2 yaşındaki çocuğum herkese çok çabuk alışıyor, bu normal mi?

0 oy
182 göst.
önce Diğer kategorisinde (7,406 puan) tarafından

İyi akşamlar herkese kızımı bugün babasi aldı parka götürdü 20 dakika oldu olmadı gel al benim işim var diyor çıktım gittim baktım yok kisme ara ara telefonu mesgul bekledim biraz sonra döndü bana çocuğu eve getirdim kapıdayiz dedi hayda o sinirle geldim eve  dedim 10-20 dakika görmek için hergun alma çocuğu bu ne böyle çocuk oyuncağına cevirdin hem ona yazık hem bana çocuğun hevesi kursağında kalıyor bende pesine gidiyorum neyse ordan dedi şu çocuğa ogretsene gidiyor milletin yanında duruyor onlara bakıyor onlarda buna birseyler veriyor alıyor vs dedim meraklı bu çocuk gidiyor onların yanına yüzlerine bakıyor kendini sevdirmeye çalışıyor karşıdaki sevecen yaklaşınca maymunluk yapıyor hemen sevildiğini biliyor biraz sıcak kanlı birde tatlı seviyorlar   şimdi sorum şu yönde bunlarin hepsini anne mi öğretmeli baba ne işe yarar çocuk gidip yiyecek dilenmiyor bilmiyor zaten 2 yaşında  sizlerin çocukları da böyle mi hiç yabanci bilmiyor kimseyi dolmuşta yolda parkta ayni 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (9,636 puan) tarafından

Kusura bakma kuzumda 

Babalığına tüküreyim diyesim geldi . 15 dk parkta tutuyor yanında kukla olarak duruyor sonra şu çocuğa bunu şunu öğret mi diyor bide Allah akıl fikir vicdan merhamet versin 

önce (7,406 puan) tarafından

Kusura niye bakayim şöyle icinden geceni hergun aliuor Max 1 saat tutuyor işte ya arabada ya parkta sonra da gelip bana diyor ki bu çocuğa şunu öğret bunu ogret aslında çocuk maymunluk yapiyor mesela parkta alıyor kamyonunu gidiyor başka cocugun babasının eline dokunuyor kamyonunu gösteriyor  veya yanına gidip gülümsüyor onun gibi düşün 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,056 puan) tarafından

okurken ben bile sinirlendim, yerinde olsam muhatap bile olmazdım kapıdan çocuğu verir kapıdan alırım hiç bir kelime bile etmeden.

Bağırdım dışarda dedim birdaha alma bu çocuğu bu ne böyle 3 günde bir al haftada bir al şamar oğlanına döndük oda dedi sana mi sorcam oda bağırdı tabi komşular bakınca sustum ben yeni taşındım çünkü 🙂 sonra eve geldim tekrar aradım bak dedim bu çocuğu alma 20 dakika için sinirim tepemde senden cikarmayayim şimdi kapat telefonu dedi bende suratına kapattim 

+1 oy
önce (4,958 puan) tarafından

3 yaşında çocugum tamda böyle çocuk bu zaten olması gereken bu anormal olan eski eşiniz

akıl verme para ver deyip kapıyı suratına kapatın o zaman ağzını açamaz

Çok canımı sıkıyor ya valla buraya gelmekle kötü mü ettim diye düşünüyorum cocuk babasına yakın olur duygusal bosluk yaşamasın diye daha çok onun için geldim buraya kendimi dusunseydim balikesire gidecektim kafamda bir sürü soru isareti var bu böyle yaptıkça beni baskılamaya çalışıyor 

Öyle babanın......... Biraz daha inceleyin eğer abuk subuk davranırsa basın gidin balıkesire gelsin oraya işi ne

Ev tuttum okula yazdirdim 🙄pişman olmak istemiyorum ama ne bilim her arayışında telefonda nerdesin diyordu bende en son kızdım nerdeysem nerdeyim telefon açılır açılmaz nerdesin mi denir dedim böyle konuşma sekli mi var çocuğu soracaksan çocuk nerde dersin buda dedi hayirdir niye rahatsiz oldun nerdesin dememden sen mi rahatsız oldun baskasi mi dedi bende dedim ne diyorsun sen ben rahatsiz oldum herkes rahatsiz olur öyle telefon mu açılır  bu da dedi seni orda barındırır miyim ben orda rahat olacağını mi sanıyorsun vs yani biriyle konuşuyorsan demek istedi sanırım kendisini ne ilgilendirrse bir *** yapamaz da iste hep böyle yüce dağları kendi yaratmis kafası var deli ediyor beni 

Muhatap olmayın nerdesin dediğinde noldu ne var ne aradın diyin sadece ki kafası yerine gelsin

+1 oy
önce (19,363 puan) tarafından

Çocuktan çocuğa değişiyor. Benimki kolay kolay yaklaşmaz insanlara. Babasi başındayken uyarsın rahatsız oluyorsa. Çocuğu sadece anne yetiştirmiyor babada etkili. 

