Eşime küçük bir yalan söyledim, evliliğimi nasıl kurtarırım?

0 oy
493 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (99 puan) tarafından

Kız kardeşim evlenip boşandı. 5 yaşında oğlu var. Yeğenim anneme daha düşkün. Hep onun yanında olmak istiyor, bu yüzden annesine gitmiyor. Kız kardeşim de şuan başka biriyle iman nikahlı beraber. Eşim her defasında kardeşime namussuzluk yapıyor diyor. Elin adamıyla evlenmeden takılıyor diyor. Dün kız kardeşim, eşim evdeyken beni aradı. Bende arama kaydını silip eşimin sevdiği kardeşimi aradım. Sorduğunda da diğer kardeşimin aradığını söylemedim. Arama kayıtlarıma baktı. Aramayı sildiğimi anladı. Ama ben yine laf yapmasın diye o olduğunu söylemedim. Şuan benden nefret ediyor. Kayınım da onun gibi. Kardeşin için evinin huzurunu bozuyorsun, sonunuz iyi değil diyor. Sende eşinle evlenmeden önce beraber kalıyordun dedim. Eşimle kardeşini kıyaslama, o benim namusum, doğacak çocuğumun annesi dedi. Senden ricam bir daha eşimi dahil etme bu konuya dedi. Onunla da tartıştık. Bu arada eşimle kardeşim aramadan önce de ocağı açık bıraktığım için tartışmıştık. Bana be*yinsiz demişti. Öncesinde de zaten aramız kaynanamdan dolayı bozuktu. Annesi hep beni kötüler ona. Dün eşimin asla görüşmesini istemediğim gözü dışarda olan kuzeninin evine annesi gille gittiğini öğrendim. Evine gittiği kişi oğlumla resim paylaşmıştı. Ayrıca eşim de bi ara gizlice dışarda yemek yemişti, bir yerlerde oturup takılmıştı onunla. Şuan eşimle konuşmuyoruz. Ne yapmalıyım sizce ? 

17 Cevaplar

+14 oy
önce (550 puan) tarafından

Kardeşin kerhanede de çalışsa , orspuda olsa , İmam nikahlı da olsa bu hiç kimseyi alakadar etmez. Net olarak kocamın ağzına s*çar aile ilişkilerime karışırsan s.git boşan derim. Eşim bir kaç kez ailem hakkinda dilini uzatmaya kalktı ortalığı yıktım hayırdır yani sen hangi kapının i'tisin. Ay sinirlendim Allah aşkına şu kocalarınıza ağzının payını veremiyor musunuz ?

önce (9,521 puan) tarafından

Senden duyduğu laflarla dedikodumu yapıyorlar hey Allahım ya 🤦🏻‍♀️ ne boş insanlar var heleki bunların erkek olması 

önce (15,374 puan) tarafından

dedikoducu erkek, kadınlardan beter. Allah korusun 

önce (2,640 puan) tarafından

hic . yani ne munasebet arabma kaydimi silecemde kontrol edecekde bilmemne . sonic olarak kardesin sanane yani. kaynin zaten ap ayri dunya onaneymis senin kardesinin lafini etmek agzinin ortasina cart diye sicmalik yani kaynin dis kapinin mandali herkes kendi tabagindaki pislige baksin kendi kapisini supursun kaynin kendiyle ilgilensin bikere. esinde onanae ne olrsa olsun o senin kardesin. esini ilgilendiren bir durum yok. dedigi gibi kerhanededede calissa o senin kardesin . onun sevgidi diger kardesinle konusma yalani atacak kadar korkma esinden 

önce (2,640 puan) tarafından

sen de kaynina her boka maydonoz olma desene . onane senin evinin huzurundan senin kardesinden . cok muzdaripse kendisi gorusmesin sizle 

önce (9,454 puan) tarafından

Bide bu lafları defalarca namussuzluk yapan adam mi söylüyor bacım. Gerçekten nasıl müsade ediyorsun. Erkekler yüz buldukça kendilerini bi halt sanıyor 

-Reklam-
+7 oy

sadece imam nikahı ile evlenmeyi doğru bulmasam da bu kadın zina yapmıyor, bunu bildiğine göre de gizli yaşamıyor. 

eşine de bo. k yemek düşüyor.

sen nedne kardeşinle görüştüğünü gizliyorsun, kardeşin suçlu gibi davranıyorsun ki?

kardeşin nasış bir hayat yaşarsa yaşasın buna kocanın laf etmesine asla müsaade etme! herkes kendi götüne baksınönce

