Boşanma sonrası yeni bir hayata nasıl başlarım?

0 oy
538 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7,335 puan) tarafından

Selamlar herkese durumumu azcok biliyorsunuz aile evinden geldim yaşadığım şehre yeni bir ev tuttum evimi taşıdım çocuğu kreşe yazdirdim Eylül'de baslayacak nasipse boşanma davası daha açılmadı çünkü bizimki anlamaz bu islerden dilekçe yazili var onu duzenliycek vericez mahkemeye anlasmali şekilde en kısa sürede biter umarım bu arada ben memleketten gelmeden beyefendi ev tutup çıkmış bile eve bir geldim pislik içinde mutfak kapısı bozulmuş onu yaptirdim fazlalık eşyaları dağıttım birsuru bardağım tatli için kadehler vardı hepsini çöpün yanına koydum şimdi iş bulmak kaldı en kısa sürede bulurum insallah ama piyasa durgun gibi onu da halledince 1-2 seneye herşey düzene oturur dualarınıza talibim  

15 Cevaplar

+3 oy
önce (10,150 puan) tarafından

Ne mezunusun  sen mesleğin nedir

Yanlis yapmışım. Yaa vay bu otomatik klavyeye😂😂

önce (7,335 puan) tarafından

Tekstil muhendisiyim 

Benim dayı kizids tekstil.muhendisi  bulursun iş ya 

Evet bulunur da zaman olarak beklemek istemiyorum ondan

+1

Hayirlisi canim 

-Reklam-
+2 oy
önce (6,341 puan) tarafından

İnşallah yolun kolaylaşsın bacım. Rabbim yardımcın olsun 

Amin inşallah 🙏

+2 oy
önce (6,400 puan) tarafından

Senin adına çok sevindim, adım adım başlamışsın, her şey daha da iyi olacak inşallah 🌸 

Evet öyle inşallah daha iyi olacak 

+2 oy
önce (3,697 puan) tarafından

Rabbım yar ve yardımcın olsun inşallah her şey gönlünce olur 🤲

İnşallah Allah razı olsun 🙏

+2 oy
önce (9,632 puan) tarafından

Yeni hayatın huzur getirsin inşallah Rabbım yardımcın olsun 

İnşallah Allah razı olsun 

+2 oy
önce (7,282 puan) tarafından

Rab'bim yardımcın olsun canım 

Benimde bosanma durumum var biraz karışık tabi 

Bende 1 ay uzaklastirma aldim, evin üzerine şerh koydurdum 

Ad avukatini tutmuş cocuklar umrunda degil hayatını yaşıyor 

Bizimki de cekismeli eylulden sonra bakalim ne olacak 

Allah yardımcın olsun bizim net anlasmali maddeler belli sadece gidip imzalayip verecegiz kötü ayrilmiyoruz çünkü çocuk var ve okuldan o alacak  hergun gelip görüyor bu ben aslında pek istemiyorum hergun görsün ama bilmiyorum baklaim 

+2 oy
önce (3,716 puan) tarafından

Evlilik evlilik olmadığı zaman o eşyalar hiç bir şey ifade etmiyor inş daha güzelleri nasip olur hepsi gönlünce olur

Elbette öyle bu ikinci sefer oldu evimi dağıttım hic gözüme gelmedi napayim eşyayı 

+2 oy
önce (2,386 puan) tarafından

Hakkında hayırlısı kolay olsun inşallah canım 

İnşallah saolun 

+2 oy
önce (839 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun 

Ailenle aran nasıl ben pek bilmiyorum 

Destek cikiyorlar mı sana

2 ay orda kaldım destek oluyorlar babam gitme burda kal dedi ben yok dedim cocuk icin kışın zor olur diye halam var balikesirde o çağırdı yanına ise girersin burda dedi ama orası da arastirdim ettim iş pek yok kres fiyatlari da yuksekti bende oldugum yere geri geldim burda abim var sadece 1 saat uzaklikta. Kendi basimin caresine bakacagim zor olacak eminim ama  biryerden baslamak lazim 

önce (839 puan) tarafından

Ne kadar zor olsada ailenin yaninda olması güzel bir şey 

Hiç birsey yapmasalarda desteğini bilmen seni daha da özgüvenli yapacaklardir 

Allah onları başımızdan eksik etmesin 

Amin inşallah elbette öyle arkamdalar istemiyorlar evliligi bırak diyorlar baskıcı bir ailem yok

+2 oy
önce (15,652 puan) tarafından

Allah gönlüne göre gelsin, hayatımın bu evresi eskisinden daha güzel olur inşallah 

İnşallah teşekkür ederim 

+1 oy
önce (2,962 puan) tarafından

Allahım yardımcın olsun canım benim İnşAllah 🤲 

+1 oy
önce (653 puan) tarafından

Canım hangi şehirdesin 

Bursadayim 

Neresinde canım eşime söyleyeyim eli kolu uzun senin mesleğine göre iş var mı arkadaşlarına sorsun 

