Aramadığım için sitem eden akrabalara ne demeliyim?

+1 oy
322 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,388 puan) tarafından

Mesela bir akraba olsun (teyze-hala-dayi-yenge- vs vs.) 

Ya da arkadaş falan olsun bir araya gelince işte napıyon nasılsın dendiğinde ay sanki çok ariyon soruyon dendiği zaman deli oluyorum hayır aramak istesem ararim zaten. Geçen mesela annemle teyzem konuşuyor işte anneme dedim selam söyle bı baktım teyzem dolmuş taşmış işte doğum yaptım aramadı beni aklına gelmiyoruz vs diye en son delirdim bende 4 defa düşük yaptım hangi biriniz aradı hepiniz annemi arayıp geçmiş olsun dediniz ama düşük yapan bendim diye. Bide ben telefonla konuşmayı asla sevmeyen biriyim mesaj insanıyım daha çok. Neyse işte bu da böylesi bir sohbet postusu olsun Didim😀

11 Cevaplar

+1 oy
önce (15,371 puan) tarafından

bu soruyu ilk kim soruyorsa o haklı sanki😅

sen de hiç aramıyorsun hayırsız derler bir de, ben aramıyorsam sen de aramıyorsun, peki nşye sadece ben hayırsız oluyorum 😂 

önce (1,388 puan) tarafından

Bilmiyorum ben öyle değilim ya kimseye neden beni aramiyorsun demem yani ben söylediğim için aranıyorsam aranmayı tercih etmem doğrusu 😀

önce (15,371 puan) tarafından

ben de hoşlanmam telefonla konuşmayı da sevmem, o telefon titremeye başladığında **** olurum

-Reklam-
+1 oy
önce (287 puan) tarafından

Bu bir kısır döngü gibi sürüp gidiyor kim haklı kim haksız bana göre o ona göre ben 😂 yani iki taraf da arayabilir ama aramıyor demekki aslında kimse aramak istemiyor birbirine suç atıyor 😁🤔

Hahaha doğru orası ama ben kimseyi beni neden aramadın diye üstlemem yani aramak isteyen arasın benim zorumla arayacaksa da aramasın zaten ayol 😀

önce (287 puan) tarafından

Ayyy evet ya ben tam tersi çocuklardan sonra beni aramadiklarinda daha iyi oluyorum hem bana görev yüklenmiyor bı daha arama sırası bende diye bişey olmuyor hem de zaten çok az boş vaktimiz oluyor onda da artık telefonda konuşmak bile iş gibi geliyor 😁

+1 oy
önce (31,987 puan) tarafından

Aramızda hiç iletişim olmuyor ise sende beni aramıyorsun demektir de 

İşte sorun da orda hiç aramiyorlar sonra ben de aramayınca sıkıntı. Bide ben teyzemi ilk doğumunda aradım tebrik ettim ama sonrasında ben kaç kez düşük yaptım bı alo geçmiş olsun demek için bile aramadı bu durumda ben artık Allah korusun çok kötü bir şey olmadığı sürece aramayı tercih etmem doğrusu:) 

önce (31,987 puan) tarafından

Haklısın yapıştır cevabı gitsin kimse için ince düşünmeye gerek yok 

+1 oy
önce (936 puan) tarafından

Ben artk kimseyi aramıyorum  arayanı ararım aramayanı aramam 😀😀😀 30a ramak kala hersey cok degısıyormus yapana yapıyorum yapmayana yok 

Kımse ıcın kendimi uzmuyorrjm artk

Hele benım durumda kimseye laf vermiyorum kimsede sana yaptım dıyemedıgı ıcın hıcbır konuda konuşamıyorlar 😀😀 

+1 oy
önce (65 puan) tarafından

Sanki kendileri çok arıyor ya bir de bizi suçlu ilan ederler

+1 oy
önce (17,552 puan) tarafından

Bizde gurbetteyiz bana diyorlar aramıyorsun 

Dışarıda olan benim herkes burada birbirini görüyor aranması gereken benim ☺️

+1 oy
önce (227 puan) tarafından

Ay %100 Katılıyorum ya yemin ederim hep aynı muhabbet ya Hiç arayıp sormuyorsun uzun süre konuşmadıktan sonra bir süre sonra bir daha arayasın gelmiyor Çünkü biliyorsun öyle şeyler söyleyeceğini Çok arayıp soruyorsun falan yapıyorlar ya deli oluyorum ya Yani bir saate herhalde fırça atmakla geçiyor kardeşim arasam da ben seni Ne konuşacağım ki ben ne konuşacağım abi ben seninle dedim Çünkü ben Amcamla ne konuşabilirim Nasılsın iyisin adam gibi insanları zorbalamadan İyiyim kızım Sen nasılsın yani Çok mu zor sizin de umurunuzda değiliz Bunu çok iyi biliyoruz yani hani sırf konuşmak için konuşuyorlar vallahi