önce (99 puan) tarafından

Gizleme gereği duydum çünkü her defasında benden kardeşimle ilgili bilgiler alıp, iş yerinde kardeşiyle kardeşimin dedikodusunu yapıyorlar. Kayınım bana abla abim haklı, sen yanlışsın dedi. Kendi yuvanı yıkıyorsun dedi. O da eşimi dolduruyor. 

eşine kardeşinle ilgili niye dedikodu yapılacak şeyler anlatıyorsun?

kardeşinin dedikodusunu yapıyor diye ağzına sçman lazım 

başta kardeşini sen yadırgıyorsun ki eşin de senden yüz buluyor 

Hayır. Naptılar resmi nikah kıydılar mı diyor mesela. Hayır diyorum başlıyor laflarına. Çocuk ona tekmeyi basacak ondan nikah kıymıyor, onunla oynuyor vs.

ona ne? adam tekmeyi basınca kocana mı kalacak kardeşin 🤦🏼‍♀️ sanki resmi nikahı olan başka kadınlara gitmiyor, tekmeyi basmıyor hiç🤦🏼‍♀️ kocan konuştuğu an lafı ağzına tıkaman lazım

+6 oy
önce (93 puan) tarafından

Kayının doğacak çocuğumun annesi hakkında böyle konusamazsin diyip net bir tavır koymuş, sen ona böyle bir tavır koyamadın mı, kaldı ki kız kardeşin ile alakalı onları ne ilgilendiriyor. Bacım sen baştan beri çizginin net cizmemişsin belli kayının bile konuşma hakkını kendinde buluyorsa sorun sende. Ağızlarını yırt gör bakalım bı daha bişey diyorlarmı

Sorun eşimde. Bu zamana kadar hep onların yanında laf söyledi bana. Eşim değer vermezken onlar mı verecek 

+2 oy
önce (887 puan) tarafından

Hata sende neden sende çünkü sen bu olaylara zemin hazirliyosun neden siliyorsun ki laf ederse etsin yedi yabancı değil kardeşin onun yaptığı senin eşini asla alakadar etmez sende aynen böyle diyeceksin. Ailenin namusuna şerefine söz ettirmek anneye babaya laf ettirmek benim kırmızı cizgim kimse laf edemez

Bunlar geri kafalı, cahiller. Her fırsatta kardeşime laf söylediği için bende tekrar olmasın diye söylemedim. Kayınım da abim rahatsız oluyor kardeşinle konuşmandan dedi. Onun için yuvanı yıkıyorsun dedi. Kardeş ne yapsa da atılmıyor dedim. Atacaksın dedi. Belaya düştüm ya

Geri kafalı dediğin aile aynı şeyi yapmış kendilerinde kusur bulmuyorlar 

Kaynina noluyo . O bu konuda konuşacak en son kişi ya ona ne

Zaten eşimi sürekli doldurup kışkırtan bu kayınım. Şuan eşi hamile. Ama ben Allaha havale ediyorum kayınımı. Kendileri her haltı yerler, başkasına namus bekçisi olurlar. 

+2 oy
önce (8,125 puan) tarafından

Sizin evliliğiniz çoktan bitmiş. Bu anlattıkların evlilik değil. Bir kere kaynın kim ki sana laf söylüyor . Eşin kardeşinin yaşantı biçiminden rahatsız olabilir bunu dile de getirebilir ama namusuna dil uzatamaz . Her şeyşn bir edebi adabı var. Bana göre de kardeşinin yaşantı biçimi çok yanlış.

önce (8,125 puan) tarafından

Silme zaten ama kimseye de laf söyletme. Karşındaki kişiler sana gelince kırmızı çizgiyi nasıl çekiyorsa sen de onlara çekeceksin. Sakın ha sakın eşinin yanında ailenle ilgili bir şey konuşma. Eşine bunun fırsatını verme. Bir kere ufak tefek konular yüzünüzden eşiniz size nasıl hakaret edebiliyor ki. Evliliğiniz baştan eşitlik ve adalet üstüne kurulmadığı için bu gibi sıkıntılar yaşanıyor zaten. Erkek ve ailesi kendini kadın ve ailesinden üstün görüyor. Buna başta sınır çekmelisiniz. 

Evet çok haklısınız. Eşimde narsistlik var. Bunu ona da söyledim ama kabul etmiyor. Ne zaman tartışsak hep ben haklıyım der, beni suçlardı. 

önce (18 puan) tarafından

Kardeşin İmam nikahli olduğu adamın başka karısı çocukları vs mi var acaba da bu kadar tepki veriyorlar?

