅

şimdi de dinozor merağı var. o da parkta kızımdan 1 yaş büyük oğlan çocuğundan kaynaklı oluştu. çocuk çok seviyor dinozorları, hepsinin ismini cismini falan biliyor, benim kızım da o arkadaşını çok seviyor. ondan dolayı dinozor istiyor bizden sürekli. bende geçen uygun gördüm dinozorlu tişört aldım, kendi gitti buldu dinozorlu anahtarlık aldı. şimdi de anaokuluna gidecek diye isim mührü alayım dedim, bir ikon seçip isim gönderiyorsun öyle gönderiyorlar, kızıma gösterdim 20-30 tane ikon arasından dinozoru buldu ve onu istiyorum dedi, ben de o şekilde seçtim. 

daha önce oğlan çocuğu gibi giydiriyorsun diyenler geldi yine türedi, kıza dinozor mu aldın diye

durdun durdun bunu mu buldun eleştirecek 😂

bak çocuk beslenmesi, uyku düzeni, yemesi içmesi değil dinozor seviyor olması dert oldu😂 çocuk bakımında var mı böyle saçma sapan şeylerle sizi eleştirmeye çalışanlar?

azıcık yazın da böyle okurken sayıp sövelim rahatlayayım hep birlikte😂 

31 Cevaplar

+3 oy
önce (2,079 puan) tarafından

Kızımı desteksiz uyutarak büyüttüm. 5 6 aylık olduğundan itibaren odasını ayırdım. Yatağına yatırıp iyi geceler diyip çıktım. Kızım da uykuyu seven bir bebek olduğu için çok şanslıydım hiç zorluk çıkarmadı. Ama bunu duyan herkes çocuğuma dünyanın en büyük kötülüğünü yapmışım gibi davrandılar hatta çok ileri gidip ileride sevgisiz bizden nefret eden anne babasını öldüren evlatlarla kıyaslayıp benzerlik yapmaya çalıştılar. Bu da öyle olur bak neler görüyoruz gibi şaçma açıklamalar yaptılar 🤷🏻‍♀️ 

Desteksiz uyuduğu için ileride anne baba katili olma potansiyeli görmeleri kızımda duyduğum en saçma eleştiriydi.😂

önce (15,945 puan) tarafından

bak buna güldüm ama sinirden😂 ben 16 aylıkken ayırdım, bana da diyen olmuştu😅 

önce (27,440 puan) tarafından
+1

Ben bu duruma laf söylemem ancak imrenirim🤣🤣 millet kafayı yemiş

önce (413 puan) tarafından

Konudan bağımsız nasil ayirdiniz odasini? 25 aylik oldu bende 2 3 aya dogum yapicam allah nasip ederse. Geceleri uyanıp yanıma geliyor. Almasam ağlıyor. Bir an önce alıştırmam gerek. Ne yapmaliyim fikir verin. 

önce (2,079 puan) tarafından

@Morcivert 

Ben 4 aylıkken denemeye başlamıştım 5 6 aylıkken tamamen ayrıldı. Geceleri uyanan bir bebek olmadığı için ağlama veya gelip gitme durumu da olmadı öyle alıştı öyle devam etti.

Şimdi 2 yaş için nasıl bir yol izlenir bilemedim.

Belki kendi odasında onunla birlikte uyumaya

başlayarak ilk adımı atabilirsiniz. Sonra yavaşça uzaklaşarak kendi odasına alıştırırsınız.

@honkiponkitoninok

İsteyen istediği zaman ayırsın ya şöyle doğru

böyle doğrudur diyemem. Ben böyle tercih ettim gayette sevecen bir kız büyüttüm bizden nefret de etmiyor 😂

niye nefret etsin ya el kadar çocuk 😂 anne çocuk arasındaki bağ, odasını ayırdın diye bozulacak bir şey değil 

-Reklam-
+3 oy
önce (5,080 puan) tarafından

Çocugu aç bırakıyorsun

Alıştır artık

Çocuk uykusu ne zaman gelirse o zaman uyur makine mi bu programlıyorsun

Aaaa öyle olmaz sen bilmiyorsun

Kaç tane büyüttünde konuşuyorsun    

bunları pas geçip en sinir bozucu olana geliyorum ben dışarı çıktıgımda eşim bakar bazen 2 3 gün kayınvalideme yada anneme bırakır eşimle kaçardık tatile bazende eşime yada anneme bırakır ülke değiştirirdim vay efendim çocuga anne bakar ne demek Baba bakarmış çocugu aile evine atıp gezmek annelik yapmaya engelmiş ne biçim anneymişim hepsini tek cümle ile susturdum şimdi sıkıysa ağzını açsınlar ben insan kırmayı kolay kolay sevmem ama canımı yakanında fena canını yakarım

