Yünlülerimi makinada veya elde nasıl kolay yıkayabilirim?

0 oy
170 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (462 puan) tarafından

Herkes tatil tatil gezerken ben yün yıkıyorum afffff 

image

8 Cevaplar

0 oy
önce (8,272 puan) tarafından

offf cok zorrr yün allah yardimcin olsun kolay gelsin

önce (462 puan) tarafından

Sağol canım teşekkür ederim 😊 

-Reklam-
0 oy
önce (14,262 puan) tarafından

Anammm resmi görünce kaşındım Allah kolaylık versin yapmayacağım tek iş olabilir 😅🫣

Sağol canım Allah razı olsun bende öyle derdim anne ben yün yıkamam falan da işte geldiğimiz evde hizmetçi yok 😂😂😂

önce (14,262 puan) tarafından

1 tane döşek annem zorla verdi evlenirken onuda hiç kullanmadım depremde gitti tekrar eşya dizerken annem yşne veriyordu almadım evde yünden bişey olmayınca yapma derdimde yok 😅🤲

Valla güzel seninki bende 2 döşek 9 yastık 5 yorgan var evimi değiştirdiğimde hafifletmeyi düşünüyorum çünkü burası kışın çok soğuk oluyor bazen kombiyi 55 te de yakıyoruz o bile etki etmiyor öyle olunca atmak istemiyorum bende 

0 oy
önce (5,237 puan) tarafından

Normalde yünü ve kokusunu sevmem ama bunlar ne kadar temiz duruyor maşallah sana :)

Bu sıcakta 32 haftalik olup çok zorlananlar da var iş tutmak bile güzelmiş diyorum:)))

Bende hiç sevmem kokusunu kirini falan ama insan mecbur olunca yapmak zorunda 

Sağlıcakla al kucağına canım 

0 oy
önce (9,649 puan) tarafından

Ben gecen sene yaptım bu yıl dursun hiç o modda değilim 10 yastık var evde 

Valla geçen sene açmam gerekiyordu bebeğim küçüktü diye açmadım bu sene artık mecburi oldu 6 yastık bir tane döşek yıkadım ben daha birkaç sene yıkamam inşallah 

Bazen diyorum kapıya yazayım yatılı misafir kabul etmiyorum diye ama evime gelene ben zoraki yatırıyorum 😂😂😂

0 oy
önce (15,746 puan) tarafından

yün yıkama falan hiç görmedim bizde, çevremde maksimum pamuk. kolay gelsin sana🤗 

Sağol canım teşekkür ederim bizim buralarda da ful koyun yünü var valla 

0 oy
önce (32,402 puan) tarafından

Maşallah güzel yünler çarpması benden yorganı yapması annemden bizde 

0 oy
önce (553 puan) tarafından

Çok temiz duruyor ellerine sağlık 

Benimde çok evlendiğinde annem yapmıştı 8 yorgan 2 döşşek 6 yastık 

Ayıyetten 16 tanede elyaf yastık var battaniye 10 tane var ayy bizim burda misafir cok olur o yüzden 

0 oy
önce (3,028 puan) tarafından

Kolay gelsin canım bizde evdeyiz millet tatilde 😂 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yün kıyafetler çamaşır makinesinde nasıl yıkanır?
Yünlüleri çamaşır makinesinde yıkamak için mutlaka yünlü programını veya hassas ayarı seçmeli ve 30 dereceyi geçmemelisiniz. Çamaşır makinesinin devrini en düşük seviyeye, tercihen 400-600 devir arasına getirerek yün liflerinin keçeleşmesini engelleyebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Elde yün yıkarken hangi deterjan kullanılmalıdır?
Elde yün yıkarken mutlaka yünlüler için özel üretilmiş, pH dengeli ve yumuşatıcı içeren yün deterjanları kullanmalısınız. Normal deterjanlar yün liflerinin yapısını bozarak sertleşmesine neden olacağından, tercihiniz her zaman yünlü dokulara uygun doğal içerikli temizleyicilerden yana olmalıdır.
Yıkanan yünlüler nasıl kurutulmalı ki formunu kaybetmesin?
Yıkanan yünlüleri asla asarak kurutmamalı, bunun yerine düz bir zemin üzerine temiz bir havlunun üzerinde sererek kurutmalısınız. Asmak yünün ağırlığıyla sarkmasına ve formunun bozulmasına yol açar; bu nedenle yünlü parçaları doğrudan güneş ışığından uzak, oda sıcaklığında kurutmak en doğrusudur.
Yünlerin çekmemesi için yıkama suyunda nelere dikkat edilmeli?
Yünlerin çekmemesi için en önemli kural suyun sıcaklığının 30 dereceyi aşmaması ve yıkama ile durulama suyunun aynı sıcaklıkta olmasıdır. Isı değişimleri yün liflerinin aniden büzülmesine sebep olur; bu nedenle durulama suyunda da soğuk veya ılık su kullanarak liflerin yapısını korumaya devam edebilirsiniz.
Yünlü kıyafetlerin keçeleşmesi neden olur?
Yünlü kıyafetlerin keçeleşmesi, yüksek ısıya maruz kalmaları, sert sürtünme hareketleri veya yanlış deterjan kullanımı nedeniyle liflerin birbirine dolanmasından kaynaklanır. Yünü yıkarken nazik davranmak, yoğun çitilemeden kaçınmak ve her zaman yünlü programı tercih etmek keçeleşme sorununun önüne geçmenizi sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 319 göst.
3 Nisan 2026 Ev & Yaşam kategorisinde M.K. (3,135 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 349 göst.
1 Ağustos 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Meervece (462 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,099 göst.
27 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Sare-Asel (4,060 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,002 göst.
15 Ocak 2026 Aile & Aşk kategorisinde terslale (4,180 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,900 soru

24,728,705 cevap

370,643 kullanıcı

...