Evde ince yufka açamamak benim için bir kusur mu?

0 oy
536 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (26 puan) tarafından

....................

18 Cevaplar

+7 oy
önce (15,330 puan) tarafından

şu yaptıklarının hiçbirini yapmasan bile sırf kadın olduğun için bike kusursuzsun💙

sana b. ok atanlar b. ok yesin 

önce (26 puan) tarafından
+2

Yaaa sen de çok tatlısın.💗

-Reklam-
+2 oy
önce (1,055 puan) tarafından

Neden kusur olsun kii neye göre kime göre ? 

Bende mesela herşey yaparım ama patlıcan yemeklerim nedense güzel olmuyor onun dışında tatlı börek poğaça et yemekleri sebze yemekleri herşeyi yaparım bence kadınların da kusurları olabilir

+2 oy
önce (542 puan) tarafından

Bu dağ ayısı ile kaç sene evli kaldın?

.....................

önce (542 puan) tarafından

3 sene çok ben bunlara 2 ay dayanmaz hepsini elden geçirir ağzına s*çar öyle baba evine giderdim haspamlara bak hizmetçi arıyorlar. İnşallah öyle bir kadınla evlenir ki ağzına s*çar hepsinin 

.......................

+2 oy
önce (5,771 puan) tarafından

2 çocukla mantı,tepsi böreği,su böreği yapmışım bir değerim kıymetim varmı yok.akşama kadar dört dönüyorum ama hala başka kadınlarla kıyaslanıyorum.bilmesem daha kıymetli olurdum.bunu anladığımdan beri pratik alternatif şeyler yapıyorum.

...................

+2 oy
önce (938 puan) tarafından

Aşkım senin gibisi bir elin parmaklarını geçmez. Sendeki tüm özellikleri taşıyan bir kızları var mıydı acaba? Boşa Yorma kendini ben de hamur açmayı sevmiyorum ( biliyorum ama sevmiyorum) baklavadan tut böreğe kadar hazır yufkadan yaparım ne olacak sanki. 

Boşver aşkım onlar senin tırnağın kadar olamadığı için çamur atmışlardır. Kendini boş yere kullandırma sevmeyen sevmesin ( seni sevmeyen ölsün 🌸)

..................

+2 oy
önce (31,970 puan) tarafından

Değil tabiki benimde görümcem sarma ve yufka konusunda çok becerikli baklava falan yaparlar. O zaman hamileyim halasina çekerse becerikli olur dedi kaynanam daha cinsiyeti bile belli değil bebeğimin annesine çeksin Zeki olsun bir de rahatına düşkün olsun börek hazır yufka ile de olur dedim. Bugün daha bu sabah sizin koltuklar iyi değil dedi 7 yıllık mevzu :) kızı bile gitti aynı markadan aldı onunkiler iyiymiş benimkiler değilmiş bu arada benim bekar evim yeni eşya almadık. Oğlun adam olsaydı da alsaydı dedim kaynana ya illa kusur bulacak da dedim hala ana baba değil miydiniz siz alsaydınız demediğimde üzülüyorum 😂 

Ben bu kadar pasif olmanızı hayretle okudum çalışıp paranı verecek üzerine kölelik yapacak iki kişilik evliliği on kişilik yaşayacak ve bunu kabul edecek geçerli bir sebebiniz var mı ? 

.................

+2 oy
önce (4,396 puan) tarafından

Bir insanın midesine girenden hiç kimse sorumlu değildir. Gerek İslami olsun, gerek örfi. Farz değil vacip değil yani. Sen kendini doyurmakla mükellefsin, değil ailesini eşinin midesine giren çıkan bile senin sorumluluğun değil. 

Evlilik akdinde insanların ortak sorumluluğu sadakat, sevgi, saygı ve anlayıştır. Kalan tekil sorumluluklar da kadın erkeğin midesini dolduracak, donunu yıkayacak vb maddeler değil. Aksine hanımını doyurmak, giydirmek, gezdirmek ve ona nafaka temini etmek erkeğin sorumluluğundadır.

