Diş teli öncesi çene ameliyatı olabilir miyim?

0 oy
77 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,148 puan) tarafından

Kızlar çene ve diş yamuklugu var bende küçükken binadan düşme sonucu ve küçükken tek takmadiklari için şimdi diş  teli takilcak bir sene filan sonra çene amelyat diyolar merak ettim önce çene amelyati yaparlar mı çok takiyom kafama iki üniversite gitmiştim ortodonti ve çene cerahhisine önce diş teli sonra amelyat dendi ama fiyatlar da uçuk baya nasıl olcak bilmiyom önce amelyat olurmu acaba sonra diş teli takarım olanlar var mı acaba 

2 Cevaplar

0 oy
önce (1,148 puan) tarafından

Bilen yokmu kizlar

-Reklam-
0 oy
önce (2,376 puan) tarafından

Ozellerde tel biraz daha pahalı diye biliyorum. Üniversite Hastanesi'nde sıraya yazılın biraz geç çıkar ama fiyatı daha uygun olur. Benimde kızımda çene geriliği çıktı. Hastaneye gideceğiz bakalım . 18 yaşına kadar tel çeneyi düzeltiyormus. Eğer takilmazsa çene ameliyatı dediler bize

Evet bana da öyle dediler ilk okuldayken Antep'e sevk ettiler yapılmasa çene öne gelir dediler 3 bin di o zmn yapmadılar annemler şimdi de 30 yaşına geldim Tokat'ta üniversitesi 70 bin filan diş teli taksitlendirme yapmiyolar yoksa yapcam ayda 3.4 bin yapsalar keşke üç taksit seçeneği var peşinat da veriyon vs yapamadım amalyette 40 dan başlıyor 

Hastaneye gidince bana dahaber verirmisn üniversite mi gitceksiniz fiyat taksitlendirme fiyatıni kaç taksit yapiyolar filan 

önce (2,376 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canim. Üniversite hastanesine gidecegiz . Gidince inşallah unutmazsam yazıyım sana

Sağol cnm size de geçmiş olsun inşallah iyi olur kızın hangi sehirdesiniz

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Diş teli takmadan önce çene ameliyatı olabilir miyim?
Ortodontik tedavi planlamasında dişlerin düzgün hizalanması, çene ameliyatının başarısı için zorunlu bir ön hazırlıktır. Çene cerrahisi öncesinde diş teli takılmasının temel nedeni, ameliyat sonrası çenelerin doğru konumda birbirine oturmasını ve çiğneme fonksiyonunun tam olarak sağlanmasını garanti etmektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Neden çene cerrahisi öncesinde mutlaka diş teli gerekir?
Çene ameliyatı öncesi diş teli süreci, dişlerin çene kemikleri üzerinde ameliyat için gereken ideal pozisyona gelmesini sağlar. Eğer dişler ameliyat öncesi teli süreciyle düzeltilmezse, ameliyat sırasında çeneler birbirine tam olarak kilitlenemez ve işlem sonrası ciddi kapanış bozuklukları ortaya çıkabilir.
Çene ameliyatı ve diş teli tedavisi süreci nasıl işler?
Tedavi süreci genellikle 1 ile 2 yıl süren bir hazırlık dönemiyle başlar. Önce dişler tellerle düzeltilir, ardından ortognatik cerrahi ile çene kemiklerine müdahale edilir ve ameliyat sonrasında kapanışı stabilize etmek için bir süre daha diş teli tedavisine devam edilir.
Çene ameliyatı ve diş teli fiyatları neden bu kadar yüksek?
Tedavi maliyetleri, kullanılacak malzemenin kalitesi, vakanın zorluk derecesi ve tedavi süresine göre değişkenlik gösterir. Hem ortodontik tedavi hem de cerrahi müdahale gerektiren kombine tedaviler uzun süreli bir uzmanlık çalışması olduğu için maliyetler diğer basit diş düzeltme işlemlerinden daha yüksek olmaktadır.
Diş teli ve çene ameliyatı süreci ne kadar sürer?
Toplam tedavi süreci hastanın diş ve çene yapısına bağlı olarak ortalama 2 ile 3 yıl arasında değişmektedir. Bu sürenin büyük bir kısmı ameliyat öncesi hazırlık evresiyle geçerken, ameliyat sonrası iyileşme ve son kontroller genellikle birkaç ay sürer.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 348 göst.
4 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Minik1mucize_ (382 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 297 göst.

Kategoriler

1,514,772 soru

24,701,725 cevap

368,945 kullanıcı

...