Meryem isminin yanına hangi kız ismini koymalıyım?

0 oy
276 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (26 puan) tarafından

Kızıma Meryem ismini düşünüyorum ama yanına bi isim daha istiyorum hem uyumu hem anlamı güzel olsun onun haricinde İslami olarak kızınıza koyduğunuz veya duyduğunuz isimler neler lütfen fikir verin kızım isimsiz kaldı🥹🥹 aklımda Hanne Meryem ve Meryem Sare var

16 Cevaplar

+3 oy
önce (3,188 puan) tarafından

hanne çok bilinmiyor anlamayanlar olacaktır. artı dalga bile geçen olabilir...

islami değil ama birinden şu öneriyi duymuştum; "Meryem Ada koy ismini meryem ana gibi anlaşılır hem" hiç benim tarzım değil tercih de etmem ama aklıma geldi meryem ismini görünce

birde bana sorarsan tek meryem yeterli neden yancı isim arıyorsun ki

kızlarıma mecburen 2 isim verdik. oğlumda tek isim koyduk çok iyi oldu

önce (26 puan) tarafından

Doğru iki dakikada kaç kişi sordu moralim bozuldu hanne bilinmiyor 🥹

önce (3,188 puan) tarafından

ismin güzelliği ve anlamı yanında bir de içerisinde yaşanacak toplumdaki algısına bakmak lazım yoksa çocuklar zorlanıyorlar

-Reklam-
+2 oy
önce (2,171 puan) tarafından

Ben dua ismini çok seviyorum meryem dua da güzel duruyor bence

Evet çok hoş oldu 🥰

+2 oy
önce (3,727 puan) tarafından

En güzeli Meryem sare olsun hanne ne anlamını merak ettim 

önce (2,599 puan) tarafından

hz meryemin annesinin ismi canım kuranda da imranın karısı diye bahsedilir islamın önemli annelerindendir anlamıda güzel şefkatli merhametli demek.

post sahibi değilim direk atladım ama 😅

Allah razı olsun açıklamışsınız 🥰

önce (3,727 puan) tarafından

@veraaa teşekkür ederim canım Allah razı olsun bilgilendirdiğin için 🤗🌸

+2 oy

hanne ismi çok güzel elbette bilmeyen dalga çer hane falan zanneder ama İslamda önemli annelerimizden birisidir hanne önce bunu bilip sonra yargılayın

kızımın ismi elif vera vera anlam olarak haram olması düşünülen şeyden bile sakınan demek 

seçtiğin isimlerin anlamı çok güzel ben çok beğeniyorum meryem ismini inşallah senin yavrunda hz meryemin ahlakıyla ahlaklanır bilinçli bir kul olur yavrun 

bana kalırsa meryem ismi tek başınada çok güzel bir isim ama kızımın kuzeninin ismi meryem Betül herkes meryem der sadece

Allah razı olsun aminn tüm evlatlara Rabbim güzel ahlak versin Hanne ismi gerçekten bilinmiyor ve şimdiden bu kadar sorulması modumu düşürdü ilerde de herkes o ne öyle değişik bişey falan derse etkilenirim sanki Meryem Betül şuan çok aklıma yattı 🥹

güzelim benim sen koymazsan ben koymazsam kim bilecek bu değerli hanımları bak nasıl şaşırıyorlar sorsan islam ülkesindeyiz hangimiz neyi biliyoruz...

Bu da doğru başkalarına göre karar verilecek bişey değil 

+2 oy
önce (5,049 puan) tarafından

Hanne çok bilinen kulak aşinalığı olan bir isim değil üstelik okulda hani hanimiş diye dalga geçilmesi ihtimali çok yüksek Meryem tek başına güzel yanıja hangi ismi eklerseniz olacaktır mesela meryem Ece Meryem eva elif ada elis elisa asel inci hande doğa gibi her isim uyumludur

Evet baya bilinmiyor teşekkür ediyorum yorum için 🥰

+2 oy
önce (47 puan) tarafından

Meryem Asel uyumlu ve güzel bunu bir düşün yeğenimin adı

Teşekkür ederimm maşaallah 🥰🍓

+2 oy
önce (4,619 puan) tarafından

Hanne kulağa tuhaf geliyor.  Meryem sare güzel ama sadece Meryem de çok güzel bence

+2 oy
önce (844 puan) tarafından

Meryem Asel görümcemin kızının ismi çok hoşuma gidiyor.

+1 oy
önce (962 puan) tarafından

Hanne nedir bacım?

