Evde tüm gün sıkılıyorum ne yapabilirim?

0 oy
262 göst.
önce Diğer kategorisinde (47 puan) tarafından

Aksama kadar evde ne yapıyor sunuz benim 2 çocuğun var ev işi yemek yapıyorum hemen oluyo sonra aksama kadar otur instagrama gir çok sıkılıyorum zamanımın çoğu sosyal medyada geçıyo başkalarının hayatını bakmakla geçiyo çocuklarımın herseyiyle ilgilenirim asla ihmal etmem onları ama çok sıkılıyorum 

17 Cevaplar

+3 oy
önce (4,260 puan) tarafından

Sıkılana sormak lazım...bir cogu sıkılmak..şöyle dursun duş alacak vakti olmuyor

-Reklam-
+2 oy
önce (1,345 puan) tarafından

Ben bugün koltukları yıkadım ekmek hamuru mayaladım. Garnatürlü makarna yaptım. 6dan sonra dışarı çıkacağız oğlumla. Ama senin gibi full İnstagram bakamam çok sağlıksız çocuklar beni öyle hep elde telefon görsün istemem bağımlılık resmen bundan kurtulmalısın. Ben hep örgü örüyordum kışın şimdi yaz geldi ya kaneviçe işliyorum ve tülbent oyası yapıyorum. Çiçeklerim var bak oğlumda ben den göre göre portakal yesin mandalina elma yesin çekirdekleri atıyor saksıya. Geçen ay barbunya düşmüştü yere 2 tane aldı hemen attı saksıya. Çıkmış ne güzel mandalina ve elma hatta patatesi bile çıktı. Benim gibi iğneyle oda kartonu delip gülen yüz araba vs şekil yapıyorum o ip geçiriyor. Kuran okuyorum diycektim de 1 aydır okuyamıyorum köye falan gittim babamın evini temizlik yaptım orayı burayı gez vs derken fırsat olmadı pek cüz okumaya öyle belli süreleri okudum. Her gün olmasada benim de bağımlılığım bu platform illa giriyorum. Tvden de kışın taşacak bu deniz dizisini izledim yazın sadece gzt diye kanal var onu açıyorum orda belgeseller çok hoşuma gidiyor. Yapay zekaya vaktim olursa bazı sürelerin tefsirlerini yaptırıyorum gece oda oğlan uyurken. Diyet ve spor yapıyordum 1 aydır diyet bırakmıştım inşaAllah başlarım. Ben diyet yaparken aşırı enerjik ve mutlu oluyorum. Karbonhidrat resmen yaşam enerjimi alıyor. Çok ağır geliyor. 

önce (47 puan) tarafından

Cevabınız için sağolun telefon bağımlılığım oluştu evet maalesef bırakmaya çalışıyorum 

0 oy
önce (3,023 puan) tarafından

3 yaş ve 11 aylık olmak üzere toplam 3 çocuğu olan ben + çalışan anneyim... sıkılmak şöyle dursun kendi sorumluluklarım için başkalarından yardım istemekten çok yoruldum... bugün işe gelmeden önce uyuyakalmışım. evin sabah rutinlerini bırakıp çıktım diye üzülerek işe geldim. ne evde tamım ne işte... her yerde yarım hissediyorum

önce (950 puan) tarafından

Ne iş yapıyorsun canım 

Çocuklara kim bakıyo acaba

basınım canım, çocuklara bugün babaları bakıyor. bazen babanneleri..

önce (27,861 puan) tarafından

Basınım ne işi kız 

basın basın gazeteci

0 oy
önce (105 puan) tarafından

Hic sıkılacak zaman bulamıyorum temizlik yemek cockla oyun oyna yemek yedir 5 dk bos gecmiyo

0 oy
önce (3,608 puan) tarafından

Şuan evimi temizliyorum dip köşe günlük çamaşır yemek derken zaten ikindi oluyo sıkılacak vakit bulamıyorum kendim icin oğlum uyuduğu zamanda yemeği yapıyorum bazen akşamları park yada komşu olmadığı için sıkıcı oluyo yoksa napalim herkes aynı dünyada kendi hayatindan memnun insan yok bunu unutma🙋‍♀️

0 oy
önce (1,056 puan) tarafından

Al çocuklarını parka çık arkadaşların varsa bir araya gelin. Ben sıkılmıyorm kız arkadaşlarımla çıkıyoruz dışarı her fırsatta

0 oy
önce (27,285 puan) tarafından

Parkaçıkın çocuklsrınla. Ben genelde her gün sitenin bahçesine indiriyorum çocukları. Komşuları da çağırıyorım  oturuyoruz. 

