2 aylık bebeğimi kimseye vermemek ayıp mı?

0 oy
892 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (331 puan) tarafından

Bebegim 2 aylik sitede oturuyorum ve sık sık bahçeye çıkiyoruz herkes ver biraz seviyim biraz oynayım diyo bende cok kücük vermiyorum biraz buyusun oyle seversiniz diyorum gayette nazikçe soyluyorum millet bi kırılıyo trip atıyo esimde boyle soyleme bahane uydur diyor ama bu insanlarla hergun karsilasiyorum kac gün bahane uydurcam bide bunda alinacak bisey gormuyorum sahsen bu bi tercih ben rahat hissedemiyorum ve bunu hakkim olarak görüyorum. Siz ne dusunuyorsunuz merak ettim?

11 Cevaplar

+1 oy
(1,021 puan) tarafından

En İyi Cevap

Doğru yoldasın yavrum aynen böyle devam et. Oyuncak değil ya bu. 

(331 puan) tarafından

Ben anlamadim bu milleti kendi cocuklarini gercekten onune gelene veriyorlar mı cidden😂 birisi yukarda şey yazmıs sizin gibi buldumcuk anneler yuzunden teyzeler amcalar cocuk sevmiyor. Ne alaka hala anlamadim bu insanlarin sevecegi kendi cocuklari torunlari yok mu? Seveceklerse onlari severler zaten ee yoksa ve cocuk sesine tahammul edemiyorsa demekki başindan beri cocuk sevmiyor cocuk sahibi olmamış ben ne alaka yani. İnsanlar ne tuhaf

(1,021 puan) tarafından

O kadaaaar haklısın ki 👏👏👏 bir de banane kardeş teyzeler amcalar çocuk sevemiyorlarsa. Ben teyzeler amcalar çocuk sevgisinden mahrum kalmasın diye mi çocuk yaptım. 😂😂

-Reklam-
+10 oy
(3,177 puan) tarafından

senin bilecegin is tabiki ama sahsen bana boyle diyen olsa ayyy got.m kainatta bi sen cocuk dogurdun sanki altindan mubarek alt tarafi sit pist deyip agucuk diye laf atip sevecekdim diye dusunurdum. kimse kimsenin çocugunu sapur supur opup koklamaz ozellikle iki uc aylik kusan musan tukuruklu bebegi. uzaktan  yanina egilip yada az bi alip kucagina agucuk bugucuk diye sevilir en fazla . kirilmam ama dedigim gibi ayyy al vocugunuda koy vitrine derim icimden 

(10,061 puan) tarafından

Oğlum doğdu 1 hafta sonra kurban bayramıydı. Anamm gelmeyen eş dost akraba kardeş kalmadı . Hem bayram hem doğum ziyareti die. Kucaktan kucağa dolaştı 1 haftalık tabi sadece büyükler aldı . Para sokuşturdular orasına burasına😅 3 yaşında şuan çok şükür toplasan 2 kere hastalanmıştır ondada ciddi bişey olmadı . 

Ama ilk oğlumu çok sakınırdım sigara içene özellikle dokundurtmazdım oda 20 günlükken bronşit oldu okdar sakınmama rağmen 🤦‍♀️

(331 puan) tarafından

Sen oylesin ama dogdugu gun 2 tane hasta cocukla bebek gormeye gelen vardı. Opup opmeyeceginide bilemem cogunda izin alma falan yok şap diye öpüyorlar. Kimseye vermem demiyorum ama suan antibiyotik vs kullanacak yaştada değil en azindan bi basini tutsun otursun belimi acıdı boynumu acıdı paniğini yaşamam

(1,021 puan) tarafından
+1

Arkadaşlar anasınıfı yaşındaki çocukla 2 ayşık çocuğun bağışıklık sistemi aynı mı çalışıyor allah aşkına. Mantıklı olalım biraz

(1,260 puan) tarafından

Luna35 şaka bir yana ben de senin gibiydim, pandeminin en yoğun zamanında doğum yaptım, pek kimse gelip gitmiyordu ama dışarı çıkınca tanımadıklarımız bile gelip üstüne örttüğüm örtüyü kaldırıp bakıyordu, sinir oluyordum. 4.aydan sonra zorlu atak dönemleri peşpeşe gelince o kadar yoruldum ki, birisi yarım saat alsa da rahatça yemek yesem diyordum. Ama başta herkesten kaçırdığım hatta terslediğim için kimse çocuğuma yaklaşmıyordu.6 yaşına geldi hala 5dk bırakacak kimsem yok, sitedeki çocuklar bile yaklaşmıyor anası cins diyorlar herhalde. Yani ne kendini ne çocuğu bu kadar yalnızlaştırma, şimdi yeni doğum yapmanın etkisiyle panter gibisin, bir süre sonra bunalacaksın o zaman da çevrende kimse kalmaz 

