Bebeğimin bacak boyu 4 hafta geride olması riskli mi?

0 oy
156 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (97 puan) tarafından

Kızlar günaydın doğuma iki hafta kaldı doktor bebegiin bacak boyu 4 hafta geride dedi ve bu down işareti olabilir dedi çok gerildim aynı durumu yaşayıp bebeğini sağlıkla kucağına alan oldu mu cok gerildim

9 Cevaplar

0 oy
önce (97 puan) tarafından

Lütfen fikri olan söylesin

-Reklam-
0 oy
önce (91 puan) tarafından

Canım belki de doktor yanılmış olamazmı?

Cihaz bozuk olamazmı?

Baska doktora görün 

Gittik canım o da geride dedi

0 oy
önce (966 puan) tarafından

2li 3 lü test, detaylı ultrason yaptırmadın mı? Down sendromlu olup olmadığı orda çıkmadı mı

Yok canım yaptırmadım

önce (916 puan) tarafından

Neden detaylı ultrason yaptırmadınız ki?

0 oy
önce (2,415 puan) tarafından

Doktorlar yanılıyor bu konuda canım yengeme de aynısını dediler bir ay önce doğum yaptı çok şükür sağlıklı bir prensesi oldu 

Bebekler bacaklarını kendilerine doğru çektikleri için ultrasonda yanılma olabiliyor bebeğini kesinlikle dogurmayi düşünüyorsan bunları düşünüp stres yapma bence 

Teşekkür ederim canım

0 oy
önce (10,132 puan) tarafından

Belki genetik tir anne baba kısa olabilirsiniz

0 oy
önce (691 puan) tarafından

Bana neler dediler neler bebeğin karnı büyük kafası küçük bilmem ne dediler bende babası minyon ona çekmiştir dedim ama hiç stres falan yapmadım bir doğdu herşeyi dört dörtlük sağlıklı şimdi 2 buçuk yaşında 

0 oy
önce (65 puan) tarafından

Canım moralini bozma herşey Allah'tan bazen yanılabiliyor doktorlar. Benim ilk gebeliğim de 5 haftalıkken kalp atışı yoktu doktor bu engelli boşver düşsün düşerse zaten sağlıklı değildir dedi eve geldim ağladım strese girdim çok şükür sağlıklı doğdu. İkinci gebelikte ise 4 5 haftada kese şeklin bozuk 10 güne kalmaz düşer bu sakın korkma vs dedi çok şükür öyle olmadı tekrar başka doktora git 

0 oy
önce (7,313 puan) tarafından

Detayli da birsey çıkmış miydi eğer böyle birsey varsa orda görürlerdi 

0 oy
önce (602 puan) tarafından

Banada dedi 2 ve 3 lu tarama iyi geldi kalbi ve bagirsakta parlaklik var dedi dogum sendromu olabilir dedi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeğin bacak boyunun 4 hafta geride olması tek başına down sendromu belirtisi midir?
Bebeğin bacak boyunun kısa çıkması tek başına down sendromu tanısı koymak için yeterli bir belirti değildir. Ultrasonda ölçülen kemik uzunlukları sadece bir risk belirteci olabilir; kesin tanı için fetal DNA testi, amniyosentez veya detaylı genetik tarama yöntemleri gereklidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ultrason ölçümlerinde bacak boyu geriliği ne anlama gelir?
Ultrason ölçümlerinde bacak boyu geriliği, bebeğin genetik yapısı, anne ve babanın boy ortalaması veya pozisyonel hatalar nedeniyle oluşabilir. Bazen bebeklerin büyüme eğrileri değişkenlik gösterebilir, bu yüzden sadece bir ölçüme dayanarak endişelenmek yerine doktorunuzun büyüme takibini izlemek en doğrusudur.
Bebeğin bacak boyu gelişimi doğum öncesinde nasıl takip edilmelidir?
Bebeğin bacak boyu gelişimi periyodik ultrason muayenelerinde femur (uyluk kemiği) uzunluğu ölçülerek takip edilir. Doktorlar, bebeğin diğer gelişim parametreleri olan baş çevresi ve karın çevresi ile uyumuna bakarak sağlıklı bir büyüme tablosu olup olmadığını değerlendirir.
Doğuma iki hafta kala bebekte bacak boyu geriliği neden olur?
Doğuma çok yakın dönemlerde yapılan ölçümlerde bebeğin pozisyonu, hareketliliği veya cihazın açısı kemik boyunun gerçekte olduğundan kısa görünmesine yol açabilir. Ayrıca her bebeğin büyüme hızı kendine özeldir, bu durum mutlaka bir sağlık sorununa işaret etmez.
Bebeğin bacak boyu geriliğinde genetik danışmanlık süreci nasıl ilerler?
Genetik danışmanlık süreci, detaylı bir aile öyküsü analizi ve gerekli görülürse ileri seviye fetal tarama testleri ile yürütülür. Eğer kromozomal bir risk şüphesi varsa, uzmanlar bebeğin tüm gelişimsel verilerini birleştirerek aileye en doğru tıbbi rehberliği sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,985 göst.
0 oy
15 cevap 410 göst.
+1 oy
12 cevap 342 göst.

Kategoriler

1,516,102 soru

24,718,955 cevap

369,922 kullanıcı

...