Kadına düşen ırzını, namusunu, dinini, evini ve malını muhafaza etmektir.

Çocukların bakımı bile erkeğin sorumluluğudur, kadın bakarsa hatta zorunda olmadığı halde emzirirse bu onun fazlındandır. 

Tabi ki gelenek görenek adı altında hanımları ezen eşler, gelinleri ezen aileler o kadar çoklar ve o kadar cahiller ki, Allahın hükmü olan kadın erkek haklarını anlatınca bile üstlerine alınmayıp inkar ediyorlar.

Sen kimseye sofra kurmak zorunda değildin, lütfundan yaptın. Onlar seni zorladılar çünkü narsist bencilin tekiler. Eski eşin de affedersin adam değil, emaneti olan hanımına sahip çıkamamış.

Özgüvenini yitirmene gerek yok, zorlu bir meydan okumayı alnının akıyla vermişsin. Helal olsun sana. Bitti artık.

Bir videoda bir teyze şey diyordu, "Çoğundan tembel isek çoğundan avradık. Çoğundan çirkin isek Çoğundan güzelik." Olay yufka açmaksa ben kadın değilim direkt taş fırın erkeğim o zaman. 

Kız o teyze benim idolüm 😂 👏👏

...................

+2 oy
önce (96 puan) tarafından

Bacım bırak yufka açmak, yemek yapmak mecburiyetinde bile değiliz. Biz insanız. Karşındaki eş değil özür dilerim ama öküzmüş. Senin problemin bir şeyi yapamamak değil, onu senin kusurunmuş gibi görmen. Sen kendine değer vermez sevmezsen kusura bakma ama kimse sevip değer vermez. Hayır demeyi, yapmıyorum demeyi, ya da en basitinden canım yapmak istemiyor demeyi öğrenmek zorundasın. Hâlâ bu kadar şey yaşamışken hamur açmayı kendine dert edinmişsin farkında değil misin. Koca peygamber dememiş mi. Kadın istemez ise çocuğunu emzirmek zorunda bile değil. Babası ona süt anne bulmak zorunda diye. Dinimiz bizi yüceltirken biz niye kendimizi bu kadar değersizleştiriyoruz. Geçen eşim telefonda nerde gördüyse gözleme görmüş. Off ne güzel dedi. Ben de hamileyim. Çok yorucu şeyler yapmamaya çalışıyorum. Normalde çok güzel yaparım. Ne oldu deyince telefonu çevirdi gösterdi gözlemeyi. Hamile olmasan valla sen yap ben pişireyim derdim dedi. Avucunu yala geçti o günler dedim güldük geçtik. Aradan bir kaç gün geçti . Ispanak almıştı pazardan . Kızım çok seviyor diye. Benim de gözleme içimde kaldı o öyle deyince. Kendimi iyi hissedince kalktım yavaş yavaş yaptım pişirdim. Kızımla yerken eşim işteyken aradı. Görüntülü arasana dedim. Görüntülü aradı beni. Gösterdim. Gözleri doldu. Ben dedim diye iki canlı halinle yaptın değil mi hay dilime eşek arısı sokaydı dedi. Belki on kere niye yaptın ya diye üzüldü. Ki yani 3 aylık hamileydim o ara. Öyle hani ağırlaşmış durumda da değilim. Eve geldi yedi. Özlemiş yani belli. Kaç kere hakkını nolur helal et dedi. Demem o ki ehline denk gelmeyen her şey ziyan olur bacım.. can da, inci mercan da.. sen ehline denk gelmemişsin. Ve hâlâ kendine yükleniyorsun. 

........

