Ayten'in bu gün arkadaşlarıyla günü vardı. Güne Behüce'de gelecekti. Behüce o kadar çok sevilmişti ki gittiği her ortam da eğitimiyle bilgisiyle tecrübesiyle insanları bilgilendiriyor. Arkadaşları Behüce'den faydalanıyordu. Güne epey kalabalık bir arkadaş topluluğu katılmıştı.
Behüce sözü almıştı , Aytenden bahsetti Ayten ne çok harcama yapıyordu En son alışverişe gittiğinde aynı elbisenin 5 farklı rengibi almakta da neyin nesiydi. Ama Ayten yapmıştı. Hemde hiç çekinmeden günde de bu elbiseleri saatte bir değişitrerek giyiyordu. Üstelik bu elbise Ayten'in kilolarını da fazlasıyla belli ediyordu . Ayteni böyle gören " 2 paşaannesi" Behüce' ye sordu. "Behüce Abla Zayıflamadan önce Şişmanlamak şart mı?"
Behüce şaşırmıştı ama müsafirdi uygun dille cevap vermesi gerekiyordu "Evet tatlım evet şart Sen eve gidince buz dolabını içindekilerle birlikte ye o zaman kilo vermen gerekecek" cevabını verdi
"2 böcek1cicek" Behüce ye seslendi "Canım benim bu aralar canım çok sıkılıyor depresyondayım resmen" dedi ve sordu "Depresyondayken gülersek depresyon bozulur mu ? "
Behüce yine şaşırdı ama demekki sorular hep böyle gelecekti cevap verdi "Unutarak güldüysen sorun olmaz ancak aklına gelince hemen depresyona dönmen gerekir " dedi
Sohbet sohbeti açıyordu "Kurgucubiri" sordu "Nikahtan sonra hayat var mı ?" Aslında bu soru bi çok kişinin ortak sorusuydu. Behüce cevap verdi "Bu çok derin bir konu tatlım. Ancak şu bi gerçek ki öyle birisiyle nikah olsun ki hayattan sonra da o nikah devam etsin inşallah" diyordu.
"İpek kozalağı" heyecanla lafı aldı "Güzelim yazın tatile gideceğiz Ceşmeye gidersek ıslanırmıyız"
Behüce "Aman Allah'ım yok tatlım yok sen Bodruma git ve bütün yaz orada kal " dedi
Söz sırası "Rabia" da idi. " Bu aralar iş arıyorum. İş ararken yatağın altına bakmalımıyım" diye sordu . Karşıdan cevap geldi .Behüce "Hey Ya Rabb'im nereye düştüm ben dedi içinden.
Tabi arkadaşım yatağın altına buzdolabının üstüne bak. hatta pencereden aşağı bak aşağıdadır muhakkak oradan atla ve o zaman işi bulursun" dedi
Çay kahve molası verildi. Behüce bi balkona çıktı biraz sakince kafasını dinledi .
Sonra içeri girdiğinde "Bkt" hemen sordu "Az önce yemek muhabbeti yaptık da aklıma şu geldi "Ana yemeklerin anneler günü kutlanır mı ?" , "Kutla bacım kutla sen Ana dolu üniversitesinin , Ana muhalefetin , ananas ın bile anneler günün kutla".
"Bkt" aldığı cevapla çok mutlu olmuştu.
"Berk Bebek" tüp bebek tedavisi düşünüyordu hemen sorusunu sordu " Tüp bebek az mı yakar?"
Allah Allah nereden geldi bunlar acaba demeden geçemiyordu Behüce. Cevap verdi " Canım benim bu devirde tüp de lpg de benzinde ne yaprdsan yap az yakan bulamazsın"
...........
Devamı gelecek