Eşimin sürekli telefonda konuşması boşanma sebebi mi?

+1 oy
501 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,139 puan) tarafından

Eşimin sürekli telefonla konuşması boşanma sebebi mi? İştem eve geliyor telefonda çay içiyoruz telefonda dışarı çıkıyoruz telefonda eve misafir geliyor bir odada telefonda. Öyle 5 dk falan konuşmalar değil yani yarım saat 1 saat  bazen telefon kapanıyor 1 saati geçtiği için  bir daha üstüne arıyorlar. İş yeriyle ilgili sendika temsilcisi oranın işleriyle ilgili memur şefi eşim ordaki personellerle ilgili sürekli telefon konuşması var. Yani bir şirketimiz holdingimiz olsa ha diyecrğim tamam dümdüz 8 5 çalışan bir memur. Artık boşanacak derecece sıkıldım bu durumdan. Akşam çay demliyırum içelim diye biri arıyor onun konuşmasi bitene kadar oğlumla ben onun odasına geçiyoruz sonra oğlumun uyku saati geliyor ben onu uyutuyorum o hala telefonda. Kimle konuştuğunu ne konuştuğunu biliyorum başka biri olmadığını da biliyorum ama can sıkıyor bu durum

10 Cevaplar

+3 oy
önce (32,341 puan) tarafından

Boşanma sebebi mı bilmiyorum ama benim için sanırım o telefonu kırma sebebi sayılır 

-Reklam-
+2 oy
önce (15,715 puan) tarafından

boşanma sebebi midir bilemem ama aileye ihmal ediyor. bu da can sıkıcı

önce (2,139 puan) tarafından

Fazlasıyla can sıkıyor hevesle kapıyı açıyorum beyfendinin elinde telefon öyle geliyor

+2 oy
önce (4,958 puan) tarafından

Bunları mesai saatinde yapabilir eve iş getirmesi kabul edilebilir bir durum değil benim hayatım gittikten çocugum babasız büyüdükten sonra neyleyim 5 yıl sonraki hayatı

+2 oy
önce (2,252 puan) tarafından

Bir ara benim eşimde öyleydi iş görüşmesi devamlı yemek yenicek telefonda konuşarak vs sonra baktım olmuyor eve gelince ben arıyordum durmadan onu sonra dedi ne yapiyosun ben de dedim seninle sohbetin tek yolu galiba telefonla aramak başka çözüm yok o gün bugündur bıraktı🤣🤣

+1 oy
önce (9,636 puan) tarafından

Bunun için boşanılmaz ama büyük bir çingan çıkabilir evde 

Kaç defa çıktı hiç düzelme olmadı. Tüm bunların ekmeğini 5 yıl sonra yiyeceğiz diyor başka bir iey demiyor

önce (9,636 puan) tarafından

Ne yenilcekmiş 5 sene sonra 

Saatlerce iş mi konuşuyor yani

Onuda gündüz yapabilir . Telefonda saatlerce iş konuşup zengin olanda görmedim genelde icraat lazım 

Terfi alacağını söylüyor. Personellerin sorunları hakkında üstleriyle konuşuyor onların işlerini çözüyor. Müdürleriyle kurum hakkında konuşuyor. Sorumlu personel olduğu için kurumdaki sorunlar hakkında personelle konuşuyor konuşuyorda konuşuyor yani

+1 oy
önce (4,737 puan) tarafından

Benim esim de oyle evdeyken de calisiyor . telefonla gorusmeler yapiyor . Benim icin bosanma sebebi degil

+1 oy
önce (10,614 puan) tarafından

Eminim eşinde bu durumdan memnun değildir. Evine gelip dinlenmek ister ama ekmek parası ne yapsın. Anlayışlı olmak lazım bu devirde çalışan adamda bulmak zor boşanıp ne yapacaksın gerçekten mutlu olacağını düşünüyorsan maddi sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorsan boşan 

+1 oy
önce (690 puan) tarafından

Eşin yüz vermiştir onlarda astarini istemiş . Boşanma sebebi değil ama iş değiştirme sebebi benim için. 