önce (96 puan) tarafından

Kusursuz erkek var mı peki. Öyle sorayım. Kendileri kusursuzmu ki, bizlerden kusursuz olmamızı bekliyorlar. Şahsen ben kusursuz bir kadın değilim . Olmaya da çalışmıyorum. Allah büyüktür. Rabbime sığın. O mutlaka hayırlı bir kapı açar. Allah bizleri bazen kurtarır da biz ayrılık sanarız kardeşim. Rabbim iyileri kötüler ile imtihan eder ancak onlara asla yâr etmez. Zor zamanlar elbet geçecek. Gün gelecek arkana baktığında sadece gülüp geçeceksin 😊 sana kalbimden kocaman sarılıyorum. Rabbim seninle olsun ❤️

+2 oy
önce (2,073 puan) tarafından

Yapanda avrat yapmayanda avrat amaaaan 

Misal ben açıyorum yapıyorum eee ne oluyor madalya mi takiyorlar yoooo yiyen çekiliyor kenara eline sağlık diyip yok oluyorlar 

Ben hamur acabiliyorum diye kusursuz değilim belkide senin güzel yaptığın birşeyi ben kötü yapiyorumdur veya sen çok güzel ev temizliyorsundur ama ben yapamıyorumdur vs vs vs biseyler eksik diye kimse kusurlu değildir 

..............

önce (2,073 puan) tarafından

Amaaaan en güzelini yapmış vurmussun tekmeyi takma kafana kim en guzelini istiyorsa kalksın yapsın insanız biz robot değiliz oldu hem en güzeli olacak hem bakımlı hem kusursuz sittirsinler

+2 oy
önce (412 puan) tarafından

aman boşver canım kurtulmussun ıste bazıları yanında hızmet eden gelınlere ezıyet etmesını cok sever uzakta olanlarsa en degerlısı olur ıstedıgın kadar kusursuz ol ıstedıgın kadar herseylerını duzenle ama olmaz işte 

+1 oy
önce (2,636 puan) tarafından

cok uzun suan okuyamadim ama

inceyi degil kalini bile acamamak bence kusur degil. herkes hamarat olacak diye bisey yok. ben beceriksizim

mutfakta iyi kotu biseyler yapiyorum bi sefer tutmaz olmazzsa ertesi sefer oluo. bazen esimde cocuklarda dalga gecio aa busefer cok

guxel

olmus diye . nadirdir yani guzel lezzetli yaptigim sey. annemde bir okadar hamarattir . hic anneme cekmemism . çünkü bütün kışlık hazırlıklarımı her şeyimi annem hazırlar yapar getirir evime ben yerine yerleştiririm hiçbir zaman bu yaşıma kadar bir şey öğrenmeye çalışmadım işte kendi kendine pişirip yemeye çalışarak öğrenmeye çalıştım o yüzden de ve hamur açarım ne börek yaparım hazır yufka benim işim😂😂😂

gecen bende salcali spagetti losloc hamur oldu😂 esim dioki

suya koyucam haslancak yani bunun neyini yapamayabilirsin gonulsuz yaptigin ivin oyle oluo dio 😂😂 saat gece 11 de makarna yaptirirsaniz dedim oyle olur benim pilim bitmis yayilmisim koltuga yatacam gece gece mutfak isiminolur😂😂

..........

..............

yok ya adam olan oyle bi baski yapmaz yani.  herkes becerikli olacak diye bise yok. hamarat olan surekli kullanilir ise kosturulur. benim annem kole izaura gibi yeni gelinken hele tum mahalleye yarfima gidermis kiramazmis kimseyi. herkes anneme biz yapamioruz sen beceriklisin deyip yaptiritsim buyuk isleri tarif alirlarmis seninki gibi olmuo fiye. hala oyledir gerci.:) ama yngem

ben kendime zor yapiyorum deyip cekilirmis koseye. yazlari koye gifince tum koy annemin pesine folanir annem degisim degisik

seyler yapar diye. her beraber toplanir yaparlar banada veriri annem . ben yapmaya kalkismadim hic . borek morekde mesela agir

misafir gelcekse anneme derim bi borek yap diye. normal misafire hazir yifkadan sararim ben

yih yani. riskinizi paylasmiyosaniz ne bana gelin ne de ben size gelim . bukadar nankor kopeklik olmaz . iyiki kurtulmissun o aileden