önce (44 puan) tarafından

Ne dediniz de sustular çok merak ettim 

Doğurup sokağa atan çocukları bağ bahçeye salıp akşama kadar mahalle karılarıyla dedikodu yapan büyük çocuguna küçük çocuklarını baktıran çocuklarını bi kere kucagına almamış ev işlerini yapmak için çocuklarını beşiği bağlayıp şeker yalatan sizin kuşak biz yeni anneleri kıskandıgınız için o lağım ağızlarınız susmuyor sizde haklısınız hasetlik dizlerinizden akıyor cümlelerini kurdugum an hepsi şeytan çarpmışa dönüyor

önce (865 puan) tarafından

Soslu tavuk, 3 yaşında oğlum var , oğlumun babasıyla boşandım annemin evinde kalıyorum 3 senedir, çocuk doğduğundan beri annem ablam sürekli anneligime karışırlar a dan Z ye herşeye karışırlar 

Anneme bişe desem tansiyonu panik atağı hemen sinir krizi gibi geçiriyor bağırıyor çağırıyor her çocuğumla ilgili konularda annemle tartisiinca yanlış anlasiliyorum ablam zaten oda aynı bekar , her şekilde karışır herşeyi kendi biliyor ama ben bilmiyormuşum gibi davranır , yani napsamda artık olmuyor oğlum onlar olmayınca bana gayet normal ama onlar olunca hemen bişey desem ağlar eder onlara sığınır onların dediğini dinler 

Sence ben bunu yazmamın sebebi ben bunları nasıl susturayim daha sabredemiyorum onlara hirslandikca

Çocuğunda onlardan yana olunca oğluma kızıyorum 

Oğlumda inadım inat haaa biseyi yapdiramam onlar varken , ama  bir kaç saat çarşıya giderler oğlumla tek kalırım normal hareketlerine dönüyor 

Oğlumun herşeyiyle ilgilenirim bakımı vs dışarda her yerde beraberiz ama onlar olunca bana karşı değişiyor çocuk ben nasıl susturam annemi ablamı akıl ver bana uzun oldu kusura bakma

Estağfurullah ne demek çok dolmuşsunuz belli ki annenizle başlayalım önce net sınırınızı çizin hayır dediğinizde ağlayıp bayılıyor mu ambulans hizmeti 112 deyip odadan o şekilde çıkın birakin bağırsın bayılsın ilgilenip umursamayın manipülatif insanlar ayılıp bayılma atak numaralarını çok kullanır eğer bu oyuna gelirseniz sürekli devam ederler eğer ilgilenmediğinizde babanıza yada kardeşinize şikayet ederse onlarada tansiyon aleti şu tarafta hastanelerde 2 kişilik ek kontenjan var sizide oraya alalım deyip başka birşey demeyin numaralarının işe yaramadıgını gördüklerinde eninde sonunda vazgececekler kardeşiniz karışınca onada sen biliyorsun madem o yüzden bundan sonra sabahtan akşama kadar sen bakacaksın sabah çocugunuz kalktıgı gibi yanına götürün hiç ellemeyin kahvaltısı bezi üst başı parkı banyosu uyuması herşeyi herşeyi o halletsin çocugunuz birşey isterse teyzene git oğlum deyin bezdirme politikası 3 gün sürmez 7/24 bakınca birdaha ağzını açamaz çocuk sevmesi kolay bakması zor bi insandır

en gıcık olduğum şey de çocuğunu babasına nasıl bırakırsın lafı, arkadaş siz çocuğunuzu babasına teslim etmiyorsanız o sizin sorununuz benim değil 😂

bi hafta ayrı kalsam kızımdan, babasının ona çok iyi bakacağından eminim. çünkü en başından beri baba oldu, eve sadece para getiren adam değil 🤷🏼

@prens efe

annelerin bazıları böyle, kendileri eleştirir, eleştirir ama sen cevap verirsen hemen ayılıp bayılmalar, çünkü hatasını anlayınca kabul etmek yerine üste çıkmaya çalışıyorlar. ha evet kızım haklısın, demek zor geliyor.

