Çocuklarım yuvadan uçunca kendime nasıl vakit ayırırım?

0 oy
361 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6,247 puan) tarafından

Selamlar, 

Sabah, öğlen, akşam sürekli çocuklarlayız. Şuan ufaklar, ileride büyüyüp yuvadan uçacak olmaları, fikir olarak bile çok uzak😌

Ama gel gelelim o gün mutlaka gelecek.İllede evlilik olarak düşünmeyin ama. Belki de başka bir şehirde ya da ülkede okumak, yaşamak isteyecekler. 

Hiç düşündünüz mü bu ihtimali? 🤔

Çocuksuz günüm nasıl geçer, neler yaparım merak ediyorum açıkçası. 

18 Cevaplar

+1 oy
önce (1,463 puan) tarafından

Evet hep düşünüyorum ama inşallah hep gittiği tüm yollar hayırlı olur🥹

önce (6,247 puan) tarafından

İnşallah, hepimizin dileği bu yönde 🌸 

-Reklam-
+1 oy
önce (600 puan) tarafından

Ben elimden geldiğince edebiyle, ahlakıyla, diniyle, namusuyla büyütmeye çalışacam. Allah yolunu elbet gösterir bende zaten yaşlı olurum kocamla vakit geçiririm evde 

+1

Hepminiz temennisi, amacı bu yönde🌸 

+1 oy
önce (137 puan) tarafından

Hiç düşünmüyorum. Önümüzde kocaaaman seneler var şimdiden bunlarla kafa yormak... Bilemedim. Hepimiz ilk yuvamızdan uçtuk alışılan bir durum. Kimsenin anne babasının bunları sorun ettiğini sanmıyorum  :) Biz de zamanı gelince etmeyiz sanırım 

İnşallah etmeyiz 😌 Bazen sürekli  çocuklarla olmaktan (daha doğrusu sorumluluklardan) bunalıyor insan. İşte o zaman, böyle diyorum ama ya gittikleri gün ne yaparım diye düşünüyor insan 😊 

+1 oy
önce (5,732 puan) tarafından

Şuan yaşadığımız yerden olabildiğince uzağa gidebilsinler hayırlı işlerle uğraşsınlar diye herşeyimi verebilirim.bi amaç edinsinler doğru yoldan ayrılmasınlar yeterki ben hasret çekmeye de razıyım 

Bizler evlatlarımız için daha iyisi olacağını bildikten sonra, hasret çekmeye de razıyız 🌸 

+1 oy
önce (1,336 puan) tarafından

Evet düşündüm ama evladım için her şeyin en iyisini diliyorum kariyeri için iyi olacaksa ve kendini mutlu hissedecekse ben gerekirse aylarca ayrı kalırım. Düşüncesi elbette çok çok çok zor ama Annelik=Fedakarlık 🥹

Kesinlikle öyle, fedakarlık göbek adımız 😌🌸 

+1 oy
önce (252 puan) tarafından

Ben bazen oğlumla birşeyler yaparken mesela kek yapiyoruz beraber bianda gozlerim dolar ilerde annemle kek yapıyorduk fırının başında beklerdik mis gibi kokardı der misin acaba bugünleri hatırlar mısın diye sorarım tabi çocuk daha yeni üç yaşına girecek 😂 o da yavrum hihii çok çok çok kek yaparız yine yaparız falan diyor 🥰 

Ben anneliği çok sevdim ne kadar yorgun uykusuz olsam da bunu bazen düşünüyorum hemen duygulanıyorum. Her gecen gün biraz daha büyüyorlar o bebeklikler yavaş yavaş kaybolacak o bile korkutuyor beni. İlerde tabi yapılır birşeyler onlar gidince bulunur ama şuan elimden geldiğince onların hafızasında yer edinmeye çalışıyorum. Yurt dışına bile ciksalar ben belki ölüp gitcem beni bi kek kokusundan bı şarkıdan hatirlasinlar gulumsesinler 🥰🩷