+1 oy
önce (46,493 puan) tarafından

Bana diyene sen ara o zaman sende en az benim kadar hayırsızsin diyorum 

+1 oy
önce (943 puan) tarafından

Ben kimseyi aramıyorum arayanı da açmam 😄 şaka bir yana da sadece işleri düşünce ve Koca tarafı gibi samimiyetsiz insanlar arayınca açmıyorum arkamdan istediğini söyleyebilir aynen kanka diyip geçiyorum ama kendi bildiğimi yapıyorum. Uğraşamam yılanlarla akreplerle

0 oy
önce (777 puan) tarafından

Sen bensin bende sinir oluyorum aramadın sormadın diyen kişilere çok merak ediyorsanız siz arayın sanki kendiler çok arayıp soruyor ya tövbe tövbe 

0 oy
önce (410 puan) tarafından

Ben su an kimseyi aramyorum icimden gelmiyo aslında aranacak kadar sevgi hissetmiyorum aradıklarmı aryorum zaten geri kalan eminim aramyo etmiyo diyodur ama içimden gelmiyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aramadığım için sitem eden akrabalara nasıl cevap vermeliyim?
Akrabalarınızın sitemlerine karşı net ama nazik sınırlar çizmek en sağlıklı yaklaşımdır. Onlara telefonla konuşmayı pek sevmediğinizi ve mesajlaşarak iletişim kurmayı tercih ettiğinizi dürüstçe ifade edin. Bu durumun onları sevmediğiniz anlamına gelmediğini, sadece kişisel iletişim tarzınızın bu yönde olduğunu açıklamanız yanlış anlaşılmaları büyük oranda azaltacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli aranmayı bekleyen akrabalarla mesafe nasıl korunur?
Sürekli arama beklentisi içinde olan kişilere karşı 'Hayat yoğunluğu içerisinde herkesin farklı iletişim öncelikleri olabilir' mesajını vermek önemlidir. Kendi sınırlarınızı belirleyerek, onların sizi araması yerine sizin uygun olduğunuz zamanlarda mesaj atacağınızı belirtebilirsiniz. Bu yaklaşım, sürekli aranma baskısını üzerinizden kaldırarak ilişkideki stresi azaltmanıza yardımcı olur.
Akrabaların kişisel zorluklarıma duyarsız kalmasıyla nasıl başa çıkarım?
Kişisel acılarınız veya zorlu süreçlerinizde destek görmediğinizi hissettiğinizde, bunu karşı tarafa somut örneklerle ifade edebilirsiniz. Kendi yaşadığınız zorlukları dile getirirken suçlayıcı değil, 'Ben o dönemde çevremden daha fazla destek beklerdim' gibi 'ben dili' kullanarak duygularınızı netleştirin. Bu, karşı tarafın kendi hatalarını fark etmesini sağlarken sizin de içsel yükünüzü boşaltmanıza yardımcı olur.
Neden bazı akrabalar aranmadıkları için sürekli sitem eder?
Akrabaların aranma beklentisi genellikle ilgi görme arzusu, yalnızlık hissi veya aile içi bağları telefon trafiği üzerinden kurma alışkanlığıdır. Bu kişiler için aramak, sevginin ve önemsenmenin en temel göstergesidir. Sizin kişisel iletişim tercihleriniz veya yoğunluğunuz onların bu beklentisiyle çeliştiğinde, durumu kişisel bir reddediliş olarak algılayıp tepki gösterebilirler.
Telefonla konuşmayı sevmeyen biri sosyal ilişkilerini nasıl yönetir?
Telefonla konuşmaktan hoşlanmıyorsanız, bu durumu yakın çevrenize önceden bildirmek en etkili yöntemdir. İletişim tarzınızı 'Ben mesajlaşarak daha iyi ifade edebiliyorum' şeklinde şeffaf bir şekilde paylaşın. Önemli anlarda veya özel günlerde kısa bir mesaj göndererek veya ara sıra yazılı iletişim kurarak, telefon etmeseniz bile ilişkideki bağı koparmadığınızı karşı tarafa kanıtlamış olursunuz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 723 göst.
18 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 542 göst.
4 Eylül 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Ozlemmmi (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 542 göst.
18 Nisan 2026 İnternet & Teknoloji kategorisinde Esss29 (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 254 göst.
19 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,676 soru

24,700,094 cevap

368,863 kullanıcı

...