Beni sürekli dışlayan abilerimle ilişkimi nasıl düzeltebilirim?

0 oy
218 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (115 puan) tarafından

Sizin abileriniz abiniz var mı küçüklüğümden beri bı abim haric diğerleri hep horladi disladi dördü evli bu zamana kadar bı faydaları yok korkularindan ötürü küçüklüğümde hep hata yaptım onlar yüzünden mahvettim hayatımı şimdi evlendim hiç biri bu zamana kadar sevmedi bı abiliklerini hissetmedim buz gibi annem deseniz o ne der bu ne der en ufak bir şey de korkan müdahale eden biri bı.mesele vardı küçük kardeşim le ilgili bende çabalıyorum uğraşıyorum ama büyük abim istemiyor sen karışma diyor ama ben daha iyi sonuçlar alıyorum ve genellikle beni muhatap aliyorlar karşıdaki kurum bende haberi olsun diye ona gelişmeler aktarıyorum bana mesaj atmış bana iki de bir böyle şeyler atma çok üzüldüm çok ne yapmam lazım bı akıl verin vazmi geçeyim benim canım kardeşim    bekarken döver soverdi anneme senin kızlarin bbbbbb derdi rahat vermezdi evlendim şimdi sen artık bizden değilsin karışma meselelerimize der annemde direk söylemez ama ima eder  canım yanıyor yani 

4 Cevaplar

0 oy
önce (6,379 puan) tarafından

Küçük kardeşin ne kadar ufak? Eğer ondan yana sana bir talep, istek varsa, istediğin şekilde yardım edebilirsin. Abine de bir şeyler yemek düşer..

Bu arada benim de abilerim var. Zamanında bazı şeylere laf eden abim/ler, kız çocukları olduktan sonra çok değiştiler. Ne iyi ki şuan öyle değiller. Eğer seninkilerde hiç bir gelişme yoksa arana mesafe koy. 

önce (115 puan) tarafından

Var ama kendilerine karıları istediğini yapıp ediyor ama söz konusu kızkardeş olunca bir düşmanlık çıkıyor maalesef kardeşimlr bir iletişimimiz yok yani kuramıyoruz kayıp kendisi 

önce (6,379 puan) tarafından

İnsan istiyor ki aramız iyi olsun, hoş olsun ama olmuyorsa da üzme kendini. Sen elinden geleni yapıp çekil kenara. Borusu öteki tarafta ötemiyor demek ki. 

-Reklam-
0 oy
önce (9,622 puan) tarafından

Bazı insanların varlığı dert ise yokluğu huzur getirir.

Hayatından çıkartıver olsun bitsin yaranmak için sevilmek için kabul edilmek için yıllarca uğraşmışın ama sonuç koca bir 0

Annenle ilişikini kesme ama mesafe koy 

Evet haklısınız ben cabaladikca onlar yok sayıyor 

0 oy
önce (126 puan) tarafından

Benim 1 abim var yıllardır konuşmuyoruz. Düğünüme dahi gelmedi. Bekar o nerdeyse on yıl önce sırf halamlara gittim diye döve döve bayılttı beni ondan sonra da birdaha hiç konuşmadık. 2 kardeşiz sözde ama varla yok arası. Milletin çocuklarına kendini öldürür benim kızımın yüzüne bakmıyor. Onun yüzünden babamın evine gitmek istemiyorum annemle babamla da böyle anneme anne demişliği yoktur hwp b*k vs. Evlenene kadar çok umrumda değildi de evlendikten sonra herkes acaba sen ne yaptın da o böyle yapıyor diyor halbuki bişey de yok. Bende onu sildim benim için varlığı yokluğu bir. 

