Kötü bir haberden sonra günlerdir neden etkisinden çıkamıyorum?

0 oy
593 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,395 puan) tarafından

Herkes Anne olmayi hakketmiyor herkes Anne olmamali gunlerdir etkisinden cikamiyorum Allahin  belasi yasattiginin bin beterini yasasin 

image

13 Cevaplar

+4 oy
önce (8,106 puan) tarafından

Büyük ihtimalle ruh hastalığı vardır. Psikyatrik hastalığı olan biri için anne baba çocuk yoktur. Sadece sanrıları hezeyanları ne diyorsa o dur. Böyle bir hastalığı olan bir kadının yanında çocuk bırakanlar da suç. 

Kınamayın eleştirmeyin. Allah korusun Psikyatrik hastalık çok zordur ve biz de her an o hastalıklardan birine sahip olabiliriz. 

+2

Bakın psikyatride bir hastalık var “vücut bütünlüğünü kimlik bozukluğu”. 

Bu insanlar ellerinin bacaklarının kendilerine ait olmadığını düşünürler ve istemezler. Elini kolunu bacaklarını istemedikleri için onlara zarar verirler. Dondururlar asit dökerler veya yakarlar. Bakın kendilerine zarar veriyorlar kendi canlarını yakıyorlar. Yeterki onlardan kurtulsunlar. Akıl sağlığı çok önemli Rabbim kimsenin  akıl sağlığını bozmasın. 

önce (43 puan) tarafından

Amiinnnn

-Reklam-
+3 oy
önce (32,426 puan) tarafından

Ben bugün Afyon'da yüksekten düştü öldü sanılan çocuğun cinayete kurban gittiği haberini gördüm. Annesi çocuk vefat ettikten üç gün sonra evlenmiş anne evlendiği adam dede de dahil beş kişi şüpheli olarak göz altına alınmış. Gerçekten herkes anne baba olmamalı 

önce (3,032 puan) tarafından

Töbe töbe afyon damı hiç duymadım ya😧 

önce (2,395 puan) tarafından

Allah hepsinin belasini versin 

Haber bu 

image

image

çocuğu neden öldürmüşler hiç anlamadım üç gün sonra katille evlenmiş olay yeni değil zaten yeni ortaya çıkmış sadece 

Oy yavrucak Cümlemizi korusun 🤲 

+1 oy

Töbe töbe Allahım korusun bizleri ya 😥 

+1

Amin o cocuga yasattiginin bin beterini yasatsinlar ona 

İnşAllah canım 😥🤲 

+1 oy
önce (15,759 puan) tarafından

bu nedir ya🤦🏼‍♀️ hastalık. Allahım sen akıl sağlığımızı koru

Bin beterini yasasin insallah 

0 oy
önce (2,837 puan) tarafından

tobe yaa . bu kadina ceza da verilmez kafa gidil demekki

Insallah dedigin olmaz bin beterini yasatirlar ona insallah

0 oy
önce (65,579 puan) tarafından

agzimda cikolata vardi yutamadim o nasil bisey ya

Allah cocuklarimizi korusun Allah hepimizin yardimcisi olsun 

0 oy
önce (2,267 puan) tarafından

Benim de yıllardır aklımdan 2 yaşındaki kızını evde bırakıp sevgilisiyle tatile giden ve bebek ağlayarak açlıktan ölen olay gelir onun etkisi çok kötü yapmisti beni 

Evet onuda hatirliyorum 

önce (121 puan) tarafından

Ayyy bende onu unutamıyorum.ben lavaboya giderken bile aklım çıkıyor.ikinci kızım doğduğunda büyük kızım iki yaşındaydı babasıyla halasında kaldı hep aklım ondaydı.hep ağlıyordum iki gün hastane bana bir yıl gibi geldi.

0 oy
önce (941 puan) tarafından

Bunun için keşke Bi yorumum olsaydı ama yok  günden güne   kelimeler tükeniyor  

0 oy
önce (161 puan) tarafından

Allahım herkesi anne baba yapma ne olur

0 oy
önce (926 puan) tarafından

Bana hiç inandırıcı gelmedi bu haber.