Hayır adam da evlenmiş boşanmış. Kardeşim direkt gittiği için böyleler. Düğün vs. Olmadığı için. 

önce (18 puan) tarafından

O zaman kime ne. Fakat eşinizle bir orta yol bulmakta fayda var. Öyle veya böyle birlikte bir hayat yaşıyorsunuz. Allah kolaylık versin 

+2 oy
önce (231 puan) tarafından

Eşin ve eşinin Ailesi Bence komple problemli senin kardeşinin ilişkileri onları hiç ilgilendirmez Bence senin de onların tarafında olman kardeşine Ezdirmem çok kötü bir davranış zaten Böyleleri hep böyledir kendileri Her boku yapar ama karşı tarafa gelince namussuzlukla suçlar klasiktir hiç Şaşmaz kaynana Bak kendisi evlenmeden önce yapmış yapacağını şimdi gelmiş namusuma ya ileride aldatmazsa Bende ne oliyim

0 oy
önce (1,394 puan) tarafından

Kardeşinden kocana ne isterse bekar gibi takılır isterse evlenmeden birlikte olur bunları normalleştirmek için söylemiyorum ama bu eşini bir nebze olsun ilgilendirmiyor kaldı ki konuşmanıza tek bir laf etmeye hakkı yok. Kendinde o hakkı nasıl tanıyıp sana laf söylüyor ki. Asla asla hakkı yok. 

Kayınım abim rahatsız oluyor onunla konuşmandan dedi. Kardeşimdir, silip atamam dedim. O zaman yuvanı yıkarsın dedi. Zaten kayınım dolduruyor onu

0 oy
önce (46,550 puan) tarafından

Kendileri yapınca namusum senin bacın niye ****** oluyor pardon? 

İsterse de orospiiii olur onlara ne bir sürü nikahsız birlikte yaşayan insan var doğru bulmuyorum yaptığını ama kimseyi ilgilendirmez 

Evet ama anlamıyorlar işte. Ben sırf daha fazla laf söylemesin diye onunla konuştuğumu gizledim. Sonra da suçlu oldum. Keşke gizlemeseydim ama iş işten geçti

0 oy
önce (31,995 puan) tarafından

Valla o kayın benden gün yüzü görmemiş küfürler duyardı. Onunla nikahsız yaşayan kadın o..pu olmuyor mu bu durumda üstelik anladığım kadarıyla onun İmam nikahı da yokmuş 😂 kocana hiç bir şey demiyorum zaten ama 

Bana kardeşinle konuşma diyemez bak evine gitme der o adam bize gelmesin der saygı duyarım ama sen kim k.peksin ki bana kardeşinle konuşma diyeceksin derim 

Zaten evime gidip gelmiyor kardeşim. Ama konuşmama karşı çıkıyorlar. Eşiyle nikah kıymadan önce beraber farklı şehirlere gidip günlerce de kaldılar.

0 oy
önce (598 puan) tarafından

Kime ne kaynına da eşine de afedersin b*k yemek düşüyor kendine gelince namusum çocuğumun annesi kardeşine gelince mi namussuzluk yapıyor diyorlar 

Birde rica edip eşimi karıştırma demiş sende desene sende kardeşime karışma kocamla aramdaki mevzuya karışma sana mı kaldı karı koca arasına girmek git eşinle ailenle ilgilen kardeşimden kime ne derdi niye size mi düştü anam babam biz burda bişey demezken size mi kalmış karışmak laf etmek ağzının lafını ver herkes ezdirme kendini de aileni de herkes dönsün kendine baksın önce 

Bir de abim evli. Kız kardeşimin durumundan haberi yok. Eşim sürekli abime söylemekle tehdit ediyor. Abim duyarsa kan dökülür o derece. Kayınım da aynı şekilde. Abinden niye saklıyorsunuz ki. Anlatayım diyordu

önce (598 puan) tarafından

Aynı şey seninde bacının başına gelse iyi mi olur sana mı kalmış ya sanane peki abim bacımı öldürse elinize ne geçecek deseydin vebalini ömür boyu taşıyabilecek misiniz de sizin yüzünüzden bacımın başına bişey gelse bir tarafınız göğe erecek mi de 

0 oy
önce (2,804 puan) tarafından

Kardeşim ne yaparsa yapsın kardeşimdir. Buna eşim dahil kimse karışamaz

0 oy
önce (3,023 puan) tarafından

Her şeyden bağımsız önce birbirinize dürüst olmayı öğrenmelisiniz. ikinizde yapıyorsunuz bunu.. konuşmayı başarın sorunlarınızı çözmeye çalışın...

