Açık pencere ve sineklik tehlikesine karşı ne yapmalıyım?

+1 oy
490 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (10,030 puan) tarafından

Başıma çok kötü olay geliyordu.

ATLAS uyutacaktim babaannesi eve getirmişti yoktu o yokken  bende camları açmıştım hava alsın diye unuttum kapatmayiıda.

Yatak odasindayken banka ile görüşüyorum o ara atlas cikti falan genelde hep takip ederim dedim nerde bir baktimki camın önüne oturmuş camlar açık hatta sineklik bile açık allahim.nasil sessizce gidip çektiğimi bir ben bilirim.

Ben böyle hatayı nasıl yaptım bilmiyorum camlarda kilit var normalde .eşime dedim böyle oldu elim ayağım titriyor hafta sonu silinekliklerin oraya tel çekelim dedi düşer birsey olur heryeride kitleri kapariz.

Allah korusun herkes dikkat etsin saniyelik dedikleri olay benimde başıma geliyordu 😥

21 Cevaplar

+1 oy
önce (46,795 puan) tarafından

Aynısı geldi başıma kızı yatak odasına uyuttum mutfak boydan camli sigara içip açık bıraktım oturma odasıns geçtim unuttum öylece kızımda erken kalkmış o gün tesadüf mutfağa gittim ki camın önünde oturuyor başımdan aşağı kaynar sular döküldü korkuluk var ama ayağa kalksa egilse Allah korusun 5 kat birde o kadar korktum ki o gün kendime gelemedim akşama kadar ağladım ben böyle bir hatayı nasıl yaptım ya bişey olsaydı diye düşünmekten kendimi alamadım o güne gittim bir an geçmiş olsun sizede dikkat et annesi 

önce (10,030 puan) tarafından

Suan bende öyleyim yeminle bizde 3 kattayiz sllah korusun ya vallahi dalgınlık çok kötü birsey

-Reklam-
+1 oy
önce (2,046 puan) tarafından

Allah korumuş canım benim kızımda 2 buçuk yaşında balkona tek sandalye koymuştu eşim arada oturuyor işte ben normalde mutfağı kilitlerim gider oraya çıkar çocuk diye ama yemek yemiştik bulaşıkları topluyordum kızım balkona gitmis sandalyede ayakta sarkıyo koştum aldım çocuğu eşime de kızdım çocuğun yanındasın sandım niye bakmadın dedim ama cok korktum ya sandalyeyi içeri aldık

Aynen hep tetikte olmak gerekiyor

+1 oy
önce (879 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun 

Bizim de başımıza geldi eski evimdeyken WC ye gittim 1-2 dk içerisinde büyük oğlum nasl ağlıyor bağırıyor anne anne koş dye 

O an nasıl WC den koştğumu anltamam 

1.5 yaşındaki oğlum oyuncak atını getirmiş ayağının altına cam a çıkmış cam açık 

çocuğumn yarısı dışarda büyük oğlum da bacağından tutmuş düşmesin dye 

Hani tutmasa bıraksa çocuğum çoktan düşmştü Allah korusun 

Büyük oğlum da o zaman küçük tü 3 yaşndydydı 

Saatlerce kendime gelemedim nasıl ağlyrm 

Elim ayağım titriyordu nasıl çekip aldmı bile hatrlamyrm 

Büyük oğluma  sarlp  ağladık "\

Valla benimde elim ayağım boşandı aşırı derecede korktum allah beterinden korusun birseyler dağıtacağım cocuklara

önce (879 puan) tarafından

Dağıt Canm hatta fakir varsa etrafnda yardımda bulun Rabbim korusun evlatlarımızı

Amin inşallah 

+1 oy
önce (15,408 puan) tarafından

demir taktırmak gerekiyor aslında 

Valla bakacak çaresine dedesi duysa zaten hen demir taktirir 

önce (9,530 puan) tarafından

En mantıklısı.atlas ın bide 2 3 yaşlarını düşün daha hareketli ve hızlı olucak

Aynen 

önce (15,408 puan) tarafından

valla doğru, bende demir olmasa kesin kızım doğduktan sonra taktırırdım. saniyelik kaza, Allahım korusun hepsini 

+1 oy
önce (4,723 puan) tarafından

Geçmiş olsun aynısını Zelanda'da yaşadım allahtan ev müstakildide olası facia ölendi klima motorunun üstünde yakaladım o dakikadan sonra sinekliklerde bile kilit var cam balkonun dışına winblok file bile çektirdim bu yaramazların herşeyleri saniyelik oluyor ne kadar dikkat etsekte yetişemiyoruz işte

Bizde kilit yaptık üstten cami açmıyorum normalde kilima aciyordum o yok hazir ev javalansin dedim demez olaydım qllah korudu