(3,177 puan) tarafından

pandemi zamani hepimiz anormallestik zaten bebegi degil

kendimizi de korumaya aldik da . normal hayata adapte olduksa o sey gtti coguzda

+4 oy
(5,426 puan) tarafından

şapur şupur öpülme olmadıgı sürece yanlışsınız çocuklar sevilmek içindir çocukları insanlardan uzak tuttugunuz sürece insanlar çocuklardan uzaklaşıyor çocuk sevgisi nedir bilmiyor daha sonra çocuk sesine tahammül edemeyen çocuk olan yerde vır vır vır eden tipler türüyor sosyal medyadaki çocuk düşmanlıgının en büyük sebebi sizin gibi ebeveynler

(331 puan) tarafından
+1

Cocugumu isteyen insanlar oyle samimi olduğum insanlar degil ki hasta olabilir ya da sap diye opebilirdi nerden bilcem ki. Ayrica 2 aylik cocuk sevilme zamaninda olduğunu dusunmuyorum 6 ayliktan sonra okey sevilebilir ama oncesinde anneden baska birine ihtiyac duyacak taniyacak ya da oynatilacak bi durumda degil. Kimsenin çocuk aclıgını bastirmak zorunda da hissetmiyorum şahsen.

(5,426 puan) tarafından
+1

2 aylık bebeği öpmeye kalktıkları an müdahale edebilirsiniz buna hakkınız var bebeğinizi ağzına götürme süreleri maksimum 2 saniyedir o 2 saniyede müdahale edip engel olabilirsiniz veya verirken lütfen öpmeden sevin diyebilirsiniz 2 aylık bebeği en fazla kucaklarına alıp agu gugu yapıp elini tutarlar kimsenin çocuk açlıgını bastırmak zorunda değilsiniz yarın öbür gün çocugunuz büyüyecek o sitede sokakta koşup oynayacak gürültü yaptıgı zaman sağa sola koşuşturdugu zaman otobüse binip çocugunuz ağladıgında cafeye restorana gidip kırmızı balık açtıgınızda yada çocugunuz ağladıgında insanlar size tepki gösterecek çocukla otobüse mı binilir çocukla buraya mı gelinir sustur şu çocugu çek çocugu benim camımdan diye o zaman bu günleri hatırlayın ve şikayet etmeyin çocuk sesine bile tahammül edilmemesinin en önemli sebebi şimdiki modern anne (!) diye geçinen aman dokunmayın aman öpmeyin aman sevmeyin benim çocuguma dokunamazsın diye caz yapan tipler bızler 90larda sokaklarda bas bas bagırırdık hiçbir teyze bize kes sesini demedi evlerinin bahçesinden kovmadı hiç tanımadıgı halde kek börek çörek getirir bizleri mutlu ederlerdi şimdiki teyzeler en ufak çocuk sesinde carlıyor neden şimdiki saçma sapan buldumcuk olanlar yüzünden başka çocuğunuz var mı bilmiyorum 6 7 aylıktan itibaren başka bir yere taşındıgınızda yada alt üst komşularınız çocuk ağlıyor koşuyor ses yapıyor kavgalarına başladıgınızda ne demek istediğimi çok net anlayacaksınız

(331 puan) tarafından

Ya ne alakasi var ne kadar dramatize etmişsiniz. Sana bugun carlayan teyzelerin kendi cocuklari yokmu kendi torunlari yokmu? Sevgisizlik saygisizlik içten gelir. Ne benimle ne de başka bir anneyle ya da bir cocukla alakasi yok ona bakarsan 90larda cocuklar komsudan komsuya gezer orda banyo yapar yemek yer orda uyurdu. Hadi ver bakiyim komsularinada banyo yaptirsinlar cocugunu uyutsunlar kime o kadar guvenebileceksin gorelim. Devir değisti bunun benim bebegimi vermememle falan alakasi yok insanlar daha sevgisiz mutsuz ve saldirganlar. Mesela siz basit bu soruya ne kadar saygisizca cevap veriyorsunuz . Buldumcuk vs diyerek suclayarak. Fikir sormam bu şekilde suçlama hakki vermez size once farkli goruslere saygi duymayi ogrenin sonrada muhakeme yeteneginizi bi daha gözden gećirin. Başka cocugumda var ve butun sitede sevilen sayilan insanlariz cocugumda dahil. Cocuk sevmeyen yine sevmiyor seven her koşulda seviyor. Yani yargı dagitmadan once bi daha düsünün

(5,426 puan) tarafından

Hiçkimse komşu evinde banyo yapmıyordu siz ayrıca yaptıysanız bilemem her insanın içinde çocuk sevgisi birden oluşmaz bu bağ kurularak zamanla oluşur bununda yolu sevgidir neyse ne ister verirsiniz ister vermezsiniz sonuçlarına çocugunuz katlanacak ilerde bu arada yeni yetme ergen gibi başka kullanıcılara şikayet edip destek aramayın boşuna çok komik oluyorsunuz lohusa sayılırsınız o yüzden bu durumunuzu lohusalıgınıza veriyorum

+3 oy
(38 puan) tarafından

Haklısın bence. 2 aylık daha küçük miniş kırılan kırılsın boşver. 2 aylık bebeği kucağına almayı teklif bile etmemeleri lazım. Üstelik aileden bile değiller.

(331 puan) tarafından

Ben kimsenin o kadar kucuk cocugunu almaya cesaret edemem sahsen bende vermek istemiyorum garipte gelmiyor acıkcasi basini tutamiyo oturamiyo 6 7 aylik olsa neyse ama sevilecek zamaninda degil yani

+2 oy
(37 puan) tarafından

Sen en iyisini yapıyorsun 

Boşver aldırma kimseleri 

Benimde 9 aylık oğlum var

Millet çocuğumu yiyecek gibi bakıyor 

Valla herkes kucağına alıyor 

Bende şaştım valla 

En iyisi azarlamak gerekiyor 

Yoksa millet güzel laftan anlamıyor 

Yaa hasta olan biri öpse sevse daha mı iyi olacak sizce size soruyorum çocuğun sağlığı mı önemli 

Milletin keyifi mı önemli sizce 

(331 puan) tarafından

Yani ben şahsen boyle bisey için birine kırılmam kendi cocugu kendi kararı. İllede kırılacaksa kendileri bilirler bencede

+2 oy
(323 puan) tarafından

Kucağına almayabillirler ama uzaktan sevmelerine sakınca yok 

+2 oy
(6,666 puan) tarafından

Henüz 2 aylık, ufakmış gerçekten. Karşıdakinin nasıl seveceği de önemli ama, sadece kucağına alıp bıcı bıcı yapacaksa çok sorun yok aslında. Hem sürekli görüşüyormuşsunuz, hiç tanımadığın biri istese tuhaf olurdu. 

İlk çocuk sanırım, bu şekilde dikkatli olmakta haklısın ama tanıyıp, bildiğin insanlardan da sakınma. Hırçın sevip, şapır şupur öpmedikten sonra sevsinler yani. 

(331 puan) tarafından

Koca site herkesle hergun karsilasiyorum birine versem 10 dk sonra digeri osteyecek ve isteyenlerlede oyle bi samimiyetim yok. Cook samimi olduğum 2 arkadasima veriyorum cunku huylarini biliyorum opmezler ellerini yikamadan sevmezler hastaysa gelmezler ama onun haricindeki insanlarin hassasiyetini bilemem canini acitir ya da hastadir o riske girmek ostemiyorum şahsen. 2. Cocugum bu arada😂

+2 oy
(66 puan) tarafından

Sana hak veriyorum benimde bebeğim küçük millet alıp sevmek istiyor tabi aile bişey diyemiyorum ama içim içimi yiyor kimse kucagımdan alsın istemiyorum hele bide komşu diyosun bak benim komşularım var aynı binada görmeye geldiler hepsi birden asla kucaklarına almadılar hatta bebeğimi getirdim salona getirme bebeği odasına götür dediler yani sen çok iyi yapmışsın 

+1 oy
(10,259 puan) tarafından

Vallq herkes demiş ama küçük daha sahsen 2 aylik bebegi bende korurdum insanlar malweef alıncaya kokluyorum falan filan

+1 oy
(7,012 puan) tarafından

Hasta değilse uçuğu falan yoksa ıslak ıslak öpecek biri değilse düzgün sevecekse verin valla bence öyle öyle yabancılaması az olacak. Çok yabancılayan bebek çok zor.

