Devlet anaokulu kayıt ücreti ne kadar, bu kadar çok mu?

0 oy
244 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,055 puan) tarafından

Kızlar kayıt ettiren varmı bugün annemle konuştum annemin arkadaşı torununu kayıt ettiricekmiş 300 bin demişler devlet okulu birde sonra 200 bine düşürmüşler şaka mı bu böyle birşey yapamazlar eğer benden de böyle büyük para isterlerse okul milli eğitim bakanlığına ulaşıcam 

15 Cevaplar

0 oy
önce (33 puan) tarafından

Aylık ödememiz 1200₺ o kadar verdikten sonra özele gönder. Şikayet etmelisin bence 

-Reklam-
0 oy
önce (31,970 puan) tarafından

İki dönem için toplam yedi bin dediler peşin ödeyenlerden 4.5 mu beş mı alıyorlarmış O dediğin devlet değildir bence 

0 oy
önce (3,016 puan) tarafından

devlet okulu derken ilkokul mu? ilkokulsa eğer 0 lira olması lazım. gönüllü bağış alır alırsa o kadar.

anaokulu / kreşse onlarda para oluyor ama misal kahvaltıyı evden getirenler 500 lira, okulda yiyenler 2 bin 500 liraydı (yarım gün) tam gün istersen özele giriyor o yüzden 8 bin dediler bana

0 oy
önce (2,636 puan) tarafından

20 bin senelik bagis . kayit parasi  adi altinda.  1400 tl de aylik aidat yarim gun. ama tam gun istersen klube yolluyosun 14 bin dearti olarak veriyosun. yani 140 bin sadece klup ucreti tutuyor. bu sene klube vermedim ben . seneye verecegim klube. ilkokulun bahcesindeki ana okullarindan degil ayri bir bahce ve binada devlet anaokulu

önce (20,386 puan) tarafından

20 bine itiraz et. Aylık ücret. Kırtasiye içindeyse 20 binin tamamdır yok Kırtasiye ayriysa şikayet et. Ben UNESCO nun okuluna yolladım yani şöyle söyleyeyim okul cidden iyiydi sınıflar bina personel 1650 aylık +kırtasiye ödedik 

20 bin senelik bagis gibi istiyorlar . 2021 de 2 bindi. kizim zamaninda eylul ve ocakta iki taksit gibi odemistik. kirtasiye icin liste veriyorlardi biz tamamlayip okul acilinca teslim edioduk muhtemelen yine oyle olur.  aylik 1400 tl ( kizimin zamaninda 180 tl di aylik). yari ozel yari devlet diyorlar okula . ama sitesinde devlet okulunolarak geciyor.

ses etmedim 20 bine . bes senede hersey on kat pahalandi 2 binin 20 olmasi normal diye dusundum:)  ay okul yakin yurume iki dk . givenilir falan olunca gözüme gelmedi. ama dedigin gibi cok itiraz edilmelik herkesin verebilecegini sanmam. 

camiye yolladim simdi cami avlusunda bekliyorum oglanin cikmasini:) okula alistirma gibi de oldu iyi oldu . camiye de 6 hafta icin 3 bin tl istediler bagis ufak cocukalra . biyuk kizima istemedilerde 4 yas seviyesine istiolarmis . bonkör insanim ya onada itiraz etmeden verdim gtti:))

İyi etmişsin cami ile. Benimki anneanne ile gitti bu yaz memlekete pazartesi de ben gidicem. Bağış da yasal değil be Cano isteyemez yani 

aynen bide sey diolar kayitta elden bise almiyoruz hesaba :) aman cocuklara baya masraf ediolar bigun meyve bigin dondurma bigun baska bisey .  verim gttsin  hayir olsun niyetindeyim . anasinifina alişma alistirma seyi bile yeter faydasi. 

0 oy
önce (5,819 puan) tarafından

Bence bu şehirden şehire ve okuldan okula göre değişiyor. Devlet okulu 200 300 bin liralar isteyemez. Özel okuldur onların göndereceği. Arkadaşım İstanbul da doğa kolejine 1.sinif tam gün yemekli 330 bin TL ye yazdırdı. Geçen sene. Annenin arkadaşı hava atmak için biraz sallamışta olabilir.