Eşim işten canı sıkkın gelince istisnasız işi bırak başka bir iş bak diyorum her seferinde 

+1 oy
önce (7,405 puan) tarafından

Çalışırken mesai bitimi müdür bile arasa ya acmazdik yada mesaim bitti şuan istirahat deyim deyip kapatirdik tatilde iken de aynı şekilde böyle oluncaya bir muddet sonra herkes huyunu suyunu öğrenmiş olur aramazdi iş disiplini lazım iş ayrı aile ayrı isyerindeki zaman bitince aileye donmek lazım eşin yanlış yapıyor 

0 oy
önce (65,519 puan) tarafından

iki dakikasi is icinse kalani bos muhabbettir uyardin mi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşin sürekli telefonda konuşması boşanma davasında haklı bir sebep sayılır mı?
Türk Medeni Kanunu'na göre eşin sürekli telefonla ilgilenmesi tek başına doğrudan bir boşanma sebebi değildir, ancak bu durumun evlilik birliğinin temelden sarsılmasına yol açtığı ispat edilirse boşanma sebebi sayılabilir. İlgisizlik, ortak yaşamın gereklerinin yerine getirilmemesi ve eşin duygusal ihmali, şiddetli geçimsizlik kapsamında değerlendirilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin sürekli telefonla konuşması evlilik birliğini temelden sarsan bir durum mudur?
Evet, eşin ev içindeki tüm vakti telefon görüşmeleriyle geçirmesi ve aile içi iletişimi tamamen koparması, evlilik birliğinin temelden sarsılması olarak hukuken kabul edilebilir. Eğer bu durum eşin evin sorumluluklarını ihmal etmesine, huzursuzluğa ve tarafların birbirine olan duygusal bağının kopmasına neden oluyorsa mahkemede boşanma gerekçesi olarak sunulabilir.
Evlilikte sürekli telefona bakmak duygusal şiddet ve ihmal kapsamına girer mi?
Eşin sürekli telefonda olması ve aileye zaman ayırmaması, uzun vadede duygusal ihmal ve ortak yaşamın paylaşılmaması anlamına gelir. Hukuki süreçte bu tutumun aile huzurunu bozduğu ve eşin kişilik haklarını zedelediği kanıtlanırsa, bu durum boşanma davasında kusurlu davranışlar arasında gösterilebilir.
Eşin iş gereği sürekli telefonda olması boşanma davasında nasıl kanıtlanır?
Eşin iş görüşmelerini bir savunma olarak kullanması durumunda, bu görüşmelerin mesai saatleri dışında olup olmadığı ve aile hayatına ne düzeyde zarar verdiği mahkemede tanık ifadeleri, ortak yaşamın kısıtlandığına dair gözlemler ve tarafların sosyal yaşantısındaki değişimlerle ispatlanabilir. İletişimsizliğin kronikleştiği ve aile içi görevlerin aksatıldığı durumlarda mahkeme bu durumu kusur olarak değerlendirebilir.
Sürekli telefonla konuşan eş için evlilikte hangi adımlar atılmalıdır?
Öncelikle bu durumun eş üzerindeki yarattığı psikolojik rahatsızlık açık bir şekilde dile getirilmeli ve aile içi iletişimi düzeltmek için bir uzmandan destek alınmalıdır. Eğer bu süreç sonuç vermezse ve eşin telefon bağımlılığı evliliği yaşanmaz bir hale getiriyorsa, hukuki süreç başlatmadan önce deliller toplanmalı ve bir aile avukatından profesyonel danışmanlık alınmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 841 göst.
14 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Ysfpnr (1,219 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 498 göst.
+2 oy
11 cevap 696 göst.
+1 oy
13 cevap 1,094 göst.
8 Şubat 2025 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (4,314 puan) tarafından soruldu

Kategoriler