Çocuk bana zimmetli galiba kendisi süs diye var

+1 oy
önce (10,187 puan) tarafından

Benimki 19 aya gircek herkesle arası iyi yabancı bilmez ağlamaz 

Buda öyle de işte öğret diyor kendi Bostan korkuluğu 

+1 oy
önce (4,877 puan) tarafından

Çocuklar o dönem gözlem yapmayı çok seviyor. Benim de kızıp durup öylece milleti izlerdi ve etrafta da çok gördüm. Yabancı bilmemesi de bence tamamen fıtrat özelliği, öğretilecek bir şey değil o yaşta. Demek ki çocuk sıcak kanlı. Benim kızımı da kessen kimseden almaz, yaklaşmaz. Çok biliyorsa kendisi öğretsin 

He valla öğretsin 20 dakika bakmayla çocuk mu büyütülür 

+1 oy
önce (117 puan) tarafından

Benim kizimda 3 yaşında kızımda bakıyor merak falan mı ediyorlar bilmiyorum geçen hafta  büyük kızın elimde jelibon vardı baska bı kıza verdi benim kızda gitti versin diye ama kız bitti diye vermemiş geldi koşarak bana vermedi diye bende gittim marketten aldım 

Demekki bu yaş gruprlari öyle 

Eline bakıyor gözünün icine bakıyor veya elinden tutuyor birşeyler anlatmaya çalışıyor oyuncağını gösteriyor 

+1 oy
önce (6,470 puan) tarafından

İki yaşında ki çocuk yiyecek dilemeyi nereden bilecek. Benim oğlum da 2 buçuk yaşında. Ablasına nazaran daha sosyal. Çekinmez, yakınlaşır. Meraklı oldukları için bu şekilde yapıyorlar. Gideyim de bana şunu versinler diye hesap yapamazlar ki. 

Eğitim dediğimiz şey de sadece anneden gelmez. Anne-babadan gelir. 

Ben musade edip kenarda izliyorum açıkçası gözlemliyorum  hareketini ve bakışını izliyor 

0 oy
önce (8,263 puan) tarafından

Sen çocuğa babalık yapmıyorsun ilgi ,sevgi, şefkat göstermiyorsun oda gidip başkalarından dileniyor. Şikayetleneceğine Adam olda çocuğunla ilgilen derdim. Soruna gilince de normal çocuğun yaptığı. Daha küçük istediğin kadar anlat aynı şeyi yapmaya devam eder. Yanında oldukça uyar yapmasın . Aklı erince bırakır

Parkta mesela her gördüğü seyi sormadan alıp biniyor bisiklet scooter araba vs buna da kızıyor diyirum bilmiyor öğrenecek zamanla  babası daha çocuk akıllı 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2 yaşındaki çocuğum herkese çok çabuk alışıyor, bu durum normal mi?
2 yaşındaki çocuklarda yabancılara karşı aşırı samimiyet göstermek, gelişimin bir parçası olarak sosyal merakın yüksek olduğunu gösterir. Bu dönemde çocuklar genellikle insanları tanıma ve çevrelerini keşfetme dürtüsüyle hareket ederler; ancak güvenlik bilinci henüz tam gelişmediği için ebeveynlerin kontrollü bir şekilde gözetim sağlaması önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğumun yabancıların yanına gitmesini nasıl engelleyebilirim?
Çocuğunuza yabancılarla arasına mesafe koyması gerektiğini oyun yoluyla ve basit kurallarla öğretebilirsiniz. Park gibi alanlarda yanından ayrılmayarak ona sınırlarını çizmeyi gösterin ve yabancılardan bir şey almaması veya onlarla tek başına iletişim kurmaması konusunda tutarlı bir tutum sergileyerek rehberlik edin.
2 yaşındaki çocuklarda yabancı korkusu neden olmaz?
Her çocuk mizaç olarak farklıdır ve bazı çocuklar doğuştan daha dışa dönük veya sosyal bir yapıya sahip olabilir. 2 yaş dönemi çocukların dünyayı yeni keşfettiği, insanları potansiyel oyun arkadaşı olarak gördüğü ve henüz yabancı tehlikesini kavrayamadığı bir yaş olduğu için bu durum genellikle normal bir kişilik özelliği olarak kabul edilir.
Çocuğumun sosyal becerilerini geliştirirken nelere dikkat etmeliyim?
Sosyal becerileri desteklerken çocuğun özgüvenini kırmadan sınırlar koymak en temel adımdır. Çocuğunuza 'yabancı' kavramını korkutmadan, sizin yanınızda olduğu sürece sosyalleşebileceğini, ancak tek başına tanımadığı kişilerin yanına gitmemesi gerektiğini kararlı ve sakin bir dille anlatmalısınız.
2 yaşında bir çocuğa yabancılarla iletişim kurmama eğitimi nasıl verilir?
Eğitim sürecinde 'tanımadığımız kişilerden bir şey almamalıyız' veya 'yabancıların yanına tek başımıza gitmiyoruz' gibi net ve kısa cümleler kullanın. Bu kuralları uygularken tutarlı olun ve dışarıdayken çocuğunuzun güvenliğini sağlamak adına her zaman göz teması ve fiziksel mesafenizi koruyun.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 266 göst.
9 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 471 göst.
27 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ymckrm (364 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 276 göst.
11 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Bsrdrk (1,555 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 851 göst.