Adete 2-3 gün kala beyaz akıntı hamilelik belirtisi mi?

0 oy
136 göst.
önce Diğer kategorisinde (55 puan) tarafından

Yumurtlama dönemi sonrası, adete 2-3 gün kala beyaz akıntısı devam edip gebe olduğunu öğrenen varmı ? Çamaşıra akan beyaz kuruyan akıntı 

2 Cevaplar

0 oy
önce (279 puan) tarafından

Benimde adete yakın böyle oluyor genelde ama bilmiyorum bende az önce iki tane test yaptım attım bozukmus hamile de değilim galiba☹️rabbim gönlündeki neyse onu nasib etsin en hayirli ve en kolay olacak şekilde 

önce (55 puan) tarafından

Âmin, rabbim seninde gönlüne göre versin hayırlısıyla 🤲🤍Ben adet öncesi pek beyaz akıntı hatırlamıyorum belkide dikkat etmediğim için dikkatimi çekmedi. 

önce (279 puan) tarafından

Evet belkide olabilir peki test yaptınız mı 

Yarın sabah :) 

-Reklam-
0 oy
önce (598 puan) tarafından

Benimde adete yakın öyle oluyor, bu ay bir gün geciktim hamileyim sandım ama yine olmadı sanırım. Hafif pembe leke gördüm🥲Nasip 1,5 senedir bekliyorum. Allah isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin ♥️

İşte bildiğim kadarıyla adete yakın günlerde oluyor benim akıntı 5-6 gün önce başladı, yani adete 8-10 gün kala olmuş oluyor. Canı gönülden rabbim evlat nasip etsin sizede🤍sağlıkla hayırlısıyla inşallah.  Rabbim bekleyen herkese hayırlısı ise nasip etsin 🤲

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adete 2-3 gün kala gelen beyaz akıntı gebelik belirtisi midir?
Adete birkaç gün kala görülen beyaz ve kokusuz akıntı, hormonlardaki değişimlere bağlı olarak gebeliğin erken bir işareti olabilir. Ancak bu akıntı türü hem yumurtlama dönemi sonrası doğal bir süreç hem de yaklaşan adet döneminin bir habercisi olarak da ortaya çıkabilir, bu yüzden kesin sonuç için adet gecikmesini beklemek en doğrusudur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte beyaz akıntı nasıl olur ve ne zaman başlar?
Hamilelikteki beyaz akıntı genellikle lökor olarak adlandırılan, süt beyazı renginde, kokusuz ve ince bir yapıda olur. Bu akıntı, döllenmeden kısa bir süre sonra artan östrojen hormonuna bağlı olarak başlayabilir ve gebelik süresince rahim ağzını korumak amacıyla yoğunluğu artarak devam eder.
Adete yakın görülen beyaz akıntı hamilelik ile adet döneminde nasıl ayırt edilir?
Adet dönemi öncesi ve gebelikte görülen akıntılar fiziksel olarak birbirine çok benzer olduğu için sadece akıntıya bakarak ayrım yapmak zordur. Gebelikte akıntı genellikle daha kıvamlı ve yoğun olurken, adet öncesinde bu akıntıya kasık ağrısı, göğüs hassasiyeti ve halsizlik gibi tipik adet semptomları eşlik edebilir.
Adete 3 gün kala beyaz akıntı gelmesi normal mi?
Adete 3 gün kala beyaz akıntı görülmesi oldukça normal bir durumdur ve üreme sisteminin sağlıklı çalıştığını gösterir. Vücut bu dönemde progesteron hormonu etkisiyle servikal mukusu artırabilir, bu durum hem gebelik hazırlığına hem de yaklaşan adet döngüsüne işaret edebilir.
Çamaşırda kuruyan beyaz akıntı hamilelik göstergesi olabilir mi?
Çamaşırda kuruyan beyaz akıntı, hormonel hareketliliğin bir sonucudur ve tek başına bir gebelik göstergesi sayılamaz. Gebelik şüphesini doğrulamak için akıntının yanı sıra adet gecikmesi yaşanması gerekir, çünkü bu tip akıntılar yumurtlama sonrası progesteron yüksekliğinin tipik bir yansımasıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 263 göst.
0 oy
2 cevap 913 göst.
10 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Esraa45 (469 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 509 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (3,305 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 272 göst.
28 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Eceinn (253 puan) tarafından soruldu