Hz. Meryem validemizin annesinin adı 

+1 oy
önce (7,304 puan) tarafından

Sadece Meryem koysan daha iyi bence 

Evet bu şekilde de olabilir 🥰

+1 oy
önce (33,529 puan) tarafından

Günaydın hanne nedir anlamı ne canım Meryem'in yanına Elif olabilir 

Hz. Meryem validemizin annesin adı

+1 oy
önce (375 puan) tarafından

Hanne değilde henna olabilir çok seviyorum o ismi anlamı kına ağacı imiş 

+1 oy
önce (446 puan) tarafından

Meryem Rale 

Meryem Ahsen

Meryem ikra 

Meryem Elif

Meryem duha

Meryem Hüsna 

Ravza Meryem 

Meryem Nisa 

Oo maşaallah harika bir sürü öneri yapmışsınız çok teşekkürler Meryem Hüsna 🥰

önce (446 puan) tarafından

Saglıkla gelsin canım bebişin insallah 🥰

Aminn Allah razı olsun 🥰🍓

+1 oy
önce (57 puan) tarafından

Meryem'in yanına başka isim yakışmıyor ki tek başına anlamlı ve güzel 

+1 oy
önce (65,646 puan) tarafından

her isimle dalga geciliyor 

kizim ela eltim gereksizi iyi düşündün mu hela demesinler dedi diyenin sorunudur bir iki kisi diyecek diye sevdigim isimden vazgecemem 

benim adim ikbal İstikbal diyorlardi 

Çok haklısınız böyle destek olan görünce bana iyi geliyor 

önce (65,646 puan) tarafından

hanne ismini ben yeni duydum bu yil arkadasimin kuzeninin ismi çok değişik geldi icine ne siniyorsa o ismi koy

+1 oy
önce (166 puan) tarafından

Kızımın adı meryem hafsa ikisinin anlamıda çok güzel bayılarak koydum

İnsanın içine mutlaka bişey çok siniyor ben onu bulamadım sanırım daha 🥹 ismiyle yaşasın kızınız ♥️♥️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Meryem isminin yanına yakışan kız isimleri nelerdir?
Meryem isminin yanına hem anlamı hem de tınısı ile uyumlu olarak Hanne, Sare, Azra, Zeynep veya Esma isimleri sıklıkla tercih edilmektedir. İsim seçerken Meryem isminin ağırbaşlı yapısını dengelemek adına, seçilen ikinci ismin daha kısa veya modern bir tınıya sahip olması estetik açıdan daha uyumlu bir bütünlük sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hanne Meryem ismi kulağa nasıl gelir ve anlamı nedir?
Hanne Meryem ismi, İslami kökenleri ve zarif ses yapısı nedeniyle popüler bir tercihtir. Hanne ismi 'sevgi, şefkat, merhamet' anlamlarını taşırken, Meryem ismi 'ibadet eden, adanmış kadın' anlamını taşır; bu iki ismin birleşimi derin bir manevi bütünlük ve uyum oluşturur.
Meryem Sare ismi neden çok fazla tercih ediliyor?
Meryem Sare ismi, hem geleneksel hem de modern tınıyı bir arada sunduğu için ebeveynler arasında oldukça popülerdir. Meryem ismi dini ve tarihi kökleri temsil ederken, Sare isminin 'saf, temiz, prenses' gibi anlamları ve kulağa hoş gelen yapısı, ismin telaffuzunu kolaylaştırarak estetik bir denge kurmaktadır.
Kız bebek isimlendirmede nelere dikkat edilmelidir?
Kız bebeğinize isim seçerken ismin anlamının güzel olmasına, kolay telaffuz edilebilirliğine ve soyadınızla olan uyumuna dikkat etmelisiniz. İsimlerin kökenine inerek taşıdıkları anlamları araştırmak ve aile büyüklerinin beklentileri ile kişisel beğenilerinizi dengeleyen, zamana meydan okuyan isimlere odaklanmak en sağlıklı yaklaşım olacaktır.
Popüler ve anlamlı kız isimleri hangileridir?
Günümüzde popüler olan ve derin anlamlar taşıyan kız isimleri arasında Zeynep, Elif, Asya, Mihrimah, Hanne, Sare ve Meryem öne çıkmaktadır. Bu isimler hem kültürel mirasımızı yansıtmaları hem de modern çağda kulağa estetik gelmeleri sayesinde ebeveynlerin en çok tercih ettiği İslami ve klasik isimler arasında yer almaktadır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 0 göst.
+3 oy
17 cevap 1,035 göst.
+2 oy
32 cevap 2,604 göst.
+1 oy
19 cevap 1,440 göst.

Kategoriler

1,517,460 soru

24,735,632 cevap