kardeşin hakkında yorum yapmak bana düşmez ama benim bir çocuğum varken evlenmezdim tekrar. diyelim ki evleneceğim resmi nikahla evlenirdim (imam nikahı bana da takılmak gibi geliyor) adam gibi resmisini kıyar imam nikahını yine yapar normal bir insan.. ilişkisi bir yana çocuğu annesini değil annanesini istiyorsa kardeşinin kocayı bırakıp bu konuya eğilmesi lazım.. normal değil... 

benim kocam kardeşimle görüşmemi istemeseydi ben dürüstçe bu konuyu onunla konuşur orta yol bulur çözerdim. çocuk gibi gizli saklı iş yapmaya çalışmak evliliği yıpratır

0 oy
önce (65,259 puan) tarafından

kuzen kiz mi erkek mi 

kaynina ne 

kardesin de namussuzluk yapmiyor ama resmi nikah kiymalari lazim

Kuzeni kız. Bana iş için meslekten arkadaşın yanında olucam deyip onunla yemeğe gitmişti. Bir de orda olduğuna dair resim istemiştim. Netten uydurma bir şey bulup bana atmıştı. 

önce (65,259 puan) tarafından

yani ben esimi kuzenlerinden kiskanmam oda beni kiskanmaz çünkü kiskanmak icin bir sebep olmasi lazım. ben en cok halamin ogluyla samimiyimdir ondada öyle bic bic değil yemek yiyeceksem esim bilir. gizli niye buluşuyorlar orasi insanin midesini bulandiriyo

0 oy
önce (953 puan) tarafından

Senin bu kocan kendini ne sanıyor? Sülalenizin namus bekçisi mi? O ne tüm bunlardan? 

Sana da hayret ettim yani kocanın arama kayıtlarını kontrol etmesine mi şaşirayim aile ilişkilerine kocan gibi birini dahil etmene mi bilemedim 

Koca kendisi de aldatmış o evli haliyle yapınca namussuz olmuyor kayın nikahsız yaşayınca namussuz olmuyor baldız boşanıp dinen uygun olan bir usulle yaşayınca namussuz oluyor ne ilginç değil mi ? (Sadece İmam nikahını desteklemiyorum ama bu sadece yapan kişileri ilgilendiriyor) 

Bende kendime şaşırıyorum. Bu kadar şeye nasıl sessiz kalabiliyorum bilmiyorum. Sanırım boşanırsam ailem üzülür diye. Ablamla kardeşim boşandılar çünkü. Bir de ben üzmek istemiyorum ailemi. 

Ailen ile arana dağlar Ören bir adam seni üzmekle kalmaz aileni de yeterince üzer emin ol canım 

@Birbalannesi canım Şener Şen'in dediği gibi en çok namus kelimesini namussuz olanlar kullanır diye. Çok haklı bir söz gerçekten 

Kesinlikle öyle ama işte madem evliliğe devam ediyorsun adamın da yüzüne bunu çat çat diyeceksin 

0 oy
önce (2,369 puan) tarafından

Benim ailem konusunda sorunlar veya başka şeyler kocam tarafını zerre ilgilendirmez kardeşim benim kardeşim konuşup konuşmamak benimle ilgili bir sorun eşimi ilgilendirmez insanin ailesi ne olursa olsun silipte atamaz kendisi sevmiyorsa da sevmesin sevmek zorunda da değil ama sana saygı duymak zorunda bence

Ve seninde hatan var burda en başta tepkini koyacaktin ne yaparsa yapsın o benim kardeşim canımdan kanimdam ister konuşurum ister silip yok sayarım seni ilgilendirmez bu demeliydin arama kaydını silmen hata canım 

Evet silmem hata. Sonradan keşke silmeseydim dedim ama olan oldu artık. Daha önce çok dedim. Kimse kusura bakmasın kardeşim o benim. İyi de olsa kötü de olsa konuşurum dedim. Ama kayınımla eşim yuvanı kendin yıkacaksın diyor. Kayınım dolduruyor eşimi

önce (2,369 puan) tarafından

Ağzının payını ver canım sende kim köpek pardon 

0 oy

Başkaları yüzünden sürekli sorun çıkaran adamla olmaz bacım. Kayninda ne haddine acaba laf ediyor kardeşine. İman nikahı ayrıca namussuzluk yapmış olmuyor helal bişey. Kavga çıkartacak yer arıyor bence 

Ya bunlar başkanlarının arkasından konuşup gülmeyi çok seviyorlar. Bende tekrar kardeşimle ilgili bir şey demesin diye kaydı sildim. 

