Çocuklarla ev işlerine yetişemiyorum, çok yoruldum ne yapmalıyım?

0 oy
341 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,774 puan) tarafından

Ay ölüyorum resmen.sabahtan beri 2 çocukla nevrim döndü üstüne buğday biçilecekti bugün öğlenden akşam yemeklerini yaptım. Rahatsızlığım var uzun süre ayakta duramıyorum tansiyonum çabuk düşüyor.neyse sarma sararken baş dönmem tuttu yarım bıraktım uzandım biraz onuda ev için sardım neyse yemekleri tarlaya gönderdim eşim kaynanamı aramış yemek yetmedi diye.daha deminde kaynanam geldi biber istedi menemen yapim bari dedi.2 oğlumda paçama yapışmış anne diye bağırıp çağırıyorlar sanki kafam çok rahatlamış gibi förs leydi diyor ki yarın misafir gelecek bana sarmaya yardım et

Dedim beynim kazan gibi rahatsıxım zaten diyor napim çağırıyorum işte.Allah için işi yok gücü yok.akşama kadar kıçının üstüne oturup duruyor erkenden saraydın.daha mutfağı yollamadım akşam yemeği yemedim.küçüğü emzirmek için uzandım daha.gelde delirme

4 Cevaplar

+1 oy
önce (15,371 puan) tarafından

Allah sana bolca sabır versin, onlara da az insaf. 

önce (5,774 puan) tarafından

Amin inşallah.

Yoksa beni mezara koyacaklar bunlar

-Reklam-
+1 oy
önce (6,295 puan) tarafından

Dilerim sarmaya gitmedin 🤔 

Yok yok burdayım.uyanık birde tekrar yukarı çıkıyor sözde halısı bizim balkon duvarına serili onu kontrol ediyor halının derdine düşene kadar git sarmanı sar

+1 oy
önce (287 puan) tarafından

Şu sen de bizim kızımızsin yavrumuzsun diyip el üstünde tutan kayınvalideler nerde acaba ya yüzde kaç bunlar türünün son örneği gibi çok nadirler heralde 😂 Allah yardımcın olsun canım boşver yapsan da yapmadan da çok yaranikmiyor zaten hep daha fazlasını istiyorlar en iyisi yapmamak öyle kotu olmak 😁😊

Ama gelin olduğumu hissettirir resmidir yüz vermez kendince bana simarmim diye 😁

önce (90 puan) tarafından

Bcurda bu geberik gelin bacımın bide Nutella var bunların kaynakları insanı deli eder valla.

önce (8,118 puan) tarafından

Biri benim anam. Gelinimiz el üstünde tutulur. Şikayetçi değilim bundan yanlış anlaşılmasın. 

Şükür öyle güzel insanlar var ne güzel maşallah umarım değerini bilir gelin hanım da zor bulunuyor çünkü 🥰

Allah öyle kaynanaların sayısını çoğaltsın yoksa memlekette boşanmaya kalmayacak

+1 oy
önce (46,493 puan) tarafından

Herşeyi gelinden bekle gelin yapsın iste ama gelinin arkasından konuş kotule dedikosunu yap zukkum sarar o gelin daha nahhhh sana yaprak sarma diye nahhhh işareti yapasim geldi 😀 

Ah Nur sabah sabah hiç güleceğim yoktu😂

Daha demin tabakları bizdeydi almaya gelmiş diyor gecede geç yattım sarma sardım öyle.kurban ederim sararmıyım bi daha sarmasını.

önce (46,493 puan) tarafından

Afiyetle yersiniz sardiysan diyeydin kız benimki de geçen çocuklar hastayken içli köfte istedi ya dengesiz insan deliriyor fok yiyin dememek için zor tuttum kendimi ben çocuklar kötü diye ağlıyorum o boğaz derdinde

+1

O kadar da pis boğazlar zıkkım yesinler

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuk bakarken ev işlerine yetişemediğimde nasıl sakin kalabilirim?
Çocuk bakımı ve ev işlerinin yoğunluğu altında ezildiğinizde öncelikle mükemmeliyetçi beklentilerden vazgeçmek gerekir. Günlük rutinlerinizde en acil olanlara odaklanın ve başkalarından gelen ek taleplere hayır demeyi öğrenin. Kendinize kısa dinlenme aralıkları bırakarak tansiyon düşmesi gibi fiziksel rahatsızlıklarınızı tetikleyecek yorgunluklardan kaçınmak hem sizin hem de çocuklarınızın sağlığı için kritiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tansiyon düşmesi ve baş dönmesi yaşayan anneler ev işlerinde nelere dikkat etmeli?
Tansiyon düşüklüğü ve baş dönmesi şikayetiniz varsa uzun süre ayakta kalmayı gerektiren mutfak işlerini bölümlere ayırmalısınız. İş yaparken sık sık oturarak dinlenmek, ani hareketlerden kaçınmak ve gün içerisinde yeterli sıvı ile besin tüketimi yapmak semptomların yönetilmesine yardımcı olur. Kendinizi kötü hissettiğiniz anlarda işi yarıda bırakıp uzanmak, daha büyük sağlık sorunlarının önüne geçmek için en önemli adımdır.
Aile içi iş paylaşımında sınırlar nasıl belirlenir?
Aile içi sınırlar belirlemek için beklentilerinizi ve fiziksel durumunuzu açık bir dille ifade etmeniz gerekir. Kendi kapasitenizin üzerinde bir iş yüküyle karşılaştığınızda, başkalarının taleplerini reddetmek bir ihtiyaç değil zorunluluktur. Sağlık durumunuzu net bir şekilde belirterek, önceliğinizin çocuklarınızın bakımı ve kendi sağlığınız olduğunu vurgulayan sınırları koymak uzun vadeli huzurunuzu korumanıza yardımcı olur.
Çocuklar sürekli ilgi beklerken ev işleri nasıl planlanır?
Çocukların ilgi beklediği anlarda ev işlerini planlarken, onları da sürece dahil eden veya güvenli bir alanda oyalanmalarını sağlayan yöntemler tercih edilmelidir. Mutfak işleri gibi odaklanma gerektiren görevleri çocukların uyku saatlerine denk getirmek, gün içerisindeki stres seviyenizi düşürür. Yapılamayan işleri ertelemek bir başarısızlık değil, önceliklerinizi çocuklarınıza ve sağlığınıza verdiğinizin bir göstergesidir.
Eş ve akrabalardan gelen yoğun iş talepleri karşısında ne yapılmalı?
Yoğun iş talepleriyle karşılaştığınızda, fiziksel kapasitenizin ve ruh halinizin uygun olmadığını net bir dille belirtmek en doğru yaklaşımdır. Kimseye kendinizi ispatlamak zorunda değilsiniz; bu yüzden yardım edemeyeceğinizi veya o an dinlenmeniz gerektiğini söylemekten çekinmeyin. Sağlığınızın her türlü ev işinden daha değerli olduğunu unutmadan, sınırlarınızı korumak için hayır demeyi bir savunma mekanizması olarak kullanın.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 701 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Es25 (5,186 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,810 göst.
6 Eylül 2022 Diğer kategorisinde ASEL ESRA (2,228 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,891 göst.
27 Mart 2021 Diğer kategorisinde Defne21defo (1,214 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 1,204 göst.