(1,021 puan) tarafından

Çocuğu yabancıların kucağına gitmedisine alıştırmasının öğüdünü mü veriyorsunuz anlamadım ben 

(7,012 puan) tarafından

Yoldan geçerken sevmek isteyenlere sevdirsin versin kucağına mı dedim ben? Sevmek isteyenleri eş dost akraba olarak düşünmüştüm. Sitede dışarı çıktığımda kısmını yeni okudum. Ben onu misafirliklerde olarak okudum diye hatırlıyorum gece vakti cevap yazmıştım da. Çok pardon konu sahibi.

(1,021 puan) tarafından

İstatistikleri var. Gerçek. İnternetten bakın. Çocuklara olan taciz olaylarının neredeyse hiçbiri sokaktan geçen yabancılar tarafından gerçekleşmiyor. Neredeyse hepsi eş dost akraba

+1 oy
(27,594 puan) tarafından

Bozulsalar da bişey demeye hakları yok. Reddedilmek kimsenin hoşuna gitmez  ama bebeğini düşündüğün için böyle yaptiğini bilirler. Eski nesil anlamaz da yeni neslin anlaması lazım.  Ben veriyordum o ayrı mesele. 

(331 puan) tarafından

Bende kimseye vermiyorum degil yakin arkadaslarima veriyorum. Ölçütüm şu ben hasta olsa 1 tas corbami verecek insanlara cocugumu veririm. O 1 tas corbaya muhtac oldugumdan degil ama hiç samimiyetim olmayan insanlara sadece ayni yerde yasiyorum diye cocugumu veremem. Hasta olsa bakacak kimsemiz yok bunu dusunmek zorundayim her onune gelene cocugumu vermek istemiyorum o yuzden

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2 aylık bebeği başkalarına göstermemek veya kucaklatmamak ayıp mıdır?
2 aylık bir bebeği kucaklatmamak ayıp değil, tamamen bebeğin sağlığını ve gelişimini korumaya yönelik haklı bir tercihtir. Özellikle bağışıklık sisteminin çok zayıf olduğu ilk aylarda, çevreden gelebilecek mikroplardan korunmak için bebeği kucaklatmamak veya yakın temastan kaçınmak ebeveynlerin en doğal hakkıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni doğan bebeği kucaklamak isteyen çevredeki insanlara nasıl hayır denir?
Bebek kucaklamak isteyen kişilere nazik ama kararlı bir dille 'Henüz çok küçük ve bağışıklığı gelişme aşamasında, bu yüzden bir süre kucaklatmıyorum' şeklinde açıklama yapabilirsiniz. Bu sınır çizimi, bebeğinizin fiziksel ve duygusal güvenliği için gerekli bir tutumdur, bu konuda kendinizi açıklama yapmak zorunda hissetmemelisiniz.
Bebeklerde yabancı teması ne zaman güvenli hale gelir?
Bebeklerde yabancı teması genellikle bağışıklık sisteminin güçlendiği 3. aydan sonra daha güvenli kabul edilir ancak bu tamamen sizin kişisel tercihinize bağlıdır. Özellikle ilk 6 ay içerisinde bebeklerin dışarıdan gelecek virüs ve bakterilere karşı hassasiyeti çok yüksek olduğu için, fiziksel temastan kaçınmak enfeksiyon riskini ciddi oranda azaltır.
Bebek kucaklatmama kararı sonrası çevreden gelen tepkiler nasıl yönetilir?
Çevrenizdeki kişilerin tepkilerini kişisel algılamadan, kararlılığınızı koruyarak yönetmeniz önemlidir. 'Bebeğim şu an çok küçük ve yabancılarla temas etmesi onu huzursuz ediyor, anlayışınız için teşekkür ederim' gibi net ve sınır koyan ifadeler, karşı tarafın ısrarcı olmasını engelleyecek en etkili yöntemdir.
Bebeği dışarı çıkarırken sosyal mesafeyi nasıl koruyabilirim?
Bebeğinizi dışarı çıkarırken sosyal mesafeyi korumak için pusetin üzerine şeffaf bir örtü geçirebilir veya bebeği kucağınızda değil pusetin içinde tutarak fiziksel bariyer oluşturabilirsiniz. Bu yöntemler, insanların bebeğinize gereğinden fazla yaklaşmasını önleyen pratik ve etkili yollardır, aynı zamanda bebeğinizin daha rahat bir ortamda uyumasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 1,479 göst.
14 Aralık 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Memati (1,702 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 568 göst.
23 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Simsek21 (2,714 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 607 göst.
19 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 681 göst.

Kategoriler

1,520,304 soru

24,773,735 cevap

373,420 kullanıcı

...