Babam bebeğime bakamayacağımı söylüyor, ne yapmalıyım?

0 oy
406 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (92 puan) tarafından

Bugün eşimle babamları ziyarete gittik. Sohbet ederken bir anda babam, "Siz bakıcı tutun, sen çocuğa bakamazsın. Annen sana baktı, sen bu yaşına kadar hiçbir şey beceremedin. Kendi çocuğuna da bakamazsın." dedi.

Bunları herkesin içinde, yemek masasında söyledi. Eşim yanımda değildi ama ben resmen lokmamı yutamadım. Sofrada çocuk gibi hıçkıra hıçkıra ağladım. Buna rağmen ne özür diledi ne de söylediklerini geri aldı. Sonrasında da "Her şeye alınıyorsun, sana hiçbir şey söyleyemiyorum." dedi.

Gerçekten ben bu sözleri hak edecek ne yaptım? Evet, ilk bebeğim olacak ama neden kendi çocuğuma bakamayacakmışım gibi konuşuluyor? İnsan en çok babasından destek bekliyor.

Eşime henüz anlatmadım. Hâlâ içimde bir sıkışma var. Anlatırsam nasıl tepki verir, olay büyür mü diye de çekiniyorum. Annem de o an hiçbir şey söylemedi.

Siz olsanız eşinize anlatır mıydınız? Babamın bu sözlerine nasıl yaklaşırdınız?

14 Cevaplar

+3 oy
önce (1,996 puan) tarafından

Hic bi zaman ailem dunyanin en kotu insanlari da olsalar esime soylemem suan babana kirginsin ama o senin baban bi sure sonra bu olayi unutmasan bile affedeceksin o senin baban sonucta ama esin unutmayacak ilerde esinle bi sorun yasasan evinde biraz isleri aksatsan cocugunun bakimini biraz aksatsan huysuzlansa babanda boyle diyodu zaten diyecek kendisi daha cok ustune gelecek babasi bile boyle diyodu deyip kendisi daha fazlasini diyecek ya da sen babani affedeceksin esin affedebilexek mi belki babandan soguyacak ne gerek var 

-Reklam-
0 oy
önce (32,015 puan) tarafından

Kayıp kız kardeşim olabilir misin ? Benim babamda bunun aynısı eleştirmekten zevk alır gibi konuşur ben olsam sanırım ağlamak yerine bakamayacağımı düşünsem yapmazdım derdim artık alıştım ve duyarsızlaştım. 

Eskiden beni eleştirdiğinde kendimde sorun arardım şimdi sorunun onda olduğunu biliyorum ve bırak bir kulaktan girip diğerinden çıkmayı hiç kulağıma girmiyor bile 😂

Öğrenim hayatım hep taktir teşekkür alarak geçti sadece bir sene başarısız oldum onu kafama kakar durur ki o zamanda istemediğim bir bölümde okuyordum Veli olarak gelip ilgilenmediği için öyle olmuştu iki kere memuriyete atandım şu anda da hem çalışıp hem çocuğuma bakıyorum hala başarısızım gözünde çokta kasma 

önce (92 puan) tarafından

Bilmiyorum bakalım ne zaman bende alışıcam

En son kavgami hamile iken yapmıştım beş sene falan oldu ondan beri hiç takmıyorum 

Sevgisinden şübhe ediyorum bu adam beni seviyor mu sevmiyor mu çözemiyorum

+1

Bence sevme şekilleri farklı sevgisiz olduğunu düşünmüyorum beni düşünür iyiliğimi ister ama başta da dediğim gibi kendi ile ilgili bence sorunu benim dışımda bir kardeşime daha böyle asla yaranamadik biz ona 

0 oy
önce (15,395 puan) tarafından

anlatma bu lafı hiç ama buna üzülme hiç. doğurunca öyle bir bakıyorsun ki boşver. baban patavatsızlık yapmış

Kendi hatasını kabul etmiyor bile

önce (15,395 puan) tarafından

asla değiştiremezsin onu p yüzden boşver 

0 oy
önce (14 puan) tarafından

Anneler babalar insanı daima kücük görüyor benim annem babam da öyle ,sevmiyorum o yüzden onları

Boşver söyleme kocana sana karşı fikri degişmez ama babana saygısı azaltabilir gerek yok ama bundan sonra cevap ver susma, ben çocuğumu size getirip bakın demeyene kadar karısmayın hayatıma de, ağlama sevindirme onları

Çok fazla da samimi olma bir yerden sonra annelik babalık kalmıyor sadece menfaat devreye giriyor senden para yerlerse seni el üstünde baş üstünde gezdirirler diğer turlü ayak altındasın

Bıktım artık pişman oldum gittiğime

önce (14 puan) tarafından
+1

Çok çok gitme degmiyorlar 

Bazı ebeebeynler ne güzel çocuğunun arkasında duruyor çocuğu hak etmese dahi öyleler bizimkiler varsa yoksa gömsün

0 oy
önce (1,354 puan) tarafından

Eşine söyleme. En ufak bi hatanda baban haklıymış der.

