Ani bir kayıp sonrası nasıl dua edebilirim?

0 oy
533 göst.
Diğer kategorisinde (33,226 puan) tarafından

Dün gece on iki gibi bir bağırış koptu bi genç bağırarak koştu kız kardeşi balkondan atmış kendini oracıkta vefat etti yavrucak 16 yaşındaymış bizim binanın karşıdaki binada kimi diyor düştü kimi diyor attı olan küçücük yavruya oldu çok üzgünüm dualarınızı istemek için açtım postu bir Fatiha okursanız çok mutlu olurum çok genç çok küçük Rabbim aileye sabır versin okursanz mutlu oluruz Allah razı olsun..

9 Cevaplar

0 oy
(434 puan) tarafından

Ayy çok üzüldüm okurken bile içim bir ciz etti Rabbim ailesene sabır versin Allah mekanıni cennet eylesin tabiki okurum Cnm Fatiha çok da küçükmüş kız 

(33,226 puan) tarafından

Beni görsen sanki tanıyomuşum gibi hiç görmedim ama yüzüm gülmüyor canım çok yandı kıza Allah razı olsun canım çok sağol

-Reklam-
0 oy
(17,606 puan) tarafından

Ay Yarabbim  

Allahım ailesine sabırlar versin.

(33,226 puan) tarafından

Aminnn Allah razı olsun 

0 oy
(3,716 puan) tarafından

Rabbim ailesine sabır versin çok zor bir çağa denk geldik vallahi 

(33,226 puan) tarafından

Gerçekten öyle hergün bişey duyuyoruz 

0 oy
(8,158 puan) tarafından

bu yks sonucu öğrenip intar eden kız degilmi

(33,226 puan) tarafından

Neden olduğunu bilmiyorum canım sen yerköydemisin

(8,158 puan) tarafından

yok cnm bitlisliyim ben

0 oy
(1,261 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin rabbim ailesine sabır versin 

(33,226 puan) tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
(1,311 puan) tarafından

Çok üzücü :(

(33,226 puan) tarafından

Çokkkk 🥺

0 oy
(2,422 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 

Çok üzücü bir durum gerçekten daha 5 6 ay önce bizim hemen yanı basinizdaki okulda da oldu bu 

(33,226 puan) tarafından

Gençlere ne oluyor çok üzülüyorum

(2,422 puan) tarafından

Bunalım aile baskısı vs şeyler 

0 oy
(6,337 puan) tarafından

Rabbim anne babasına sabır versin inşallah 😔 okudum canım

(33,226 puan) tarafından

Allah razı olsun canım

0 oy
(27,396 puan) tarafından

Ayy yavrum. Allahım rahmet eylesin. ☹️ çok üzücü allahım geride kalanlara sabırlar versin çok zor bir durum 

(33,226 puan) tarafından

O kadar güzel bir kızki bide hayat doluydu diyolar 🥺

(27,396 puan) tarafından

☹️☹️☹️☹️😖😖

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Vefat eden bir genç için nasıl dua edilir?
Vefat eden bir genç için yapılabilecek en güzel dua, onun ruhuna Fatiha suresini okumak ve Allah'tan rahmet dilemektir. İslam inancına göre merhumun ruhuna bağışlanmak üzere İhlas, Felak, Nas sureleri veya Yasin-i Şerif okunması, ayrıca aileye sabır temenni edilmesi manevi bir destek sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ani bir ölüm karşısında aileye nasıl taziye verilir?
Ani bir ölüm karşısında aileye sabır dilemek ve acılarını paylaşmak en önemli destektir. İslam geleneğinde 'Başınız sağ olsun, Allah sabır versin, mekanı cennet olsun' gibi ifadelerle taziyede bulunulur ve ailenin yaşadığı bu zorlu süreçte yanında olunduğu hissettirilir.
Genç yaşta vefat edenler için İslam'da dua şekli nasıldır?
Genç yaşta vefat edenlerin arkasından yapılan dualarda, onların günahlarının affedilmesi ve cennetle müjdelenmeleri temenni edilir. İslam alimleri, gencin arkasından yapılan duaların ve verilen sadakaların, onun amel defterinin kapanmaması için bir vesile olabileceğini belirtirler.
Bir felaket karşısında manevi destek nasıl sağlanır?
Bir felaket karşısında manevi destek sağlamak için ilk adım, olayın şokunu yaşayan aileye huzurlu ve güven verici bir ortam sunmaktır. İçten edilen dualar, sabır dilekleri ve ailenin yalnız olmadığını hissettiren nazik davranışlar, toplumsal yas sürecinde büyük bir dayanışma örneği oluşturur.
İslam'da ölüye Fatiha okumanın fazileti nedir?
İslam'da ölüye Fatiha okumak, onun ruhuna gönderilen bir hediye ve dua olarak kabul edilir. Fatiha suresi, Allah'tan yardım istemeyi ve O'na sığınmayı içerdiği için, vefat eden kişinin ruhunun şad olması ve huzur bulması adına okunan en kıymetli dualardan biri olarak görülür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 1,449 göst.
0 oy
5 cevap 456 göst.
0 oy
3 cevap 252 göst.
19 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Tulay. 123 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 619 göst.
27 Ocak 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Sihirlimom (10,030 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,287 soru

24,720,958 cevap

370,065 kullanıcı

...