ablana gelince o da aynı mantık, üstelik çocuğu yoksa pardon da sen bir karışma yani. 

evde çok başlılık olduğundan çocuğun sadece seninleyken iyi, onlar varken inatlaşıyor.. çünkü biliyor senin kurallarını anneanne, teyze bozuyor. kurtuluşn ancak ayrı evle olur, 3 senedir bir şeyler değişmediyse daha da zor maalesef 🤦🏼‍♀️

inşallah olur o da

+1 oy
önce (802 puan) tarafından

Etrafımda ki herkes 3 yaş kızımın kızımla ilgilenmediğim için konuşamadığını söylüyor. Arsizlara cevap vermeme rağmen zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar 

ben bir iki anlatırım, baktım top gibi geri sekiyor hehe sensin moduna geçerim. çünkü sen bir taraflarını da yırtsan anlamak istemeyen anlamıyor 

+1 oy
önce (3,834 puan) tarafından

😂😂😂sabah sabah 

Eğer duyarsan karşındakini muhakkak eleştirecek bişey arar ve bulur 

Geçen gün hanımlar balahatunun türbesine gezi yapmışlar neyse hocanın kızı dedi abla hep evdesin araba boş sende gel bende küçük oğlumla gittim gitmez olaydım yolda 3 kere kustu kendi üstünü beni maf etti ona yedek kıyafet almıştım ama kendime almadım feracesiz gezdim aman allahim alışmışım ya çıplak gibiydim çok rahatsız oldum neyse  eve geldim ogluma orda resim atmıştım oda paylaşmış teeee Adana'dan görümcem aramış ne dese iyi bu çocuk niye türbede çıplak 😂😂sen digerleeinde böyle değildin dedim ablacığım başıma neler getirdi senin yiyen bence sorma sana patlarim😂😂😂anaaa facia gibi bir gündü yanımdan gecenler eminim bu kadının halî ne demiştir 🫢

Kız yemin ederim varya çıplak gibiydim yanımdaki kızlar abla kötü gozukmuyorsun diyip durdular ama oğlum neden ciplakmis 😂😂azıma sıçtı bırak çıplak kalsın 

Bide bence en kötüsü oğlum yandığı zaman bakamıyorsun niye doğurdum diyorlardi şimdiki aklım olsa onları bogardim evimdende kovardim😒

he özellikle yaktın çocuğu tövbe yarabbim 🤦🏼‍♀️ 

benim babaannem, tipik nene beyaz yazması nene kıyafeti. saçları da yazmanın altından az biraz görünür. ama kadın hastaydı, beyninde tümör vardı ve arada aklı gidio geliyordu, küçük bir çocuktan farksızdı. ona rağmen o beyaz yazması başından düştüğü an o da kendini çıplak hissederdi

Mekanı cennet olsun vallahi bende öyleydim 

+1 oy
önce (3,189 puan) tarafından

benim kızlarım dinozorla da oynuyor kamyonla da kepçeyle de...

oğlum da bebeklerle oynuyor..

kızlarıma bebek oğluma kamyon aldım herkes paylaşacak dedim. eve geldiğimizde kızlar kamyonla oğlan bebekle oynamaya başladı :) çok şükür çevremde yobaz yok herkese normal geliyor bu durum :)

benim eleştiriler hep beslenmeye geldi şimdiye kadar ya.. o da problemli malum bilenler biliyor.. haklılık payları da var açıkçası

pisupisunun yazdığını oku, oda ayırma konusunda 😂😂 

hahahha baktım :) benimkiler daha çok çocukların odalarında öleceğini falan düşündü.. duymazmışım, görmezmişim... başına bişey gelse nerden haberim olacakmış... sanırsın yan komşunun evine bıraktım

ya millet çocuğu uyurken markete, pazara gidiyor biz oda ayırınca suç oluyor 😅

valla keşke daha erken ayırsaydım diyorum çünkü oda ayırınca daha derin uyumaya başladı benim kızım, haliyle o uyuyuncaben de uyudum, daha güzel oldu😂 

ahhaah sen ne kadarlıkken ayırdın? bu arada çok doğru oda ayrılınca uyku kalitesi net artıyor

15 aylıkken gece emzirmeyi kestim, 16 aylıkken odasına aldım. tek kişilik de yatak aldım bir şey olursa yanına giderim diye.