Sağolun 

0 oy
önce (5 puan) tarafından

Benim inan sıkılmaya bile vaktim kalmıyor 

Ev eş temizlik vs çoçuk onlarla uğraşıyorum 

Hatta buraya bile çok fazla aktif olup giremiyorum girsemde yorumları okuyup çıkıyorum

0 oy
önce (9,521 puan) tarafından

Sıkılacak vaktim yok . Sosyal medya da tur atacak başkasının hayatına iç geçirecek hele hiç vaktim yok

Boş olma ozamn el işi yap ahşap boyama yap çocuklarla faaliyet yap. Parka çıkart Park yoksa toprağa çıkart çamur yapsınlar toprağa bulansınlar . Ellerine sandviç yap hem yesinler hem oynasınlar 

Yaz günü yani yapacak okadar çok şey var ki. Oturup başkasının hayatını izlemek boğmuyormu anlamıyorum

0 oy
önce (90 puan) tarafından

Hemde nasıl benim çocuğum yok daha varda dünyaya gelmedi yani. Çalışmıyorum, ve bazen evdeyim sıcak dışarı çıkmıyorum inanılmaz sıkılıyorum

0 oy
önce (10,572 puan) tarafından

Çocukların büyük galiba ben iş güç biter bitmez çocukları parka çıkarıyorum akşama kadar vakit geçiriyorlar sonra akşam yemeği biraz oyun duş kitap okuma uyutma derken 10 da dinleniyorum ancak. 

0 oy
önce (9,998 puan) tarafından

Keske çalışsaydım çalışmak ruha iyi geliyor .

Evde çocuk yemek temizlik başka birsey yok allahtan aktif gezen biriyimdir cok canımı sikmiyorum

0 oy
önce (46,550 puan) tarafından

Ben sıkılmaya da vakit bulamıyorum 2 çocuk ev işi derken nasıl akşam oluyor ben hiç anlamıyorum siz sıkılmaya nasıl vakit buluyorsunuz cidden merak ediyorum 

0 oy
önce (2,368 puan) tarafından

Sıkılmak mi o ne yenilir bir şey mi 🤷‍♀️

0 oy
önce (17,172 puan) tarafından

Benimkiler de dört ve 2:30 yaşında Allaha şükür

Beraber oyunlar oynuyoruz etkinlikler yapıyoruz yemek pişiriyoruz güneş biraz gidince akşamları genellikle yemekten sonra sahile iniyoruz oradan gelince duş alıp yatıyorlar

Bazı günler denize gidiyoruz haftada iki gün falan yaz olduğu için dolu yoğun ve keyifli geçiyor

0 oy
önce (780 puan) tarafından

bugün yatak odasında dip temizlik yaptım akşam da çocuk odası dip temizlik yarında salon sırayla gidiyorum pert oldum 

0 oy
önce (65,259 puan) tarafından

tv telefon vakit gecirmeye calisiyoruz sabah kizim kurana gidiyor aksamlari da gezmeye cikiyoruz

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ev hanımları gün içinde boş vakitlerini nasıl değerlendirebilir?
Ev hanımları boş vakitlerini kişisel gelişim kurslarına katılarak, yeni bir hobi edinerek veya ev içi düzenleme projelerine zaman ayırarak daha verimli hale getirebilir. Gününüzü planlarken 30 dakikalık kitap okuma seansları, online dil öğrenme platformları veya hafif ev egzersizleri eklemek, sosyal medyada geçirilen süreyi azaltarak zihinsel yorgunluğunuzu gidermeye yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklu anneler evde sıkılmamak için neler yapabilir?
Çocuklu anneler evde sıkılmamak için çocuklarla birlikte yapılabilecek yaratıcı aktivitelere odaklanabilir veya çocuklar okuldayken kendilerine ait küçük bir çalışma alanı oluşturabilir. Çocukların uyku veya okul saatlerini kendi ilgi alanlarınıza ayırmak, ev işleri dışındaki hobilerinize vakit tanımak ve gün içinde küçük hedefler koymak, sosyal medya bağımlılığının yerine daha tatmin edici alışkanlıklar getirmenizi sağlar.
Evde sürekli sosyal medyada vakit geçirmek nasıl engellenir?
Sosyal medya kullanımını engellemek için telefonunuzdaki bildirimleri kapatabilir ve belirli saat dilimlerinde ekran süresi kısıtlaması uygulayabilirsiniz. Sosyal medyaya girmek yerine fiziksel bir uğraş olan örgü, boyama, bahçe işleri veya yemek tarifleri deneme gibi aktivitelere yönelmek, zihninizi daha aktif tutarak başkalarının hayatlarını izleme ihtiyacını azaltacaktır.
Ev işlerinden sonra kalan zaman nasıl daha kaliteli hale getirilir?
Ev işlerinden sonra kalan zamanı daha kaliteli hale getirmek için haftalık bir rutin oluşturabilir ve her gün farklı bir öğrenme veya dinlenme alanı belirleyebilirsiniz. Örneğin haftanın iki günü fiziksel aktivite, diğer günler ise el sanatları veya online eğitimler için vakit ayırmak, günün boş geçmesini engelleyerek hem psikolojik olarak sizi rahatlatır hem de çocuklarınıza daha enerjik vakit ayırmanızı sağlar.
Ev hanımları için üretkenliği artıran günlük rutin nasıl olmalı?
Üretkenliği artıran bir rutin oluşturmak için sabah ev işlerini bloklar halinde tamamlayıp öğleden sonrayı kişisel hedeflerinize ayırmalısınız. En önemli kural, günün belirli bir saatini tamamen çevrimdışı kalarak, sosyal medya olmadan kendinize odaklanarak geçirmektir; bu uygulama hem zihinsel berraklık sağlar hem de evdeki zaman yönetimini daha verimli kılar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 865 göst.
0 oy
31 cevap 783 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Annelikguzel (2,137 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 507 göst.
26 Mart 2022 Diğer kategorisinde Nabercinim (304 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 401 göst.
11 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nrgz (829 puan) tarafından soruldu