Aynı şeyleri düşünüyorum biliyor musun😌 Sürekli oraya buraya gitmeye çalışıyorum. Gösteri, etkinlik, park vs. İleride "annemle hep şunu yapardık, bunu izlerdik, bunu yerdik" demeleri alacağım en büyük hediyelerden olur bana. Bir çocuğun hafızasında sadece iyi duygular uyandırabilmek gibisi yok 🌸 

önce (252 puan) tarafından

Kesinlikle öyle 😊 ben mesela annem hayatta şükür ama ayrı sehirlerdeyiz böyle annemle camın önünde otururduk o elişi yapardı onunla sohbet ederdik ben okulda olanları heyecanla anlatırdım. O da beni sağolsun hep dinlerdi. Sonra büyüdüm evlenene kadar yine geceleri oturup onunla içtiğim Türk kahvesinin tadı hiçbir kahvede yok mesela. Umarım çocuklarımız da güzel anılar birakabiliriz ve güzel şekilde anarlar bizi ☺️🌸🤲🏼

+1 oy
önce (756 puan) tarafından

kızımdan ayrılmak istemiyorum düşüncesi bile kalbimi incitiyor

Evet, çok kötü oluyor insan 🌸 

+1 oy
önce (17,539 puan) tarafından

Annemin terasında salıncak var oğlum da hızlı salla diyor bende dedim senin çocuğun olduğu zaman hızlı sallarsın ☺️ Bana diyor ki “oğlumu hızlı sallamam “ ay bir garip oldum 🥺

Gelecek diyorum o zamanlar kulağıma dokunmadan uyuyamayan çocuğumun çocuğu olacak ☺️

Büyüdğklerini görmek, bunu kabul etmek biraz zorluyor açıkçası 🌸 

+1 oy
önce (8,050 puan) tarafından

Walla düşündüm. Eşime de söyledim.  Okusun inşallah iş güç sahibi olsun parasını kazansın sonra da ayrı eve çıksın . Bize bağımlı yaşamasın. Yesin içsin gezsin tozsun 

Ben de hayattan istedikleri şekilde keyif alabilmelerini diliyorum hep. Şu kısacık ömürde kimsenin kahrını çeksinler istemem. 🌸 

+1 oy
önce (4,670 puan) tarafından

Geçemez ben nereye çocugum oraya isteyen cadı kaynana desin çocugum evlense bile aynı kasabada yaşarım ama rahatsız etmem o kadar uzun boylu değil aynı yerde nefes almamız gerekiyor yoksa ben nefes alamam

Açıkçası okulu için şehir ve bölge değiştirme fikri bana çok sıcak geliyor😌 

önce (4,670 puan) tarafından

10 15 sene sonra belki fikrim değişir ama şuan bu düşünce bile benim nefesimi kesiyor henüz hazır değilim beraber gideriz orayada ülke değiştirse bile peşindeyim 🤭🤭

Ülke fazla iddialı olur şimdi, tek çocuk da yine kolay da, iki çocukla zor gelir bana 😇 

0 oy
önce (1,169 puan) tarafından

6 sene çocuk yapmadım 6 Senem eşimle geçti ama sıkıcıydı ya o işte ben evde tek  ama bazen dışarda olurduk el ele gezerdik  vs vs ama çocuklarima çok alstim bir gün onlar evimde olmasa yapayalnz hissedicem evime baktığımda hep onların bebeklikleri hatıraları gelir aklıma  bence benim için çok zor olur bazen diyorum ki keşke hiç kzmasam oyuncakları toplayın diye yada durun diye vs biliyorum bir gün ozluycem bu anları 

Evdeki o boşluk hissini, çocuklar doğduktan sonra anlamıştım. Ev bayağı boşmuş demiştim eşime 😌 İleride de öyle olacak büyük ihtimalle de bakalım, hayırlısı 🌸 

