Evde mum çiçeği nasıl bakılır, çiçek açması için ne yapmalı?

0 oy
167 göst.
önce Diğer kategorisinde (117 puan) tarafından

Kızlar selam evinde mum çiçeği bakan var mı varsa resmini paylaşabilir mi 

3 Cevaplar

0 oy
önce (535 puan) tarafından

Benim vardı kuzu üç yıl baktım daha Fidan kadardı ..tam çiçek verecek seneye geldik şehir değiştirdik eski yerinde kaldı :(

önce (117 puan) tarafından

Hadi ya 

-Reklam-
0 oy
önce (44 puan) tarafından

Benimde var maşallah tavana kadar geldi evlendiğim sene hediye gelmişti 6 yıllık evliyim bir defa çiçek açtı 2. Sene önce komşum geldi seninki çiçek açmış benimki bir defa bile açmadı dedi o gün bugündür birdaha çiçek açmadı resmi de müsait zamanımda yüklerim 

0 oy
önce (41 puan) tarafından

Ben eltimden dal aldım koklendi ektim, uzun bir süre ilerlemeden durdu, yaz geldi sulamayı arttiriyim dedim hemen yaprakları büzüştü. Zor bir çiçek mi acaba?

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Mum çiçeği ev ortamında nasıl bakılır ve nelere dikkat edilmelidir?
Mum çiçeği bakımı için en önemli kural, bitkinin doğrudan güneş ışığı almayan ancak bol aydınlık bir konumda tutulmasıdır. Toprağı tamamen kurumadan sulama yapmamaya özen göstermeli ve kış aylarında sulama sıklığını minimuma indirmelisiniz; ideal oda sıcaklığı ise 18-24 derece arasındadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Mum çiçeğinin çiçek açması için ne yapmak gerekir?
Mum çiçeğinin çiçek açması için bitkinin uzun süre aynı yerde sabit kalması ve ışık alması şarttır. Bitkinin yerini sık sık değiştirmek strese girmesine ve çiçek açmayı ertelemesine neden olur; ayrıca bahar aylarında dengeli bir sıvı bitki besini kullanarak çiçeklenme sürecini destekleyebilirsiniz.
Evde mum çiçeği ne sıklıkla sulanmalıdır?
Mum çiçeği için sulama sıklığı mevsimsel olarak değişse de en güvenli yöntem toprak yüzeyinin yaklaşık 2-3 santimetre kurumuş olduğunu kontrol etmektir. Yaz aylarında haftada bir kez sulama yeterli olurken, kış döneminde toprak tamamen kurumadan su verilmemeli ve saksı tabağında biriken su mutlaka dökülmelidir.
Mum çiçeği hangi toprak türünde daha sağlıklı gelişir?
Mum çiçeği, suyu iyi süzdüren ve hava geçiren geçirgen yapılı toprakları sever. Standart torf toprağına bir miktar perlit, ponza taşı veya orkide toprağı karışımı ekleyerek köklerin nefes almasını sağlayabilir, böylece kök çürümesi riskini ortadan kaldırarak bitkinin çok daha sağlıklı büyümesini destekleyebilirsiniz.
Mum çiçeği çoğaltma işlemi nasıl yapılır?
Mum çiçeği çoğaltmak için en etkili yöntem çelik alma işlemidir; sağlıklı bir dalı 2 veya 3 boğum içerecek şekilde keserek doğrudan suya veya nemli toprağa dikmelisiniz. Suda köklendirme yapıyorsanız, kökler 3-5 santimetre uzunluğa ulaştığında bitkiyi drenajı iyi olan bir saksıya dikkatlice transfer edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 307 göst.
11 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde linaaras (1,403 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 680 göst.
8 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Annakuzusu (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 1,127 göst.
6 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Busra. Esen12 (4,061 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 319 göst.
5 Mart 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nurrseda (316 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,565 soru

24,712,591 cevap

369,471 kullanıcı

...