Eşim harçlık veriyor ama her harcamamı sorguluyor, ne yapmalıyım?

+2 oy
1,810 göst.
Diğer kategorisinde (1,835 puan) tarafından

Kızlar selam🤍 eşiniz size harçlık verir mi yani siz isteyince mi verir yoksa kendisi mi düşünür verse bile hesap sorar mı naptın neye verdin ne kadar harcadın diye ben çalışmıyorum ev hanımıyım mesela benim eşim ben istemesem de verir ama en sevmediğim huyu sorar naptın neyi ne kadara aldın yada ne aldın sorma işte napcan bazen şu falanca şeyi ne gerek vardı parayı o boş şeye harcadın der örneğin o şeyde makyaj malzemesi gibi çok karışır yani verir ama çok ta karışır🙄 sizinkiler nasıl bu konuda 

30 Cevaplar

+1 oy
(20,953 puan) tarafından

Kendi paramı kazanıyorum ben de söylüyorum neyi ne kadara aldığımı hesabımızı bilelim maksat

(1,835 puan) tarafından

E ben çalışmıyorum ama🤧

(1,835 puan) tarafından

Bu arada yorumlarda size hocam diyen oluyor ne iş yapıyorsunuz 🥰

(20,953 puan) tarafından

Balım sana verdiğini de sorması anormal değil yani belki adam sadece merak ediyordur kötü bakma olaya yani,kızma. Öğretmenim canım ben ☺️

-Reklam-
+1 oy
(111 puan) tarafından

Aleyküm selam canım ikimizde çalıştığımız için para sıkıntım olmuyor tabi ama yinede kendi paran eniyisi 

(1,835 puan) tarafından

Bend öyle düşünüyorum 

0 oy
(1,179 puan) tarafından

Aşkım ben çalışıyorum ama eşimle bütçemiz aynı. Ben ona ne yaptın paranı diye sorarım ama 4 yılımız bitiyor Allah var adam bir kere bana sormadı. Yani zaten sormamasi lazım aşkım çünkü biz kadınız bazen boş yere harcama yapabiliyoruz bazen de çarşıda pazarda kaziklanip geliyoruz 😅

(1,835 puan) tarafından

Dimi aşkım 😂😂😂😘😘

0 oy
(4,416 puan) tarafından

Her ay 5 6 bin verir  nakit sormaz..kuaföre v.s gider... bitiririm

(1,835 puan) tarafından

Çok iyi ama bu

(4,416 puan) tarafından

Memur maaşı iyi o yüzden verebiliyor

0 oy
(1,352 puan) tarafından

Öyle ozelliklle didik didik sormaz ama kargo margo gelirse benden daha heyecanli aciyo yine ne almis bakim diye 😂 

(1,835 puan) tarafından

AA hiç sorma bide ben hiç bişi alamadım deyip kapı çalmıyor mu kargonuz var die

0 oy
(118 puan) tarafından

Verir ama öyle pek sormaz çocuklara fln bişey alırsam naptın ne aldın die sorar ama 

(1,835 puan) tarafından

Hmm benimko gibi

0 oy
(3 puan) tarafından

Çok şey yazarımda suratıma tükürürsünüz diye korkarım 🥴

(1,835 puan) tarafından

Niye tükürelim canım 

0 oy
(3,130 puan) tarafından

Öyle şey yok canım bizde harçlık herşey bir ondan 🥰 

(1,835 puan) tarafından
+1

İyi ne güzel kuzum🥰

(3,130 puan) tarafından
+1

🤗😊🙏 

0 oy
(53 puan) tarafından

Bende ev hanımıyım bitince isterim kendisi de verir bazen de hatta oda sorar naptın ne ettin diye ama bence normal 

(1,835 puan) tarafından

Belkide bana anormal geliyordur yada rahatsız olduğumu dile getirmen gerekiyordur

0 oy
(180 puan) tarafından

Benimki sormaz ya ama ben istemeyene kadarda vermez😂

(1,835 puan) tarafından

Yok ya eşim istemeden de verir ama huyu heralde artık ne bilim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Ev hanımıyım eşim harçlık vermeli mi yoksa ortak mı yönetmeliyiz?
Evlilikte harçlık veya bütçe yönetimi tamamen çiftlerin iletişimine ve aile içi dinamiklerine bağlıdır. Birçok evlilikte eşlerin birbirine düzenli harçlık vermesi yerine, hane halkı bütçesinin ortak bir havuzda toplanarak ortak kararlarla harcanması daha şeffaf bir yöntem olarak kabul edilir. Önemli olan eşlerin birbirine karşı mali sorumluluk ve güven duygusunu zedelemeyecek ortak bir sistem kurmasıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Eşimin yaptığım harcamaların hesabını sorması normal mi?
Eşlerin birbirine harcama detaylarını sorması, bütçe planlaması açısından normal bir durum olsa da, bu durum bir denetleme veya kısıtlama mekanizmasına dönüştüğünde ilişkide güven sorunları yaratabilir. Harcama geçmişi sorgulanırken kullanılan üslup belirleyicidir. Eğer sorgulama tarzı aşağılayıcı veya kısıtlayıcı bir boyuta ulaşıyorsa, bu durum iletişim kopukluğuna ve eşlerden birinin kendini kısıtlanmış hissetmesine neden olabilir.
▶ Ev içinde harcama alışkanlıkları yüzünden yaşanan tartışmalar nasıl çözülür?
Harcama alışkanlıkları yüzünden yaşanan tartışmaları çözmek için öncelikle ortak bir bütçe planı oluşturulmalı ve aylık harcama limitleri önceden belirlenmelidir. Eşler, kişisel zevkler ve ihtiyaçlar için ortak bir bütçeden ayrılmış bağımsız bir harcama payına sahip olmalıdır. Bu sayede, taraflar birbirlerinin kişisel tercihlerine karışmadan kendi bütçelerini yönetebilir ve gereksiz çatışmaların önüne geçilebilir.
▶ Eşim harçlık verirken neden yaptığım harcamaları sorguluyor?
Eşinizin harçlık verirken yaptığınız harcamaları sorgulamasının temelinde bütçe kontrolü yapma isteği veya harcama alışkanlıklarınıza karşı duyduğu endişe yatıyor olabilir. Ancak, bu durumun sürekli hale gelmesi, partnerinizde bir yetersizlik hissi veya özgürlüğünün kısıtlandığı duygusunu yaratabilir. Eşlerin finansal konuları bir 'hesap sorma' aracı olarak değil, ortak bir 'planlama' aracı olarak ele alması, aradaki güveni tazelemek için kritik öneme sahiptir.
▶ Ev hanımları için ideal harçlık yönetimi nasıl olmalıdır?
Ev hanımları için ideal harçlık yönetimi, eşlerin birbirine olan güvenine dayalı, şeffaf ve esnek bir sistemdir. En sağlıklı yöntem, aylık aile bütçesinin genel giderler ayrıldıktan sonra eşlerin kişisel ihtiyaçları için kişisel harçlık paylarına bölünmesidir. Bu payın nasıl harcandığı konusunda tarafların birbirine hesap sormaması, bireysel özgürlüğün korunması ve ev içindeki huzurun devamlılığı için en önemli unsurdur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
58 cevap 4,336 göst.
8 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 1,503 göst.
24 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,482 göst.
1 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 2,238 göst.
26 Haziran 2026 Aile & Aşk kategorisinde 9641kelebek (109 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,521,718 soru

24,794,779 cevap

374,321 kullanıcı

...