önce (1,169 puan) tarafından
+1

O yüzden aslında onlarla olan her anın değerini bilmek la gibi

0 oy
önce (917 puan) tarafından

Evet her gün bunun hayalini kuruyorum🤣 emekli olmuşuz çocuğumuzun iyi bir işi ve evliliği var ( hayatı güzel yanı). Benle eşim söyle sakin Nezih sahil bir yerde yaşıyoruz ama çocuğumun evi hep iki mahalle ötede tabi. Her gün ya onlar bize ye da biz onlara gidip geliyoruz falan işte 

Ne güzel hayaller, hepimize nasip olsun böylesi 😌🌸 

0 oy
önce (9,486 puan) tarafından

En büyük oğlum 4.sınıf ikinci kızım 2.sınıf üçüncü kızımda kreşe başladı anammm evde bomboş kalıverdim bide hepsi aynı anda gidiyor okullarıda uzak servisle giderlerdi. İşler kolayca bitiyor ben kendimi uykuya veriyordum yapacak iş bulamayınca

Eşime dedim bu böyle olmucak 1 tane daha olsa ev boş kalmaz 😂 ve ben 4.ye öyle karar verdim 😅 şuan 3 yaş doldurdu arkadaş komşular dio ee buda büyüdü kreş yaşı geliyor napacan

Ahaha haklı bir soru olmuş😅 İleride torun seversin sen de. 

0 oy
önce (27,246 puan) tarafından

Tabii ki düşündüm.  Çalışmıyorsam o sırada kurslara gezilere katılırım. Belki 2. Bir üni okurum. Zevkine. Ama sınavları düşündükçe bundan vazgeçer gibi oluyorum. Kurs kurs kulüp kulüp gezerim. Bir motor kulübüne bir de ağaçlandırma gibi kulüplere katılasım var. Çocukların büyümesini bekliyorum.

Öte yandan hayat kısa. Kayonvalidem tam çocukları büyüttü okuttu evlendirdi birini derken 57 58 yaşında demans oldu. Tam ununu eleyip eleğini asmıştı. Bi oh diyecekti. Bu hastalık geldi başına. O yüzden çok da beklememek lazım çocuklar büyüsün şöyle yapayım böyle yapayım diye. Her fırsatı değerlendirmek lazım. 

O kadar doğru ki. Elimizde olan ya da olmayan sebeplerden dolayı hep erteliyoruz. Halbuki gerekli şartlar oluşsa da istediğimizi, çok geç olmadan yaşabilsek🌸 

0 oy
önce (1,022 puan) tarafından

Ben acayip bi boşluga düşerim o kesin çok kalabalik sevmeyen birisiyim ama şimdi tüm hayatim onlarla onlarsiz direkt depresyon o yuzden calisma hayati veya bi meşguliyet bulurum herhalde öbür türlü saglikli kalamam onlarla da bagimli anne cocuk ilişkisi yurutmek el ayak bagi olmak istemem istedikleri gibi kursunlar hayatlarini ben sadce istediklerinde destek olurum.

Senin gibi hissediyorum. Çok zorlanırım, o yüzden mutlaka bir meşguliyet bulmak lazım 🌸 

0 oy
önce (2,364 puan) tarafından

Evet düşünüyorum. Rabbim iyilerden etsin insallah. Evliliği bilemiyorum da şimdilik. Üniversite evimize hemen 2 dk mesafede. Yanımda okumalarini istiyorum .Ahh annelik şimdiden düşünce alıyor canları sağolsun 

İnşallah ona giderler diyeceğim de belki başka okul da olur 😌 Bizim de üniversite 15dk mesafede, inşallah ona giderler derdim de, bundan daha iyi yerler de var, bakalım 🌸 

0 oy
önce (941 puan) tarafından

O günleri iple çekiyorum. 

