En iyi güneş kremi hangisi? Cilt tipime göre ne seçmeliyim?

0 oy
143 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (110 puan) tarafından

Hangi güneş kremi kullanıyorsunuz 

6 Cevaplar

0 oy
önce (456 puan) tarafından

Ben Bioderma kullanıyorum memnunum

-Reklam-
0 oy
önce (15,260 puan) tarafından

minela care kullanıyorum 

0 oy
önce (9,321 puan) tarafından

Ben avene kullanıyorum az önce yine sipariş verdim

önce (4,644 puan) tarafından

Siveno kullanıyorum ama sizin tercihinizin içeriği daha mı temiz acaba ?Eczacı olduğunuz için darlıyacam sizi biraz ama ☺️

önce (9,321 puan) tarafından

Avene ve Larosche içerik olarak temiz güvenilir ben kids olanı alıyorum hepimiz kullanıyoruz sprey formda olduğu içinde vucud kremi güzel emiyor leke yapmıyor

0 oy
önce (78 puan) tarafından

La Roche-Posay

0 oy
önce (6,518 puan) tarafından

Kendi yüzüm için la roche, vücudum için sebamed. Çocuğum için sebamed baby.

0 oy
önce (10,462 puan) tarafından

La Roche kullandım Bioderma kullandım şu an incia kullanıyorum en çok incia dan memnunum bana hem fondöteni bıraktırdı hemde koruması çok daha iyi içeriği de çok temiz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Cilt tipime göre en doğru güneş kremini nasıl seçebilirim?
Güneş kremi seçerken öncelikle cilt tipinizi belirlemeli, yağlı ciltler için mat bitişli ve su bazlı, kuru ciltler için ise nemlendirici içerikli ürünleri tercih etmelisiniz. Hassas bir cilde sahipseniz mineral filtreli, parfümsüz ve hipoalerjenik formülleri seçmek alerji riskini minimize eder. Günlük kullanımda en az 30 SPF, güneş yoğunluğunun fazla olduğu zamanlarda ise 50 SPF koruma faktörü tercih edilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Güneş kremi yüze günde kaç kez uygulanmalı?
Güneş kreminin gün boyu etkili kalması için dışarı çıkmadan 20 dakika önce uygulanması ve her 2 saatte bir mutlaka tazelenmesi gerekir. Eğer yoğun terleme, yüzme veya kurulanma gibi aktiviteler söz konusuysa bu süre beklenmeden uygulama tekrarlanmalıdır. Özellikle yaz aylarında güneşin en dik geldiği saatlerde düzenli tazeleme yapmak, cildi lekelenmeye ve erken yaşlanmaya karşı korumak için hayati önem taşır.
Mineral ve kimyasal güneş kremi arasındaki farklar nelerdir?
Mineral güneş kremleri çinko oksit veya titanyum dioksit içererek cildin üzerinde fiziksel bir kalkan oluşturur ve ışınları yansıtır, kimyasal güneş kremleri ise UV ışınlarını emerek ısıya dönüştürür. Mineral filtreler genellikle daha hızlı etki gösterir ve hassas ciltler için daha uygundur. Kimyasal kremler ise ciltte beyaz bir kalıntı bırakmadığı ve daha kolay emildiği için günlük kullanımda estetik açıdan daha fazla tercih edilmektedir.
Leke oluşumunu önlemek için güneş kreminde hangi özellikler aranmalı?
Leke oluşumunu önlemek için güneş kreminizin hem UVB ışınlarına hem de UVA ışınlarına karşı geniş spektrumlu koruma sağlaması şarttır. Ürün ambalajında PA++++ ibaresini görmeniz, ürünün yüksek UVA korumasına sahip olduğunu doğrular. Ayrıca içeriğinde niasinamid veya C vitamini gibi leke karşıtı bileşenler bulunan güneş kremleri, mevcut lekelerin koyulaşmasını engellemeye yardımcı olur.
Güneş kremi sürdükten sonra makyaj nasıl yapılır?
Güneş kremi sürdükten sonra makyaja başlamadan önce kremin cilt tarafından tamamen emilmesi için yaklaşık 5-10 dakika beklemelisiniz. Uygulama sırasında cildi ovalamak yerine tampon hareketlerle kremi yedirmek, ürünün koruyucu film tabakasını bozmamak için önemlidir. Makyaj altına nemlendirici etkisi olan güneş kremleri kullanmak, cildin gün boyu pürüzsüz görünmesini sağlar ve fondötenin pul pul dökülmesini engeller.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 283 göst.
25 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Esma135 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 190 göst.
0 oy
1 cevap 133 göst.
17 Kasım 2025 Güzellik-Bakım kategorisinde Nuraydnn (455 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 359 göst.
21 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya0000 (156 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,477 soru

24,697,015 cevap

368,695 kullanıcı

...