İki kolu kırık 14 yaşındaki oğlumun banyo ihtiyacını nasıl karşılarım?

0 oy
279 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2 puan) tarafından

.jajwwk

8 Cevaplar

+4 oy
önce (8,068 puan) tarafından

Eşin yok mu? Niyeyse hiç iyi niyet sezmedim bu postta. Bir tane sapık kadın vardı(tabi kadınsa) oğluyla ilgili (tabi gerçekten oğlu varsa) sapık supuk sorular soruyordu sürekli . Sanki osun sen.

önce (5,755 puan) tarafından

Aynen okuyunca aklıma direk o geldi

Herşeyi geçtim çamaşırı üstündeyken yine yıkayabilir

önce (8,068 puan) tarafından

Aynen  öyle

önce (31,928 puan) tarafından

Aklın yolu bir. onun dışında boxerla yıkanır çıkarken de havluyu sardıktan sonra çıkartır ayrıca iki kolu da kırık ise bu çocuk tuvaletini yaparken de yardım ediyor olmalı soru tuhaf geldi bana da 

-Reklam-
+1 oy
önce (15,279 puan) tarafından

boxer giysin canım, çıplak olmasın 

+1 oy
önce (4,396 puan) tarafından

Babası varsa babası daha mantıklı bir seçenek değil mi?

Yoksa boxer giyebilir. Bence kıl tüy vb kişisel temizliğine dahil olmayın. Bu çok utanç verici, bir daha aynı şekilde özgüveni olmayabilir size karşı.

Kollarındaki alçı çıkana kadar da iflah olmaz bir hale bürünmez diye düşünüyorum, tabi güncel olarak nasıl olur bilemedim. 

0 oy
önce (4,682 puan) tarafından

Altına boxer yada uzun sort giydirin özel temizliğini yaparken kafanızı cevirin o zaman utanması azalır zamanında aynin sorunu bende yaşadım manevi annem bu şekilde yapınca biraz olsun utanmam geçiyordu

0 oy
önce (1,037 puan) tarafından

Çamaşırı ile durabilir canım ve sen onun annesisin hani yaşı büyük ergen ama şuanda sağlık problemi var tabi çocuk utanıyormuş ama olmadı arkadaşın dediği gibi arkanı dön 

0 oy
önce (9,986 puan) tarafından

Babası yıkılsın eve gelince

0 oy
önce (541 puan) tarafından

Babası yokmu o yıkasın

0 oy
önce (1,172 puan) tarafından

Geçmiş olsun neden iki kolu da kırık merak ettim.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İki kolu kırık 14 yaşındaki çocuğumun banyo ihtiyacını nasıl karşılarım?
İki kolu kırık bir ergenin banyo ihtiyacını karşılamak için öncelikle güvenliği sağlamalı ve mahremiyetine saygı duymalısınız. Çocuğun duş sandalyesine oturmasını sağlayarak hem düşme riskini azaltabilir hem de suyun doğrudan kollarındaki alçıya temas etmemesi için koruyucu kılıflar kullanabilirsiniz. Kişisel temizlik sırasında ona özerklik tanıyarak mümkün olan kısımları kendi başına yapmasına izin vermek, utanma duygusunu azaltacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Alçılı kolla banyo yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Alçılı kolla banyo yaparken dikkat edilmesi gereken en kritik nokta, alçının tamamen kuru kalmasını sağlamaktır. Eczanelerde satılan veya evde streç film ile hazırlanan özel su geçirmez kılıfları kullanarak alçıyı izole etmelisiniz. Banyo sonrasında ise alçının etrafını nemli bir bezle silerek kalıntıları temizleyip, alçının nem almadığından emin olmak için saç kurutma makinesinin soğuk ayarını kullanabilirsiniz.
14 yaşındaki çocuğun banyoda utanması nasıl aşılır?
Ergenlik dönemindeki bir gencin banyo sırasında utanması oldukça doğal bir süreçtir; bu durumu aşmak için mahremiyete yönelik sınırlar koymalısınız. Yardımı sadece fiziksel kısıtlılık gerektiren bölgelerle sınırlı tutarak, mümkün olduğunda arkasını dönmek veya göz teması kurmadan sadece ihtiyaca odaklanmak gerginliği azaltır. Sürecin geçici olduğunu hatırlatıp, mümkün olan en kısa sürede ona kendi temizliğini yapabileceği güvenli bir alan yaratmak psikolojik olarak rahatlatıcı olacaktır.
Kolları kırık birine evde banyo yaptırmanın en pratik yolları nelerdir?
Evde banyo yaptırırken en pratik yöntem, küvet yerine duş başlığı ve duş sandalyesi kullanarak oturarak yıkanma düzenine geçmektir. Çocuğun ayakta durup dengesini kaybetme riski yerine, kaydırmaz paspas kullanılan bir sandalyede oturması hem sizin kontrolünüzü artırır hem de çocuğun daha az savunmasız hissetmesini sağlar. Sabun pompaları veya lif takılan aparatlar kullanarak çocuğun kendi temizliğine katılımını destekleyebilirsiniz.
Alçılı kol ıslanırsa ne yapılmalıdır?
Alçılı kolun ıslanması durumunda, alçının içine hapsolan nemin kurutulması gerekir çünkü bu durum ciltte tahrişe veya enfeksiyona yol açabilir. Hemen bir saç kurutma makinesini soğuk hava modunda çalıştırarak alçının içine hava üfleyin; asla sıcak ayar kullanmayın çünkü alçı altındaki cildi yakabilir. Eğer alçı yumuşadıysa, şekli bozulduysa veya kötü bir koku oluşmaya başladıysa vakit kaybetmeden ortopedi doktorunuza başvurarak alçının yenilenmesini sağlamalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 539 göst.
2 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Annelikheyecani (589 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 357 göst.
0 oy
2 cevap 382 göst.
8 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Adalett (57 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,537 soru

24,698,070 cevap