bizle yatarken 7-8de uyuyordu, biz 12 civarı odaya ne kadar sessiz de girsek uyanıyordu, çünkü odada fısıltı da olsa ses çıkıyor ve odanın ısısı artıyor. biz dalacağımız zaman uyanıyordu. odasını ayırdım o rahat, biz rahatız. diş döneminde falan gidip yanında yattığım oldu, şimdi de 3 yaşında, bazen gece 3-4 uyanıyor, yatağı montessori, kilit devar kilidi açıyor o sese uyanıyorum zaten, bakıyorm fıtı fıtı yatağından inip geliyor aramızda yatıyor. sürekli olmuyor tabi.

odası karşı tarafımızda yatağını görüyorum yattığım yerden ama kamera da taktık, çok rahatım vallahi

+1 oy
önce (32,540 puan) tarafından

Yeni doğmuş bebeği kucağa alıştırma demeleri tamam çok bağımlı olan çocuklar tuvalete bile izin vermiyor annelerine o konuda haklılık payı var. Ama  ağlayan dünyaya alışmaya çalışan bir bebek nasıl kucağa alınmaz hele de o kadar tatlı iken mümkün mü 

bir kere sabah babası ben uyuyorum diye almış, salona getirmiş agucuk bugucuk oynamışlar, sonra uyumuş kız, eşim de orda yerini hazırlamış oraya bırakmış, ben yatak odasındayım, çocuk uyanmış ağlamış ben de duymamışım içim parçalanmıştı nasıl duymam geciktim ben diye, eşimi haşlamıştım niye yanıma getirmedin diye, o da o an düşünememiş işte. 

onlar öyle ağlarken nasıl almayacaksın kucağına ama kucağına almasan da bence o ayrılık kaygısı falan yaşarken yine tuvalete bile yalnız gidemiyorsun. 

ben bütün hamile arkadaşlarıma kucağa alışır, yapma derler ama siz bol nol kollayın alın göğsünüzde yatırın diyorum.. çünkü çok güzel 

+1 oy
önce (2,918 puan) tarafından

gunubirlik isi cok zor snairim. bu sene bende kartepe gunubirlik kayak dusundum. esim dedi cocuklar uüsur ustu istlanir nerde degiscen arabada zor olur vs vs . islerimi ayarlim uc bes gun uludaga kacariz dedi. oylece yalan oldu . yaz geldi aha yaz bitio . guya kiş tatili yapacakdik😂😂

kayak da zor olur bence günübirlik. çünkü çocuklarda dinlenme olayı olmadığı için zırtpırt kaymak isteyecekler, sizi de peşlerinden sürüklerler😂

az daha büyüsünler bence😅

kış tatili benlik değil ya, kesin düşer bir yerlerimi kırarım ben, dün de denizde düştüm kolumu kayaya çarptım çizildi biraz😂😂 

gecmiolsun z aynen zordur heralde bende hic kar tatiline gtmedim daha bu yasima kadar. anca istanbula nekadar yagarsa 😂😂

kar tatilini geç kar yağışı görmedim şu yaşıma kadsr doğru düzgün 😅 ablamın yanına gittiğimde denk geldiysem o sadece😅 malum adana, Osmaniye sıcak

haha 😂 universtede muglali  bide tarsuslu iki arkadas vardi kiside  kar görmemis hic . sakaryada kar yagiyo kandirdik onu kirmizi kar bile yagcak diye . ciddi ciddi de inandi kirmizi kar yagicagina. tarsuslu olan sey diyo bizim oralarda kirmizi topraklar var killi. yagmir yaginca kirmizi su akar . ben sandimki kar oluncada kirmizi kar olucak😂😂

ahaha  o da baya saftirikmiş😂 

0 oy
önce (3,766 puan) tarafından

Ilkinde Çevremde yoktu öyle insanlar ama kızımın bir sürü arabasi var kime ne anam 