Büyüsünler istiyorum ama gidecek olmalarını düşünmek istemiyorum 😌 

0 oy
önce (65,216 puan) tarafından

ilk defa bu aksam kafeye giderken goturmedim bombos geldi tuhaf hissettim abim gitti aldi geldi de doldu heryer gülüsuyle. benim cadi sekiz yaşına girecek simdiden diyor ayri eve cikicam diye😁 

O gün gelince o da bir düşünür bence, şimdi söylemesi kolay 😇 

kurallar işine gelmiyor ya dubleks ev istiyor uat kat onun ama ust katta merdiven sonunda kapi olacakmış yani biz istedigimiz zaman giremicez bizi kahvaltiya alacakmis ama ben yardıma gidecekmisim😀

+1

Ahahah planlara bak sen 😅🌸 Şu dönemdeki gençleri düşününce, bu istediği şeyler çok güzel, hatta yerinde istekler geldi vallahi. 

+1

Allah hepsini hayirli evlat yapsin iyi insanlarla karsilastirsin inşallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklar evden ayrıldıktan sonra kendime nasıl vakit ayırabilirim?
Çocuklar evden ayrıldığında kendinize vakit ayırmak için öncelikle uzun süredir ertelediğiniz hobilerinize odaklanabilir, bir eğitim programına dahil olabilir veya sosyal çevrenizi genişletecek kurslara yazılabilirsiniz. Bu süreçte kişisel ilgi alanlarınızı keşfetmek ve fiziksel aktiviteleri günlük rutininize dahil etmek, boşluğu verimli bir şekilde doldurmanıza yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Boş yuva sendromuyla başa çıkmak için neler yapabilirim?
Boş yuva sendromuyla başa çıkmanın en etkili yolu, bu dönemi bir kayıp yerine yeni bir başlangıç olarak görmektir. Kendinize ait yeni hedefler belirlemek, evde geçirdiğiniz vakti kişisel gelişiminiz için planlamak ve arkadaşlarınızla daha fazla sosyal aktiviteye katılmak bu geçiş dönemini kolaylaştıran temel adımlardır.
Çocuklar büyüyüp evden gittiğinde günlük rutin nasıl yeniden kurulur?
Çocuklar evden gittiğinde günlük rutin, bireysel ihtiyaçlara ve kişisel hedeflere göre yeniden yapılandırılmalıdır. Sabahları egzersiz yapmak, gün içinde yaratıcı uğraşlara zaman ayırmak ve akşam saatlerini kitap okumak veya dinlenmek gibi kendinizi yenileyecek faaliyetlerle doldurmak, yaşam kalitenizi artırarak yeni bir denge kurmanızı sağlar.
Çocuklar evden uçtuğunda yalnızlık hissiyle nasıl baş edilir?
Yalnızlık hissiyle başa çıkmak için evdeki değişimi bir fırsata dönüştürerek sosyal topluluklara katılabilir veya gönüllülük projelerinde yer alabilirsiniz. İnsanlarla etkileşimde kalmak ve yeni sosyal beceriler geliştirmek, çocuklarınızın yokluğunda hissettiğiniz boşluk duygusunu azaltarak sosyal bağlarınızı güçlendirmenize yardımcı olur.
Çocuklar yuvadan uçtuğunda ev hayatını verimli kılmak için neler yapılmalı?
Ev hayatını verimli kılmak için yaşam alanınızı yeniden düzenleyebilir ve sadece kendinize ait bir alan oluşturabilirsiniz. Evin düzenini kendi ihtiyaçlarınıza göre değiştirmek, uzun süredir ilgilenemediğiniz ev içi projeleri tamamlamak ve günlük planlarınızı kendi isteklerinize göre esnetmek yaşam memnuniyetinizi doğrudan artıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 315 göst.
24 Haziran 2023 Diğer kategorisinde 1905_92_92 (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 510 göst.
0 oy
13 cevap 798 göst.
15 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Guuness (1,470 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,310 soru

24,695,208 cevap

368,604 kullanıcı

...