Eşimi yemekte veya çayda beklemeli miyim?

0 oy
552 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,171 puan) tarafından

Yemekten sonra çay içmek için eşler birbirini beklemeli mi beklememeli mi? 

Çayı eşim koydu ben demledim demlenirken de oğlum anne uyuyalım dedi bugün biraz huysuzdu uyuması zaman aldı. Ben oğlumu uyuturken eşim çay içmiş bile. Ben onu bekliyorum beraber içelim diye sadece çayda değil kahve içerken de ne bileyim tatlı yiyeceksekte yemek yiyeceksekte beraber yiyelim diye bekliyorum.

Neden beni beklemedin dedim . Uzun sürecekti bende içtim dedi. Beklemen lazımdı ben seni bekliyorum sonuçta keyfi bir şey için geç kalmadım dedim. Çok abarttın diyor. Sizce abarttan ben miyim. Beklemesi gerekmez mi

27 Cevaplar

0 oy
önce (3,743 puan) tarafından

Ben beni bekleme diyorum yeni doğan ve 5 yaşında kızlarımız var yemekten sonra mutfağı toplarım hemen onların uyku saati gelir yeni doğanı ben diğerini de eşim uyutur gideriz rahat bir şekilde ya çayımıza devam ederiz ya da kahve yaparım meyve falan getiririm beraber yer içeriz bazen de mutfağı da bırakıp giderim hep beraber takılırız çocukları uyuttuktan sonra mutfağı toplarım yemek konusunda ben hep beraber yiyelim diye özen gösteririm yoksa çayı demlerim bütün gün adam akıllı çay içemiyor zaten adam çaykolik beni beklemesine gerek yok yani 😊 abartma sende bacım işin bitince beraber de içersiniz 

-Reklam-
0 oy
önce (5,063 puan) tarafından

Seni bekliyorum demediği sürece beklemesine gerek yok haber vermemişsiniz hiç büyütülecek bir durum değil

0 oy
önce (926 puan) tarafından

Ben çok aç değilse yada işten gelmemisse evde oturyosa beklemezse kızarım 

Ama o gün işten gelmiş hiç çay içmemiş aç gelmiş yemek yememiş beklemesini ben istemem zaten 

0 oy
önce (572 puan) tarafından

Bence biraz abartmssin canım bnde eşimi beklemem mesela çay oldumu hemen icecem sabirsizim tadı kacmayacak çayın benim işim oldu mu eşim beni beklemez ama her zaman olan bir durum değil tabi 

0 oy
önce (1,091 puan) tarafından

Eşim içmiş olsa bile sonradan yetistigimde bana eşlik ediyor abartmayalım böyle minik şeyleri 

0 oy
önce (4 puan) tarafından

Tam tersine eşimin beni beklemesini istemem soncta 1 sate sürebilir adam niye beni beklesin çaya baka baka  içsin ne olcak 

0 oy
önce (3,043 puan) tarafından

Abartmıyorsun canım olabilir öyle şeyler beraber içelim olaydı öylede olurdu yani icerdiniz:) 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşlerin birlikte yemek yemesi veya çay içmesi evlilikte neden önemlidir?
Eşlerin birlikte yemek yemesi veya çay içmesi, günün yorgunluğunu paylaşmak ve aradaki duygusal bağı güçlendirmek için kritik bir iletişim alanıdır. Paylaşılan bu küçük ritüeller, partnerlerin birbirlerine zaman ayırdığını hissetmesini sağlar ve evlilik içerisindeki ortak yaşam kalitesini doğrudan artırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşini beklemek mi yoksa kendi başına hareket etmek mi daha doğrudur?
Evlilikte ortak aktiviteler için birbirini beklemek, karşılıklı saygı ve önemsendiğini hissetme ihtiyacını karşılayan bir nezaket kuralıdır. Eğer acil bir durum yoksa, eşlerin birbirinin programına uyum sağlaması aradaki uyumu korur ancak her zaman beklemeyi zorunlu tutmak bireylerin özgürlük alanını kısıtlayabilir.
Eşlerin ortak vakit geçirme beklentisi nasıl yönetilir?
Ortak vakit geçirme beklentisi, net bir iletişimle ve karşılıklı sınırlar belirlenerek yönetilmelidir. Beklentilerinizi 'seni beklemek beni mutlu ediyor' şeklinde olumlu bir dille ifade etmek, eşinizin bu davranışı bir baskı olarak değil, bir paylaşım isteği olarak algılamasını kolaylaştırır.
Evlilikte küçük şeylerin büyümesi nasıl engellenir?
Küçük şeylerin büyümesini engellemek için, yaşanan bir olay karşısında 'seni beklemeli miydim' gibi suçlayıcı ifadeler yerine 'beraber vakit geçiremediğimizde üzülüyorum' gibi his odaklı iletişim tercih edilmelidir. Empati kurarak eşinizin o anki yoğunluğunu veya yorgunluğunu anlamaya çalışmak çatışmaları baştan çözer.
Eşimle sosyal aktiviteler konusunda fikir ayrılığı yaşıyorum, ne yapmalıyım?
Fikir ayrılığı durumlarında en sağlıklı yol, rutinlerinizi konuşarak ortak bir noktada buluşturmaktır. Örneğin, 'her çay saatinde beklemek zorundayız' yerine 'akşamları en azından bir kez beraber çay içelim' gibi somut ve esnek bir düzen oluşturmak, her iki tarafın da ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+8 oy
26 cevap 1,543 göst.
12 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Manolya52 (828 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 623 göst.
8 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Hunilianne (243 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 703 göst.
0 oy
17 cevap 798 göst.
19 Ekim 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu