Eşimin aldığı ineklerin parasını nasıl güvenceye alırım?

0 oy
256 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,994 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar napıypsunuz nasılsınız.

Ben bebemi emziriyorum bir yandan kara kara düşünüyorum.şimdi eşim çiftçilik uğraşıyor ekiyor biçiyor velhasıl bu sene kayınbabam ortak tarlayı kendi ekti ordan gelecek para onun.biz ise başkasıyla ortak buğday ekmiştik.tabi işler istediğimiz gibi gitmedi ve hasılat iyi olmadı bize sadece 200 bin küsür bişey kaldı.eşim o paraya da 2 inek aldı.şuan gebeler ve süt vermiyorlar daha.kayınbabamın hayvan işletme belgesi olduğu için kendi adına aldı.2 inek daha alacam dedi borcunu ben öderim yemin etti söz verdi işte parası sizin elimi sürmeyecem diye.bende dedim oğlun inekleri üstüme yıkıp elinden parayı alıp orda burda alkole verirse o alkolü boğazından akıtırım sizede bırakmam kendim öldürürüm dedim.eşimde onayladı ben bakarım sen hesabını tut.paranın hepsi senin ay sonu gelince kendn al parayı dedi.bir yandan güvenmiyorum hiç.bir yandanda nereye kadar gidecek diyorum elinde en azından birikimi olur.bu arada inekler çoğalana kadar bakımı eşimden sonra aylıkçı tutacakmış.ben sadece günlük takibini yapacam.

5 Cevaplar

+1 oy
önce (2,915 puan) tarafından

Paraya siz el koysanız sizden zorla alır mi

önce (5,994 puan) tarafından

Kendisi de diyor para sende dursun ne istiyorsan onu yap.güvenemediğim konu ilerde bakmayı bırakıp üstüme atması.bende hiç hayvan bakmadım anlamam da zaten.ama bu güven sorunuylada yaşayamıyorum güzel şeyler olsun istiyorum artık

-Reklam-
+1 oy
önce (775 puan) tarafından

Ben şuna dikkat ettim güvenmiyorum dedin eğer güvenmiyorsan illaki dediğin çıkar ben ne zaman eşime bir konuda güvenmesem mutlaka dediğim çıkar dilerim sizin öyle olmaz

İşte güvenmediğim için olduğum yerde sayıyorum her seferinde.bu sefer kabul edip bekleyecek eğer yanlışını görürsem işte o zaman dönüşü olmayacak bazı şeylerin

önce (775 puan) tarafından

İnan bana ne olursa olsun binkere düşünen biz kadınlar oluyor geri dönülmez diyoruz yine bir sebep buluyoruz dönmek için ya aile ya çocuk ya başka hatrı olacak bir şeyler için çok geri dönülmez yolları dönüyoruz o yüzden güvenmediğin bir konuda eşine birşeyi teslim etme. Başına gelen biri olarak söylüyorum yanlış anlama lütfen 

0 oy
önce (2,339 puan) tarafından

Ben burda sadece Tek birseye takildim kusura bakma beni de yanlis anlama  kendimi öldürürüm  dusuncesi veyada lafi pek normal bir dusunce degil Bir psikolojik  tedavi almani oneririm 

Kendimi niye öldüreyim.orada öldürürüm dediğim kişi eşimden bahsediyorum.kendisiyle bu konu yüzünden tartışmalarımız vardı babasıyla daha önce bu konuyu çok konuştum üstünde durmadılar.demek istediğim eğer kazandığımız parayı sağda solda harcayıp alkole verirse size bırakmam bu sefer anlamında

0 oy
önce (4,282 puan) tarafından

Kime ne zaman güvenmesem beklediğim kadarını  yapmıştır... eşimde dahil...

0 oy
önce (1,155 puan) tarafından

Kaynak babasının üzerine olmuş senden mal kaçırıyor olabilirler

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşle ortak tarım ve hayvancılık işine girmek mantıklı mı?
Eşle ortak bir ticari faaliyete girmek, aile bütçesini yönetmek adına mantıklı olsa da güven ve şeffaflık temel şarttır. Ortak bir yatırım yapmadan önce mutlaka resmi belgelerin kimin adına düzenlendiği, gelirin nasıl paylaşılacağı ve olası risklerin nasıl yönetileceği konusunda önceden sözlü değil yazılı bir mutabakat sağlamak uzun vadeli sorunları önler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Başkası adına kayıtlı hayvanların mülkiyeti nasıl korunur?
Bir aile büyüğü veya üçüncü bir kişi adına kayıtlı olan hayvanların mülkiyetini korumak için resmi noter tasdikli sözleşmeler veya hayvanların işletme belgelerinde ortak sahiplik durumunun belirtilmesi en güvenli yoldur. Sadece sözlü anlaşmalar, ileride yaşanabilecek anlaşmazlıklarda hukuki açıdan herhangi bir kanıt niteliği taşımaz ve mülkiyet haklarınızı korumaz.
Evlilikte maddi güven sorunları nasıl çözülür?
Evlilikte maddi güven eksikliği yaşıyorsanız, aile bütçesi için ortak bir banka hesabı açmak veya harcamaların şeffaf bir şekilde takip edilebileceği düzenli bütçe toplantıları yapmak çözüm olabilir. Gelir ve giderlerin kayıt altına alınması, eşlerin birbirine olan güvenini tazelediği gibi, ortak hedefler doğrultusunda daha sağlıklı kararlar alınmasına olanak sağlar.
Hayvancılık yatırımlarında işletme belgesi neden önemlidir?
Hayvancılık işletme belgesi, hayvanların resmi olarak kayıt altına alınmasını, sağlık takibinin yapılmasını ve hayvansal ürünlerin satışında yasal bir statü kazanılmasını sağlar. Yatırım yapılan hayvanların resmi kayıtlarda yer alması, özellikle devlet desteklerinden yararlanmak ve işletmenin yasal koruma altında faaliyet göstermesi için kritik öneme sahiptir.
Küçük ölçekli hayvancılıkta maliyet takibi nasıl yapılır?
Küçük ölçekli hayvancılıkta maliyet takibi yapmak için yem, veteriner giderleri ve bakım masraflarını içeren aylık bir gider defteri tutmak gerekir. Hayvanların süt verimi veya üreme takvimi gibi verileri düzenli not etmek, işletmenin kârlılığını ölçmenize ve gereksiz harcamaları tespit ederek bütçeyi daha verimli yönetmenize yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 279 göst.
28 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde .mmmm. (441 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 230 göst.
12 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Hatice061987 (3,797 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 196 göst.
9 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Prensesp (12,002 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,565 soru