0 oy
önce (1,093 puan) tarafından

Annelik ile alakalı degil normal insan olmaktan çıkmış bellki ruhsal hastalığı var belki şizofren belki aklı dengesi gelip gidiyo

0 oy
önce (152 puan) tarafından

Allahım nasıl bir devirde yaşıyoruz. Rabbim evlatlarımızı kötü insanların şerrinden korusunbu nasıl bir canilikttir bu nasıl bir vahşettir gün geçmiyor ki ohaa diyecek bir haber duymayalım bazen çocuk yaptığım için pişman oluyorum bu kötülüklerin içine

0 oy
önce (4,327 puan) tarafından

Kedi bile evladını ağzında taşıyor ısırmadan.. diyeceklerim bu kadar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Rahatsız edici haberler karşısında psikolojik olarak nasıl sakin kalabilirim?
Rahatsız edici haberlerin yarattığı olumsuz etkiden kurtulmak için öncelikle haber akışını tamamen durdurmalı ve dijital detoks yapmalısınız. Zihninizi meşgul edecek fiziksel aktiviteler, derin nefes egzersizleri veya sevdiğiniz bir hobinize odaklanmak, yaşadığınız yoğun duygusal tepkinin şiddetini azaltmanıza yardımcı olur. Eğer etkilenme durumu birkaç günden uzun sürerse, profesyonel bir psikolojik destek alarak bu travmatik tepkileri anlamlandırmak en sağlıklı yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Travmatik haber içerikleri sonrası yaşanan yoğun öfke duygusu neden olur?
Travmatik haberler sonrası yaşanan yoğun öfke, genellikle adalet duygusunun zedelenmesi ve kontrol edemediğimiz olaylara karşı geliştirilen bir çaresizlik tepkisidir. İnsan beyni, özellikle çocuklar veya savunmasız bireylerle ilgili kötü haberleri kendi güvenliği veya yakınları için bir tehdit olarak algılayabilir. Bu durum, olay karşısında hissettiğiniz hayal kırıklığı ve vicdani sorumlulukla birleşerek uzun süreli bir öfke nöbetine dönüşebilir.
Kötü haberler karşısında günlerce süren etkilenme durumu normal midir?
Kötü haberler karşısında birkaç gün süren yoğun üzüntü veya öfke hissetmek, empati yeteneği yüksek bireylerde karşılaşılan bir tepkidir. Ancak bu durum günlük işlevselliğinizi bozmaya başladıysa, uyku düzeninizde aksamalar yarattıysa veya sosyal ilişkilerinizi kısıtlıyorsa, yaşadığınız etkiyi tek başınıza yönetmekte zorlanıyor olabilirsiniz. Bu tür durumlarda duygularınızı bastırmak yerine ifade etmek, yaşadığınız etkiden daha hızlı kurtulmanızı sağlayabilir.
Duygusal tetiklenme yaşadığımda zihnimi nasıl toparlayabilirim?
Duygusal tetiklenme anında zihninizi toparlamak için 5-4-3-2-1 duyusal farkındalık yöntemini kullanabilirsiniz. Bulunduğunuz ortamda görebildiğiniz 5 nesneyi, duyabildiğiniz 4 sesi, hissedebildiğiniz 3 dokuyu, koklayabildiğiniz 2 kokuyu ve alabildiğiniz 1 tadı belirleyerek odak noktanızı haberin yarattığı travmadan gerçek ana çekebilirsiniz. Bu teknik, vücudunuzdaki stres yanıtını azaltarak duygusal dengenizi yeniden kurmanıza yardımcı olur.
Şiddet içerikli haberlerin ruh sağlığı üzerindeki etkileri nelerdir?
Şiddet içerikli haberlere maruz kalmak, ikincil travma stresine yol açarak uyku bozukluğu, kaygı, konsantrasyon güçlüğü ve çaresizlik gibi belirtileri tetikleyebilir. Özellikle sürekli sosyal medya üzerinden şiddet içerikli içeriklere maruz kalmak, beynin sürekli bir tehlike algısı içinde kalmasına neden olur. Bu etkileri azaltmak için içerik tüketimini sınırlandırmak, haberleri sadece güvenilir kaynaklardan okumak ve detaylı görüntüleri izlemekten kaçınmak ruh sağlığınızı korumanız açısından kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 1,100 göst.
26 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Dedikoducu (181 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 760 göst.
5 Mart 2022 Diğer kategorisinde 21minnak21 (1,130 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 302 göst.
1 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Nick.degistim.bende (1,153 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,285 göst.
16 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Pkumru (439 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,360 soru

24,734,058 cevap

371,121 kullanıcı

...