Mutsuz bir evlilikte gitmek mi kalmak mı daha doğru?

0 oy
236 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (12 puan) tarafından

Postlarımdan anlamışşınızdır uzun zamandır eşimle anlaşamıyoruz yani aslında problemler hep vardı fakat ben onları göğsümde hep yumuşatırdım coğu zaman görmezden gelirdim 

Fakat hem çocuk büyütmenin zorluğu hem aile sorunları hemde yaşadıklarımın vermiş olduğu etkiyle artık dayanamıyorum

Ama annem kronik hasta asla stres sıkıntı yaşamaması lazım babam kalp hastası kaç kez anjiyo oldu ve ben aileme gittiğim de bir kaç saaten sonra dayanamıyorum çocuklar durmuyor onlar rahatsız oluyor haliyle yaşlılar hastalar kardeşlerim calısıyolar çocuklar uyutmuyor sesten vs ekonomik durumları orta halde anca kendilerine yetiyo zaten kiracılar ev küçük 

Bunları anlatıyorum ki boşanmanın asla kolay olmayacağını bilin diye

Fakat aynı zamanda ben kendi evimde duramıyorum sürekli  kavga tartışma var çocuklar her şeye şahit oluyolar benim sabrım kalmadı tahammül edemiyorum hiçbirşeye

Çocuklar hele ki en küçüğü babasıma çok çok düşkün babaları eve çocuklara vs bakar bişeyleri eksik etmez

Ama biz anlaşamıyoruz daha doğrusu o istiyo ki hep benim dediğim olsun ne kadar kavgada etsek uzatmıcam alttan alacam susacam

Öyle araftayım ki anlatamam gitmek istiyorum gidemiyorum kalmak istiyorum sığamıyorum

Her ikisinin de bana etkisi negatif 

Aydınlık bir şey yok

Herkesi herseyi düşünerek hareket etmek zorundayım ama bu yük bana çok ağır geliyor 

Çok zordayım lütfen bana dua edin ve gerçekten bi akıl verin 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (483 puan) tarafından

NNe kadar evlisin bilmiyorum beş yıldan sonra yavaş yavaş evlilikler düzene giriyor hele arka arkaya çocuklar varsa sen diyorsun benle ilgili ı len anlayış göster oda diyor benle ilgilen anlayış göster çocuklar biraz buy ü y ü p evlilikte biraz zaman geçince d ü sene giriyor eski kavga gürültün olmuyor bacım sana diyeceğim evlatların burada hele kız çocuğuysa çok zor baba evlencek üvey anne gönül rahatlığıyla gönderrmiyeceksin sabret dua et bol bol yuva kurmak çok zor yıkmak çok kolay

-Reklam-
0 oy
önce (8,267 puan) tarafından

sana o kadar şey yazmak istiyorum 🥹🥹beni anlattin kendime bile bi carem yok 

önce (12 puan) tarafından

Sarılalım 🫂

önce (8,267 puan) tarafından

🫂🫂🫂🫂🫂🫂

0 oy
önce (3,133 puan) tarafından

alkol kumar karı kız şiddet yoksa kesinlikle ayrılma bence bunlar dışındaki her sorun terapiyle çözülür…. profesyonel destek alın.. yuva kolay kurulmuyor

Hiçbiri yok ama psikolojik şiddet var ve onun bende yarattığı travmalar

önce (3,133 puan) tarafından

sorsan onda da vardır senden yana

bence çözülme ihtimali varsa o ihtimali sıkıca tut ve bırakma

tabi boş boş da oturmayın çözmeye çalışın

bende bazen kocamı bir kaşık suda boğmak istiyor gibi hissediyorum sonra geçiyor 

Tabi ki bende de vardır problemler ama kendisi zaten psikolojik rahatsızlığı olan biri bazen öyle bir kelime söylüyo ki yenilir yutulur cinsten değil kendi de bilmiyo ne dediğini o anda 