İkinciyi doğurdum bebek görmeye gelenler eyvah sen bu uşağı kucağa alıştırmışsın gibisine konuştular bende onlara ben bakıyorum istediğimi yaparım dedim ağızlarının payını da verdim vallahi 😂😂 yok sütün yok diye bebek ağlıyormuş yahu sütüm nasıl yok bu makineyi neye aldim dedim makine ile sağıp döküyorum bebeğe fazlasıyla yetiyor çok şükür dedim halbuki göğüslerim taş gibi oluyor ağrısından duramıyorum bebek emiyorda geçmiyor eee ben ne diyeyim şimdi bunlara hastanede emzirme danışmani çocuk doktoru hepsi geldi sütü kontrol etmek için saatlerce başımda durdular onlardan daha iyi bilecekler 😂

evet onlardan iyi bilecekler canım, sende😂😂 

önce (3,766 puan) tarafından

Doğrudur canım onlar da profesör herbokolog olmuşlar 😂😂😂

doktor ne bilir canım onlar varken kim oluyor doktorlar 😂 

0 oy
önce (2,292 puan) tarafından

4 evladım var 4 tanesini de eşim dışında bir Allah'ın kulundan yardim almadan büyüttüm o yüzden en ufak bir eleştiride lafla çarpıp atıyorum insanı ben annesiyim evladım için en iyisini ben isterim kimse yedirdigime giydirdigime gezdirdigime karışamaz eğer benim çocuklarımın kimseye bir zararı yoksa kimse ağzını acamaz herkes işine baksın o konuda çok net insanimdir ne başkasının çocuk buyutme şekline karisirim nede karistiririm

noktası virgülüne kadar haklısın. 

ama bizim millet işte eleştirmeden duramıyor ağzımım payını da versen, illa sinirlendiriyorlar insanı 

önce (2,292 puan) tarafından

Duymayacaksin he he diyip geccen amaaan

0 oy
önce (4,905 puan) tarafından

Kızımı 9da yatırıyorum diye dünyanın en büyük kötülüğünü yapıyormuşum gibi kayınvabam laf edip duruyordu. Sabaha kadar sırtı ağrırmış, yazık günahmış, o kadar erken çocuk mu uyurmuş. Avakado aldım diye kayınvalide tarafından laf sokmalar falan. Kızım şu an 5 yaşına geldiği için çoğunu unuttum 😀 bir de tuzsuz yediriyordum 1 yaşına kadar, kayınvalidem bana laf duyuruyordu tuz kemikler için lazım diye. En son da işte kendini bir halt sanan bir arkadaş kızım çelik termosu suluk olarak kullanıyor diye "çocuğunu seven çelik kullanmaz, çok zararlı, cam en güzeli " demişti. Çocuk doktoru bile benim kullandığım suluğu kullanıyor ama o hanım herkesten daha iyi bilir tabii

vay arkadaş erken yatmak kabahat olmuş 😂 yav niye sırtı ağrısın, senin ağrıyor mu uyurken çocuk dediğin erken yatar 😂

o tuzu anlatamıyorsun kimseye, peynirden salçadan tuzu alıyor zaten. neymiş tatsız tuzsuz olurmuş, tuzun tadını bilmeyen biri tuzsuz olduğunu nerden bilsin😂 böbreklere ne kadar zararlı o tuz. herkes erkenden tansiyon hastası oluyor milletin bu tuz merağı yüzünden 😂

cam suluk postunu hatırladım, he çelik çok zararlı, tü kaka😂😂 

0 oy
önce (14,354 puan) tarafından

Benim kızım çekingen bir çocuk en çok eleştiriyi bu yandan alıyorum yani insanlara kolay kolay yaklaşmaz. Kimseyle çok fazla böyle içli dışlı olup samimiyet kurmaz soru sorulduğunda istemiyorsa cevap vermez ama ben hiçbir zaman büyüktür hadi sarıl öp diyen biri olmadım zaten bununda etkisi olduğunu düşünüyorum onun bu insan sevmeme huyuna saygı gösterdim diyelim. Geçen bayramda amcam siz çocuk yetiştirmeyi bilmiyorsunuz dedi bana. Kızımı aynen şu üslupla yanına çağırdı gel kız buraya seni biraz sevelim benimkide yaklaşmayınca tabi. Ben çocuk yetiştirmeyi bilmiyor oldum. Çocuğumun sınırları olduğu için buna saygı duyduğum için onlara kalsa ağlata ağlata yanlarına göndermem lazımdı. Muhteşem park annelerindende bu eleştiriyi alıyorum istemiyorsa yapmaz dediğim için 🤣

benim kızım da sevmez. parkta bir sürü çocuk var, sadece 1-2 siyle oynar, onlar da gerçekten nazik çocuklar. kızımın elinden oyuncak almaya çalışmıyorlar, kızım da o yüzden onlarla oynuyor. nerde kızımın elinden oyuncak almaya çalışan çocuk var, kızım onlarla oynamıyor. onun da arkadaş seçim kriteri bu. tıpkı senin benim arkadaş seçme kriterlerimiz var, çocukların da var. 

