Kilo aldırmayan doğum kontrol hapı kullanabilir miyim?

0 oy
148 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (288 puan) tarafından

Kizlar varmi tavsiyeniz kilo yapmayan olursa  sevinirim desolett kullanmistim kilo yapmisti.

1 cevap

0 oy
(2,151 puan) tarafından

Ben gebelikten korunmak için değil de başka birşey tedavisi için kullanmıştım 3 ay qlairista 3 ya da Yasmin ikiside kilo yapmadı bana

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum kontrol hapları herkeste kilo aldırır mı?
Doğum kontrol hapları herkeste doğrudan kilo artışına neden olmaz, ancak bazı kişilerde iştah açılmasına veya vücutta ödem tutulmasına yol açabilir. Hormonal içeriklerin vücut üzerindeki etkisi kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden, hap kullanımı sonrası beslenme düzenine dikkat edilmesi kilo kontrolünü sağlamada belirleyicidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kilo yapmayan doğum kontrol hapı seçerken nelere dikkat etmeli?
Kilo aldırmayan doğum kontrol hapı seçimi, vücudunuzun hormonlara verdiği tepkiye göre değişiklik gösterir. Düşük dozlu östrojen ve progestin içeren yeni nesil haplar, genellikle metabolizma üzerinde daha az etkiye sahip oldukları için tercih edilmektedir. Mutlaka bir kadın hastalıkları uzmanına danışarak, vücut yapınıza uygun düşük dozlu seçenekleri değerlendirmelisiniz.
Doğum kontrol hapı kullanırken ödem oluşması nasıl önlenir?
Hap kullanımına bağlı ödem şikayetini azaltmak için günlük su tüketimini artırmak ve tuz kullanımını sınırlamak en etkili yoldur. Ayrıca, aktif bir yaşam tarzı benimsemek ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak, hormonal değişimlerin vücutta oluşturabileceği şişkinlik hissinin yönetilmesine yardımcı olur.
Hap kullanımı sonrası kilo artışı olursa ne yapılmalı?
Kullanılan hapın kilo aldırdığını düşünüyorsanız, öncelikle ilacı kendi başınıza bırakmamalı ve doktorunuzla görüşerek alternatif yöntemlere geçişi değerlendirmelisiniz. Doktorunuz, vücudunuzun mevcut hormonal dengesine daha uygun olan, vücutta su tutmayan veya metabolizmayı etkilemeyen farklı bir markaya veya doğum kontrol yöntemine geçiş yapmanızı sağlayabilir.
Hormonal doğum kontrol yöntemlerinin iştah üzerindeki etkisi nedir?
Bazı doğum kontrol hapları, hormonların vücuttaki dengesini değiştirerek iştah merkezini hafifçe uyarabilir ve bu durum dolaylı yoldan kilo artışına neden olabilir. Bu etki genellikle ilaca başlanılan ilk 3 ila 6 aylık adaptasyon sürecinde görülür, vücut hormonlara alıştıkça iştah dengesi genellikle normale döner.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 401 göst.
17 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (9,316 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 239 göst.
0 oy
8 cevap 838 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde MusavireAnne (2,779 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 470 göst.
8 Mart 2022 Diğer kategorisinde Sgsg (6 puan) tarafından soruldu