Peki benim Hislerim gururum bunların hiç mi önemi yok  o istiyo ki kırayım dökeyim  ama kimse alınmasın

önce (6,492 puan) tarafından

Eşinin psikolojik rahatsızlığı ne merak ettim narsist mi acaba 

0 oy
önce (939 puan) tarafından

Bilemiyorum ya , boşanmak asla kolay değil 

Bende çocuklar ımdan hariç herkesten herşeyden soğudum bıktım 

Her gün lanet ediyrm nye evlendm ne diye 

Kendime gençliğime yanyrm 😓

O kadar zor ki hele birde severek evlendiysen ve kavuşmak için geleceğini ellerinle yaktıysan 

Bir insanın kendine yaptığı kötülüğü bin kişi gelse yapmıyo

0 oy
önce (4,887 puan) tarafından

Sizin durumunuz çok zormuş öncelikle Allah yardımcınız olsun diyorum. Evlenince başka bir şehre geldim ve burada bir arkadaşla tanıştım, sene 2019'du. O arkadaş 2014 yılında evlenmiş ve ben tanıdığımdan beri evlilikleri huzursuzdu. Öncesinde de pek iyi değillermiş. Bir tane kızı vardı, huzurları yok diye 2.yi asla yapmadı. Sürekli çocuğu parçalanmış ailede yetişmesin diye sabretti ama her türlü hastalığa da sahip oldu. Her sene boşanmaya kalkıyor sonra çocuğu için vazgeçiyordu. Bu sene çocuğun öğretmeni çocuğun aşırı derecede kaygılı olduğunu söylemiş evde huzursuz ortam olup olmadığını sormuş. Ondan sonra ben bu çocuğa iyilik değil kötülük ediyorum diyerek boşanmaya kesin karar verdi ve bir ay önce boşandı. Ama bu arkadaş çalışıyor ve kendisine ayrı bir düzen kurdu bile. 

Zaten insanın elini kolunu bağlayan tek şey o Çocuklar 

İkinci çocuğum doğduktan sonra herşey daha da kötüye döndü önce de bu kadar olsaydı kesinlikle bende ikinciyi yapmazdım 

Babalarına çok düşkünler onları bundan mahrum bırakmak ta istemiyorum çok karışık haldeyim

0 oy
önce (934 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun inşallah  

Bi hocayla  konuş bence. İnşallah ferahlasın evinde sürekli vakıa suresi  dinle. Ve sürekli sirkeli suyla yıka  

Galiba herkes böyle  kocasıyla anlaşamıyor bnm eşim bni aldatıyor ama ben kendi zorumla bin bir türlü  kavga gürültü rezillikle ayrı eve çıktığım için bana hak görüyorlar Kocamın ailesi. Hepside biliyor hata Bi keresinde abileri eşime çok kızmıştı vay efendim sen aldatıyorsun ama saklayamıyorum diye kaynanam da erkektir yapar dedi  görümcelerimde  ayrı eve çıkmasaydın da böyle olmasaydı dedi Allaha havale ettim  

Allah yardımcımız olsun

0 oy
önce (7,420 puan) tarafından

Mutsuz evlilikte gitmek sanki daha doğru çözüm bende gittim çünkü dayak şiddet vs yok ama stres psikolojik şiddet var bastırma hep seni suçlu görme  beni hayattan soğuttu 