Niluferdeyim görüklede  varsa tekstil otomotiv fabrikası olan tanıdıklar iyi olur aslında 

Yakınız , eşime söyleyeyim dönüş yapayım ben canım , tekstil mühendisliği üzerine eşimin kuzeninin eşi tekstil fabrikasında müdür ilk ona sorayım mühendis ihtiyacı var mı diye 

Olabilir bir sorulsun saddce tekstil değil de bn endüstri mühendisi gibi de çalıştım özelden dönüş yaparsnz en kötü eski fabrikama yazacağım 

+1 oy
önce (27,396 puan) tarafından

Allah bahtını yolunu açık etsin. Kolayca hallolur inşallah herşey 

İnşallah şuana kadar iyi gitti bakalım 🙂

+1 oy
önce (8,240 puan) tarafından

Her şey istediğin gibi gönlünce olsun. Ama bak bu adam belli bir süre sonra pişman olur sana yeniden başlayalım der çocuğu kullanır sakın ha tekrar barışalım deme. 

Şuanlik öyle birşey Yok zaten benim ailemden kimse istemiyor bende istemiyorum anladım ki yorulmusum bende kendimi yipratmisim çok zor yani hersey bana verdigi hicbirsey yoktu sevgi saygi ilgi hicbirsey sadece eve ekmek getiriyordu evlilik bu değil yani 

+1 oy
önce (65,468 puan) tarafından

hakkinda hayirlisi olsun inşallah iste bulursun hemen bundan sonra daha mutlu ol inşallah 

İnşallah teşekkür ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşanma sürecinde anlaşmalı boşanma dilekçesi nasıl hazırlanır?
Anlaşmalı boşanma dilekçesi, tarafların boşanma kararı, velayet, nafaka ve mal paylaşımı konularındaki mutabakatını içeren ortak bir metindir. Dilekçede tarafların kişisel bilgileri, evliliğin neden sona erdiği ve üzerinde anlaşılan protokol maddeleri açıkça belirtilmelidir. Avukat desteğiyle hazırlanması veya baroların sunduğu güncel dilekçe örneklerinin kişiselleştirilmesi, sürecin mahkemece hızlı onaylanması için en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklu bir anne boşanma sonrası yeni bir hayata nasıl başlar?
Boşanma sonrası yeni bir hayata başlarken öncelikle çocuğun okul ve kreş gibi düzeni güvence altına alınmalıdır. Ekonomik bağımsızlığı sağlamak adına iş arama sürecinde yeteneklerinize uygun pozisyonlara odaklanmak ve sosyal destek ağlarını kullanmak süreci kolaylaştırır. İlk bir yıl duygusal geçiş ve ev düzenini oturtma aşaması olduğu için kendinize zaman tanımak, süreci daha sağlıklı yönetmenize yardımcı olur.
İşsizlik döneminde ev geçimi ve yeni düzen nasıl kurulur?
Yeni bir düzen kurarken öncelikle temel giderler olan kira, mutfak ve kreş ödemeleri için bir bütçe planı yapılmalıdır. İş bulma sürecinde piyasa durgun olsa bile esnek çalışma modellerini veya kısa vadeli iş fırsatlarını değerlendirmek nakit akışı sağlar. Gereksiz eşyalardan arınmak hem yaşam alanını ferahlatır hem de taşınma maliyetlerini düşürerek kısıtlı bütçeyi yönetmenize destek olur.
Boşanma aşamasında ev eşyaları nasıl paylaşılmalıdır?
Boşanma sürecinde ev eşyaları, tarafların anlaşması doğrultusunda protokol ile belirlenir. Taraflar kişisel eşyalarını alabilirken, ortak edinilen eşyaların durumu anlaşmalı boşanma protokolüne yazılmalıdır. Evden ayrılmadan önce bir liste tutmak ve gerekirse hukuki bir görüş alarak eşyaların devri konusunda yazılı mutabakat sağlamak, ileride yaşanabilecek hak kayıplarını önlemek için kritiktir.
Kreş çağındaki çocuğun boşanma sürecine uyumu nasıl desteklenir?
Çocuğun boşanma sürecine uyumu için yeni düzenin rutinleri mümkün olduğunca sabit tutulmalıdır. Eylül ayında başlayacak kreş süreci, çocuğun sosyalleşmesi ve evdeki değişimden daha az etkilenmesi adına büyük bir fırsattır. Bu süreçte çocukla dürüst ve yaşına uygun bir dil ile konuşmak, ona güvende olduğunu hissettirmek ve günlük rutinlerini aksatmamak psikolojik dayanıklılığını artırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 187 göst.
31 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Ftm1907 (979 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 781 göst.
13 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde herseyguzellolacak (434 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 177 göst.
20 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 297 göst.
14 Ocak 2022 Diğer kategorisinde SweetDreams00 (1,005 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,231 soru

24,720,352 cevap

370,026 kullanıcı

...