Eşimin bana uyguladığı psikolojik baskı ve tehditle nasıl başa çıkarım?

+2 oy
254 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (3,557 puan) tarafından

🥺🤲

Kimki eşinin hakkını yiyorsa merhametsizlik yapıyorsa Allah'ta ona merhamet etmesin 🤲

8 Cevaplar

0 oy
önce (1,198 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun Rabbim onların gönlünede merhamet versin ne bileyim ne denirki 

önce (3,557 puan) tarafından

Amin bacım amin 

-Reklam-
0 oy
önce (1,154 puan) tarafından

Allah hidayet versin Kimin ne zaman gideceği belli değil.

Aynen öyle söyledim valla dedim inş ben senden önce ölürüm de rezil olursun ama anlamaz beni yıldırdı hayattan istiyorki çocuklarda benim gibi olsun ama yokk

0 oy
önce (6,193 puan) tarafından

Eşin el iyisi, şu eşlerine üstünlük taslamaya çalışan eşlerin Rabbim kalbine merhamet versin 

Aminn

0 oy
önce (3,299 puan) tarafından

Eşine zulmeden her erkeğe arşı âlâ lanet etsin. Yanındakini bi hoş tutsalar zaten kadın cenneti yaşatacak da akıl yok ki bunu akledecek.

Ya anlamıyorum konusuyorum anlatiyorum ama yok duvar gibi adam bak diyorum benim çocuklarım var ben seni çekiyorum ama çocukların hiçbir sorumluluğu yok kendinden soğutma başlıyor küfüre çocuklarda kabul etmiyo edermi

0 oy
önce (480 puan) tarafından

Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler. Bazen başkasının hayatlarına imreniriz ama içine girince aslında makyaj yapılmış bir silüetten ibaret hayatlar .

Allah yardımcın olsun inşallah canım kadesi indir ve telefonunun konumu her zaman açık olsun 

Sinirlenince gözü dönüyor dün gece diyorum bak cocuklara daha yumuşak davran bunda ne var başladı saymaya nefret ettim onun yüzünden hayattan

Kades hep var çoktan indirdim 

0 oy
önce (31,868 puan) tarafından

Dışı seni içi beni yakar diye bir durum var. Hayır eş ailesinin oğullarını övmek için bunu dediklerini biliyorum zaten umrumda değil ama geçen gün bir komşu teyzem var samimi olduğum kızım sen çok şanslısın........  ile yaşamak çok konforlu her durumda seni düşünüyor ne güzel dedi. O an ağlamamak veya her şeyi anlatmamak için kendimi zor tuttum sağolsun öyledir dedim 

Ne diycenki desen ne fayda ben önceden cahillik eder söylerdim arada baktım laf ortada dolaşıyor kestim bazen suyu açıp anlatırım valla görsen bu delimi dersin 

0 oy
önce (2,909 puan) tarafından

Allahım yardımcın olsun canım hep üzülüyordum senin duruma yazsam üzüleceksin ondan 🥺🥺 

Ah senin eşten benim aileden nolcak böyle 😥 

Allah'tan bulsunlar hiç acımam 

Bende öyle yapıyorum ya kaç senelerdir ne istiyorlar şu dünyaya Bi kere geldik 🤷 

Malesef öyle içine ettiler hiç bişey anlamadım 

Malasef.... 

0 oy
önce (8,036 puan) tarafından

Kov evden gönder gitsin

Gitmez sanki bizi bu yaratmış 😒

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimle yaşadığım şiddetli geçimsizlik ve hakaretler karşısında ne yapmalıyım?
Eşinizle yaşadığınız şiddetli geçimsizlik ve fiziksel tehdit içeren durumlarda öncelikle can güvenliğinizi sağlamak için 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım isteyebilirsiniz. Şiddet gördüğünüz durumlarda 6284 sayılı Kanun kapsamında koruma talep etme hakkınız bulunmaktadır. Bu süreçte bir aile danışmanından destek almak, yaşadığınız psikolojik baskı ile başa çıkmanızda ve sağlıklı kararlar vermenizde size yardımcı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşin psikolojik baskısı ve tehdidi ile nasıl mücadele edilir?
Evlilikte yaşanan psikolojik baskı ve tehdit, sağlıklı bir ilişkinin temelini sarsan ciddi durumlardır. Bu tür bir iletişim şekli karşısında sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeli ve gerekirse profesyonel bir destek almalısınız. Özellikle vasiyet yazmak veya cenazeye katılmamayı şart koşmak gibi manipülatif davranışlar, uzlaşma yollarının tıkandığını gösterir. Kendinizi güvende hissetmediğiniz ortamlardan uzaklaşmak ve hukuksal haklarınızı öğrenmek en önemli adımlardır.
Mutsuz bir evlilikte hakaret ve baskı gördüğümde hukuki haklarım nelerdir?
Evlilik birliğinde eşin hakaret etmesi veya sizi dövmekle tehdit etmesi, boşanma davalarında kusurlu davranış olarak kabul edilir. Bu tür durumlarda boşanma davası açabilir, maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz. Yaşadığınız olayları kanıtlamak için tanıklar, mesaj kayıtları veya darp raporu gibi unsurlar delil niteliği taşır. Hukuki sürecin yönetimi için bir avukata danışarak haklarınızı detaylıca öğrenmeniz sürecin sağlıklı ilerlemesini sağlar.
Evlilikteki huzursuzluklar ve şiddet eğilimi neden zamanla artar?
Evlilikteki huzursuzlukların artması, genellikle taraflar arasındaki iletişim kopukluğu, çözülemeyen çatışmalar ve merhamet eksikliğinden kaynaklanır. Sorunlar konuşularak çözülmek yerine baskı ve tehdit yöntemine dönüştüğünde, evlilik içerisindeki güven ortamı kaybolur. Özellikle dışarıdan görünen mutlu aile tablosu ile ev içerisindeki gerçekler arasındaki fark, çift üzerindeki gerilimi daha da artırarak duygusal bir tükenmişliğe yol açar.
Mutsuz evliliğimde kendimi korumak için hangi adımları atmalıyım?
Mutsuz ve baskıcı bir evlilikte önceliğiniz fiziksel ve ruhsal sağlığınızı korumak olmalıdır. İlk adım olarak güvendiğiniz bir yakınınızla durumu paylaşmak ve yalnız kalmamaya çalışmak önemlidir. Eğer evde güvenliğinizi tehdit eden bir ortam varsa, şiddet önleme ve izleme merkezleri (ŞÖNİM) gibi kurumlardan destek alabilirsiniz. Kendi sınırlarınızı korumak ve hakkınızı aramak için profesyonel bir destek sürecine girmek, yaşadığınız bu zorlu dönemi aşmanızda size güç verecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 319 göst.
0 oy
6 cevap 596 göst.
0 oy
4 cevap 528 göst.
25 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sedadz (1,209 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 604 göst.
6 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde SakuraCicegi (1,916 puan) tarafından soruldu

Kategoriler