+1 oy
önce (5,819 puan) tarafından

Yufkacı değilsin ki niye açasın. Çok biliyorsanız siz açın yapın da yiyelim de. İnsanın açığını arayıp oradan vurmaya çalışan birinden ne dost olur ne sohbet edilir. Ayıp birşey bu.

Olurda günün birinde bir daha evlenirsen hak edene cazgır ol ben sabah sabah tartıştım sonrada elini öpüp çıktım geliniz diye her şeye susmak zorunda değiliz 

...........

Yaşamadan bilemezsin ama önemli olan o tanıma sürecindeki hali tavrı. Ve sakın ha sakın ilişkimiz bozulmasın diye içine sinmeyen şeye peki deme baskıya boyun eğme o ilk sınırlar bir zorlanır aşılırsa devamı gelir kadın kendini korursa sınıra saygı duyulur dikkat et bir çok kaynana bir geline farklı öbürüne farklı davranır bu kadından ziyade gelinden kaynaklıdır kendini ezdirmeyen ezdirmiyor 

.......

önce (4 puan) tarafından

Söyleyecek çok şey vardaneyse yaz Yaz bitmez😁

+1 oy
önce (6,242 puan) tarafından

Eltilerim tandırda ekmek yaparlar, mumbar, içli köfte veya kaburga dolmasına kadar yaparlar ama ben hiçbirini bilmem. Kendi yaptığım yemekler lezzetlidir. Ben tembel mi oluyorum şimdi. Alakası yok 😂

+1 oy
önce (476 puan) tarafından

Çok yaptım  yemekte tatlıda hamur işide aynı şeyi başka birinin evinde görse bak tarif all sende böyle yap diyo 

.en basit sey ya bisküvi pastası kaynım eltim gelmişlerdi eşimde dedi işte malzeme getirdim yap sonra onların yanında yapmasını biliyorsun dimi bende dedim binlerce defa yaptığım şeyi neden ilk defa yapacakmışım gibi davranıyorsun ki 

Bacım ne yapsan koca milleti ayni *** boşver sen hayatını yaşa 

+1 oy
önce (65,250 puan) tarafından

ilk once hakkinda hayirlisi olsun kurtulmussun ne yemek yapmasini bilmeyenler var el üstünde tutuluyor sorun yemek değil ince yufka acsan baska kusur söylerlerdi cirkinlesmek isteyene sebep cok

+1 oy
önce (14,466 puan) tarafından

Bende hiç oklava ile yufka açmadım kusursa da kimse kusura bakmasin.... 

Benim asıl takıldığım nokta sen nasıl niye niçin kendini bu kadar ezdirdin be bacım bu kadar insana bunca zaman. 

+1 oy
önce (1,036 puan) tarafından

Canim tek sorunun üst düzey anormal insanlarin icinde bulunmak olmuş yani arasan bulamazsin böyle ***** saptal insanlari sanki yarişmada yarişiyormuşsun gibi yaşamişsin boyle hayat mi gecerdi yani yufka nedir hic hayatimiz boyunca yemesek bile olacak bi şey dert ettiğin şeye bak aklin fikrin yerinde ama seni öyle bi allak bullak etmişler ki asiri sacma bi seyi bile takinti yapar hale gelmişsin. Eminim iyileşince guleceksin boyle bi seyi taktigin icin.

............