Tavrını net koy valla nasıl ki kaynina göre karısı namussuz değilse senin kardeşinde değil 

0 oy
önce (1,012 puan) tarafından

Bence senin hatan canısı  eşim ailem hakkında böyle konuşsa onun gelmisini geçmişini sayarım 

Ve sen neden kardeşinin aramasını siliyorsun ki benim kardeşim  o... Da olsa k... Olsa kardesimdir kimseye laf ettirmem 

Senin kaynin laf ettirmemis sen niye laf ettiriyorsun. Bazı şeyler incelediği yerden kopsun  benim dusuncem

Ya sürekli bir şey bulup ona laf söyleme peşindeler. Bende aramasını sildim ki yine laf etmesinler. Üzülüyorum artık laf söyledikleri zaman. Ne kadar kardeşimdir desem de cahil insanlar, anlamıyorlar. Kayınım zaten hep eşimi dolduruyor. 

önce (1,012 puan) tarafından

İşte silmeyeceksin ve laf ettirmeyeceksin 

Nikahsız aynı evde yaşasa idi namussuzluk olurdu ama İmam nikahları var diyecektin kaynına laf yerine ulaşırdı

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte eşten küçük yalanlar saklamak güveni nasıl etkiler?
Eşten küçük dahi olsa yalan söylemek ve arama kayıtlarını gizlemek, uzun vadede güven temelini sarsan en kritik davranışlardan biridir. Güven kaybı yaşandığında, küçük bir yalan bile tarafların birbirine olan inancını zedeler ve iletişimi tamamen koparabilir. Bu durumun onarılması için tarafların dürüstlük ilkesini yeniden inşa etmesi ve şeffaflık konusunda mutabık kalması gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşler arasındaki tartışmalarda hakaret içeren ifadelerle nasıl başa çıkılır?
Tartışma anında 'beyinsiz' gibi aşağılayıcı ifadeler kullanmak, ilişkinin saygı sınırlarını aşan toksik bir iletişim şeklidir. Bu tür durumlar duygusal şiddet kapsamına girebilir ve ilişkinin sağlıklı yürümesini imkansız kılar. Profesyonel bir destek alarak veya sakin bir dönemde bu dilin ilişki üzerindeki tahribatını konuşarak, saygılı bir iletişim dili geliştirilmesi şarttır.
Eşin ailevi konularda çifte standart uygulaması karşısında ne yapmalı?
Eşin kendi ailesi veya kuzeni söz konusu olduğunda daha toleranslı davranıp eşine kısıtlamalar getirmesi, evlilikte güç dengesizliğine yol açan ciddi bir sorundur. Bu durumun çözümü için, tarafların aile ilişkileri ve sınırlar konusunda ortak bir payda belirlemesi gerekir. Eşin tutumundaki çifte standardı, suçlayıcı bir dil yerine 'ben' dili kullanarak net bir şekilde ifade etmek, sorunun kaynağına inmeye yardımcı olabilir.
Evlilikte yaşanan güven bunalımı ve iletişim kopukluğu nasıl aşılır?
Güvenin tamamen kırıldığı ve iletişimin kesildiği evliliklerde, öncelikle profesyonel bir aile danışmanı desteği almak en sağlıklı yoldur. Taraflar arasındaki iletişim kopukluğu, üçüncü kişilerin sürece dahil olması ve birikmiş kırgınlıklar sebebiyle kendi başlarına çözülemeyecek kadar karmaşık hale gelmiş olabilir. Uzman eşliğinde yürütülen seanslar, duyguların sağlıklı ifade edilmesini ve güvenin yeniden yapılandırılmasını sağlar.
Kayınvalide kaynaklı evlilik sorunları nasıl yönetilir?
Kayınvalidenin evliliğe müdahalesi veya eşi doldurması, evlilik birliğinin en büyük tehditlerinden biridir. Bu durumu yönetmek için eşinizle birlikte 'çekirdek aile' sınırlarınızı net bir şekilde çizmeniz ve dış müdahalelere karşı ortak bir duruş sergilemeniz gerekir. Eşinize, annesinin etkisi altında kalmadan sizinle bir bütün olduğunuzu hissettirmek ve sınırlarınızı korumak, evliliğin huzurunu sağlamak adına kritik bir adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 990 göst.
12 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,150 göst.
0 oy
7 cevap 516 göst.
29 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 725 göst.
19 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu