10 kişilik doğum günü için hafif menü önerilerim neler?

+1 oy
211 göst.
önce Diğer kategorisinde (15,275 puan) tarafından

merhaba hanımlar nasılsınız? 

bir kahve anlığı alayım istedim

image

en güzel kahve kocanın yaptığı kahve 😝 

dün kızımın doğum günüydü ama pazar kutlayacağım. 10 kişi anca oluruz. abartı olmayan şeyler yapmak istiyorum, sıcak zaten ağır şeyler yenmiyor. menü önerileri alırım. 

8 Cevaplar

0 oy
önce (3,461 puan) tarafından

Afiyet şifa olsun canım prensesin de doğum günü kutlu olsun nice mutlu huzurlu sağlıklı yıllara inşallah iyiki doğmuş maviş hanım 💙😘

önce (15,275 puan) tarafından

teşekkür ederiz🤗🤗 kocaman kız oldum diyor kendi 😍😍 

-Reklam-
0 oy
önce (1,032 puan) tarafından

Çay bardağında kahve oda iyiymiş 😃 afiyet olsun

Poğaça 

Kısır

Rus salatası bir yoğurtlu iyi oluyor soğuk soğuk 

Sarma

Pasta

önce (15,275 puan) tarafından

sarmayı annem yaparım dedi, rus salatasını ben de düşündüm soğuk soğuk güzel olur. 

kısır+sarma bir arada olur mu bilemedim.

poaça da pratik olur aslında, aklımda dursun🤗

teşekkürler 

önce (1,032 puan) tarafından

Kısır farklı sarma farklı canım :)) 

Yada mercimek köftesi olabilir bilemedim karar senin 

0 oy
önce (13,985 puan) tarafından

Yemeği yaptım pişiyor çok sıcak bol buzlusundan bi suyla dinlenmeye çalışıyorum 

Bende kızımınkini Pazar kutlicam normalde pazartesi ama 8 9 kişi olacak 

Yaşpasta 

Tuzlu kurabiye 

Tavuklu şehriye salatası 

Biberli ekmek 

Tahinli kurabiye

Çiğköfte yapmayı düşünüyorum sabahtan gelecekler yemek olarakta  aşur yaparım dedim yeter galiba

image

+1

Vallahi dökülse hakkı burasıda yanıyor Allah'tan esiyorda biraz nefes alıyoruz 🥵

Soğuk şeyler daha iyi gidiyor sıcakta tatlı vs ağza sürülmüyor diye bunları yapayım dedim bende biberli ekmek evdede yapabilirsin 

önce (65,232 puan) tarafından

tahinli kurabiye cok severim ben yogururken icine koyuyorum kuzenim ustune koyuyor tahini sen nasil yapıyorsun esros

dogum günü kutlu olsun esros fistigimin

İçine koyuyorum ikboşum üstünü cevize batırıyorum 

Çok teşekkür ederim 🌺 ❤️ ❤️ 

bende cevizi ve tahini icine koyup yoguruyorum canim

0 oy
önce (1,973 puan) tarafından

Oh afiyet olsun canim 

Sdaha sol gozum acilmadi cocuga tostu zor yapip verdim valla kahveden once bi kahvlati yapmam lazim 

Benim oglanin okul durumunu sorguluyorum baya ugrastim cikmamis heralde bi yanim keske ciksaydi diyo evde sıkılıyor kisin eve kapanmaz kardesi de gelecek iyi olur diyo bi yanimda iyiki cikmamis yenidoganla nasil goturup getircen hem daha kucuk diyo nasil ayrilcan diyo kiz siz nasil gonderdiniz çocuklarınızı okullara ben kokuyorum 

Mavisimin dogum gibi kutlu olsun menu olarak cicegim yemek yapamazsin zaten mecbur gun menusu yapcan o da yazinda yenir kisinda hic dert etme ben boyle seylerde pasta haric bi tatli bi tuzlu bi serbetli yapiyorum ama sicaklarda 2 tuzlu bi tatli olur ancak mesela pogaca borek kurabiye 

0 oy

image

postlara konu olan o cay😀

doğum gunu icinde mercimek koftesi guzel gidiyor 

birde yufkayi sigara boregi gibi sarıp fırında yapabilirsin 

elosun dogum gunlerinde halam hep oyle yapti

yada midye börek yap gorseli daha guzel oluyor

bu arada doğum günü kutlu olsun fistigimin

0 oy
önce (5,754 puan) tarafından

Yeni yaşları olsun Mavişin💙

Ben şunları yapmıştım

2 tepsi börek peynirli patatesli

Sarma

Hazır çiğköfte

Ekler

Tatlı tuzlu kurabiyeler

Pasta da olduğu için bunlar fazlasıyla yetmişti

0 oy
önce (9,985 puan) tarafından

Arpa şehriye salataya yeniyor Rus salatasida yeniyor ikisi aynı andsds yeniyor yenmez deme yeniyor😁 tabiki pohaca doyurucu sarma zaten varmis şu borefi olabilir güzel gidiyor bunlar yeterli bence 

0 oy
önce (32,759 puan) tarafından

Afiyet olsun gülüm kahvemi sabah içtim şimdi de yapsam iyi olur aslında ama canım bişi istemiyor iyiki dooğmuş kızçen ömründe hep güzel insanlarla karşılaşsın inşallah yaş pasta kurabiye poğaça pattaes salatası sigara böreği bide yaprak sarma yeter bence 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yazın 10 kişilik doğum günü partisi için hafif menü nasıl hazırlanır?
Sıcak havalarda yapılacak 10 kişilik bir doğum günü menüsünde ağır hamur işleri yerine soğuk servis edilen zeytinyağlılar, taze yeşillikli salatalar ve hafif atıştırmalıklar tercih edilmelidir. Ana yemek olarak ızgara tavuk veya hafif bir et sote yanına mevsim sebzeleri ile hazırlanan soğuk meze tabakları misafirleriniz için ferahlatıcı ve doyurucu bir seçenek oluşturacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum günü ikramlarında abartıya kaçmadan neler sunulabilir?
Abartısız bir doğum günü ikramı için kişi başı hesap yaparak küçük porsiyonlu kanepeler, mevsim meyvelerinden oluşan meyve tabakları ve ev yapımı ferahlatıcı limonata veya soğuk çay servis edebilirsiniz. İkramlarınızı hazırlarken servis kolaylığı sağlayan tek lokmalık atıştırmalıklar hem daha şık durur hem de mutfakta fazla vakit harcamanızın önüne geçer.
Sıcak havalarda doğum günü menüsünde hangi içecekler ikram edilir?
Sıcak havalarda düzenlenen doğum günü davetlerinde misafirleriniz için taze nane ve limon ile zenginleştirilmiş buzlu içecekler, ev yapımı soğuk meyve suları ve maden suyu bazlı kokteyller oldukça uygundur. İçeceklerinizi servis ederken bol buz kullanmak ve masada şık cam sürahilerde sunmak hem sunumu güzelleştirir hem de misafirlerinizin ferahlamasına yardımcı olur.
Evde 10 kişilik doğum günü yemeği için pratik fikirler nelerdir?
10 kişilik küçük bir grup için pratik yemek fikirleri arasında önceden hazırlanabilen soğuk makarna salatası, kısır, yoğurtlu sebze mezeleri ve fırında pratik tavuk ürünleri yer alır. Hazırlıkları bir gün önceden yaparak servis gününde sadece tabaklama ve içecek hazırlığına odaklanabilir, böylece davet esnasında misafirlerinizle daha fazla zaman geçirebilirsiniz.
Yaz doğum günü menüsünde ağır tatlı yerine ne ikram edilebilir?
Yaz doğum günü menülerinde ağır şerbetli tatlılar yerine meyveli dondurmalar, magnolia gibi hafif sütlü tatlılar veya taze meyve salataları tercih etmek daha doğru bir karardır. Özellikle mevsim meyveleriyle süslenmiş hafif bir pasta veya cheesecake, sıcak havalarda misafirlerinizin daha keyifli tüketebileceği ferahlatıcı bir final seçeneğidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 1,144 göst.
11 Şubat 2025 Diğer kategorisinde ASENA40 (32,725 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 353 göst.
2 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde 1anne1ogul (2,099 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 603 göst.
29 Haziran 2026 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (15,249 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 766 göst.
3 Şubat 2026 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (15,249 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,511 soru

24,697,619 cevap

368,724 kullanıcı

...