Beyaz çamaşırlarım nasıl kar gibi bembeyaz olur?

0 oy
197 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (1,566 puan) tarafından

Sorum yukarıda.... 

6 Cevaplar

0 oy
önce (4,942 puan) tarafından

Çamaşır içine ek olarak çamaşır sodası arap sabunu ekleyip 60 derece çalıştırın eğer sapsarı ise deterjan gözüne ek olarak çamaşır suyuda ekleyin

-Reklam-
0 oy
önce (2,979 puan) tarafından

Benimkilerde beyaz oluyor ama o kadar değil yumuşatıcı yerine camaşır suyu eklerim camaşır ne kadarsa beyaz arttık ne kadar yaparsa 😂😂 

önce (1,654 puan) tarafından
+1

Hahahah Allah iyiliğini versin çok güldüm bu yoruma. Yani bence de kurtarsa kurtarsa çamaşır suyu kurtarır 😀

önce (2,979 puan) tarafından

😂😂😂 

0 oy
önce (14,219 puan) tarafından

Homm un oxi tozunu kullanıyorum bembeyaz yapıyor 

0 oy
önce (1,138 puan) tarafından

Camasir sodasi beyazlatiyor ama ayni zamanda asiri yipratiyor iki kere sodaya bassan çürür gider camasir. Omonun beyazlr icin toz deterjani da iyi aciyor.

0 oy
önce (6,046 puan) tarafından

Bingonun leke çıkarıcı jelinden aldım mavi olanı perdelerimde kullandım tertemiz oldu birde kokusu çok iyi yumuşatıcıya gerek kalmadı.ek olarak eğer beyazlarım da leke varsa ben bulaşık tableti de arıyorum makineye temiz oluyor.

0 oy
önce (2,248 puan) tarafından

Soda ve Arap sabunu kullanıyorum ama devamlı değil ya bizim karsi komşunun beyazlilari okadar beyaz oluyorki anlatamam sanki yeni sıfır çamaşır asmis gibi İnanki sormaya utanıyorum ne kullaniyor utanmasam sorcam

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Beyaz çamaşırların kar gibi bembeyaz olması için evde neler yapabilirim?
Beyaz çamaşırların ilk günkü parlaklığına dönmesi için en etkili yöntem karbonat ve sirke karışımıdır. Çamaşır makinenizin deterjan gözüne yarım su bardağı karbonat ekleyip, yumuşatıcı gözüne ise bir çay bardağı beyaz sirke dökerek yıkama yapabilirsiniz. Bu doğal yöntem çamaşırlardaki grileşmeyi ve sararmayı etkili bir şekilde söker, kumaşın dokusuna zarar vermeden beyazlatır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Grileşmiş beyaz çamaşırlar nasıl eski beyazlığına kavuşturulur?
Grileşmiş çamaşırları beyazlatmak için en iyi çözüm, onları bir gece boyunca sıcak su, çamaşır sodası ve biraz deterjan karışımında bekletmektir. Çamaşır sodası, suyun sertliğini alarak deterjanın performansını artırır ve lifler arasına yerleşen kirleri temizler. Ertesi gün normal programda yıkadığınızda, grileşmenin büyük oranda geçtiğini ve çamaşırlarınızın çok daha parlak göründüğünü fark edeceksiniz.
Beyazlar neden zamanla sararır ve bu sararmayı nasıl önleyebilirim?
Beyazların sararmasının temel nedeni, vücut yağları, ter ve deterjan kalıntılarının zamanla liflerde birikmesidir. Bu durumu önlemek için çamaşırları çok yüksek ısıda yıkamaktan kaçınmalı ve her zaman etiket talimatlarına uymalısınız. Ayrıca, her yıkamada fazla deterjan kullanmamaya özen gösterin; çünkü durulanmayan fazla deterjan zamanla kumaş üzerinde bir tabaka oluşturarak sararmaya zemin hazırlar.
Limon suyu ile beyaz çamaşırları beyazlatmak gerçekten işe yarar mı?
Evet, limon suyu doğal bir ağartıcıdır ve beyaz çamaşırlardaki inatçı sarı lekeleri gidermek için oldukça etkilidir. Bir tencerede kaynattığınız suyun içine dilimlenmiş iki adet limon atın ve beyaz çamaşırlarınızı bu suyun içinde yaklaşık 30-45 dakika bekletin. Limonun içindeki asit, kumaşa zarar vermeden lekeleri çözer ve çamaşırların daha canlı ve parlak bir beyazlığa ulaşmasını sağlar.
Beyaz çamaşırları yıkarken hangi program ve sıcaklık tercih edilmelidir?
Beyaz çamaşırların temizliği için genellikle 60 derece sıcaklık yeterlidir ve en iyi sonucu uzun programlarda verir. Çok kirli beyazlar için ön yıkama seçeneğini kullanmak, kirlerin ana yıkamaya geçmeden önce gevşemesini sağlar. Hassas kumaşlar için ise mutlaka etiket üzerindeki maksimum sıcaklığa dikkat etmeli ve beyazları diğer renkli çamaşırlarla kesinlikle bir arada yıkamalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 899 göst.
8 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Ozgen (2,272 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 252 göst.
7 Temmuz 2026 Ev & Yaşam kategorisinde 1Esin12 (56 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 741 göst.
0 oy
2 cevap 347 göst.

Kategoriler