+1 oy
önce (2,098 puan) tarafından

Aynısını geçen sene yazın bende yaşadım kızım yeni iki yaş olmak üzereydi kızların odasını temizlerken yatağı camın önüne doğru cektim altını temizleyip tekrar yerine itecektim kızımda ablasıyla odada oynuyordu sadece bazanin alt kısmını süpürmek için Süpürgeyi açtım toplasan orayı almak 1 dakikami almaz makinayı kapatıp arkamı bir döndüm kızım yatağın üzerine çıkmış camdan assagiya sarkıyor aynı sizin hesap sessizce korkutmadan belinden kavradım aldım içeri ama dizlerim tutmadı olduğum yere oturup ağladım şuan 3 yaş olacak ama ben hala camlari sadece üstten açıyorum kapatınca da kilit vuruyorum atlası da Allah korumuş saniyelik birşey işte insanlik halı unutuyoruz onlarda küçük aklı yetmiyor

Aynen bağırmayın direk düşerdi allahim beterinden korusun daha asla acmam

+1 oy
önce (3,291 puan) tarafından

Hiç kendini suçlu hissetme insanın boş bi anı a denk geliyor,bizde insanız 

Allah esirgesin yavruyu çok geçmiş olsun bi sadaka çıkarın elinizden 

Ben 8. Kattayım ben en küçüğüm 7 yaşına yaklaştı hala ve hala o evdeyken asla cam balkonun tek camını bile açamam eşim diyor büyüdü korkma yok evim havasız kalsın gerek yok

Aynen çocuğa belli olmuyor kapali kalsınlar açmam daha

+1 oy
önce (571 puan) tarafından

Ay Allah'ım var ya en çok korktuğum şey , 6. Katta oturuyorum Demirlik yapmak yasak, tüm camlarım kapalı , balkonda da sigara içtiğimiz gibi kilitliyoruz o kadar çok dikkat ediyorum ki dediğin gibi herşey anlık 😢 Allah evlatlarımıza hayırlı sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah 

Amin inşallah. Çelik tel takmaz yoksa çaresi yok benim oğlumda çok yaramaz

önce (571 puan) tarafından

Bende çok istiyordum ama Yönetim izin vermiyor görüntü kirliliği diyor 

Siteler o bakımdan çok katı kuralları oluyor allaha emanet cocuklar

+1 oy
önce (634 puan) tarafından

Geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın 

Amin inşallah Allah kimsenin evladı ile sinamasin

önce (634 puan) tarafından

Amin inşallah 

+1 oy
önce (20,406 puan) tarafından

Bizimki de cam önü Fransız balkon muhabbeti ekstra cam var oraya çıkmış eliyle vuruyor bi baktım sallanıyor o cam yan tarafin kaynagi oynamis duvardan az dayansa camla beraber cocuk da aşağıda. Allah muhafaza ama çocuklar anlık hareket ediyor çok geçmiş olsun, kendini suçlama diye yazdım başımıza maalesef geliyor bir an çünkü her şey 

Allah razı olsun hemen eşimi aradım zaten oda korktu dedim çaresine hlacil bakakaldım dalgınlık oluyor ya düşseydi çok korktum 

+1 oy
önce (6,249 puan) tarafından

İkizim bir gün camın diğer tarafına geçmiş ev de 4. Kat, annem sessizce cekip almış 1 adım atsa zaten Allah korusun. Ablam da yine aynı evin balkonundan düşmüş Rabbim korumus taa 95 yılı araba bile sayılıyken araba üstüne düşüp kurtulmuş. Yani cok zor bir durum ama anlık başa gelebiliyor hiç kendini suçlama. Sadece daha dikkatli olmak lazım cok çok geçmiş olsun canım. Sadaka ver 🥰

Oda allahtan eline birsey almis ona bakıyordu yoksa gitse düşecek o kadar yakındaki nasil aldığımı sasirdim

+1 oy
önce (1,045 puan) tarafından

Benim de basima gelmisti bu dis mermerde yakalamistim iki dk havalandirmak icin actigim camda o cocuklari dusenleri asla kinamiyorum ben ki gozumu ayirmam gunduzleri uykuya bile dalamam eşim evde olsa bile ama oluyor saniyelik 

Aynen bende kıyamıyorum saniyelik bizde hiç acamayiz gece bile eşim derdi uyur kalırız göremeyiz diye kilima açardık bababnesi aldi diye bende açtım kafam dağınıklık dememki unutmusum

önce (1,045 puan) tarafından

Gecmis olsun Allah korusun evlatlarimizi.