0 oy
önce (97 puan) tarafından

Gitmek eniyisi bence zamanla çocukların da psikolojisi bozuluyor 

0 oy
önce (544 puan) tarafından

Canm inan kims edort dörtluk değil alkol şiddet aldatma yoksa otur evinde ev senin aile senin bana evinde rahat edemezsin boşanmış tekrsr barismis biri olarak söylüyorum bunu... çocukların anne ve baba aynı evde büyümek isterler eşin çocuklarına bakıyorsa eksiği yoksa Tuvana yazık etme boşanmayı aklından çıkar her evde tartisma oluyor .anlasamamazlik oluyir 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Mutsuz bir evlilikte çocukların etkilenmemesi için ne yapılmalı?
Mutsuz bir evlilikte çocukların etkilenmemesi için öncelikle evdeki şiddetli tartışmaları onların gözü önünde yapmamaya özen göstermek gerekir. Çocuklar ebeveynlerinin arasındaki huzursuzluğu sezerler, bu yüzden kavgaların kontrollü ve çocukların duymadığı ortamlarda yürütülmesi psikolojik sağlıkları için kritiktir. Ayrıca çocuklarla olan iletişimi koparmadan, her iki ebeveynin de onlarla kaliteli zaman geçirmesini sağlamak, çatışmanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indiren en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Boşanma kararı alırken ekonomik zorluklarla nasıl başa çıkılır?
Boşanma kararı alırken ekonomik zorluklarla başa çıkmak için atılacak ilk adım, nafaka ve tazminat gibi yasal haklarınızı bir avukat aracılığıyla detaylıca öğrenmektir. Destek alabileceğiniz aile büyükleri veya yakın çevreniz dışında, devletin sağladığı sosyal yardım imkanlarını veya belediyelerin kadınlara yönelik danışmanlık hizmetlerini araştırmanız faydalıdır. Finansal bir planlama yaparak gelir ve gider dengenizi önceden analiz etmek, boşanma sürecinde karşılaşabileceğiniz belirsizlikleri yönetmenize yardımcı olur.
Evlilikte sürekli kavga etmek çocuk gelişimini nasıl etkiler?
Evlilikte sürekli kavga etmek çocuklarda kaygı bozukluğu, uyku problemleri, özgüven eksikliği ve akademik başarısızlık gibi ciddi gelişimsel sorunlara neden olabilir. Çocuklar çatışma ortamında kendilerini güvensiz hisseder ve genellikle bu kavgalardan kendilerini sorumlu tutarlar. Sürekli gergin bir ev ortamı, çocuğun dünyayı güvenli bir yer olarak görmesini engellediği için uzman desteği almak ve aile içindeki stresi azaltacak somut adımlar atmak oldukça önemlidir.
Eşimle anlaşamıyorum ama boşanamıyorum ne yapmalıyım?
Eşinizle anlaşamadığınız halde boşanma imkanınızın olmadığı durumlarda, öncelikle bireysel psikolojik destek alarak kendi duygusal dayanıklılığınızı artırmayı denemelisiniz. İlişkiyi tamamen sonlandırmak yerine, ev içi iletişimi minimize ederek çatışmaları azaltmak ve odak noktanızı çocuklarınızın sağlığına çevirmek bir seçenek olabilir. Bu süreçte eşinizle profesyonel bir aile danışmanına başvurarak ilişkinizi sağlıklı bir zemine oturtup oturtamayacağınızı objektif bir gözle değerlendirmek en doğru yaklaşım olacaktır.
Mutsuz bir evliliği kurtarmak için neler yapılabilir?
Mutsuz bir evliliği kurtarmak için ilk olarak tarafların beklentilerini dürüstçe ortaya koyduğu bir iletişim dili geliştirilmesi gerekir. Uzlaşma sağlanamıyorsa, çift terapisi gibi profesyonel bir destek alarak kavgaların temel nedenlerini belirlemek ve çözüm yolları aramak faydalıdır. Eğer ilişki tek taraflı bir fedakarlıkla sürdürülüyorsa, kendi sınırlarınızı belirlemek ve hem sizin hem de çocukların ruh sağlığını korumak adına köklü değişimlere gitmek kaçınılmaz olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 919 göst.
15 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 647 göst.
0 oy
15 cevap 2,649 göst.
26 Temmuz 2019 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 480 göst.
24 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde MuniseFatih (29 puan) tarafından soruldu