Sosyal medyadaki ilişki postları evliliğimi etkiliyor mu?

0 oy
164 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,152 puan) tarafından

Bu instagramda  sürekli böyle ilişki postları atılıyor ya. İşte ne biliyim evliliğinizde şu dört şey varsa o evlilik bitmiştir. İşte kadın anlatıyor ama erkek anlamıyor. Yada görümce kaynana kesmeli öğüt vermeli postlar var. İşte erkek bunu yapamıyor sanmayın yapmak istemiyordur yapmak isteyen her şekilde yapar. İşte evli olup aslında ayrı olan çiftlerin davranışları vb. Tarzında bir sürü şey yazılıyor paylaşılıyor. Başta okuyup geçiyordum sonra etkilenmeye başkadım ha demekki ondan böyle yapıyor. Ha bunu yapmıyor demekki beni sevmiyor diye kafaya takmaya başladım. Sonra anladım ki kadın hissediyor neyin neden yapıldığını. Herkes aynı ilişkiyi yaşayamaz herkesi aynı şey kırıp dökemez. Ben normalde takılmayacağım şeylere takılmaya başlamıştım ama yapılan bir davranış bir durum bana göre yanlış değil ki sırf toplum onu yanlış gördü diye ben neden evliliğimi huzursuzluğa sokayım. Her evliliğin her kişinin dinamiği farklı  Şimdi hepsini okumadan geçiyorum "oh be gençleştim resmen" diyorum

1 cevap

0 oy
önce (32,384 puan) tarafından

Her ilişkinin dinamiği farklıdır tektir biriciktir. Burda bile şiddet aldatma postları gibi büyük olaylı postlar hariç başkasının ilişkisini linçleyen infaz eden çok yorum görüyorum başkasında görsem kötü diyeceğim şey belki benim ilişkimde de var. Ya da nasıl desem sana kulağa çok kötü geliyor ama bizim iletişim dilimiz o. Ayrı yatma hediyeleşme vs de dahil bir çok durumda başkasının ilişkisini eleştirmeyi doğru bulmuyorum mesela ben çünkü başta da dediğim gibi o iki kişinin iletişimi onu kaldırıyorsa normaldir 

önce (2,152 puan) tarafından

Aynı şeyi diyoruz aslıda benim  normalde sorun yapmadığım seyleri başkaları eleştirince kendimi sorguluyordum ama ben bunu sorun yapmıyorum bana göre normal bir durum neden eleştirilere gmre ilişkimi sorgulayıp kendimi husursuz edeyim ki. Zaten o ppstların amacıda bu bence kişileri husursuz edip anksiyete oluşturmak fkfkkfkf

önce (32,384 puan) tarafından

Instagram kadar yapay bir Platform yok bir kere kimse uzman değil ama herkes uzman gibi davranıyor çok tuhaf herkes herkese akıl veriyor. Ordaki herkesin ilişkisi mükemmel her şeye büyük büyük tepkiler veriyorlar boşuna sanal ortam demiyorlar işte 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sosyal medyadaki ilişki tavsiyeleri evliliğimi olumsuz etkiler mi?
Sosyal medyadaki genel ilişki tavsiyeleri her çiftin kendine özgü dinamiklerine uymadığı için evliliğinizde gereksiz huzursuzluklara yol açabilir. Her ilişkinin yapısı, iletişim biçimi ve beklentileri farklıdır; bu yüzden dışarıdan dayatılan genel geçer kalıpları kendi ilişkinize uyarlamaya çalışmak yerine, kendi evliliğinizin ihtiyaçlarına odaklanmanız ruh sağlığınız için çok daha sağlıklıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İnstagram'daki ilişki içerikleri neden huzurumu bozuyor?
İnstagram içerikleri genellikle etkileşim odaklı kurgulandığı için mükemmeliyetçi veya suçlayıcı bir dil kullanır. Bu içeriklere sürekli maruz kalmak, kendi ilişkinizdeki normal davranışları hatalı gibi algılamanıza ve partnerinizi sürekli sorgulamanıza neden olur. Bu durumun önüne geçmek için algoritmayı besleyen bu tarz içerikleri takip etmeyi bırakmak, psikolojik olarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
Evlilikte sosyal medya paylaşımlarından etkilenmemek için ne yapmalıyım?
Sosyal medyadaki ilişki paylaşımlarından etkilenmemek için öncelikle dijital içeriklerin kurgusal olduğunu kabul etmelisiniz. Eğer bu paylaşımlar evliliğinize olan güveninizi sarsıyorsa, bu hesapları sessize almalı veya takibi bırakmalısınız. Kendi ilişkinizin dinamiklerini dış dünyaya göre değil, partnerinizle olan iletişiminize göre belirlemek, huzurunuzu korumak adına atabileceğiniz en etkili adımdır.
Başkalarının ilişki yorumları evliliğimde güvensizlik yaratır mı?
Evet, başkalarının ilişki üzerine yaptığı genellemeler, kendi partnerinizin davranışlarını farklı yorumlamanıza ve yersiz bir güvensizlik yaşamanıza neden olabilir. İlişkiler kişiye özeldir ve her çiftin kendine has bir dili vardır. Sosyal medyadaki tek tipleştirici yorumlar yerine kendi ilişkinizdeki gerçek sevgi ve saygı paylaşımlarına odaklanmanız, aranızdaki bağı güçlendirmeniz açısından çok daha faydalıdır.
Sosyal medyadaki ilişki öğütleri neden herkes için doğru değildir?
Sosyal medyadaki ilişki öğütleri genellikle geniş kitleleri etkilemek için üretilir ve çiftlerin bireysel ihtiyaçlarını göz ardı eder. Bir evliliğin sağlıklı olup olmadığını belirleyen kriterler, çiftlerin ortak kararları ve değer yargılarıdır. Toplumun yanlış olarak nitelendirdiği bir durum, sizin evliliğinizin huzurunu bozmuyorsa, o durum sizin özel alanınızda bir sorun teşkil etmiyor demektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 427 göst.
+1 oy
28 cevap 2,166 göst.
11 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (8,914 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 199 göst.
5 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (2,017 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,840 soru

24,728,021 cevap

370,597 kullanıcı

...