önce (1,036 puan) tarafından

Yani gercekten yapay zekaya filan yazdirmiyorsan kendini ifade ediş seklinden belli okuyan,bilen akli basinda insan olduğun ve kendi seviyene gore vasat alti insanlarla vakit gecirmek zorunda kalmışsin belki de sinirlarini cizebilmeyi ogrenmen adina iyi olmuştur tabi ki cektigin zorluklar için demiyorum o ayri. Baski ve ihlallere gelince biraz bu konuda dişli olmak lazim kendi sagligini korumak için kendini olduğun gibi kabul ettirmek laizim baskalarinin istek ve beklentilerine gore hareket edersek asla kendimiz olamayiz bazen de cikip ben buyum yerim sizin yufkanizi asla acmiyorum becermek görmek dahi istemiyorum derdim ben olsam.

.............

0 oy
önce (46,448 puan) tarafından

Bacı çok uzun okumadım başlığa göre yorum yapıyorum önce yuffka yaptik da noldu kimi memnun ettik yap yapma insanları memnun edmezsin fok yesinler diyip cikcan işin içinden 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde ince yufka açamamak bir kadın için kusur olarak mı görülmeli?
Evde ince yufka açamamak kesinlikle bir kusur veya eksiklik değildir. Yemek yapma becerisi, bir kişinin değerini belirleyen bir ölçüt olamaz; ev işleri ve mutfak mahareti kişisel tercihlere ve pratik ihtiyaçlara dayalı becerilerdir. Modern yaşamda yemek hazırlarken hazır yufka veya pratik çözümler kullanmak, kişinin beceriksiz olduğu anlamına gelmez, aksine zaman yönetimi ve verimlilikle ilgili bir seçimdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte yemek yapma baskısı psikolojik şiddet kapsamına girer mi?
Bir partnerin veya aile üyelerinin, kişinin fiziksel ve ruhsal sağlığını göz ardı ederek zorla yemek yaptırması ve bu süreci baskı unsuru olarak kullanması psikolojik şiddet türlerinden biridir. Sağlık sorunlarına veya kişisel sınırlara rağmen mutfakta aşırı performansa zorlanmak, sağlıklı bir evlilikte olması gereken karşılıklı saygı ve empati ilkeleriyle bağdaşmaz.
Ev işlerinde geleneksel beklentilerle bireysel sınırlar nasıl korunur?
Bireysel sınırları korumak için, mutfak ve ev işleri gibi alanlarda kendi tercihlerinizi net bir şekilde dile getirmek ve baskılara karşı hayır diyebilmek temel bir haktır. Başkalarının beklentilerini karşılamak yerine kendi önceliklerinizi ve sağlığınızı merkeze koymak, hem özgüveninizi yeniden kazanmanızı sağlar hem de toksik beklentilerin sürmesini engeller.
Yemek yapma becerisi bir kadının evlilikteki değerini nasıl etkiler?
Yemek yapma becerisi, bir kadının evlilikteki değerini veya insan olarak niteliklerini belirleyen bir unsur değildir. Bir eşin veya bireyin değeri, mutfaktaki yeteneğiyle değil; karakteri, zekası, kültürel birikimi ve karşılıklı ilişki içindeki tutumuyla tanımlanır. Yemek yapmayı bilmek veya bilmemek, evlilik sorumluluklarının sadece küçük bir kısmıdır ve bir kusur olarak nitelendirilemez.
Toksik aile baskısı karşısında nasıl bir tutum sergilenmelidir?
Toksik aile baskısı karşısında en sağlıklı tutum, manipülasyonlara ve eleştirilere karşı duygusal mesafe koyarak kendi sınırlarınızı korumaktır. Kişinin yemek yapma gibi basit konuları bir tartışma ve suçlama aracına dönüştürmesi durumunda, bu konuyu kişisel bir eksiklik olarak görmek yerine karşı tarafın kontrol etme arzusu olarak değerlendirmek özsaygınızı korumanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 103 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde nicksiz (193 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 406 göst.
6 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Azracan11 (870 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,413 göst.
21 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde oylede.guzel1 (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 424 göst.
10 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,635 soru

24,699,538 cevap

368,827 kullanıcı

...