Çok üzüldüm gerçekten çok iyi anlıyorum sizi 

önce (126 puan) tarafından

Aynı şeyi yaşadığımız için sırf o evden kurtulmak için deli gibi okumak isteyen ben okulu bırakıp evlendim 20 yaşımda 

Aynı kaderi paylaşıyoruz

0 oy
önce (4,878 puan) tarafından

Kim olursa olsun sizi üzen zarar veren insanları hayatınızdan çıkarın kim olduklarının önemi yok 

Haklısınız ama insanın kimsesizlikten ve sevgisizlikten işte bu alıyor 

önce (4,878 puan) tarafından

Siz okulunuzu bitirin eğitimli donanımlı bir kadın olunca kimsesizlik hissetmeyeceksiniz ayrıca sevgisiz değilsiniz sizi koşulsuzca seven ne yaparsanız yapın sevgisi tükenmeyecek 2 tane pırlanta gibi evladınız var kimse sevmese bile onların sevgisi sizi iyileştirir

İnşallah teşekkür ederim güzel Dilekleriniz için sağolun 🌹🤍

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Dışlayan abi ve aile üyeleriyle aradaki mesafe nasıl kapatılır?
Dışlayan aile üyeleriyle ilişkiyi düzeltmek için öncelikle kendi sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeli ve duygusal beklentilerinizi gerçekçi bir seviyeye çekmelisiniz. Değişimi karşı taraftan beklemek yerine, kendi iyiliğiniz için duygusal bağı koparmadan mesafeli bir saygı çerçevesi oluşturmak en sağlıklı yaklaşımdır. Eğer karşı taraf değişime kapalıysa, ısrarcı olmak yerine kendi hayatınıza odaklanarak onlardan bağımsız bir mutluluk alanı yaratmanız ruh sağlığınız için önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi iletişimde sürekli hor görülme ve dışlanma hissiyle nasıl başa çıkılır?
Aile içi dışlanma hissiyle başa çıkmak için yaşadığınız durumun sizin kişisel yetersizliğiniz değil, aile dinamiklerindeki bir uyumsuzluk olduğunu kabul etmelisiniz. Kendi değerinizi onların onayına bağlamayı bırakıp, sizi destekleyen arkadaş ve eş gibi yakın çevrenizdeki ilişkilere yatırım yaparak özgüveninizi yeniden inşa edebilirsiniz. Geçmişin yükünden kurtulmak için gerekirse profesyonel bir psikolojik destek alarak, hayır demeyi öğrenip kendi sınırlarınızı koruyabilirsiniz.
İyi niyetle yardım etmeye çalışırken abi veya kardeş tarafından reddedilmek ne anlama gelir?
İyi niyetli bir yardım çabasının reddedilmesi, genellikle aile içindeki güç dengeleri, otorite çatışmaları veya geçmişten gelen çözülmemiş kırgınlıklarla ilgilidir. Sizin başarınız veya inisiyatif almanız, karşı tarafta kendi yetersizliklerini hatırlatan bir tehdit algısı oluşturabilir. Bu durumda, yardımınızın istenmediği durumlarda geri çekilmek, hem sizin enerjinizi korur hem de karşı tarafın sizin sınırlarınıza ve bağımsızlığınıza saygı duymasını kolaylaştırır.
Ailede sürekli onay beklemekten nasıl kurtulurum?
Aileden onay bekleme döngüsünden çıkmak için yetişkin benliğinizin kontrolü eline alması ve kendi kararlarınızın sorumluluğunu üstlenmeniz gerekir. İnsanların ne dediğine odaklanmak yerine kendi değerlerinize uygun hareket ettiğinizde, dış dünyanın onayına olan ihtiyacınız zamanla azalacaktır. Kendi hayatınızda aldığınız başarılı kararların sonuçlarını görmek, özsaygınızı pekiştirerek başkalarının (özellikle aile üyelerinin) eleştirilerine karşı daha dirençli olmanızı sağlayacaktır.
Kardeşler arasındaki iletişimsizlik ve dışlanma durumu ne zaman profesyonel destek gerektirir?
Dışlanma hissi günlük hayatınızı, eşinizle olan ilişkinizi veya genel ruh halinizi sürekli olumsuz etkilemeye başladığında profesyonel destek almalısınız. Özellikle geçmiş travmalar, sürekli suçluluk hissi veya aile içinde şiddetli bir ayrımcılığa maruz kalma durumlarında bir terapist, bu karmaşık duygularla başa çıkmanız için size gerekli araçları sunabilir. Destek almak, ailenizle olan sorunlarınızı çözmese bile, bu sorunların sizin üzerinizdeki yıkıcı etkisini durdurmanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 457 göst.
19 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
11 cevap 851 göst.
22 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Papatya4161 (6,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 960 göst.
12 Şubat 2019 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 109 göst.