ben de hiç zorlamam, bazen eve gideceğimiz zaman hadi dedeni neneni öp gidelim diyorum, hayır öpmicem diyor, Allahtan onlar da ısrar etmiyor, ne yapayım çocuğu zorla öptüreyim mi, çocukken hatırlıyorm beni şapşup öpenlere deli olurdum. yüzümü yıkardım çoğu zaman, hala da sevmem birilerini sırf karşılaştık diye öpmeyi, el öpmeyi falan😂 sırf çocuk diye, onların kararlarını görmezden gelmemeliyiz. ileride yetişkin olduklarında da hayır diyemeyen insanlar oluyorlar. keşke bize de öyle davransalardı da hayır demeyi daha erken öğrenseydik, boşa kendimizi kullandırttık

0 oy
önce (9,749 puan) tarafından

Benim çoktur kesinde ben çabuk reset atarım unuturum . En son kayınvalidem le yemek yiyoruz benim büyük kız 12 yaşında olan yemek çok seçer ve bu küçüklüğünden beri böyle.  Diğerleri yer ama o yemez napayım yani onların anasıda benim büyük kızımında 

Sofrada dioki şerifeyi niye böyle alıştırdın yemek çok seçiyor bişey yemiyor 🤣 dedim anne ben yemesin die nasıl alıştırmış olabilirim.  2 çeşit yemek yaparım masaya koyarım yiyen doyar yemeyen doymadan kalkar.  Ama böyle olmaz alışması lazım alıştır yemeğe dio 🤦‍♀️

onu özel yetiştirdin, yemek seçen çocuk nasıl olue denemek için değil mi😂😂 

0 oy
önce (8,314 puan) tarafından

Aç bırak yer lafından gına geldi. Ben sa.lağım çünkü bunu düşünemeyecek kadar

yani onlar düşünür her şeyi, bizim aklımız yok😂 

0 oy
önce (4,080 puan) tarafından

Ne alakası var yaa 3 yaşında kızım da dinozor manyağı dün markete gittik babası ayıcık alacaktı bayadır istiyor, orada fikrini değiştirdi dinozoru görünce yok ben kocaman dinozor oyuncağı istiyorum dedi onu aldı 😂😂 gayet güzel oynuyor, herşey bitti bide çocukların ne sevip sevmeyeceğini karışmaya başladılar artık 

önce (4,080 puan) tarafından

image

simdi toplamış hepsini çorba içeceklermis:))

çocuk nasıl mutluysa benim için gerisi boş😂 oynasın güzelim 

0 oy
önce (27,440 puan) tarafından

Benim çocuklar özellikle küçük olan çok geç yatıyor. Kayınbabam da bizi zorbalıyor. Kötü alıltırmışsınız diye. Halbuki uyusun diye yanında 1 saat 1.5 saat beklerdim. Uyumaz. Neymiş biz de akşam 9 da yatacak mışız  tavuk muyuz biz dedim ben de. Ben çocuklarla birlikte yatıp kalkıncs kendime ayırdığım bir vakit olmuyor ki . Beynim dinlenmiyor. 9 da uyuyup da napayım yani 

önce (9,749 puan) tarafından

Yukarıda @marlingo da 9 da yatırdığı için laf yiyormuş bak 🤣 kimseyi memnun etmek mümkün değil 

önce (4,905 puan) tarafından

Hahahaha evet gerçekten öyle 😀 ben de işkenceci anneydim, çocuğun sırtını ağrıtıyordum sabaha kadar yattığı için 😂

tam bunu yazacaktım erken yatırsan kabahat, geç yatırsan o da kabahat. ula bu çocuklar ne zaman yatacak 😂😂 

0 oy
önce (784 puan) tarafından

Oğlum doğduğundan beri uyku saatlerini kendi ayarladı çok şükür hep de duzenliydi. Sabah öğle akşam uykuları bellidir bende saatinde uyuturdum hep. Eşimin ailesi sürekli laf söylerdi çocuğun saati mi olurmuş, yorulunca uyurmus, erkenden uyutulur mu, aman saatini kaçırma falan da falan. Şimdi diğer torunları gece boyu uyanık düzenleri yok oğlum 3 yaşında hala saatinde yatağında olur. Boş boş konuşuyorlar işte.