+1 oy
önce (1,091 puan) tarafından

Bunu bende yaşadım yüreğim ağzıma gelmişti annemdeydik annemin kalbi yerinden çıkıyordu korkudan aman Allah korusun çok dikkat et canım 

Benimde resmen elim ayağım çözüldü kaldim oyle

+1 oy
önce (9,459 puan) tarafından

Geçen bende yaşadım.Benim camlar demirli ama yatak odaminkinin altı balkon oraya takmamislar o yüzden ikisi camdan atlayıp balkona geçmişler. Büyük küçüğü kucaklamış balkondan baktiriyor aklım çıktı 

Ay allah korusun yüksek olsa hiç bilmiyorlar 

+1 oy
önce (820 puan) tarafından

Kaç defa başıma geldi  oğlum 3 yaşında pencereden sarktı kendini bende o ara banyodayım sonra baktım biri çığlık çığlığa bağırıyor  galiba o gün ömrümden 20 sene giti o kadar emindim ki pencereyi kapattığımda.  Herşey Bi anda oluyor  Allah evlatlarımızı korusun inşallah  canım geçmiş olsun  

Teşekkür ederim Allah annelerde yardım etsin surekli gözümüz üzerinde ama işte olacağa çare gelmiyor

+1 oy
önce (5,038 puan) tarafından

Bende 4. Katta oturuyorum oğlum aklıma gelmeyen herşeyi yapmaya meyilli olduğu için camlara demir taktırmıştım kafam o yüzden rahat etti. Allahım korusun çocuklar saniye içinde kendilerine zarar veriyorlar 

+1

Evet bizde çaresine bakacağız olmaz dememek lazım 

+1 oy
önce (7,241 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun Rab'bim esirgemis 

Sadaka verin bi de iyi olur

Kismetse verslcem canim

+1 oy
önce (32,035 puan) tarafından

Geçmiş olsun. Allah esirgesin her anne ömründe bu korkuyu bir kez yaşamıştır herhalde. Bir anlık oluyor her şey zaten 

Evet bugün oyle oldu

0 oy
önce (2,376 puan) tarafından

Allah esirgemis çok geçmiş olsun

Allah razı olsun

0 oy
önce (563 puan) tarafından

Daha geçen sene yaşadım bende Bayram sabahı namazdan geldi eşim çocuklarla bende kahvaltı hazırlıyorum mutfakta eşim balkonu açmış yarım ama hafta alsın ev diye bir sessizlik var dedim kızım nerede arıyorum yok mutfak camı açık ama yanımda değil camdan aşağıya bile baktım korkarak düştü diye saklanma huyuda var dolap içlerine her yere bakıyoruz yok ismi ile seslendik en sonun benim oğlum Anne balkonda dedi ama nasıl korktum anlatamam tabureye  oturmuş dışarıyı izliyormuş eşime nasıl kızdım ben açmıyorum çünkü açık oldumu hemen çıkıyor balkona bir de tam hareketli zamanları çok korkuyorum o yüzden yüksek yerlerden bizimki 1 .kat dı herşey anlık oluyor Allah korusun tüm evlatlarımızı 

Amin Allah korusun gercekten  sen gozun gibi bakıyorsun saniyelik birsey gözünden kaciyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde bebek güvenliği için pencerelere nasıl önlem alabilirim?
Bebek güvenliği için pencerelere mutlaka çocuk kilidi taktırmalı ve sinekliklerin üzerine ekstra koruyucu çelik tel çekmelisiniz. Özellikle çocukların tırmanabileceği mobilyaları pencere önlerinden uzak tutmak, ani kazaların önüne geçmek adına atılması gereken en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk kilidi olan pencereler bebekler için yeterince güvenli mi?
Çocuk kilidi olan pencereler temel bir güvenlik önlemidir ancak tek başına yeterli olmayabilir. Çocuklar zamanla kilit mekanizmalarını çözebilir veya açık unutulan sineklikler üzerinden düşme riski yaşayabilirler. Bu yüzden pencereleri kullanmadığınız zamanlarda mutlaka tam kapalı ve kilitli tutmak en güvenli yöntemdir.
Bebekler için pencere koruma teli nasıl seçilmeli?
Pencere koruma teli seçerken mutlaka darbeye dayanıklı, paslanmaz çelik veya yüksek mukavemetli malzemelerden üretilmiş olanları tercih etmelisiniz. Sineklikler sadece haşere koruması sağlar ve bir çocuğun ağırlığını taşıyamaz; bu nedenle mutlaka çerçevenin iç kısmına vidalanan sert koruyucu teller kullanılmalıdır.
Ev içinde bebek güvenliği için nelere dikkat etmeliyim?
Ev içinde bebek güvenliği sağlamak için tüm pencerelere kilit takmak, prizleri kapatmak, mobilyaların köşelerini yumuşatmak ve merdivenlere kapı koymak en temel önlemlerdir. Çocuğun ulaşabileceği yerlerde kesici, delici veya yutulabilir küçük nesneler bırakmamak, olası ev kazalarını ciddi oranda azaltır.
Bebekli evlerde açık pencere riski neden bu kadar yüksek?
Bebekler çevrelerini keşfetmeye çok meraklıdır ve pencere önü gibi yüksek yerler onlar için cazip gözlem noktaları olabilir. Saniyeler içinde gerçekleşebilen dikkatsizlikler veya açık unutulan sineklikler, çocuğun dengesini kaybedip düşmesine neden olabileceği için bu konuda asla taviz verilmemelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 774 göst.
14 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 395 göst.
0 oy
1 cevap 158 göst.
14 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 567 göst.
30 Nisan 2024 Diğer kategorisinde BetusMoms (6,169 puan) tarafından soruldu