İcralık borçlarımı nasıl ödeyebilirim ve destek alabilirim?

0 oy
221 göst.
önce Diğer kategorisinde (380 puan) tarafından

Hayırlı günler Hanımlar kısa bir konudan bahsetcem aslında çok uzun ama kısa anlatcam eşim yıllar önce  kendi arabamizi inek alması niyetiyle babasına verdi köyde beslesinler daha sonrada satar köye ev yaparız niyetiyle babasida kabul etti biz zor durumda olmamaiza rağmen o hayvanlar için yem parası gönderioduk daha sonra birkaç yıl geçti o hayvanlari saatip abisine dukan açtı tabi biz ömür boyu hakkımızı haram ediyoruz ama ne eşim nede ben bişey demedik onlara sonra eşim tekrardan araba aldı onun için kredi çekti ve o krediyi odeyemedik çünkü arada taşınma vs oldu kira çok zamlandi biz icralık olduk 2 yıl filan icraliktik sonra borçları ödemeye başladık şimdi bi banka kaldı dağdan soldan ailesi dışında herkes bize yardim etti ödedik şimdi bu bankaya borcumuz kaldı ama herkese borçlandıgimiz için zor bir süreçten geçiyoruz bizim icin dua edermisiniz lütfen şuan maddi olarak sıkışık bir durumdayiz insaAllah Rabbim herkesin borcunun bitmesini nasip etsin içlerine bizide katsin insaAllah iki tane çocuğum var bu yıl 1. sınıfa başlıcak insaAllah dualarınıza çok ihtiyacim var hanimlar yazmasaniz bile içinizden edermisiniz

2 Cevaplar

+1 oy
önce (10,614 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun canım elbet biter düzlüğe çıkarsınız. Hadi babasını geçtim o nasıl bir abi ki kardeşinin hakkı ile dükkan açıyor hiç mi kul hakkından korkmuyorlar 

-Reklam-
0 oy
önce (3,708 puan) tarafından

Allahim yar ve yardımcınız olsun kolaylık versin bir an önce ödersiniz inşallah canim inanki Rabbım o kadar büyük ki bir bakıyorsun her şey bir anda olmuş bitmiş yeterki Rabbıme güven bol bol dua edelim hep beraber 🤲

önce (380 puan) tarafından

Allah razı olsun gönlüme ferahlık verdiniz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İcralık borçlar nasıl yapılandırılır ve kapatılır?
İcralık borçları kapatmak için öncelikle avukat veya banka ile iletişime geçerek yapılandırma seçeneklerini görüşmelisiniz. Bankaların sunduğu borç kapatma kredileri veya icra dairesi üzerinden yapılan taksitlendirme protokolleri, yasal faiz yükünü azaltmak ve ödeme planını kolaylaştırmak için en etkili yollardır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Maddi zorluk çeken aileler borçlarını ödemek için ne yapmalı?
Maddi zorluk yaşayan aileler öncelikle gelir-gider dengesini netleştirerek öncelikli borçları belirlemelidir. Sosyal yardımlaşma vakıfları, belediyelerin destek birimleri veya aile ve sosyal hizmetler müdürlüklerine başvurarak, çocukların eğitimi ve temel ihtiyaçlar için sunulan sosyal yardım desteklerinden yararlanmayı değerlendirebilirler.
Kredi borçları ödenemediğinde hangi hukuki süreçler başlar?
Kredi borçlarının ödenmemesi durumunda banka önce ihtarname gönderir, ardından yasal takip başlatarak icra takibine geçer. Bu süreçte maaş haczi, banka hesaplarına bloke konulması veya taşınmazlara haciz gelmesi gibi yasal yaptırımlar uygulanabilir; bu nedenle süreç henüz başlamadan banka ile görüşmek kritiktir.
Çocuğu okula başlayacak aileler için devlet yardımları nelerdir?
İlkokula başlayacak çocukları olan aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) yardımına başvurabilirler. Bu yardım, çocukların eğitim ve diğer masraflarını karşılamak adına dar gelirli ailelere düzenli olarak verilen bir destek türüdür.
Aile içi borç sorunlarında hak arama yolları nelerdir?
Aile bireyleri arasında yaşanan maddi anlaşmazlıklarda, eldeki kanıtlar (banka dekontları, yazışmalar) önem taşır. Eğer verilen para borç niteliğindeyse hukuki yollara başvurulabilir ancak bu durum aile ilişkilerini kalıcı olarak etkileyebilir; bu yüzden öncelikle aile büyüklerinin dahil olduğu bir uzlaşma zemini aranması tavsiye edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 360 göst.
+1 oy
23 cevap 911 göst.
26 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Simay derin (7 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 265 göst.
17 Mart 2025 Kültür-Sanat kategorisinde Bsrakran (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 944 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde BaliminAnnesi (25 puan) tarafından soruldu