çocuğun her şeyi saatli olmalı düzen olsun. en çok dikkat ettiğim şey uyku vaktiydi. birincisi uyku bebekler için çok önemli ikincisi, uyku vakti geçen bebek huysuzluğu bir anneyi en çok yıpratan şeylerden biri🤦🏼‍♀️

1 yaş öncesi 7 gibi uyurdu benim kız, biz de gittiğimiz yerlerden 6. 30da kalkardık, sırf o uyuyacak diye. valla kimse kusura bakmasın, çocuğunu düzene alıştırmak istiyorsan baştan sınır çizmen gerekiyor.

benim kız da 3 yaşında öğlen uyursa 10-10 30 gibi uyuyor, öğlen uyumazsa 9da hatta gün içindeki efora bağlı 8.30da uyuyor. zaten büyüme hormonu gece 22.00-02.00 aradığında en yüksek seviyede olurmuş, bu saatlerde çocuklarınız uyusun der uzmanlar

0 oy
önce (413 puan) tarafından

İlk doğduğu zamanlar kucagina alma birak uyusun ağlasın kucagina alıştırma diyorlardı. Bende niye almiyim bir daha mi yasicaz bu anları diyim alıyodum. Iyi ki de almışım. Keske daha cok alsaydımm:)

inleyen kedi görsem kucağıma alırım, kendi bebeğimi mi almayacağım kucağıma, o ağlarken içim acıyor be. evde kanguruya koydum ev işimi öyle yaptım. zor muydu evet ama şimdi istesem de o kadsr taşıyamam artık kilo aldı, belim ağrıyor 😂 

0 oy
önce (111 puan) tarafından

Pilava yoğurt döktüm mü yemez kuru kuru sever. 

Her yedirdiğimde istisnasız her defasında yoğurt dök kuru kuru verme

Eee yemiyo yemiyo yoğurt dökünce yemiyooo

yahu niye kuru olsun😂 benim kızım da sevmez. başta ben de karıştırıp verdim yemesi kolay olur diye, ağzına sürmedi ama ikisini ayrı ayrı çok sever. hatta babasının huyunu almış, önce yemek, sonra pilav, sonra yoğurt, sonra salata. sırayla yer eşim, kızım da öyle. bende hepsinden aynı anda yerim. tercih meselesi 

0 oy
önce (1,295 puan) tarafından

Bizde BİM’de dolaşıyorduk kedi kızlı peluş bebek gördü sonra herkes erkeğe kız bebekmi alınır dışarda oynatma demeye başladı 😄 Bide İgor sandaletler var ya yazık çocuğa lastik mi giydiyorsun bu ayağını acıtır bu terletir demeye başladılar sonra azarlayınca ben arsız oluyorum insanların gözünde 😂 çocuk bunlar neyi seviyorlarsa heveslerini ondan alsınlar dinazor seviyorsa dinozor peluş seviyorsa peluş 

igor almayıp, dandik plastik alsan daha iyi derlerdi😂 

0 oy
önce (10,533 puan) tarafından

5 yaş oğlum 8 aylık kızım var. Oğlum küçüklüğünden beri oyuncak arabaları çok seviyor. Koleksiyon kurdu kendine. Sırf bu yüzden otizmli dendi oğluma. Bide oğlum bir yaşından sonra gündüz emmeyi bıraktı kendi isteği ile. Her ne kadar uğraşsamda emmek istemedi bende zorlamadım. Bu yüzden de sorumsuz anne, rahat anne, mamayla besleyen anne oldum 😂

Kızımda ise, iki çocuk olunca tek başıma ikisiyle bir yerlere gitmek zor oluyor. Gideceğim bir yer varsa eşim bakar çocuklara ben giderim. Gittiğim ortamda hemen sorarlar çocuklar nerde kim bakıyor diye. Babaları diyince, aaaaa şimdiki kadınlar koca olmuş, yazık adama, ben olsam kırarım dizini vs vs saçma sapan konuşmalar oluyor. En son oğlumda kızımda eşimde kaldı bende arkadaşlarla havuza gittim ablam demediğini bırakmadı 😄 yahu size ne kime ne. Eşim rahatsız olmuyor severek bakıyor millete batıyor 

düzen seven herkes otizmli demek ki😂 eleştirecek şey bulamayınca sapıtmalar. 1 yaşına kadar emmiş, ne güzel alacağını almış, hayır o yaşa kadar da emmeyebilirdi, annelik emzirmeyle olmuyor.