Artık oda bana böyle davransa ölürüm

0 oy
önce (555 puan) tarafından

Benim babamda iki  çoçuğum da aynı şeyleri söylemişti ve gün geldi ikiside büyüdüklerinde babam bana ne dedi biliyomusun dedıkı ben seni gözümde hep küçük bir kız olarak gördüğüm için öyle söylemiştim dedi ve ben babamı neden öyle söylediği için çok kırılsamda üzülsem de iki tane yavrumla. Birlikte büyüdüğümü anladım aslında benimde çoçuk olduğumu unutmuşum🥲 o yüzden üzülme belki senin babanda benim babam gibi seni hâlâ küçük bir kzı çoçuğu gibi görmesidir

Benim babam beni küçük kız çocuğu olarak görmüyor ki. Sürekli küçümsüyor, taa okuldan okul hayatımda başladı küçümsemeye. Sonra universite okduğum zamanlar yok sen yapamazsın edemezsin, nişanlandım sen kocanın ailesiyle anlaşayamacaksın, evlendim ywmeğin güzel değil evini güzel temizleyemiyorsun şimdide hamileyim yine aynı şey

önce (555 puan) tarafından

Allah allah niye böyle acaba boş ver canım sen o güzel canını sıkma Rabbim hayırlsıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Amin teşekkür ederim

0 oy
önce (8,132 puan) tarafından

Niye o masada oturmaya devam ettin ki. Kalkıp gelseydin evine. Ben kimseye güvenerek doğurmadım çocuğumu kimse de ihtiyacım yok çok şükür diyip kalkıp gitmeliydin. Ağlamak ne demek . Sen artık annesin güçlü olmalısın kimseye de laf söyletmemelisin 

Bilmiyorum sürekli kırılıyorum kırıldığımda ya öfke patlaması yaşıyorum ya ağlıyorum. Sofrada oturmak zorunda kaldım çünki dan diye kalksaydım eşimde bir sorun olduğunu anlardı

0 oy
önce (4,718 puan) tarafından

Eşinize bu tarz şeyleri sakın ola anlatmayın yarın bir gün öfke anında bu durumu size kullanır size gelince tepkiniz çok yersiz olmuş bu tarz kişi öz babanız olsa bile haklısın sizin bakıp büyüttükleriniz ortada o yüzden sizden uzakta büyütmekte fayda var deyip o lokmayı babanız yutamayacaktı 

Ağlamak daha kolayıma geldi

0 oy
önce (2,304 puan) tarafından

uzulme bazi babalar oyle oluyor ne diim Rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin annelik duygusu icten geliyor ben sana bisey anlatayim ben bebek bakim kitabi aldim doguma kadar belki 20 defa okumusumdur ama hicte oyle olmadi ilk kucagima alisim ilk gorusum banbaskaydi bebegim kendini baktirmasini bildi yani kitapla hic alakam olmadi annelik bambaska yani diyecegim hamileligin tadini cikar minnosunu kucagina bir al dunyanin en mutlu en iyi annesi olursun Rabbim yardimcin olsun hic uzulme bebegine odaklan

Amin çok sağol. Yani herkes iyi kötü büyütüyor işte herkes büyüttü ben niye büyütemiyorum ki çocuğumu aç mı bırakıcam pis mi bakıcam

önce (2,304 puan) tarafından

Yok bosver uzulme esinede bu arada anlatma

0 oy
önce (1,473 puan) tarafından

Sana yemin ederim aynı babam benim de babam bana derdi aman benim gelinler çok güzel bakıyor çocuğa baksana şu bizim geline oğluna nasıl da güzel bakıyor ben de hamileydim o zaman bana diyordu Sen bakamazsın kim bilir çocuğun başına ne gelir Allah yardımcısı olsun diyordu şimdi ise gelini çocuğa bakamıyor bile yeğenim o kadar zayıf ki benim oğlum şükürler olsun daha tombik daha göze geliyor Bir de ben tek başıma büyüttüm kaynanam falan yoktu yanımda onlar da gelinin yanındaydı kalabalıklardi hepsi bir çocuğa bakıyor çocuğu görsen hali yok yürümeye cici bebe yiyor hala Şimdi de ben onlara gidince babam diyor maşallah ne güzel bakiyorsun çocuğuna dikkat et nazar değer diyor

Ben tek çocuğum belki benimde abim falan olsaydı böyle kıyaslamalar yapardı

0 oy
önce (65,282 puan) tarafından

ben bekarken annem hicbir is yaptirmadi he kendi istegimle temizlik falan yapiyordum ama oyle hamarat ev kizi olmadim hic yemekte yapmiyordum gecte evlendim 29 yasimda. kizim ,31 yasimdayken doğdu hep bebekleri biraz kucağımda tutar biziklayinca annesine verirdim hic bakmadim yani. hani anne olmak yasla alakali degil daha erkende anne olsam kizim ilk baktigim bebek olacaktı. 