0 oy

Öyle bir şey mümkün değil istememislerdir de yalan yani. Özelde evet öyle fiyatlar. Devlette aylık 1650 idi mayıs eylül peşin yatıyor. Öyle bir seyi hiçbir okul müdürü kendini riske atıp istemez zaten mantıklı düşünün 

önce (1,055 puan) tarafından

Demek ki annemin arkadaşı abartmış bir senaryo uydurmuş canım haklısın 

önce (187,531 puan) tarafından

Hocam kolejler nekadar ortalama yillik

Değişiyor sevdos 300 e de var 800 e de

önce (187,531 puan) tarafından

Abooowww

önce (17,551 puan) tarafından

Hürriyet koleji 1. Sınıf 280 +10 bin kıyafet  60 binde kırtasiye ücreti istiyor 

0 oy
önce (14,010 puan) tarafından

Özeller bile 300 bin değil neyin kafası bu ya kadın ya yalan söylüyor yada yanlış anlamış 

Ben belediye kreşine yolladım ücretli on ayda 90 bin paraya geldi mümkün değil diyen kişi ya matematik bilmiyor ya da özel kreşin yıllık ücretinden bahsediyor

önce (14,010 puan) tarafından

Bence bi tık hava atmak istemiş ama desteksiz atmış 300 binden 200 bine hiçbir yer düşmez buda mantığa aykırı 

Kesinlikle millet kendini çok akıllı sanıyor ya da karşısındakini ***** böyle birine denk gelsem fena kazık yemişsiniz diye dalga geçerim 

0 oy
önce (9,995 puan) tarafından

Mümkün degil saçmalamış 

0 oy
önce (39,800 puan) tarafından

200 bin olduğuna emin misiniz? Ya da devlet olduğuna emin misiniz?

0 oy
önce (3,123 puan) tarafından

Devlet kreş geçen yazdırdım. 9 aylık 4050 tl

0 oy
önce (4,785 puan) tarafından

Öyle saçmalık olur mu Allah aşkına, aylık 20.000'e geliyor. O fiyatı veren zaten özel okula yazdırır.

0 oy
önce (550 puan) tarafından

Arkadaş biraz fazla sallamış devlete değil de özele verseymiş az daha dişini sıkıp 

0 oy
önce (36 puan) tarafından

Bizim burda da sade kayıt 10 bin 

0 oy
önce (15,330 puan) tarafından

yarı özel mi acaba? 

0 oy
önce (8,112 puan) tarafından

Doğru yazdığına emin misin ? 200-300 bin derken devlet okulu için 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet anaokulu kayıt ücreti ne kadar ve yasal mı?
Devlet anaokullarında eğitim ücretsizdir ancak okulun temizlik, güvenlik ve kırtasiye gibi giderleri için 'okul aile birliği' aracılığıyla velilerden bağış adı altında ücret talep edilebilir. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine göre bu ücretler zorunlu tutulamaz ve eğitim hakkını engelleyecek fahiş fiyatlar talep edilemez.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Devlet anaokullarında kayıt için istenen yüksek bağış bedelleri yasal mı?
Hayır, devlet anaokullarında kayıt aşamasında velilerden yüksek meblağlarda bağış istenmesi yasal değildir. Okul aile birlikleri tarafından belirlenen ücretler, okulun temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik makul seviyelerde olmalı ve velinin gönüllülük esasına dayanmalıdır.
Okulun talep ettiği yüksek kayıt ücretini nereye şikayet edebilirim?
Okul idaresi veya okul aile birliği tarafından yasal sınırların üzerinde kayıt ücreti veya zorunlu bağış talep ediliyorsa durumu Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi olan 444 0 632 numaralı hat üzerinden veya CİMER aracılığıyla şikayet edebilirsiniz.
Devlet anaokuluna kayıt yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?
Kayıt sırasında okul yönetimiyle yapacağınız görüşmelerde, istenen ücretin hangi kalemler için talep edildiğini net bir şekilde sorun. İstenen tutarın makul olup olmadığını ve okul aile birliği kararlarına dayanıp dayanmadığını teyit edin, herhangi bir ödeme yapacaksanız mutlaka resmi makbuz talep edin.
Devlet anaokulu aidatları ve bağış bedelleri nasıl belirlenir?
Devlet anaokullarında aidat ve gider payları, okul aile birliği genel kurulunda velilerin ve yöneticilerin katılımıyla belirlenen yıllık bütçe planı çerçevesinde kararlaştırılır. Belirlenen bu tutarlar her öğrenci için aynı seviyede tutulmalı ve okulun aylık sabit giderlerini aşmamalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 231 göst.
16 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Ayca1235 (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 428 göst.
6 Kasım 2025 Diğer kategorisinde est16 (785 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 342 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 266 göst.