yukarıda birine daha yazdım 1 hafta bir yere gitsem gözüm arkada kalmaz, babası baba çünkğ eve sadece para getiren biri değil. üstelik benden bile iyi bakar, yokluğumu hissettirmemek için. birlikte tamirciye de giderler, pazara da. dışarı çıkarlar 3-5 saat gelmezler veya ben ona bırakır giderim. 

yalın konseri varmış, arkadaşlarıma söyledim hadi gidelim diye, eşim sevmez konser, o kıza bakar ben giderim dedim. arkadaşlarımın hepsinin dediği şey çocuğa kim bakacak, eşim hayatta uyutmaz🤦🏼‍♀️ tek gidecem bu yüzden 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuk yetiştirirken çevreden gelen eleştirilerle nasıl başa çıkılır?
Çevreden gelen eleştirilerle başa çıkmanın en etkili yolu, bu yorumların sizin ebeveynlik tarzınızı değil, eleştirenin kendi bakış açısını yansıttığını kabul etmektir. Çocuğunuzun gelişimi için belirlediğiniz kurallara sadık kalın ve gereksiz tartışmalara girmeden kendi doğrularınızı uygulamaya devam edin. Başkalarının beklentileri yerine çocuğunuzun mutlu olduğu ve ilgi duyduğu alanları desteklemek, özgüvenli bir birey yetiştirmenize yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
3 yaşındaki kızımın kıyafet seçimlerinde nelere dikkat etmeliyim?
3 yaşındaki çocuklar kimliklerini keşfetme dönemindedir ve kendi tercihlerini yapmak isterler. Bu yaşta çocuğunuzun dinozorlu veya arabalı gibi ilgisini çeken desenleri seçmesine izin vermek, onun karar verme yetisini geliştirir. Kıyafet seçimlerinde cinsiyet kalıplarından ziyade çocuğunuzun giymekten mutluluk duyduğu ve kendisini ifade edebildiği parçaları tercih etmek, gelişimsel açıdan daha sağlıklı bir yaklaşımdır.
Anaokuluna başlayan çocuklarda kişisel eşyaları için isim mührü neden gereklidir?
Anaokuluna başlayan çocukların kişisel eşyalarının karışmaması için isim mührü kullanmak, hem ebeveynler hem de öğretmenler için oldukça pratik bir çözümdür. İsim mührü sayesinde çocuğunuzun okul eşyaları hızla tanımlanabilir ve kaybolması önlenir. İkon seçimi gibi kişiselleştirme aşamalarına çocuğunuzu da dahil etmeniz, onun okula uyum sürecini kolaylaştırır ve kendi eşyalarına karşı sorumluluk bilinci geliştirmesini sağlar.
Çocuğumun ilgi alanlarını desteklemek neden önemlidir?
Çocuğun ilgi alanlarını desteklemek, onun merak duygusunu canlı tutar ve öğrenme motivasyonunu artırır. İlgi duyduğu konularda (örneğin dinozorlar veya arabalar) materyaller sağlamak, çocuğun odaklanma süresini uzatır ve özgüvenini destekler. Toplumsal cinsiyet rollerine takılmadan, çocuğun kendi ilgi alanlarını keşfetmesine olanak tanıyan ebeveynler, daha mutlu ve kendini tanıyan bireylerin yetişmesine katkı sağlar.
Başkalarının çocuk yetiştirme tarzıma yaptığı yorumları nasıl görmezden gelirim?
Başkalarının yorumlarını görmezden gelmek için ebeveynlik hedeflerinizi netleştirmeniz gerekir. Çocuğunuzun beslenme, uyku ve gelişim gibi temel ihtiyaçları karşılandığı sürece, giyim kuşam veya oyuncak tercihi gibi konularda yapılan eleştiriler geçersizdir. Bu tür yorumlarla karşılaştığınızda, gülümseyerek geçiştirmek veya 'bizim tercihimiz böyle' diyerek konuyu kapatmak, enerjinizi korumanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 783 göst.
19 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
39 cevap 2,701 göst.
+3 oy
28 cevap 2,239 göst.
13 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Olursaolur (1,024 puan) tarafından soruldu
+1 oy
34 cevap 2,575 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde BETIGUL (10,753 puan) tarafından soruldu