dogum yapinca annem yanimda kalip destek olacak sandim bizim burda anneler kalıyor çünkü annem kendince küslük çıkardı hep kizimla kendim ilgilendim kolik uyumayan bebekti sabahliyorduk halam destek oldu esim destek oldu ama ben varsam altini almasi yemesi icmesi hepsi bendeydi cokta guzel ustesinden geldim kimseye minnet etmeden. uzattım ama buda benim kapanmayan yaram ne yazikki eminim sende cok guzel anne olursun mis gibi de bakarsin bebisine annelik iç güdüsü seni yonlendirir zaten. ha babanla da mesafe koy sana istedigi zaman laf soyleyemez 

0 oy
önce (421 puan) tarafından

boşver sen aldanma doğurdugundada bal gıbı baktıgını gordugunde emınım senınle gurur duyar eğer içindeki derdi atmak istiyorsan bi kullandıgın deftere yaz eşine söyleme mutlaka bı kavga anında aılen bıle sana boyle demıstı haklılarmıs demesın ozaman daha cok uzulursun 

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Canım ailen ile ne yaşarsan yaşa ama asla ve asla eşine aksatma çünkü bir gün mutlaka bu konuyu koz olarak kullanır ister beni arkadas olarak gör ister abla olarak ama yaşım gereği konuşuyorum bunları yaşım 45 hayat tecrübelerimden hepiniz yararlanın 

0 oy
önce (6,546 puan) tarafından

Benim oğlum 7 yaşında ve babam hâlâ bana güvenmez torununun bakımı konusunda. Her gittiğimde kontrol eder biberine bişey olmuş mu,kilo alıp vermiş mi diye. Her konuşmamızda çocuğa dikkat et der. Ben artık alıştım tamam baba yaparım baba diyorum. Ne diyeceğim ki bu adama. Aklı çıkıyor bisey olacak diye

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile büyüklerinin bebeğe bakma konusundaki olumsuz eleştirileriyle nasıl başa çıkarım?
Aile büyüklerinin bu tür kırıcı yorumları genellikle kendi kaygılarından veya eski alışkanlıklarından kaynaklanır. Bu durumu aşmak için öncelikle kendi ebeveynlik becerilerinize olan güveninizi tazelemeli ve sınırlarınızı net bir şekilde çizmelisiniz. Tartışmaya girmek yerine, duygularınızı sakin bir dille ifade ederek bu tür eleştirileri kabul etmediğinizi açıkça belirtmek en sağlıklı yaklaşımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşime ailemin bebeğim hakkında söylediği kırıcı sözleri anlatmalı mıyım?
Eşinize bu durumu anlatmak, ilişkinizdeki şeffaflığı korumak ve ortak bir duruş sergilemek açısından oldukça önemlidir. İçinizde tuttuğunuz bu üzüntü birikebilir ve ileride daha büyük çatışmalara yol açabilir; bu nedenle duygularınızı suçlayıcı bir dilden kaçınarak, sadece yaşadığınız durumu ve hissettiklerinizi objektif bir şekilde paylaşmanız doğru olacaktır.
Başkalarının yanında yapılan kırıcı yorumlara karşı nasıl tepki vermeliyim?
Başkalarının yanında yapılan rencide edici yorumlara karşı en etkili tepki, o an sakin kalarak durumu geçiştirmek yerine net bir sınır koymaktır. 'Şu an bu konu hakkında konuşmak istemiyorum' veya 'Bu benim bebeğim ve nasıl bakacağımı ben belirlerim' gibi kısa, öz ve kararlı cümleler kurmak, muhatabınıza sınırlarınızı hatırlatmanızı sağlar.
İlk bebek döneminde aileden gelen baskı ve eleştirilerle nasıl mücadele edilir?
İlk bebek deneyiminde aile baskısı, genellikle aile büyüklerinin sürece dahil olma arzusundan kaynaklanır. Kendi ebeveynlik tarzınızı oturturken, tavsiyeleri dinleyip uygulamak zorunda olmadığınızı anlamanız gerekir. Kendinize, eşinize ve uzmanlara odaklanarak, aile büyüklerinin eleştirilerini kişisel bir saldırıdan ziyade onların kendi geçmiş deneyimlerinin bir yansıması olarak değerlendirmek baskıyı azaltır.
Aile büyükleri neden bebeğe bakamayacağımı söyleyerek beni eleştiriyor?
Bu tür eleştiriler genellikle aile büyüklerinin kendi ebeveynlik dönemlerine dair kaygılarından, otorite kurma isteğinden veya değişen ebeveynlik yöntemlerini kabullenememelerinden kaynaklanır. Sizin beceriksiz olduğunuzu değil, onların kendi yetiştirilme tarzları ile sizin modern yöntemleriniz arasındaki çatışmayı ifade eder. Bu durum sizin yetersiz olduğunuzu göstermez, sadece kuşak çatışmasının bir parçasıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 633 göst.
0 oy
11 cevap 299 göst.
0 oy
21 cevap 775 göst.
0 oy
9 cevap 470 göst.
3 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde nurr001 (4,911 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,812 soru